Thursday, November 27, 2008

If Biomedical Science is not My Forte, I'll Go Modelling



Height? Tick
Handsome? Tick
Photogenic? Tick

Six packs - Work out more
Health - Work on stamina

Peha besar - Ok. Rejected. No size for trousers and jeans.

78 comments:

maddieness said...

Hahaha.

There's always underwear ads!

Szakif said...

maddie...

LOL

Anubis said...

Seriously Szakif, If u wanna be a model, u can be model for eating ad. Sesuai sgt. Ko pun suka mkn kan? kan? kan?

Szakif said...

anubis...

kalo bab eating, nak jadi macam maria tunku sabri. boleh? huhu~

itu model ke hek? :P

intan.dayana said...

hahaha~
bab peha beso tuh xtahan...
g la geng ngan fafau..
hehe~

Jard The Great said...

ciss..

Anubis said...

Yup. Asal ada muka commercial mcm Maria Tunku Sabri, boleh la tu. Ko buat lak versi "Walk, walk, find food"

Anonymous said...

hahaha...

keje memuji diri sendiri je ye??

:P

Szakif said...

intan...

aku takut je nanti fafau rase cam tergugat dah de pesaing peha dia. huahua~

Szakif said...

jard..

:P

jard minat modelling?

Szakif said...

anubis...

owh kirenye aku ade muka komersial la~ wah! :P *matila perasan

ok la camtu. for a first step, kite buat walk-walk-find-food versi kuantan dulu. zuzana's fried rice anyone?

Szakif said...

anonymous...

kena seimbang. kutuk ade, puji lebih sikit~ sape lagi nak puji kalo tak diri sendiri kan~ huahua~

::Amin Mansor:: said...

stuju2. ko jadi model ok ape. mmg sesuai.

Szakif said...

amin....

sesungguhnya aku percaya ko hanya bergurau je tu kan~?

Knowlee said...

Oho, teringin gak jadi model ek?
Huahuahua.
Kalo tak dpt jd model catwalk, model iklan pun bleh.

Szakif said...

knowleee...

akak sah2 dah gi odisyen kowt~ untung2 dapat panggilan jadik model plek :D

ILA said...

Paha besar bley di kecilkan..sila gi SLIM WORLD:D

Tak de masalah....
Kalau itu dah jadi kehendak & minat oleh mu...:D

positif & optimissssss~~

Szakif said...

kak ila...

akak nak support ke g slim world? settle! jom! dengan akak2 sekali saya bawa. hek~

efiey fieza said...

nk g slim world gk...
;D

Szakif said...

fieza..

takleh. ko dah kurus. nak kurus camne lagi? kang jadik cam hanger kang~

:P

As said...

apa maksud senyuman mu d blog ku? speechless?

muka kamu boleh la kot jadi model..model yang muslim sket ok :P

Szakif said...

as...

biarlah senyuman itu ditafsirkan sebagai suatu senyuman, kerana aku yakin kau memerlukannya. :)

ade eh muslim sket? huahua~

Anonymous said...

....

Jepah said...

ko nk jd model??? bleh2... tp... fhm2 jelah ye.... peha... hahaha

FaZiLa said...

takyah modelling..masuk jer peraduan terbaru kt hot fm tuh:)

Szakif said...

anonymous...

saya tahu siapakah di belakang name ini! hehe~

Szakif said...

jepah..

ye. aku faham. aku nak peha ko. terima kaseh~

Szakif said...

kak fazila...

ade ape dekat hotfm sekang?

pertandingan peha terbesar mengalahkan fafau kah? huahua~

ILA said...

Oh ye..akak baru call slim world.Ada pmbetulan sikit ..So far mereka hanya menerima pelanggan pompuan sahaja:D

Harap di maaf:p

Szakif said...

ila~

la ye ke~ apekate kalo saya jadik pelanggan lelaki pertama diorang? haha!

efiey fieza said...

nak firm and trim lagi...!

Szakif said...

fieza..

meh jom jogging petang dengan aku sem depan kat taman kat luar UIA nun~ nak? :D

aSma' Soleha said...

huahee~ syukur Alhamdulillah zaki ni d takdirkan jd budak biomed, eh tapi kan zaki, bole jek ko dapat dedua.. da grad ni nanti, msuk modelling wat part-time.. waah~ degree ad, part time ade.. kayo!

ILA said...

Ok gakk..ckap Asma kat atas tu..
nak2nya..time tu tiba2 je jadi hobi & reason utk akak beli mana2 majalah cos ada gambor kau.walau muka kau tertampal kat iklan yg sekerat muka surat jerkkkk..muehehehhe

Szakif said...

asma'...

wow! your words sound promising.

would be a great idea, but ya.. that's far from now. but let me work thing peha out first. huahua~

Szakif said...

kak ila..


ahahaha~ untung2 masuk majalah gak drpd tak masuk langsung. :P

Ya ALlah macam serius benau aku nak jadik model, walopun~

Kema Azeman said...

ok. seriously. i tink u got issues~~ hahah!

tp ok gak kalo ko jd pengacara walk walk find food. hmmm...kl cam gitu aku nk jd pelakon lah..buat reality life show sendiri: fabulously nerdy. harharhar

efiey fieza said...

bereh bosh;-)

ok...syok gk kalo dpt tolak ko masuk dlm air =D

Szakif said...

kema....

huk alo~ masing2 nak buat rancanga tv masing2, sape plak nak jadi penontonnya? huhu....

apa kate kite join venture? kita bukak stesen TV baru nak? TV10.5 katenya~ matila ade setengah2 plak~ macam radio!

Szakif said...

fieza..

ok. aku nampak taring dan tanduk tumbuh kat kepala ko.

ade hati eh~ tengok la sape yang kena tolak nanti.. ko tolak aku, aku tarik ko. same2 jatuh tasik, pastu bermain2 air ala2 hindustan.

wow. aku suka. romantis.

efiey fieza said...

hahaha!
mane ade tnduk dan taring...
ade tocang jer...tp dh buang dh;)
ok..mari sesame.....kite....
...
..
.







jogging trim and firm!!
wooohooooo~
=D

Szakif said...

fieza...

yey! marila same2...

*harus la kang ade gosip liar bila nampak aku btol2 kuar joging dengan ko.. huahua~

As said...

yup mungkin aku yang memerlukan bukan kau yang diperlukan..hahahahahaha
(evil laugh)


muslim sket tu better ah drp tak islamic langsung..kan? :P

Anonymous said...

Fuhhh...42 komenterrrr...try make it until 50.

Szakif said...

as...

pasal tu la takde muka aku dalam senyuman tu. huahua~

betol2.. drpd takde muslim langsung kan? *boleh tak camtu~ :P

Szakif said...

anonymous...

yey! this is the 46th. 4 more to 50th!

keep on giving comments people!

Mr Jagatraya said...

biar aku tmbah satu komen.Hehe.Ada gaya jadi model.Hmmmm.(gaya mushkil)

Szakif said...

jagatraya...

:D

apa2pun, thanks ah~ nanti aku belanja makan angin ah camni. :P

KNOWLEE said...

Tak dpt jadi model, jadi kawan kpd model pun boleh la.
Huahuahua~

efiey fieza said...

aku komen yg ke 50!!

© Liyana.Sara.Salleh said...

aku lagi suka latar tempat gambar ni diambil...
aku suka suasana malam diterangi lampu2 macam tu,cantik... :D
lalala~

*teringat malam program GASS, balik ke T5 jalan kaki...
1st time merasai suasana malam kat Kuantan...
suka sangat...*

Szakif said...

knowlee..

sape2?? nak tahu gak sape :D

Szakif said...

liyana...

tak nak tahu ke kat ne tuh? huhu~

takpe dik~ ko lame lagi kat sini. macam2 yang ko bleh explore, even dalam kampus sendiri. tangki air kat atas nun dah g lom? cepat ceroboh!! ahahah~ aku dah sampai mendaku atas tangki tu siap baring2 kot~

Szakif said...

eh tertinggal plak fieza..

tahniah! sila beri hadiah kepada diri sendiri.. huhu~

*aku semalam hampir nak delete sebenarnye entry ni pasal cam tak mendatangkan komen yang banyak plak. huhu~

© Liyana.Sara.Salleh said...

ala, gtau je la tempat tu katne... :(

tangki air???
kat belah mana???
memang banyak yang perlu aku explore...

Szakif said...

liyana..

kalo aku kate tanjung lumpur ko tahu tak? area kuantan ni ler~ nak belanja aku makan kat situ tak?

*ok. tulis dalam list ko. huhu~

tangki air.. ala yang depan KOS tu. kat atas bukit nun. drpd CTS lagi jelas nampak :)

© Liyana.Sara.Salleh said...

nak belanja boleh...
tapi ko la bawa... :P

list ye... >:)
1.waffle...
2.kuih satar...
3.T-shirt ungu...
4.teh...
5.belanja makan kat Tanjung Lumpur...

owh yang depan KOS... :D
terlupa la...
dah 2 minggu lebih tinggalkan Kuantan... :))

Jepah said...

ngada2 je nk peha aku... =p

Szakif said...

jepah...

aku jeles *wink

Szakif said...

liyana tertinggal la pulek~ :P

owh aku tinggal satu sem je kot kat kuantan sem depan. insha Allah kalo ade kekosongan aku leh bawa ke situ. tapi mahal sket ye dik~ huhu~ tapi best!

*ade ceritanya sebenarnye nape aku g situ semalam :D

oit. baru tinggalkan KOS 2 minggu dah tak lupa banyak mende ke :P

efiey fieza said...

weh...aku yg ke 61..
xper..aku tlg bykkan komen...
kalo xde komen, inform aku...
blog ko nih dh jd cm forum plak eh;D
ske la~
lagi2 psl resepi tuh...
huahua;D

© Liyana.Sara.Salleh said...

kalau ada kekosongan...
kalau takde pun takpe...
elaun bulanan aku banyak kot kalau nak belanja ko sorang je :P...
hahaha~

so, buatle entrynye :P...
lalala~

aku sebenarnye bila bercuti...
memang aku erase habis memori tempat yang aku dah tinggalkan...
hahaha~

Jepah said...

ko selalu jeles ngan aku... hahahahaha....

Tuan Caracol said...

paha besar bley jadi model KFC....

eh, ko patut jawab balik kat Modelling Agency, peha besar, senang nak beranak!!!!

Szakif said...

fieza...

:D
thanks.. aku layan pengomen dengan mesra katenye :P

yang resepi tu yang mane satu eh? banyak kot resepi aku dah letak dalam nih. :D dalam komen sebenarnye lebih banyak input berbanding dalam entry. kan?

Szakif said...

liyana...

ok aku nampak ko bold kan seorang kat situ ok. so jepah jangan berangan nak ikut ok~ :P

aku macam pernah dengar yang buatle entrinye tu. kat mane eh? :P

Szakif said...

jepah...

memang pon! :P

Szakif said...

tuan caracol...

ok. aku akan keliru aku nak tanda mane satu dalam borang nanti bahagian sex. huahua~

© Liyana.Sara.Salleh said...

kat entry aku la kot~
pasal Quarantine tu... :P
jepah boleh je ikut tapi belanja diri sendiri la...
hahaha~
sukati aku je... :P

Szakif said...

liyana...

ahaha~ perlu la ko jawab gak soalan tu~ :P

jepah ni tahu tak kita cakap pasal dia? huahua~ *saje nak bagi dia jeles plak :P

::Amin Mansor:: said...

mak aih.berapa jam je sudah berpuluh2 comment. tenggelam komen ak. zaki, ak x gurau. ak serius. ko mmg ada bakat. terimalah bakat yg ko ada tu. hehehehe... ak cadangkn ko masuk audition ke ape2 yg berkaitan modelling. leh ko wat part time. har...

Szakif said...

amin....

dah 24 jam kot~ siap da de entry baru lagi. hu~

thanks for the compliment. ni dah nak grad macam2 fikir nak buat ape pas abes belajar. maybe modelling best kot? kot?

*adakah aku berada di awang2an atau di atas bumi nyata? huhu~

efiey fieza said...

setiap kali aku tgk resepi tuh..
escp bace yg pizza tuh..aku tringin nk cube..
tp bile ade unsur2 kedekut bab toping kt ctu..
aku jd x nk cube,..hahaha...

Szakif said...

fieza..

ha~ tahu pun.. sebenarnya pas belajar sendiri buat pizza, baru aku tahu kenapa pizza mahal kat kedai2 tu. huhu~

yang tinggi kosnya ialah cheese nye. rotinya nak buat murah je~

kan?

tapi kan dik, try ah buat sementara cuti ni, drpd ko membela lemak yang semakin subur tuh~ huahua~

dammit said...

aku tau ni dekat manaaaa. haha

Szakif said...

dammit....

orang dah jawap pun~ heh~

efiey fieza said...

eleh..nk mention ttg lemak aku...
lemak sndiri alert arr dlu..

ntah2 ko mkn ns grg melantak!
kihkihkih;D

Szakif said...

fieza..

oy! lemak aku comel ok. alah~ jeles la tu~ TTTH~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...