Saturday, December 06, 2008

This is a Lie


Was IQUEST a barrier?
Was SCIENCESS a barrier?
Was business a barrier?
Was having fun a barrier?

No.

Was experience a good teacher?
Was prayer granted?

Yes.

Related entry: The Wish Finally Granted

48 comments:

ILA said...

Apa yg tak kena???
KIra oklah tuuu...pointed 3.67..
Tapi apa maksud IP tu???

Aduiii..akak bener2 kurang paham..
oleh kerna hanya akan mgalami situasi tu pd tahun depan jerkkk..huh

© Liyana.Sara.Salleh said...

nak kata ape???
congratz...
walaupun takde GPA sem lepas kat dalam pic n3 ni...
tapi rasanya aku tau kot~
baca kat blog sape ntah... :P
lalala~

huhu~
dah lama tak dapat macam ni...
A &/atau A- dalam 1 result slip...
last time dapat masa kat PJ kot...

based on pengalaman aku aktif MRC dulu...
aku dapati student yang aktif society selain akademik lagi menyerlah dari mereka yang hanya tumpu pada akademik...
nape ye???
sedangkan masa seseorang itu dah kurang untuk diberikan sepenuhnya kepada study sebab kena hadiri meeting, buat program etc...
what do you think bro???

As said...

sebab tak tension asyik ngadap buku je kot liyana :D
yang join program kepala mereka lg kreatif dan wide maybe.

remeber, success hanya perlukan 6%-20% IQ kita...selebuhnya adalah EQ (kebijaksanaan emosi)..dan semestinya camne kita guna SQ (kebijaksanaan spiritual)

ok, jawapan merepek.

tahniah buat Bro.

Related to ur question bro..what do u expect a sick person to get?? :P

I am yet to know my result..

Kema Azeman said...

nothing is a barrier except laziness and the barakah from Allah.

n u know i've proven that also kan? but not as much as u..hehe

izzahismail said...

when there's a will, there's always a way ;)

Jepah said...

rindu plak result mcm ni... hahaha...

anyway, tahniah..

::Amin Mansor:: said...

time management & IQ seseorg. congrate zaki!

Szakif said...

kak ila...

eheh. tak kate tak ok pun. malah terkejut! :D

IP tu maksudnya in progress.. that one is for project belimbing buluh yang tengah kitorang buat ah. pergh... itu kalau dapat A, mesti melambung2 result! serius! 6+6 kredit kot :D

akak ni memang dah konpem ke tahun depan nih?

Szakif said...

liyana....

ala.. ko takyah g blog tuh pun ko boleh kira sendiri. untuk GPA, kalo sah2 sume result dapat A-, dan yang dapat A tuh subjek yang takde weight, sorang kira ah bape. ko dak matematik kot~ :P

untuk sem2 akan datang berusaha lebih lagi ye dik. ko maseh muda :D

pada aku, bila orang yang aktif dengan hal2 selain akademik, bila dia ada masa untuk akademik yang terhad, dia akan betol2 hargai masa tersebut so that kualiti yang digunakan untuk menggunakan masa tersebut sangat tinggi. quoted from danial: "aku rasa tak penting bape lama kita study, tapi kualiti kita study yang penting". AGREED! kan danial. *well, we talk a lot about many things :)

Szakif said...

as...

thanks for the equation although i don't really know what it means.. huhu~

from a sick perosn, we can't expect more but one thing for sure, it's her victory if she can fight her illness and pain in the first hand. pasal exam, itu perkara kedua sebab kesakitan fizikal itu telah mengganggu konsentrasi untuk belajar, menelaah dan menjawab soalan peperiksaan.

nanti da dapat result gtahu eh :)

Szakif said...

kema....

yup. betol betol.. in other case, ade pulak istidraj. tahu tak pasal ni? mintak2 dijauhkan na'uzubillah....

Szakif said...

izzah..

:)

amacam dengan result izzah plak?

Szakif said...

jepah...

ala pah.. ko baru 2nd year kot. banyak lagi sem ko akan tempuhi. untuk yang akan datang, teruskan usaha k.. :D

yey!

Szakif said...

amin...

TQ :D

amacam result ko plak amin? ada baik?

Jepah said...

aku da pernah made a "miracle"...
i surpass beyond my limit...
kalu aku leh wat dulu, xkan xleh skrang,kan? hahahaha...

Cactus Ijau Berduri ke?? said...

Huhuhu...agak mantop disitu result anda...

Nak tny2x..[walaupun cam x de kaitan]~..
kalu nak apply JPA gna result sem ni bole ke[1st year]?course biomed bley ke apply?kalu bole apply bile ek?

Adakah aku layk utk JPA???Waaa..
(T-T)..hukhuk

Szakif said...

jepah..

i love that spirit. buktikan yang ko boleh lakukan untuk sem2 yang akan datang. ko ada banyak sem lagi untuk skor ok~ bukan untuk tidak skor.. buktikan bahawa apa yang ko surpass dulu bukan suatu ketidaksengajaan :)

memang out of expectation ke yang ko surpass dulu?

Szakif said...

cactus hijau berduri...

thanks.. i know you can do better than what i've done. :)

i dont have reliable answer for your Q, but what i would suggest is for you to view JPA's website and do some research. kot2 ade dia nyatakan boleh berbuat demikian menggunakan result first sem, wallah! :D

cemerlang kah result em lepas ko? meh ah kongsi sesama :)

As said...

oyait, tq for the answer fren.

hanya akn dapat result bile management UIA bertindak dengan segera tangani masalah..tah2 sebulan lagi :P haha

Szakif said...

as...

owh.. bab result pun ade problem gak ke as? hm....

MatematisMuda said...

oh nak bantu si kaktus hijau
boleh aply JPA
yang terlepas aplication b4 masuk main camp
kalo dulu syarat dia kena 3.5
skrg dah turun ke 3.3 rasanya
rasanya la
utk yg masuk intake July
kena guna dkat main camp
CGPA slpas setahun
kalao utk yang intake Nov pun sama
bezanya
intake Nov guna GPA 1st sem tu jela

Matematis Muda said...

oy chop
sorry
aku juz maen taram je tuh
tak semak kesahihan fakta
maap lah kalau salah

oh malas sekali
nak menyemak
huhu

Szakif said...

MM...

yey! susah tau nak tgk ko komen panjang2 camtu.. heh

by the kaktus hijau berduri ke, tu nabil dah tolong jawabkan. :D

Szakif said...

MM lagi~

motif komen yang pertama guna account blogger yang kedua tak? :P

by the way, that's why aku soh check kat website JPA. *pasal aku sendiri malas nak bukak. kat rumah takde 3G. slow! :P

Anonymous said...

hang memang bijok.

Szakif said...

anonymous...

i am not la.. cuba bace kat entry yang aku linkkan tu, yang tajuk nye the wish finally granted.

:)

i really hope this entry could inspire some people... :D

© Liyana.Sara.Salleh said...

tapi blog tu yang reveal GPA ko sebelum aku baca kat sini... :D
ya aku budak matematik, so what???
korang yang kos lain pun bagus gak kan bab2 kira ni, kan???

ye la, aku ada lagi 7 long sem kot~
berusaha!!!

seolah2 bila ada banyak perkara nak kena urus...
kita lebih menghargai masa dan cuba untuk tidak mengabaikan setiap 1 daripadanya...
camtu kan???

nasib baik...
aku teringatkan Danial, nephew ko masa mula2 baca komen tu...
hahaha~

Jepah said...

mmg out of expectation...
aku fail midsem... tp aku dpt A- utk final... aku mcm x percaya...
dan sume subjek sem tu aku score out of my expectation... huhuhuhu...

Szakif said...

liyana...

ahaha~ marah ke dik~ :P

bila masa kita dah terhad, kita takkan mensia-siakan peluang yang ada. yang pasti, masa takkan boleh diundur. cipta la ape jua jenis mesin, masa takkan boleh diputar kembali. filem sains fiksyen banyak memberikan pengaruh dan harapan palsu.. heh. menyimpang plak~ :P

eh. sekang danial dah makin lincah la. heh~

Szakif said...

jepah...

sebenarnye kan, erm... ade something yang maybe tak ramai tahu bab pemberian markah ni.. takmo cite ah. kalo nak, private sudey~ YM eh :D

Jepah said...

aku tau gak sket2... tp... ape yg ko tau??? hehehe... k.. YM...

Szakif said...

jepah...

takmo layan ko kat YM :P

As said...

ala takmo layan sebab..

da type msg kat dia..loooong after that bru smpai msg tu kat die melalui YM...isk3..

ade gak ke tmpat2 yang ada atau ada 3G

Szakif said...

as...

kat rumah kena sekat sket YM. kalo tak aku hanyut dengan dunia online walhal kat rumah ade ahli keluarga yang perlu dicurahkan kasih sayang bersama-sama.

the good thing is, kat rumah takde 3G. bagus! kalo ade, maybe aku kurang pedulikan keluarga.

jahat tak?

zaki~ zaki~

© Liyana.Sara.Salleh said...

bukan marah,cuma aku tak suka mentaliti sesetengah orang...
maksud aku camni...
'ko kan belajar maths, sure pandai kira2'...
'ko belajar ICT, sure master bab2 comp'...
etc...
sebab aku dah berhadapan dengan hal2 camni sejak sekolah...

filem sekarang penuh dengan dusta belaka...
memang dah out of topic...
tapi filem sekarang ni dah banyak mengarut kot~
*erk, cam emo la pulak... hehe~*

danial makin lincah ye...
selamat melayan kerenahnya... :D

As said...

ah online YM takpe..jangan hanyut macam zaki..haha

as suke bukak je YM, pastu orang msg sume tak berbalas sbb as takde depan comp :D
jd baek invi eh :)

Szakif said...

liyana...

tibe2 teringat member aku cerita:

aku ni dah la macam ni (aaawwww) bleh mak aku soh aku betolkan lampu?? kowser tau!

:P

lawak2!!!

boleh tak nak bawa danial balik ke kuantan? heh. ko tolong jagekan ek? :D

Szakif said...

as...

betol betol betol... sekang aku tengah belajar jadik invi macam budak kurus. boleh? huhu~

© Liyana.Sara.Salleh said...

mama bertuah ada anak perempuan yang boleh buat kerja lelaki... :D
bab2 panjat memanjat kasi le kat aku...

hahaha~
dah kawan ko camtu, takkan nak paksa pulak...

apesal aku yang tolong jagakan...
lagipun aku cuma ada pengalaman jaga budak kecik selama 13 tahun je...
masih baru kot~
ntah2 Danial tu sendiri takmo kat aku...
lalala~

Szakif said...

liyana....

amboi.. bab panjat memanjat eh? memang kerja lelaki tuh! :D

oi oi.. danial macam pakciknye la. jenis mesra alam. sume orang dia nak ikut je. heh~

© Liyana.Sara.Salleh said...

aku kan anak perempuan yang lasak... :D

owh, mesra alam...
pakciknye memang friendly pun...
tu bahaya...
mana leh main ikut semua orang...
patutnye, dia boleh 'masuk' dengan semua orang...
baru betul... :D

*ni memang dah totally out of topic*

Szakif said...

liyana...

as always! ahahaha~

weh. prison break best weh.. aku tengah menonton la ni~ :D

As said...

masalahnye budak kurus tuh leh detect bile die invi :P

Szakif said...

as...

ahahahah!!! gelak besar aku bace ayat ko.

SANGAT BETOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:P

As said...

:D

hahaha

Szakif said...

as...

hahahaha

sambung gelak je la.. bukan budak kurus tu tahu kita borak pasal dia pun~ sebok sangat dengan kedai bapak dia tu agaknya. :D

myadlan said...

gila mantap.. aku still tak tau lagi result.. kne tunggu bulan januari baru dpt result praktikal.. hmm

Szakif said...

adlan...

thanks :) tu result tipu2 je tuh~ :P

i wish you all the best la untuk result akan datang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...