Saturday, November 01, 2008

Should I Trust Nuffnang?

Statistics at 9 am.

Statistics at 3 pm.

I checked the statistics of visits to this blog of mine everyday. I am blog-addict, so what? :P

This morning I checked the statistics was quite shocking, that it showed a sudden increase in the number of visits for yesterday.

Now, afternoon. It's time to get some rest after reading the notes for final exam tomorrow. Then, I happen to recheck the statistics and suddenly the statistics is different from the morning one. How is that possible?

Click the pictures to enlarge.

Nuffnang, I want answer please~

24 comments:

© Liyana.Sara.Salleh said...

why must I be the 1st person to give comment recently???

ok back to the entry...
simple explanation from Liyana...
nuffnang don't have a precise and explicit data about the total of visitor that visit a blog everyday...
p/s:I'm also using nuffnang...

KnowLee said...

liyana,
sbb org lain sibuk study kottt.
Akak plak taktau nak kasi komen apa dlm bebaper latest entry.
Org2 lain plak tido kottt.

szakif said...

liyana..

you have answer for your own question. hehe~ :D

aku rase ko betol. aku ade gak install statcounter. ade visits yang nuffnang tak detect tapi statcouner detect. lembik tol nuffnang. tapi takpe. dia bagi aku duit :P

szakif said...

kak norli...

saye rase akak betol. tapi kan, ade la beberapa tu yang makin aktif plak update blog mase exam ni. haih~ :P

© Liyana.Sara.Salleh said...

I answered my own question???
or I anwswered it only behalf of you???
just ignore it...

haah kan...
tgh exam ni leh tahan gak entri baru yg ada...
sapelah tu...

szakif said...

liyana...

aku pun tatau sapa~ :P

Jepah said...

nuffnang jwb ni: jgn percaye... muahahahahaha...
p/s: da lame x lemparkan komen ke blog ko... bz stadi... huhuhu

szakif said...

jepah...

wahaha~ ko dah kerja dengan nuffang ke ape ni? :P

takpe pah~ pentingkan study dulu k~ :D

jepah hebat!

Jepah said...

aku da kepenatan stadi... huhuhu...
ntah ape2 je aku kene hafal ni... hahahahaha..

szakif said...

jepah...

owh.. ni kire mental lethargy ke ape ni? huhu~ rileks.. aku pun cam ko kot. bila da penat, blog! haha~

KnowLee said...

Hehe...teringat zaman akak nak exam dulu.
Tiap2 mlm akak tido kul 9pm until 1am.
Then akak akan berjaga sampai kul 6am.
Pas sembahyang subuh, akak tido sampai 10am.
Then bgn tido, akak mandi, lunch and sambung study.
Tp berbaloi la semua tu.
Pengorbanan yg paling best dlm hidup, hehe~

Anubis said...

Hahaha...Kak Knowlee did just like what I'm doing. I like study in the deep night rather in the afternoon.

szakif said...

knowlee...

amboi~ ni cam kes burung hantu yang sorang tu la..

szakif said...

danial...

ha tu dia burung hantu dah buat pengakuan eksklusif. ok la.. camni januari depan kita on! :P

Jepah said...

xtau la... aku rase da nk giler je hafal bende yg ntah ape2... huhuhu...

szakif said...

jepah...

yang pape ntah tu la yang ko akan apply mase kerja nanti pah~ tabah ye.. tu la namenye cabaran as student :D

jepah boleh!

KnowLee said...

Danial pun sama ngan akak ye.
Tu la, study late at night lagi senang nak memorize drpd study in the afternoon.

Errr...
Burung hantu mana zaki?

szakif said...

knowlee...

kak, kalo yang study tengah2 malam tu kita saje takpe kak, tapi kalo yang study malam2 tu same je memekak macam waktu2 lain, tak gune gak~ haih~ *ok. akak jangan terase plek~ :P

burung hantu, sila munculkan diri anda dan buat pengakuan~ hehe.. kita tunggu dia ye kak~

KnowLee said...

Memekak? Isk, akak kalo ada org memekak time akak study tgh malam, ada yg kena hayun ngan bantal or notes nanti. Haha~

Owh, nak tunggu burung hantu muncul plak? Ok...ok...I'll wait.

szakif said...

knowlee...

uiks~ garang gak akak ni. tatot~

*pasal saya suka memekak kat bilik. naseb baek tak sebilik kita kan? :P

nanti saya soh burung hantu memunculkan diri k~ dia takleh online katenya. komputer kena serang virus2 benci :D

myadlan said...

haha.. kdg2 pelik jugak kalo nk folow benda2 ranking ni.. ko tgk ustaz hasrizal pun siap wat entri psl banjir besar nuffnang dia tuh.. klako..

szakif said...

myadlan...

banjir besar nuffnang di blog ustaz hasrizal? bagi alamat blog dia boleh? :D

myadlan said...

ni mesti jarang singgah2 blog dia nih..

http://saifulislam.com/?p=3553

sekian..

szakif said...

myadlan...

okies~ melawat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...