Saturday, November 22, 2008

Quiz: Read in One Breath

Take stopwatch. Take a very deep breath. Then read this paragraph in one shot with no mistake. Tell me how long you take to do that.

Influence of mixture of juices from Citrus aurantifolia (Limau nipis) and Averrhoa bilimbi (Belimbing buluh) at different concentrations on fasting blood glucose level in streptozotocin (STZ)-nicotinamide-induced diabetic type II male Sprague-Dawley (SD) rats.

34 comments:

Kema Azeman said...

well. again. im d 1st.

its 19.6seconds n yeah..menyeksakan bc benda ni okayyy~~ i tot i was choking with my own breath. LOL!

© Liyana.Sara.Salleh said...

me got 12.0 s ...
I think it's a good record for a CTS student like me...
lagipun aku tak pernah sebut istilah2 saintifik ni selalu...
but I'm kind a good in holding my breath... :D

jaed said...

aku baca dgn tenang
one shot, 6seconds..

sejak bila aku pandai baca inggerish ni?

Szakif said...

kema...

welcome to fyp's life. hehe~

Szakif said...

liyana...

try again. can you make it better? 1 second maybe? huahua~

Szakif said...

jaed..

mantop!

nanti aku nak tgk ko buat depan2 aku k~ sedia. hafalkan! :P

Jepah said...

not bad... 9.9 seconds...

jaed said...

dude,im an englishman!

bongkak gila

As said...

erk..perlu ke baca sampai rasa nak choking :D

erm, as baca dengan aman, tapi sekali lalu. I got 7 seconds.

Btw zaki..pagi ahad ni pegi pasar tani kat stadium dan tanya makcik pakcik yang jual2 situ pasal averrhoa bilimbi, jangan lupa buat gaya menantu paling mithali, ok!

all the best!

Szakif said...

jepah..

thanks. cuba lagi!

Szakif said...

jaed..

argh~ talk to the hand~ :P

Szakif said...

as..

baek! thanks!

Master J said...

malas aku main game ni..bkn dpt ape2 pun =p

btw..kata ah ni tajuk thesis ko??pjg giler tajuk dia..

D said...

Eleh Zaki, tajuk je bunyi complicated .. tapi sebenarnya tak la sangat 'tebabom' susahnye kan?? :P

(dgn nada bergurau.jgn la terase)

Jepah said...

1.1 seconds... one shot, one snap... hehehe

Szakif said...

master j...

sebenarnye tajuk tu aku dah panjang2 kan lagi supaya lebih mencabar. huhu~

Szakif said...

D

jadahnye aku nak terase :P

ko tahu apa yang terjadi pagi ni. diam2 sudey~ huhu~

Szakif said...

jepah...

pergh~ sila tuntut hadiah awak sekarang. heh. macam ade je~

Hayati Hanuni Halin said...

lame tak nyinggah...hehehe
nice pic...=p

Szakif said...

HHH....

paasni selalu2 la singgah ye :D

thanks.. :D

aaziz said...

Hmm, cakap pasal Sprague Dawley nih, teringat pasal kerja2 aku time practical short sem lpas. Aku deal ngan tikus2 nih gak ar. At first, agak hampeh sket la bila nak handle tikus2 tu. Scary ok. Dia kencing + berak bila takut kan? Wek. But alhamdulillah, bulan terakhir aku kat IMR, aku dah biasa ngan tikus2 tuh. Rindunyer nak wat pembunuhan tikus besar2an lagi. Haha!

P/s - Komen ini lari sedikit daripada tajuk. Hoho!

Szakif said...

aziz...

no problem. that happens quite most of the time. huhu~

pasla tikus2 tu, aku dah naik imun tengok kencing berak dia. heh~ in fact tak rase jijik pun. hu~

ko FYP watpe?

KNOWLEE said...

5 seconds.

Shud pendekkan tajuk ni sbb utk letak atas thesis, tak sesuai.

Szakif said...

knowlee..

mantop! 5 seconds!

pasal tajuk tu, bace komen balas saye kepada jazli kat atas :D

aaziz said...

FYP aku? Hmm.. Ni ha, "Computer Aided Design Of Endoglucanase form Melanocarpus albomyces for Textile Application". Nak tau lebih lanjut, click kat link ni --> http://iraziz.blogspot.com/2008/10/fyp-presentation.html . Basically, aku xmasuk lab pon utk FYP aku ni. Sedikit menyesal la sbb xdapat nak practikkan aper yg aku blajar time practical dulu. Tapi xper, aku nak tolong member2 aku yg len mcm fiza tuk wat FYP dorg dlm lab. yeah!

Szakif said...

mak aih.. nak menyebut nye pun susah~ hu~ same gak cam tajuk fyp aku. aku sendiri nak menyebut nye berbelit lidah. hu~

all the best la, walopun tak masuk lab~ hu~

::Amin Mansor:: said...

nampak hensem gmbr zaki tu. Zaki mmg hensem!

Szakif said...

amin...

erm... tak2. ko lagi hensem kot. *cube merendahkan diri yang tinggi boley~

alif zai mim ra said...

erm..me got 12.7 secs for 1st attempt. 8.9 for 2nd n 4.6 secs for 3rd attempt. :P

Szakif said...

azmar...

tahniah! practice does make perfect aite?

aku hargai percubaan2 ko :D

(^_^) Lady In Blue (^_^) said...

i did it in 14.6 secs.
second time at 10.6 secs.
cane org leh wat in less than 5sec..xpaham.
*muka kompius

Szakif said...

LIB...

itu kena tanya diorang la.. huhu..

aku yang tuan empunya tajuk pun berbelit2 lidah nak menyebutnya. hu~

hebat la diorang!

alif zai mim ra said...

kak LIB, da trick is, bace dlm hati. hahahaha

Szakif said...

azmar..

habis tu kalo nak present nanti camne plak nak buat kalo bace dalam hati? huhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...