Tuesday, January 27, 2009

...I will Still Get My Scroll


If I don't sit down with you in this circle,
I will still finish my degree.

If I don't get to know what's going on among you,
I will still get my scroll.

If I don't even know you,
I will still come to my convocation next October.

But what makes me come to you,
asking you politely how you feel today with a nicest smile in my face?

What makes me want to know your name,
while it won't directly affect my academic performance?

And what makes me make myself present in all meetings, lunches and dinners while the rest of them are busy with their own so-called final semester mood?

Because I concern...
because I care about you...

But do you concern?

do you even care?

10 comments:

tusky said...

erk..
patut r 'di mana2 saja ade zaki'
earn those moments bro!

Liyana said...

to answer your question...
yes, before this I never concern about all this matter...
and does it bother me(at that moment)???
the answer is no...
but people changed and so do I...
and right now I'm still in the changing phase...
1 thing that I can't even change is my facial expression...
people always said that it's difficult to approach me because they are afraid of my serious look...
is it really true???
maybe...

::Amin Mansor:: said...

saudara zaki yang disegani, semester ini adalah semester yang terakhir saudara belajar di UIAM Kuantan. Mungkin saudara kembali semula ke sini untuk menabur bakti kepada masyarakat dengan menjadi seorang pendidik atau lebih dikenali pensyarah? mungkin.... 'Selamat melalui getir-getir yang manis, pahit dan masam (ada ke?) sepanjang semester terakhir ini' - ucapan dariku. Semoga semester ini menjadi lambang kekuatan & personaliti zaki dan keluarga.

p/s- bersedia utk melalui kehidupan Postgraduate@kerja dan menjadi suami orang.... =P

Jepah said...

aku concern...

salah satu sbb lg, ko mmg nk knal aku,kan? jgn la malu2 nk ckp... =p

Szakif said...

tusky...

bagus. kat mana ade aku, kat situ la ade ko. ahahah~ ni siapa sebenarnye yang ada di mana2 nih~ aku pun tak tahu :P

you also, earn those moments! jangan ingat 4 tahun cukup nak grab semua pengalaman sebagai student, sebab takkan cukup! ehehe~

Szakif said...

liyana...

kalau kau rajin, pergi ke minwb.blogspot.com, ada aku ceritakan pengalaman aku drpd aktif berpesatuan kepada antisosial dan kemudian aktif kembali. it's in the second last entry up to this time.

yup, aku setuju dengan point perubahan dan kita sentiasa memerlukan perubahan hasil drpd pengamatan dan exposure terhadap apa-apa yang berlaku di sekeliling kita. kita sentiasa cuba mencari sesuatu yang baru. maklum la, manusia. lepas satu, satu. tak pernah puas.

kan?

Szakif said...

amin manshor..

ape plak nak segan2 dengan aku~ :P

baik la. terima kaseh atas ucapan itu. sangat2 terharu mendapat doa yang ikhlas seperti itu. wuuu~

tunggu je la, apa yang akan aku pilih untuk mengisi ruang pasca-degree ku nanti.. :D

Szakif said...

jepah..

apa yang ko concern~ :P

ko sentiasa perasan tau. sebok la ko. huhu~ :P

oit minggu depan one to one badminton jom!

Jepah said...

aku concern la... lalalala...

aku x sebok pun... =p

one on one? ok... on...

Szakif said...

jepah...

okeh! tak lama lagi aku akan main guna reket aku sendiri yeyeyey!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...