Sunday, January 18, 2009

Go Online Unexpectedly


What to do when you have nothing to do in the bus while you have 3 hour away in it?

Go online and post an entry in your blog!

What you need to have are laptop and USB modem and you're happy to go online as long as the battery is still loaded.

Owh first thing first, you need a seat with a table in front like where I am now when I'm posting this entry. I am now in Sani Express bus for a travel back to Kuantan from Kuala Lumpur that takes about 3 hours and I can't sleep. Huhu... It's great that I choose this seat. It has a table in front of the seat that allows you to put your things, like in my case, my laptop.

People in the same bus? Ah never mind, they are happy in their dream.

28 comments:

Alakay said...

ahahhh...u r using USB..tat's kewl..i guna card tuh..ok la..
u r damn right..can post from anywhere as long as ada coverage...
sure by now u dah sampai kuantan...rindu gak kat kuantan..especially tempat makan2 yang kat tepi sungai tuh..Benteng? tak tau ada lagi ke tak sekarang..and also Pasar Buluh punya pasar Ramadhan...rasa cam nak angkut beli semua bawak balik campus...yummyyy

Husz said...

ko go online unexpectedly, aku slalu go movie unexpectedly.hihi

dalam bas ada je movie nak tengok.kuatan-kl jalannye ada part yg menggegarkan sel2 otak, jadi aku pun xleh tdo.

tp aku tak pernah bersua pun bas yg ada meja mcm tu, asyik ada karung guni je.

KNOWLEE said...

Hamboi...hamboi...
Ni dlm bas duk tingkat bawah ke tingkat atas?

KiRaNa said...

tp kan, ayah saya pesan, jgn on laptop kat dalam bas..
sbb kemungkinan ada org jahat dlm bas yg akan curi..hehe..

hmm..mcm mana tu?

Liyana said...

what I do when I'm in the bus for more than 4 hours???
1.tido...
2.dengar lagu(mp4)...
3.baca magazines...
4.msg orang...
5.main games(dulu2 masa kecik la)...
6.enjoy the view(siang la)...
7.sembang dengan orang sebelah(tapi sejak dok kuantan, aku pilih single seat)...
8.makan...

rasanye ko ni macam tak biasa sangat jadi penumpang...
sebab tu rasa boring...
betul ke???

welcome to my life...
sebab aku dah lalui situasi macam ni sejak dulu lagi...
mula2 rasa jemu, lama2 dah lali kot~

eh, nape tak drive je balik KL???

Caracol S. Trampt said...

ish
ish

btw, tq yer sbb entertained gua!

Szakif said...

alakay..

owh guna card lagi senang ot, tak de la tejuntai2.. tapi guna USB plak boleh cucuk kat mane2 komputer yang ade USB port. takpela, asal boleh online, jadila~ :D

benteng ade lagi, cuma rasanya macam tak popular mane a~ saya dan kawan2 lebih suka hang out dekat tempat lain drpd benteng tuh. in fact, my friend ade bad experience dengan benteng tu. kesian dia.. so sume macam dah mutually agree tak mo hangout makan2 kat situ lagi dah.

pasar buluh? never heard about it. ape tu? kat mane?

apa-apa pun, dulu alakay stadi kat kuantan, kat mane?

Szakif said...

husz...

ko ade mp4 ke nak tgk movie dalam bas? kalo nak pasang laptop memang tak lama ko dapat tgk movie. huhu~ lagi2 kalo siang, mane nampak skrin sangat pasal keadaan terang kan~

next time ko balik KL or kuantan naik bas Sani, amik seat nombor 1. ingat, nombor SATU. pasal tu la seat yang menghadap ke tangga dan dia nak pisahkan seat dengan tangga dengan barrier i.e. meja.

Szakif said...

knowlee..

tingkat atas. hehe~

saje pilih seat tu, tahu2 ade meja la pulak. memang kena la!

Szakif said...

kirana..

kena pandai2 jaga la. bila bas tu berhenti for lunch, aku tak turun pasal nak jaga barang2 aku. sanggup tau tahan lapar. huhu~

Szakif said...

liyana...

a'ah. memang tak biasa naik bas pun. FYI, itu adalah kali kedua aku ulang alik naik bas kuantan-KL-kuantan selepas masuk 5 semester stadi kat kuantan. hehe...

aku tak drive pasal nak jimat la dik~ lagipun, member2 aku ada plan masing2 so tak dapat nak balik sama2 so takleh nak kongsi2 duit pergi balik. tu la ceritanya :)

Szakif said...

caracol...

owh sama2. untung aku buat master kat USM, ko plak entertain aku k :)

*hint hint

Liyana said...

isy3...
mesti ko rasa tension kot dok dalam bus...
aku takpelah sebab memang dah biasa...
FYI, kalau naik bas aku tak suka sangat turun masa kat R&R..
tapi, kadang2 turun gak cuma kena usung laptop la...
gila ah kalau tinggal kat dalam bas...
best ke naik Sani Express???
aku ni penumpang setia Transnasional & MARA Liner... (^_^)

Szakif said...

liyana...

alah bisa tegal biasa :)

weh. sani best ape. dah la bas baru, 2 tingkat plak tu. thrill gile :D

Liyana said...

bas ni berhenti kat Pekeliling tak???
sebab aku kalau balik Kuantan-KL nanti turun kat situ...
senang sebab dekat dengan LRT Titiwangsa... (^_^)

Szakif said...

liyana...

yup, berhenti kat pekeliling. leh la lain kali try naik sani plak k. kalo nak thrill, amik seat atas, depan sekali.

aku mase bertolak ke KL aku amik yang seat yang itu la. kate member aku, seram. tapi aku tak rase apa pun, macam tgk wayang ade la. huhu~

Liyana said...

hmmm...
macam best jer...
nanti2 lah aku try...
tu pun kalau parents aku bagi le...
bila lagi nak mencuba kan??? :D

seram ke???
or maybe member ko tu acrophobia kot~

Alakay said...

hhmm.pasar buluh tu dah kena dissolve agaknye...dia dekat dekat area kompleks teruntum tak silap(tah bangunan ni ade lagi ke kat not sure)...dulu guwe study di Mara Community College, Jalan Gambang..ala korang balik dari KL sure lalu kat situ aku rase ...

so kat mane tempat hang out yg best kat kuantan sekarang?? kot kot la I dpt gi sana lagi sekali... jalan-jalan cari pasal...ehehehe...

::Amin Mansor:: said...

i'm one of your customers~...ngeee

Jepah said...

dalam bas? tido la perkara pling best... huhuhuhu...
tp, sejak duk kuantan, aku da jarang guna bas ekspress...

Szakif said...

liyana....

sila try and experience it by yourself k.. would be thrill!! yey!

Szakif said...

alakay...

rasa sekarang dah takde kolej tu kot, ganti dengan kolej profesional mara. rasanya la. MARA gak kan~ a'ah. kalo nak balik KL, sape2 yang nak kuar ikut exit kuantan, memang akan lalu kolej tuh. tapi saya prefer lalu exit gambang. ngehehe..

kompleks teruntum maseh ada, tapi macam dah tenggelam dek ketinggalan zaman. tak pasti sama ada kompleks tu maseh relevan memandangkan ada macam2 mall dah de kat kuantan nih. huhu~

sekang kalo orang tanya saya kat ne tempat best area kuantan, antara nama-nama tempat yang wajib disebut ialah teluk cempedak, peramu, santai, panching dan gua charas. hehe... macam2 ada rupanya kuantan nih.

alakay pernah ke tempat2 itu?

Szakif said...

amin..

hehe.. how did you find it? best tak?

Szakif said...

jepah...

sebenarnye tidor la perbuatan paling best bila dalam bas. ahaha!

apsal dah jarang naik bas ekspress? abes tu biase ko balik naik ape? bukan kah bas express?

Jepah said...

biasenya aku numpang kete senior aku...
xpun, aku merempit la balik rumah... huhuhuhu...

Alakay said...

of course..kuantan is such a small town..2 tahun kat situ..mana lagi nak pi if not those places...and for me yg jarang balik kg. lagi la limited option...Peramu is the place where i went for my BTN course...jadik cam commando kat situ bro..hehehe

Szakif said...

jepah...

owh kalo naik kereta dengan orang aku rasa macam tak adil plak kalo kita tido while dia bersenggang mata memandu. ye la, bukan sebenar2 pemandu kenderaan awam kan~

erm.. kalo aku plak, aku kan suka memandu. pernah dulu aku sangat kesah kalo orang tido dalam kereta aku masa aku memandu. sekarang tidak lagi, sebab diorang yang takleh tido sebab dengar aku memekak! haha~

Szakif said...

alakay...

peramu plak jadi port untuk saya and the gang bantai sata fresh! hehe...

baru minggu lepas ke situ. habis gak la dalam RM10++. kembung perut :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...