Saturday, January 31, 2009

Pleasant Surprise


SMS text sent to Jepah, Danial and a roomate of hers, Husna.

"Oi, aku nak komplot dengan korang ni. Birthday Liyana esok. Petang esok free tak? Ingat nak prank dia. Haha!"


And they replied positively.

Satu tanduk tumbuh.

Chatting through this blog with the victim, asking whether she's interested to join playing badminton together. She also positively replied.

Dua tanduk sudah tumbuh.

Called the court owner, checking for the availability of the court. He answered it's not available. Booked already. The plan was that we wanted to prank at the badminton court. But... cancelled!

Salah satu tanduk terbantut pertumbuhannya.

Think think think... We prank her somewhere else!

Sent another SMS to them.

Tak dapat court. So kita prank dia kat Taman Tasik Bandar la. Pukul 6 k!


3 tanduk sudah tumbuh. Yang terbantut tadi dah kembali normal.

Tik tok tik tok... 6 o'clock. Kembara with 3 predators, 1 victim was on it's way to the "badminton court".

I enthusiastically told them: Jom gi court! Semangat nak main nih! Jepah tunggu kat sana (walhal orang tu tengah terbongkang atas katil, demam pas mendaki gunung Irau).

On the way, right before reaching the main entrance I got a call.

Troooot... trooooot.... Hello. Yup Jepah.
Hah! Apehal? Bukan aku dah tempah dengan pakcik tu pukul 6 ke? Apsal ada orang main pulak?
Hek eleh... biar betol pakcik ni. Takpe... aku call dia confirmkan balik. Nanti papehal aku call balik.


(Actually I spoke to nobody. It was planted. Danial, who was sitting next to me in the car made the call)

Then, I acted like I call the badminton court owner. Again, I spoke to nobody through the phone.

Hello pakcik. Saya yang tempah court pukul 6 hari ni. Macam mana boleh ada orang main pulak padahal saya dah tempah?
La... mana boleh macam tu? Pakcik kata pukul 6 kosong?
Dah tu, kenapa tak bagitahu awal-awal court dah ada orang tempah sebulan dulu? Penat tau, dah semangat nak main tiba-tiba cancel macam tu je. Patutnya bagitahu la saya!
So, memang tak boleh main la ni?
Takpe la. Nak buat macam mana. Lain kali jangan buat macam ni pakcik...
Ok la. Bye.


Kali ni, tanduk tumbuh mencanak-canak.

So, korang. Tak dapat la kita nak main badminton~ Hah! Ada kerak roti tuh. Jom bagi ikan kat Taman Tasik Bandar makan, nak?

Set!

Kah kah kah... Aku dalam hati gelak bagai nak rak.

At the lake, we went straightly to the jetty. See around, no fish! Duh... the plan was to make the victim became pre-occupied feeding the fish while Danial and I ran to get the cake inside the Kembara.

Tanduk aku tumpul.

Suddenly... ploooop ploooop...

FISH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tanduk aku kembali tajam. Ikan yang asah.

Jom bagi ikan makan. Ada pun ikan. Ingatkan hari Khamis ni, diorang puasa. STBB! :P

After few minutes,

Eh, aku tertinggal aku nya henset kat kereta la. Jab aku gi amik ok? Danial, jom teman aku. Korang bagi la ikan-ikan tu makan.

Tanduk aku tak terkira banyaknya.

We took the cake, some snack and drinks, quietly walking behind her. Yes! She was pre-occupied feeding the fish.

I shouted: Liyana!

She turned back.

HAPPY BIRTHDAY!!! I showed her the cake box, intending not to reveal what's inside.

Ya Allah!!! She screamed.

Tanduk aku bersepai dengan takbir itu.

She was speechless.

Jom kita cari tempat untuk potong kek, jom!

Along the way, she was like trying to solve the puzzle and to accept that she got pranked!

Tanduk aku tumbuh balik. Sebatang.

Ok, mari aku bukakan kotak kek ni ye.

Liyana, sila baca apa atas kek tu.

ADA AKU KESAH!!

Kah kah kah... Tanduk aku tumbuh mencanak-canak lagi.

Ya Allah!!! She screamed again.

Ok tanduk aku bersepai lagi sekali.

Ok ok. Jom potong kek ni. Selamat hari jadi Liyana~

Thanks to all who made the prank successful. Thanks to Danial and Husna for the great acting. Thanks to Jepah who still managed to come although he got fever. And thanks also for the rest who came to the small party and enjoyed it with us.

To Liyana: LU MEMANG KENA BEB!!!

Kah kah kah....!!!

30 comments:

Liyana said...

thanks again for the surprise... (^_^)
aku sayang kamu semua!!!

apa perasaan masa court tak dapat & ikan tak timbul??? :P

Szakif said...

liyana....

same2 :)

time tak dapat court, ok lagi pasal boleh fikir jalan lain, tapi time ikan tak timbul, aku kate dalam hati.. "sudah~!"

Liyana said...

aku ada pengakuan ni...
1. aku rasa pelik time ko kata, sejam pun jadi lah...
macamlah takleh gi main hari lain...
2.bila kita dah sampai kat Tasik, aku pelik tengok ko, Danial & Una pakai simple je...
tapi setakat terdetik di hati je...
3.pastu kan,aku rasa macam lama giler kot ko gi amik hp...
tapi macam biasa, aku malas nak fikir sangat...

sesungguhnya aku memang tak sangka langsung dengan plan ko ni...
ye la sebab orang tu buat tak tau je pasal birthday aku...
ingatkan lupa, padahal hari tu ko yang tanya tarikh birthday aku...

terkejut bila ada beberapa orang kawan aku tanya Zaki tak wish ke???
dalam ramai2 orang, diorang tanya pasal ko...
sedih(dalam hati) gak time tu sebab antara orang yang rapat dengan aku tak wish 'Happy Birthday'...

kalau ko nak tau, tiap kali birthday, aku cuma harap kawan2 ingat & wish kat aku...
tapi ko dah buat my 21st birthday the most special in my life...
thanks again, to you, Danial and Husna (^_^)...
akan ku kenang selamanya, T_T ...

3p4h said...

Hahahaa... akhirnya aku tau gk mcm mn blakunya bnda ni..

Ada aku kisah?

LOL!

ILA said...

sungguh peningggg akak mbacanya.apatah lagi dgn bckround yg 'keorenan' iniii...mataku smakin 'rabun'huh!!

"ADA KU KESAHHHH" HEHEKKK

shamel said...

oh..teringat aku pasal kesah azuwan kena prank tahu lepas. sampai hampir menangis ye. eh..cam nak cte kat blog jugak je..uhuh!

KiRaNa said...

szakif bole dinobatkan sbg pelakon terbaik..huhu..

Szakif said...

liyana...

1. hehe.. padahal sejam je nak prank kan ko... :P

2. aku pakai sandal je instead of kasut sukan, danial sah2 pakai jeans (tapi aku cover tanya dia sama ada dia pakai seluar sukan kat dalam), husna plak pakai selipar. ahahah!!!

3. aku dengan danial jalan slow2 kot tak nak bagi ko perasan. ade sekejap tu aku cam tak punah harapan bila ko macam nak turn around before aku sampai belakang ko. ahahaha!!!

sekang aku pelik nape la yang lain2 tu nak tanya pasal aku wish ke tak. huhu~

dan prank yang menjadi akan kukenang selama2nya juga. :P

Szakif said...

3p4h....

ahahaha~ sorang lagi dah kena penyakit azwan ali :P

Szakif said...

ila...

exactly!!! :p

akak kena bayangkan bila membaca tu. baru la leh faham :P

Szakif said...

shamel...

wah! sampai nanes2... liyana pun tak nanes. isk. kira prank aku tak menjadi ke ape nih? ahahaha!!

cepat tulis kat blog ko!

Szakif said...

kirana...

yek? hihi~ nak prank orang, lakonan kena mantop! :P

Kema Azeman said...

ok. my nxt birthday SHOULD be like dis!! ade boley? TAK KIRE!!! dtg gak gombak!!!! *buat aksi budak spoil brat tahap cipan*

HAHAHA!

anyway. hepi birthday liyana! cheers!

p/s: aku rindu kamu smua~~~ huuu

Szakif said...

kema....

*buat2 tak tau. huhu~ :P

:: !zyan :: said...

haa...nak claim utk my birthday gak la gini...ehehe. Boley zaki and..err liyana? ahaha...

Szakif said...

izyan....

ok2.. buat2 tak bace gak :P

*ade orang tu BigA tak settle lagi tau :P

Mohd. Ramadan said...

wah..!! sungguh best prank kamu tuh.. hehe..

Liyana said...

Zaki...
aku tak perasan langsung okay pasal ko & Danial jalan slowly...
sampai la aku rasa macam ada orang berdiri kat belakang aku...
aku memang tak nangis tapi hampir2 nangis tau...
tak caye tanya Husna, dia lagi perasan pasal tu...
so, yang pasti prank memang menjadi :D ...

abang 3p4h...
abang kesah atau tak, ada saya kesah??? :P
lalala~

kema...
thanks sis... (^_^)

kak izyan...
akak pun nak claim gak ke selain Kema???
btw, nape mesti Boley zaki and..err liyana?

p/s:Zaki...
1.jangan jealous aku sedang makan BigA... :P
2.boleh kutahu, ni prank birthday yang ke berapa dah ko buat di UIA???

Szakif said...

mohd ramadan...

ingin jadik mangsa seterusnya? bila besdey kamu? haha!

Szakif said...

liyana...

amboi dia reply macam ni blog dia plak :P

aku rasa, mende kesah2 ni akan kekal untuk beberapa lama selepas ni, tapi ade aku kesah? ahahaha!

eleh. tak jeles. nanti aku ajak akak mary ko makan BigA, aku buat entri khas utk jeleskan ko! :P
*dia memang minta aku belanja BigA. :D

Liyana said...

ala, dah aku rasa macam aku boleh reply sama...
hahaha~ sorry la ye...
bukan selalu nak menyibuk camni...
nak2 pulak entry khas yang memang berkait dengan aku...
*habislah, perasan pulak*

ajak le kak mary makan BigA...
ada aku kesah + ada aku nak jealous???
hahaha~

p/s:aku belum lagi break the iceberg, ice cube and whatever kind of ice lagi(terover la pulak) dengan akak mary ku...
bilakah akan sampai waktu itu???
lalala~

Szakif said...

liyana...

eheh... nak kenal jugak ke dengan kak mary? tak yah la~ kang dia jeles plak dengan aku :P

ko gi je kat blok sebelah ko tuh. dia kat level 3. aku pernah hantar kek kat bilik dia. *matila ceroboh mahalah perempuan pakai jubah.

*bohong

Jepah said...

eh, aku bukan demam sbb pnjat gunung la... tp sbb kene hujan sehari suntuk...
huhuhuhu...

btw, aku x contribute sgt pun... huhuhuhu....

Szakif said...

jepah...

owh ye ke~ ingatkan demam pasal panjat gunung :P

ko tak contribute pun takpe. ko datang petang tu dah kira bagus dah. aku tak dapat nak bayangkan camne ko akan kalah teruk dengan aku kalo ko main gak badminton petang tu. ahahaha!

Liyana said...

lah, kak mary nak jealous dengan ko pehal???
she supposed to trust you...
ok, tiba2 masuk campur hal peribadi orang pulak...
I better stop here...

blok sebelah blok aku???
ok, aku tak tau & confuse blok sebelah mana yang ko maksudkan...

jepah...
datang tu kira contribute ape...

ok, aku dah reply macam blog aku sendiri...
kang tuan blog bising lagi...
larik!!!

Szakif said...

liyana...

sebok! :P

KiRaNa said...

liyana,
akak rasa kak mary tu kat T6..
selalu gak nampak dia dari t6..

szakif,
sori..termenyebok pulak..
hehe..

:: !zyan :: said...

wakaka..liyana btol2 wat comment box ni mcm blog dia *wink* takpe dik...akak izinkan. hahaha!

zaki, BigA tu aper? hiks

Szakif said...

kirana..

ooo.. selalu skodeng kak mary ye~ :P

Szakif said...

izyan....

hek eleh~ buat2 tak tahu plak~ :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...