Thursday, January 08, 2009

26.7


Height: 179cm. Pass!
Weight: 85.4kg. Ergh?!
BMI: 26.7!!! (optimum: 18.5 to 25)

What?!

I am overweight.

Take my food when you see I'm eating. I won't mind. You eat it on behalf of me.

He was right. He also was right. And I think he tried to convince me: Ala... tulang ko tu je yang berat~

23 comments:

Jepah said...

owh... ko overweight erk?
aku normal je... huhuhu...
tapi ko bleh dikatakan slightly overweight je... dun wori... turunkan berat badan slow2... =)

intan.dayana said...

kalo nk mkn btau aku ek..
bule aku amek mknan ko nnt..
muahahah~

mcm ni kensel la aku masak sadin untuk ko..kang nnt kalo makin bertambah berat ko nnt kang ko marah aku plak..huhu~

aSma' Soleha said...

ak ni.. asek underweight jek~ sob2x..
ak makan banyak pe!

Szakif said...

jepah...

ha~ kan bagus ade orang yang terus terang macam ko~ memang aku cam slightly overweight aite? huhu~..

thanks. akan!

Szakif said...

intan...

nanti ko plak yang gemok, so salah aku plak la eh? huhu~....

takde2. sardin tetap sardin! :P

Szakif said...

asma'...

bak kate abang J ko, kalo orang cam aku, makan diberkati, semua diabsorb jadik daging. orang2 yang kurus, makan banyak mana pun tapi kurus, tak berkat pasal makan-buang-makan-buang tak absorb2.. huhu~

itu memang STBB drpd J ok~ huhu~

As said...

ala slight je... :D
huhu..habis ah 3 bulan plak ah die tak makan :D

berat tulang ke ape?
guna ah pengira density tulang..haha

KNOWLEE said...

Huish!
Akak baru 20.5.
Tu pun nak tru turunkan ke 19 sumthing sbb jeans dah tak muat.
Kekekekek...

Jepah said...

sbenarnya... saje je nk tenangkan ko... mmg ko da overweight pun... =p
hahahaha...

Szakif said...

jepah...

nak gelak sama la macam tu..

hahahahaha...

Master J said...

no comment =p

Szakif said...

master J...

kena comment jugak! :P

aaziz said...

Weight 70 kg

Height 171cm (or higher... lupa la. Ari tu baru jer timbang kat Jusco).

Tp result BMI yg kuar tu, dia kata BMI aku "OK". Ideal la maknanyer kan?

Jangan marah! Hahahaha!

P/s - nanti nak kana simpan balik height measurement aku. Asik luper jer.

Szakif said...

aaziz...

ko tahu tak cara kira BMI?

berat (dalam kg) bahagi [tinggi (dalam meter) kuasa dua]

based on maklumat di atas, BMI ko 23.9.

mantop!

memang berat badan unggul la tu!

© Liyana.Sara.Salleh said...

ni kes overweight...
hmmm, ckit je tu...
slowly nanti turun le berat badan tu...
itupun kalau ko nak le...
*sound sarcastic la pulak*

tengok macam aku ni...
ada la abang sorang ni dah berapa kali pesan suh aku tambah berat badan...
tapi kalau aku takmo boley tak???
rasa2nye kalau dia jumpa aku, dia bising tak pasal hal ni??? :P

nabihah said...

heh? overweight? dulu3 nampak cam kurus sudah... ye, aku dgn baik ati kata tulang ko berat he2

Szakif said...

liyana...

memang nak turunkan berat badan la! kate nak jadik model~ *matila berangan katanya~

entah :P

Szakif said...

nabihah...

semoga betol la yang sebenarnya tulang aku je yang berat :P

(^_^) Lady In Blue (^_^) said...

aku pun rs ko tulang ko berat sbb physically ko lgsung x overweight.
tp possible ke teori tu a?..coz sometimes others who look bigger than me actually weigh less..hmmm..

Szakif said...

LIB...

ko blom tgk aku nye badan betol2 kot. :P

*ok jangan bayangkan. tapi kalo nak bayangkan macam badan tom kurus, boleh. :P

Alif Lam said...

orang yg kerap duduk di hadapan komputer mmg menghadapi risiko krn kurang bersenam dan mengeluarkan peluh.. kerana aktiviti senaman yg sering dilakukan hanyalah senaman jari menaip di keyboard

Szakif said...

aliff lam...

*tertampar*

:P

Anonymous said...

Selepas kena gastrik 1 hari, berat akak turun sekilo.
so haruskah kau juga perlu kena gastrik????

ehh..dik..smlm akak tgah mgemas2 terjumpa gambar kau time kat UIA gombak..yg gambar ramai2 tu..time tu muka ko 'comey' lagi..bila compare dgn muka skrang..aduhaiii..ada rasa 'sedih' gak dlm hati..huhukkk
akak tengok kau dah ok skrang...yg BMI tu tang punggung kut..so tak yah le kau nak bersusah diet.tapi kena bersenam utk kecilkan punggung tuuuu!!!fahammmm ker...

k.ila

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...