Sunday, December 28, 2008

Naga Tasik Chini











I think you've read more than a dozen thousand words already once you've gone through the pictures above, are you not?

46 comments:

fuzzy said...

sedapnye air tasek tu..hehehe

Szakif said...

fuzzy...

a'ah~ rase oren. :P

© Liyana.Sara.Salleh said...

ni yang program siang tadi ke???
sempat lagi posing dengan neslo ais dia...
hahaha~ :D

Szakif said...

liyana...

program eh? boleh la katekan program.. huhu~

jab jab tengah update nih... kepalo poning~ huu~

intan.dayana said...

bilakah ini..??
xmengajak aku pOn..
sOb..sOb..

Szakif said...

intan...

siang tadi. huhu~

ko ade ke kat kuantan sekang?

huhu~

intan.dayana said...

xkire la..
aku tasik chini pOn aku xpenah pg lagi tau..
name jek dOk kat pahang neh..
cherating pOn lOm smpai..
erkkk...

Szakif said...

intan...

ala~ rilek la.. ko lame lagi kot kat kuantan. banyak masa lagi nak explore sume2 nih. aku je yang dah nak grad ni, kena explore sume! huhu~

naseb baek awal2 sem ni tak sebok lagi dengan study n fyp. :D

intan.dayana said...

mane aci...
kO smpai tpt2 mcm tu dlu dr aku..
x aci...!!!

nnt stori kat aku eh ape best tpt2 cmtu...
ngeee~

Jepah said...

gi x ajak aku... =p

As said...

oy oy oy
kat mana neh..camne nak gi??

© Liyana.Sara.Salleh said...

4 perkara penting yang perlu ada untuk melakukan aktiviti seperti dalam entri...
1.duit...
2.masa...
3.kawan...
4.pengangkutan...
*semua ni sama penting, aku letak je camni...
takde kaitan dengan priority mana dulu mana kemudian...*

Szakif said...

intan...

tak aci eh? ade aku kesah? muahahhaha~

ko kan intan ramai kawan, tan? ajak le kawan2 ko jenjalan kat tasik chini. nanti aku tunjukkan jalannya k~ sejam setengah je drpd kuantan nih.

Szakif said...

jepah...

ko sah2 kat KT kot semalam.. haha~ =p

Szakif said...

as...

kat tasik chini le~ :D

as tahun kan junction yang kat UMP tu? kuantan-gambang and UMP-muadzam. tahu?

kat situ, amik yang menuju ke arah muadzam. nanti ade signboard ke tasik chini. kawasan ceruk, so kena sabar sket. he~

ajak la member2 g situ.. best!

Szakif said...

4 perkara penting yang TAK perlu ada untuk melakukan aktiviti seperti dalam entri...
1. assignment/fyp
2. poket yang kosong
3. cuaca buruk
4. kemalangan

heh. yang ni, sume penting gak. penting TAK ADE.

© Liyana.Sara.Salleh said...

in conclusion...
4 perkara penting ADA & TAK ADE perlu diambil perhatian oleh semua orang yang nak melakukan aktiviti2 ni...
jangan lupa:berDOAkepada-Nya...
semoga selamat pergi, selamat balik... :D

KNOWLEE said...

Bestnye korang travel.
Akak tak penah berpeluang travel camtu.
n

(^_^) Lady In Blue (^_^) said...

olo..chini da pegi
btw korang amik pakej ke?
baper sorang?

fuzzy said...

slame 7 thn kumenetap di ktn, x pnah lg smpai ke sini..bkn kate tasik chini,panching pon belom..hmm..
xde sape pn nk bwk jenjalan..huh sedih tol..

Szakif said...

liyana....

sangat betol dik~ :D

sebenarnye kalo nak listkan, banyak je lagi.. tapi yang 4 ADE dan TAKDE tu, antara yang paling penting la~

for example, kena consider keadaan kesihatan diri dan kenderaan, kebenaran daripada parents etc. kalo nak list, jenuh la~ boleh buat entry khas!

:D

Szakif said...

knowlee...

ala kesiannya akak buat statement macam tu~ nanti dah kawen, ajak la suami jenjalan cam tu ye kak~ semoga akak dapat suami yang kaya yang boleh bawa akak ke mana2, bukan setakat dalam negara je, tapi ke luar negara, dengan syarat saya ikut sekali sebab saya dah doakan akak. huhu~

:P

Szakif said...

LIB...

ok aku memang menanti soalan macam ni :)

yang kitorang gune, pakej naik bot ke hampir semua stop. patutnya kena bayar RM90. tapi dapat diskaun RM10. pakej tu RM80 untuk pergi ke beberapa stop kat sekitar tasik tu untuk 4 orang dan setiap tambahan orang kena tambah RM10. bincang punya bincang, pakcik tu kasik diskaun, free sorang. kitorang pergi 5 orang btw...

sebenarnye ade pakej lain yang lebih murah, tapi lagi murah, lagi tak syok la pasal alang2 dah sampai tasik chini baik jelajah sume2 yang ade kat situ kan~

antara stop yang kitorang dibawa ialah kat perkampungan orang asli, sungai pahang, lubang ular etc.

tapi memang best a pasal pengalaman baru bagi aku :)

gi a~

sejam seteng je drpd kuantan nih

Szakif said...

fuzzy...

alahai kesian nye sorang lagi nih~

aku rase ko kena cari suami cepat2 ah.. ahahahha~ nanti leh minta suami bawa tempat2 camtuh~

© Liyana.Sara.Salleh said...

ala, kita listkan mana2 yang bagi diri kita lagi penting dari yang lain...
kalau nak diikutkan memang banyak perkara lagi perlu diambil kira...
bak kata Nabil Raja Lawak, lu pikirlah sendiri... :D

buat entry, hahaha~
rasanya aspek2 sebegini sendiri mau ingat la...
jangan ingat nak enjoy jer(bagi sesetengah orang)...
*no offense to anyone*

Szakif said...

liyana...

lu pikir la sendiri beb! :P

i'm offended. thanks.. :P

KNOWLEE said...

Owh, doa tak ikhlas. =p

Szakif said...

knowlee..

a'ah~ *rolling eyes

efiey fieza said...

oi!! lagi2 oren....
lagi2 oren...asyik2 oren...
hihi...
wehh...nnt aku rase..
aku buat blog ko sbg peta atau tmpt rujukan utk buat lawatan....!
haha;D

Szakif said...

fieza...

heh. belikan aku baju oren, fieza. nak tambah koleksi. huhu~

boleh2... ko nak jadikan rujukan melalui blog bleh je, tapi tak semua aku cerita kat sini. hehe~

As said...

owh ye ke...
yang juntion ke kanan jika nak ke UMP atau masuk highway, is it?

or jalan nak ke pekan? (sebab hala ke muadzam)

blur..

biasa pi UMp dan balik kL..tp blur..

(^_^) Lady In Blue (^_^) said...

aku g dah
time eco-challenge aritu
free je jgn jeles..;)

tp kot2 aku terasa nk g lagi
membantu gak info ko tu
thanks =)

Szakif said...

as...

ha~ betol la junction tu. kalo drpd arah kuantan, pusing kanan ke UMP/highway, terus ke gambang, kiri ke muadzam. amik kiri. pastu terus je kang ade signboard tasik chini. kalo drpd situ, dalam sejam lagi pasal kawasan tasik tu agak ceruk.

Szakif said...

LIB...

ok nak jeles gak. yang korang masuk suratkabar tu kah? tambah2 aku jeles :P

kalo ade peluang, pergi la lagi. next time, pergi dalam skala jumlah kawan yang lebih sedikit i.e. around 3-5 orang. pasti pengalamannya berbeza!

intan.dayana said...

sejam setengah je dr kuantan..??
gile lame..
bek aku balik kl..
2jam jek dr kuantan..
adesss~

Szakif said...

intan...

BOHONG!!

mane bleh 2 jam je kuantan - KL. kalo ye, mesti risiko kena saman sangat tinggi. paling selamat, 3 jam kot kalo kuantan - KL.

ko biar betol intan~

intan.dayana said...

erk..
betOl la..
slalu pOn cmtu..
balik bru ni..
dr kuantan kol9 pg.
smpai kl kol 11..
bukan 2 jam ke tuh..??

alhamdulillah stakat ni dr kuantan-kl or kl-kuantan xpenah kne saman lg..

Szakif said...

intan...

ok kalo betol, aku salute ko. aku kan, pemandu gile berhemah. huhu~

are sure tak pernah kena saman? mantop ah kalo gitu!

intan.dayana said...

hmm..
penah kne saman..
sbb roadtax mati..
tu je..
tu pOn sbb ade roadblock jpj sengal kat jln ke pasar mlm...
cesss..
bru je nk mengekalkan kejuaran tidak penah kne saman..
tp terkena plak...
citttt!!!

Szakif said...

intan..

yang tu ko dah cite dah. maksud aku pasal kelajuan. ko tak pernah kena saman ekor kah?

aku pernah kot. walhal 105 je, tapi speed limit kawasan tu 90 je la... well, even just 1 km/j does make difference right, so~

itu pun dah buat aku menyesal pasal susah2 kan mak abah aku.. wu~

intan.dayana said...

hmm
speed trap la ek..
ade penah skali.
tu pOn sbb abg aku cucuk kete aku dr blakang..
aku kne speedtrap..dea xkne sbb dok rapat btOl blakang kete aku..
xgune btOl..

itu je la kOt..
laen nye kne tahan ngan pOlis.byk kali kOt.
tp alhamdulillah sume lepas..
well~
aku kan cOmel..tupsal dea lepaskan aku..
muahahaha~

Szakif said...

intan..

engkau, berangan comel. terima kaseh :P

intan.dayana said...

uiks..
aku brangan je eh..??
sObsOb..

Szakif said...

intan...

a'ah~ *rolling eyes

muahahaha~

intan.dayana said...

xla..!!!
aku mmg cOmel.sekian.

Szakif said...

intan..

ok ok.. ko comel. puas hati?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...