Saturday, December 27, 2008

I am not Daydreaming I Believe


We are in the final semester now!

The above picture is during our last semester in IIUM Gombak campus. I am not in the picture anyway. Don't bother.

By the way, I am in a progress for big project. It has something to do with this blog. For now, what I can say is,

Let us together bring up the status of biomedical science in Malaysia!

40 comments:

Jepah said...

mesti ko yg amek gambar,kan? =p

Szakif said...

jepah...

heh. yeke? mane ko tahu?

Kema Azeman said...

owhhh..tak best r kalo diri sendiri takde dlm gambo~~~ hehe

btw. biler da grad jgn lupe kat adek ko yg plg chomey ni yer~~~ ngehehehe :P

Szakif said...

kema...

adoi la sorang lagi~ tengok la gamabr tu betol2 :P

owh insha ALlah takkan lupe~ blog dan YM akan jadi medium penghubung katanya :D

nanti aku konvo ko kena datang ok~ :D

As said...

ok seruan paling bawah tu cam sangat dasyat dan membara :D

season finale...hmm..

Szakif said...

as...

sebenarnye, erm... tak mo cite a~ huhu~

boleh? :P

tusky said...

pe current status biomedicine m'sia ek?

© Liyana.Sara.Salleh said...

eh Zaki...
ko kenalkan aku dengan brother berbaju hitam tu boley??? :D

ko sentiasa ada idea2 yang best2 jer...
good luck in your big project...

Mawar Merah said...

tahniah dah final, semangat boleh, pasti boleh!

Szakif said...

tusky...

menurut pegawai sains biokimia tempat aku buat praktikal, kerjaan sudah mewujudkan jawatan khas untuk graduan biomed yang melibatkan lab hospital, iaitu pegawai sains bioperubatan yang akan fokus kepada bahagian klinikal dan tabung darah. dia juga bekas graduan bioperubatan jugak anyway..

other than that, setahu aku bidang biomed blom sepenuhnya mendapat perhatian drpd kerajaan unlike medic dan pharmacy dan current status malaysia yang masih lagi baru dalam bidang penyelidikan bioperubatan menyebabkan bidang ini kurang dikenali, buat masa sekarang. walhal malaysia sangat banyak resource. contohnya bidang perubatan herba yang akhirnya dikaji oleh mat2 saleh luar negara. kita perlu memanfaatkan apa yang ada dalam malaysia dengan membangunkan bidang penyelidikan ini dan ini bermula daripada kita: bakal penyelidik!

Szakif said...

liyana...

tak boleh. nanti ko lupa rumah tangga. huahua~

lagipun, dalam gambar tu, dia gemok. jangan kenal dengan dia. heh...

nantikan perkembangan seterusnya!

Szakif said...

mawar merah...

bakal cikgu juga boleh! hehe~

TQ2!

© Liyana.Sara.Salleh said...

zaki...
masih ada lagi cerita pasal rumah tangga ek???
gemuk, hmmm ok la kot...
tinggi2 tapi macam papan lapis pun watpe...
sampai hati takmo kenalkan aku dengan brother tu... :((
*memang takle blah sungguh junior sorang ni*

oh ya, aku akan menantikan perkembangan projek ko tu...

Master J said...

go biomed go!! =D

aku dh bc blog 2..tau ke sapa pny?ke...ko pny??hehe..xmustahil kalo ko pny..

Jepah said...

aku xnk la ckp yg ko dulu gemok... sbb tu aku ckp ko yg amek gambar....
(jage ati la konon... hahaha)

:: !zyan :: said...

nikmati betul2 saat2 finale: masam manis pahit masin..as undergrad student ni :D

Szakif said...

liyana..

ala~ sekarang yang gemok tu dah kurus sket. hek~ tapi takyah kenal dengan dia. dia sombong, tapi sudah kacak. boleh? :P

Szakif said...

master j...

yup, aku yang bangunkan blog tuh, dan tak mustahil nanti ko jugak akan jadik penyumbang kepada blog pelajar biomed tuh. :)

apa2 hal nanti aku bgtahu k~

Szakif said...

jepah....

ele~ time ni la ko nak jaga hati aku kan~ konon2 la~ :P

pah, amik la lemak aku sket... terdesak nih..

:))

Szakif said...

izyan...

betol kak~ saya takmo terlepas each and every second yang berbaki sebagai undergrad nih.

wuuuu~

© Liyana.Sara.Salleh said...

ye la...
takmo kasi aku kawan dengan dia...
takpelah...
ko ada pun boley la...
huahua~

aku memang tak suka orang sombong...
laki ke, perempuan ke...
sama jer...
kacak je watpe, anytime boleh ditarik balik...

Szakif said...

liyana....

aduh aku tertampar...

:P

intan.dayana said...

gmbr ko xde pOn..
btOl ke final sem neh..??
musykil da aku..
haha~

Szakif said...

intan...

haha~ tgk betol2...

ketara sangat ke lain aku dulu dan sekarang?

sebenarnye dalam tu ade gambar aku. hehe~
tp mase gemok a~ hehehe~

betol a ni sekang final sem. aku takmo repeat kot. hekhek~

intan.dayana said...

hmm..
aku da amati btOl2..and aku tgk ade sOrg jek yg mcm aku xpenah tgk..mamat baju itam itu..
adakah engkO..??
sbb nye aku jupe kO pOn tym kO da kurus..maka nye kalo ko gemOk aku xcam la..
haha~

Szakif said...

intan...

ahahaha~ boleh tak tak cam aku mase gemok. ko review je entry aku mase 2006 dan awal 2007 sebelum aku start diet april 2007. ade je gambar mase aku gemok. tapi takde la beza mane sangat pun sampai ko takleh nak cam~ ke gambar kelas tu tak bape clear? huhu~

intan.dayana said...

ntah la..
mungkin jugak kOt..
tp aku leh cam jek muke org len..
muke ko je aku xcam..
nmpk sgt la kO laen kan..??
tahniah la sbb da nmpk makin mengancam..
hahaha~

As said...

de ku suh cer??
:P

as dah faham aa :)

pertahankan herba malaysia!
haha tibe2..
yang penting kajian sal fauna malaysia..patutnya kita kena cuba korek dulu :D
yeah, sape lagi, u all la guys!

© Liyana.Sara.Salleh said...

adakah muka ko ni lain sangat2 dulu & sekarang???
sampaikan orang yang lagi mengenali ko tak perasan brother yang berbaju hitam tu???
mungkin tahap kepekaan mata seseorang tak sama...
sebab tu, dorang kata ko takde dalam pic...

*aku takde niat langsung nak buat ko rasa tertampar...
sorry le kalau ayat kat atas tu cam kasar bagi ko...
sorry ye...*

Szakif said...

intan..

dah makin mengancam? aku species terancam kah?

AHAHAAHAH~

Szakif said...

as...

nak cite gak~ :P

are you into herbs as? mantop!

Szakif said...

liyana...

takpun pasal diorang termakan dengan statement aku dalam entry tuh. ahahhha~ jahat kan aku~ :P

adoi~ sejak bile pulak aku pandai nak terase2 dengan ko nih liyana~ huhu~

© Liyana.Sara.Salleh said...

maybe la...
dorang tak tengok pic tu betul2...
hahaha~

aku mana tak tau ko terasa atau tak dengan aku...
aku lagi kenal ko dalam blog dari the real Zaki...
aku takut jer kot2 aku dah buat ko terasa hati...
kita ni manusia, lain yang dituturkan di bibir lain pula yang terdetik di hati...
heh,ko tak kenal lagi sape aku...

Szakif said...

liyana...

mata ko gak yang hebat~ huhu.. no offense to everyone else eh :)

aku, aku memang tak kenal ko pun~ ntah sape ntah :P

myadlan said...

wa.. projek baru nampak.. all the best.

skrg ni takleh bergambar cantik2 kat situ da. ada construction

© Liyana.Sara.Salleh said...

ko memang...
aku pun tak kenal sape ko...
lagi2 brother hari tu...
ntah sape2 je...
your 'twins' ek???
huahua~ :P ROTFL

Szakif said...

myadlan...

heh. projek banyak betol~ sampai rase cam akan tak terlayan. huhu~ boleh? :P

ko dah pernah pergi CH ke adlan? ko memang selalu jenjalan kan~ isk~ :D

Szakif said...

liyana...

which one are you referring to? huhu~

As said...

hah, kalau nak cite gak, cite nanti, as tuntut.

im not into herbs, but tak aci ah if orang2 luar lak yang kaji sal our own herbs in our own land!

Szakif said...

as...

heh. ape lagi, YM la!

sebenarnya, ko berkongsi point dengan aku bab tak aci2 tuh. sepatutnya kita perlu tingkatkan bidang penyelidikan pasal di negara kita sendiri banyak sumber, tapi orang lain plak yang kaji dan dapat duit.

tak ke rugi tuh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...