Monday, January 12, 2009

Bologs


Have you ever heard the word "bologs"?

When I was active in Angklung Club last time in Gombak, we have this special white board to record all bologs mentioned by the members of the club. It was nothing but to create some fun although the fact is there's someone being laughed at. But hey, when you have a kind of bond with close friends, you wouldn't mind being laughed at right? Through fun, strong friendship bond could be gained isn't it? I personally admit that the bologs thing did bring some value to my relationship with the club members.

Now, in Kuantan, I make friend with his friends whom I found have quite some similarities with friends in Gombak, they easily slip when talking. Everytime, we they slipped, we remember and we repeat it again and again and also we laugh again and again. Haha!

Therefore, not to forget the bologs, I create a new blog (duh~ not another one?) entitled Kau Silap Cakap, Kami Tulis with the url http://blogbologs.blogspot.com. So far there are 3 authors for the blog, you wanna join? Send me your email address so that you'll be able to post your friends' bologs. But this one thing I'd like to remind: do not humiliate people by mentioning their names. Diam-diam sudey~. Hehe...

34 comments:

intan.dayana said...

hahaha~
sgt jahat kO Open blog untuk sape2 yg bOlOgs..
kitOrg slalu kOt menulis kat kertas.
then tampal kat dinding..
huhu~
bile bace balik gelak gile2..

Szakif said...

intan...

ni jahat2 manja katanya. hehe

ingat, jangan mention nama! nama tak penting, yang penting ialah isu bolog nya. hehe... pasal aku rasa, semua orang biasa melakukan tersilap cakap.. so...

intan.dayana said...

wah~
srOnOk nye..
aku x saba tunggu kO bOlOg..
aku akan pOst kat blog tuh nnt..
hahaha~
siap sedia la incik zaki..
aku xkn mentiOn name kO yg pastu nye..
describe ciri2 org tuh bule kan..??
huhu~

As said...

bolog??
heh.. ;)

♥ NANA ♥ said...

lame dh tak buat bolog dalam angklung pdahal ramai je yg tersilap cakap segala =)

macam nak join tp rasa macam tak layak sebab selalunya, saya adalah orang yang paling tinggi menyumbangkan perkataan2 sebegini rupa. baru2 ni...nak bace "kejururawatan" dok cakap "kejurutawaran" T_T mau kena gelak ngn driver van jururawat2 tu huhu~

Szakif said...

intan...

ooo.. tak sabar tunggu aku bolog eh. baiklah, aku akan lebih berhati2 pasni gogoyeah!

bagus kan, kalau kita something yang drive kita untuk berhati2 apabila berkata-kata, baru lah rasa terpukul untuk berbuat demikian. :)

describe ciri2 boleh kot, tapi jangan mention name. muahahha~ ni suka2 je ni.. jangan amik serius, kan~

Szakif said...

as...

pernah dengar bolog?

hehe~

Szakif said...

nana....

maklum la sekarang ahli2 angklung dah lain, dah de yang grad dah pun. wuuu...

diorang yang maseh stay dan yang baru, maseh teruskan budaya ni kah?

ok. itu kena masukkan dalam entry seterusnya tu. mohon izin! hehe~

Anuar Manshor said...

Perlu rajin dan peka kalau dibuat bolog ini. Bolog itu daripada perkataan apa ya? Yang pasti bukan bologna, bukan?

azuwachan said...

bolog; satu yg pernah menjadi bhn ketawa kita sume satu masa dulu.
sgt rindukan time itu, huhu...
bolog yg plg aku ingat;
"nak tgk result kena ade adobe photoshop" *gaya bercakap yang yakin sekali*

ahahaha!! :D

Szakif said...

anuar manshor....

memang. perlu berhati2 pasni :) apatah lagi yang membuat blog itu sendiri :))

betol, yang pasti bukan daripada perkataan bolognaise. ngehehe...

*motif tau cakap pasal makanan time2 lapar macam ni :P

Szakif said...

azuwachan...

wawa! aku gelak tak hengat!

weh. jom jadik author blog bolog tuh. aku tahu ko mesti banyak koleksi bolog2 dak2 angklung kan. :)

KNOWLEE said...

Nak join...nak join...
Ada banyak bolog ni haaa...

Caracol S. Trampt said...

ish, sme mende nak wat blog...

ko nih mesti bley kawin ramai, sbb jenis bley kasi komitmen

haish...

Szakif said...

knowlee...

boleh je, tapi ade syarat2 nye.. hehe.. meh bagi email address akak.

Szakif said...

caracol...

owh bila masuk bab hubungan manusia, aku jenis yang setia pada yang satu pula.. huhu~

Jai said...

Szakif said...

"It was nothing but to cretae some fun..."

Bologs! haha! ;p

Szakif said...

jai...

:P

itu, typo.

ahahahahha!!

mas said...

waah!!mst ko terer men angklung!!
~sgt xda kena-mengena ngan bolog..=p

Szakif said...

mas...

heh. takd ela terror sangat. tapi boleh la drpd takleh langsung. huhu~

ko klik je kat category angklung kat blog aku neh. ade banyak entries pasal angklung sahaja. dan ada juga video for you to watch :)

mas said...

ak br tgk td..ak igt ko men angklung yg besau cm kt kelab pop 2!!haha!!

Szakif said...

mas...

a'ah.. itu la tugas aku masa main angklung kat gombak dulu. pegang angklung besar2, sesuai la dengan aku yang gemok neh. :P

KNOWLEE said...

ni email address nye: norlydarling@hotmail.com

apa syaratnye?

Szakif said...

knowlee..

okeh. sila check email k.

Anonymous said...

try tny budak kel pe maksud "bolog"??

Szakif said...

anonymous...

budak kel apakah?

Alif Lam said...

teringat 1st time saya conduct persembahan angklung utk G'rimis di IIUM Matric,lembah pantai '96.
lepas tu kat maincamp, student sabah minta saya tlg conduct prsmbhn angklung utk show sempena convest tahun 99 kot..
alhamdulillah, skrg UIA dah ada angklung club yg tersendiri,blh menyaingi gamelan club yg ekslusif tu.. hmm.. nasyid club ada lagi ker?

Szakif said...

alif lam...

rasanya ade lagi nasyid club tuh. dak2 gombak sila jawab! :D

saya kuantan :)

♥ NANA ♥ said...

alif lam

saya bekas ahli G'rimis. saya ahli angklung. dan saya juga pernah menjadi ahli Kelab Nasyid :)

Nasyid Club masih ada cuma tidak seaktif dulu. biro perkusi telah ditarik keluar dari kelab nasyid utk menjadi kelab perkusi uia. suapay bidang persembahan mereka lebih luas :)

tahun lepas, NC ade menyertai festival Nasyid Kemerdekaan (utk kali ke-3/4 kalau tak silap...tapi tidak berjaya ke peringkat akhir.. sekian dr sy.

szakif
hehe, fairuz dah aktif mencatat bolog utk diletakkan kat sini..

-yang benar, mangsa-

;p

♥ NANA ♥ said...

*typo = supaya

ihsan said...

bologs?hahah

Szakif said...

nana...

owh mengapa tidak si fairuz tu join blog bolog tu je? haha!

Szakif said...

nana lagi...

owh nevermind.. faham jek :D

Szakif said...

ihsan...

hey welcome!

tahu kah bolog? :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...