Sunday, January 11, 2009

STBB Versi Kereta


One:

My friends and I went to a mall. I couldn't help myself but to take a nap in the car while they do their shopping. I parked my car outside the mall, considering it's easier rather to climb to the mall just to park and got to pay for it.

Suddenly, when I woke up I saw a notice. I was clueless, didn't know when it took the place.

I got summoned!

Argh. Ok, my bad I didn't pay for the car park. Fortunately, the summon only cost RM5. Then I went to pay it at the parking counter.

Makcik, tadi saya dalam kereta la. Tido sekejap. Ngantuk sangat. Bukan kalau ada orang dalam kereta, tak payah bayar parking?

Parking tu untuk kereta, bukan untuk orang tido. Apa ingat hotel ke apa?


Two:

I went to help a friend of my junior who involved in an accident. I took her from the location back to campus. In the car, she sat at the back trying to calm herself, alone. Suddenly she broke the silence. She told us how the accident happened until that she concluded:

Kalau tak kerana seat belt, tak tahu apa akan jadi dengan aku.

Dah tu, ko kat belakang tu ko pakai seat belt tak?

Erk, tak.

34 comments:

KNOWLEE said...

Hehe...betul ckp makcik tuh.

Alif Lam said...

maintenace the mall tu yg salah.. sebab x tampal : pls dont sleep i your car..! :D

intan.dayana said...

hahaha~
situasi pertama tuh sungguh lawak kOt.
gile ah makcik tuh sOund direct.

'parking untuk kereta,bukan untuk org tido.apa ingat hotel ke apa?'

aaziz said...

Hush, boleh tahan gak mak cik tuh. I like! =p

Master J said...

aku mmg xmain2 dgn parking kete smua..last sem 1st time bwk kete..kene saman twice kut..tahi pny MPK..

yg kwn danial 2 aku dgr dia accident..xtau ah detail dia..tp alhamdulillah dia ok lah..

mas said...

dasat tul mcik tu sound...mmg mmpunyai kredibiliti yg sgt tnggi...hrp2 x tercalon jd mak guard uia!!!hehe

Sarah Othman said...

pengajaran drpd both of the stories: ikot jela peraturan. x susah pon nak ikot peraturan ni^_^

Szakif said...

knowlee...

tu la pasal. saya terdiam kot pas dia cakap macam tu. ahahha~

akak pernah kena saman kat kuanatan tak?

Szakif said...

alif lam..

mall tu, tinggi sangat. nak mendaki naik parking, bazir minyak je. tu yang tak mo naik tu. :)

haritu memang kata aku tak bleh bla weh... tu yang makcik tu letak saman pun, aku sedaaaaap bantai tido dalam kereta. haha!

Szakif said...

intan...

aku terkedu!

ahahahhaha~

memang layak masuk entri STBB tau! :D

Szakif said...

aaziz..

dia sound direct tak hengat!

AHAHAHAH!

Szakif said...

master J....

ha~ belajar drpd pengalaman k.. dah kena saman sampai 2 kali dalam masa seminggu, agak parah kot. takkan nak kena untuk kali ketiganya kot kan? :D

pasal kawan danial tu, syukur dia tak pape. bagus ah ko, jaga welfare student sciencess. maklum la secretary general kan. tabik tabik!!

mana tahu neh?

Szakif said...

mas...

kalo jadi pun, kita campak dia kat gombak. gombak dahsyat kot mak guard2 diorang. hahaha!

Szakif said...

sarah othman...

mantop!

you solve the puzzle! hehe..

gelak, gelak gak. teladan jangan lupa dicedok. kan?

3p4h said...

Aku rasa ada betulnya juga kata2 makcik 2.. Msti da byk kali dia pkir apa jwpn tbaik utk org2 yg slalu dok park lgu 2.. (lol)

Sarah Othman said...

haha..btol tu zaki^_^
pengajaran ada dimana2..
buang yg keroh ambil yg jerneh.

Szakif said...

3p4h...

selalu sangat kot orang bagi alasan gitu kan~ agaknye la..

cuba fikir, most of the time, kalo kita tak bayar parking ereta, then kita nampak ade makcik keluarkan saman kat kereta2 sebelah kita, adakah kita pi cari tiket parking, atau kita larikan diri dengan kereta2 sekali? hehe

bayar je tiket parking, bukan susah pon. huhu~

Jepah said...

mcm ne main pg td? sakit lg tgn tu bang? =p

makcik tu belajar ngan aku mcm ne nk "handle" org mcm ko... =p

Szakif said...

sarah othman..

setuju! mantop tau buat follow up :)

komen la lagi banyak2 kali k:)

Szakif said...

jepah...

aku rasa, tangan aku dah mula adapt dengan kesakitan main badminton la. hehe..

ko kenal kot makcik tu? cari je kat megamall. haha!

Jepah said...

bleh2... next time main lg ye..

Szakif said...

jepah..

next time, aku akan lebih mantop! ko plak sayur :P

© Liyana.Sara.Salleh said...

aku cukup sensitif kot dengar saman2 ni...
nasib saman ko tu sikit je amount nye...

and about accident...
Alhamdullilah she's fine...
walaupun aku tak tau sape dia...
minta simpang la dari terjadi kat aku...
& kepada orang2 yang aku kenali khususnya...

Szakif said...

liyana...

tu ah~ sebenarnye sebelum tahu jumlah saman, aku dah fikir macam mane nak cekau duit kot2 saman cecah beratus2.. syukur 5 heng je. hu~

i think ko tahu kot sape yang accident tu. classmate ko kot. nanti minggu depan korek2 la cerita. besar mane la KOS tu kan~ hehe.. sah2 aku dah kate classmate, lagi la kecik skop nye. hehe...

na'uzubillah min such accidents...

© Liyana.Sara.Salleh said...

nasib baik RM5 je...

classmate aku?!!
hmmm, aku boleh teka kot sape since ko relate kan dengan 'my junior'...
tapi takpelah maybe esok aku boleh tau kot~
p/s:takyah tunggu minggu depan...

kita cuma boleh merancang dan mengambil langkah berjaga-jaga...
tapi kalau benda nak jadi, kena redha la...

Szakif said...

liyana...

tu ah.. RM5, pastu aku terus beli sebundle tiket parking. habis RM9.50. antara sebab aku tak bayar parking pasal bundle yang aku beli dah habes la. biasanya aku akan bayar parking weh~

namapun accident, malang tak berbau right. tapi pas kemalangan berlaku, ada bau. darah, tayar terbakar, asap etc. kan? huhu~

tusky said...

idup makcik!!
padan muka zaki..
hahahahhahaha

nasib baik aku hanya ada kuda berenjin je..

Szakif said...

tusky...

padan muka aku. betol!

nak pinjam kuda ko boleh? ngehehe~

KNOWLEE said...

Akak penah kena sekali.
Sbb masa dlm seminggu sblm tahun 2008.
Akak guna kupon parking yg lama n seriously akak taktau yg diorg dah tukar kupon.
So, akak kena saman dgn alasan pakai kupon parking lama.
Padahal masa tu masih tahun 2007 n kupon tu masih boleh digunapakai.
Lain kalo dah 2008 n akak pakai kupon 2007.

Szakif said...

knowlee...

isk isk.. boleh pulak macam tu. maybe gak dia dah announce pasal penggunaan tiket baru tuh, kita je yang tak aware. well.. diorang ade kuasa kan~

Knowlee said...

Tu la diorang.
Mmg diorang dah annouce tp tampal notis kat pondok jual tiket tu or tampal kat celah2 mana ntah.
Baru je tampal, tak sampai sejam dah tertanggal.
Camna org nak perasan.

Szakif said...

knowlee...

huhu~ can't help it.

kita pun kena sentiasa alert gak kan. undang2 manusia berubah2. undang2 Allah itu tetap.

Alif Lam said...

hotel depan the mall tu dekat jer..
cuba lah try parking depan pintu masuk hotel panpac tu pastu tido dlm keta.. kalau guard dia marah, bagitau makcik the mall tu yg suruh tido kat situ..! :D

Szakif said...

alif lam...

ok bukan the mall KL ye~ saya di kuantan :D

papepun, baik lah! akan dibuat. bagi alasan makcik the mall yg soh. huahua~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...