Thursday, November 02, 2006

Lagi-lagi Kucing...

I know I know… I’ve mentioned that I’m hibernating, but if there is anything that attracts me to write, I will do. Suka hati kepala tengkorak aku la!

I hope that people who read this blog have already known how maniac I am on cats. And this is all about cats!

The story goes like this. Just right when I arrived at my room last week after hari raya holiday, few kittens ran to feet. Comel sangat-sangat! Lahir masa raya haritu agaknya. To shorten the story, I feed them everyday besides their regular milk-course from their mother la kan... Sanggup aku keluar ke Giant to buy Frieskies and of course I spent about RM15 for it, just for the 5-siblings kittens. In addition (English skema tak hingat), I planned to bring some of them back home after this.

But yesterday, I didn’t find them. Don’t know where they are. I tried to find them in every corner of my block, but they weren’t there, only the mother cat was there.

And today everything was revealed. Makcik cleaner buang! I asked her directly if she has any idea where the kittens are. She replied, “Makcik dah buang dik. Asek berak je.” Wuuuu... How sad...

Tapi memang pun, I pity the makcik cleaner to clean all those droppings which actually out of her jobscope. Pasrah je la... And I also pity the mother cat because she kept meowing all day long, screaming for her lovely kittens.

Photobucket - Video and Image Hosting
Yang ni yang aku paling berkenan. Paling comel...

Photobucket - Video and Image Hosting
Ibu kucing...
Photobucket - Video and Image Hosting
Paling nakal, so i named him "Nuck-Kull".
Photobucket - Video and Image Hosting
That yellow stick is a free gift from the Friskies pack. Sadly, sekarang it's nothing more than hiasan.
Photobucket - Video and Image Hosting
The rest three kittens... Boleh tahan gak nakalnya...
Photobucket - Video and Image Hosting
Untuk tidak mengganggu roomate aku yang lain, aku block entrance ke compartment aku dengan langsir so they will not linger outside.

Wuuu... Sedih...

33 comments:

nabihah said...

takziah di atas kehilangan anak2 kucing yang nakal =_=

kamenr said...

COMELLNYEHH!!!! tidak.... aku x dapat menahan..... nak bele kucing!!!!!!!
ok, komenan starts ere... mm... xde komen xcept motif makcik tu buang anak kucing tu.... cian kat aku...eh2 kat ko... rugi jek 15 rggt.. eheh~~

DaRk AnGeL said...

yeah.. budak hibernasi ni hapdate gak akhirnyer..

sabar zaki... nabi pun suka kucing, at least kau ada buat amal utk binatang kesygn nabi ni kan.. ok lah tu.. kau takde rugi apa...

szakif said...

@kak nabihah... (akak ke tak uh?)
waaaaaaaa..... takziah ape kemnedenye~ wahahahha~ :D

@Kamen...
tu la pasal... sape yang tka sayang kucing kalau kucing tu comel banget! takde la rugi friskies lebih2 tu, nanti aku balik aku bagi la kat kucing aku kat rumah... takpun aku sedekah je friskies tu kat mak kucing yang kehilangan anak~

@syifa...
hehe... bagus2... aku expect ko kate tak suka kucing pastu kate takmo komen sebenarnye... tapi aku salah.. ops... :D

szakif said...

aku tak tahan sey teringat2 kat kucing2 tu... ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!!

Asya said...

Zaki nie...mmg x sesuai dgn situasi awak tu bela kucing2 t'sebut. Akak pun pernah rasa khilangan sperti itu.Apatah lagi pernah nampak anjing bham anak kucing kesygan juga.teramat lah marah. Namun kita sedar..mereka tentu k syurga.
Zaki, bila dah kerja..
bleyler..buka nursery kucing yeak..bela byak2..berikan kasih syg kpd mereka,kebersihan juga perlu d jaga.
pham perasaan awak..lantas turut nak share m'jerit juga...
ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!! ARGH!!!!
hehek:P Wek!!!!

hata05 said...

owh kucing sgt comel walaupon sblm ni aku da penah kata aku sgt allergic ngan kucing jua~
maka ko bersikap penyayang lantas aku kekaguman
aku pon sgt cepat kesian, kalo ada kucing tepi jalan yang kurus kering aku trus nannes ok
btw gluck exam
bittaufeeq
gambatte kudasai

|PrincesSs| said...

zaki,
aku termenanes kesedeyhan menengok entri ko tp mebbe sebab citer gol n gincu tadi maka aku tatau..

tp sian ko lambang ko suka tucin2 tu..tucin dekat bilik2 air aku x suka sebab nampak cam banyak plak..terus aku pening fikir kalo aku kene handle canner..

nnt aku nak show kucing kawan aku yg aku da adopt jadik tucin aku sendre..

uhuhuuhhuhu..sila ko tumpu berexam!

szakif said...

@kak ila...
lagi sadis! nampak anak kucing sendir kena baham dek anjing, maunye hnjeng tu aku buat sup dan2 tu jugak! isy!~

@baez...
nampak kucing tepi jangan cuma leh nanes je ke~ huhuhhu~ trimas! kau jua sila bersungguh2.~

@nad...
waaa~ kau nanes betul2 ke ok~ letak r gambar kucing hangkat ko tu... teringin nak tengok...

szakif said...

INI PENGAKUAN EKSKLUSIF!!!

semalam aku borak2 ngan mak kucing yang kehilangan 5 ekor anaknye tu... AKU TIBA2 MENANES OK~ SANGAT SEDIH PASAL AKU SENDIRI RINDU NGAN ANAK2 KUCING TU... MATILA ROOMATE KAU PELIK JE TENGOK AKU NANES WALHAL TAK PERNAH NANES SEBELUM2 NI DEPAN DIA..

nak nanes lagi la... nak bersihkan mate katenya... maklum la.. air mate kan ade lysozyme~

Mohammad Ihab Ismail said...

Salam...

Wahhh Zaki!!
Ko nih mmg saling tak tumpah ngan Ismat la...
ISMAT pon kaki KUCHING gak tau!!
Padan la tu... Ko patut buat geng ngan Ismat...
Boleh tubuhkan Persatuan Pembela Kucing2 SeUIA ;)
Hihihi...

I'm not that big a fan of pets...
Tapi kalo boleh bela binatang pon, aku rasa binatang yg aku nak bela adalah kucing...

Ala kulli hal...
Ko jangan sedey ok Zaki...
Patah tumbuh hilang berganti...
Nanti ada la kucing2 terbiar yg lain datang mengacau ko...
Jgn risau hehe...

Cuma seperkara yg menjadi tanda tanya...
Awat pelik sangat si MakCik buang anak2 kucing je tapi mak kucing dia tak buang sama??
Kejam ok makcik cleaner memisahkan anak2 ngan ibunya...
Tambah2 lagi di hari raya...
ANAK2 NAK BERAYA NGAN MAKKKKK!!!
(tatau apsal tetiba aku emo :P )

myadlan said...

haiya.. ade kucing dlm bilik ko..

even aku ske kucing tp aku allergik a dgn bulu kucing..

datang a blok aku. ade kucing tempang kedua2 kaki depan..

jap.. xtau ade lg ke x..

pasni kene a carik kucing kuantan plak.. ye dok?

Asya said...

lantas t'sedar...Zaki smakin dkat nak pindah k Kuantan..Whua!whua!

DaRk AnGeL said...

aku suka kucing tapi tak suka pegang boley.. demi nyawanya, jgn lah dekatkan kucing pada ku boley...

good luck exam.. demam ke kau zaki oi? ha... tak reti jaga diri lak... siler jumpa doctor dan dapatkan rehat yg cukup... kalau sakit kang macam mana nak jwb exam... mkn ubat~!

szakif said...

ihab..
baru kutahu ismat jua kaki kucing.. maybe mase makcik tu kumpulkan kucing2 tu, maknye takde bersama.. keluar bekerja agaknye... hehe~

adlan..
ha? dah tu cane kucing yang tempang tu berjalan.. kesian.. terus nanes cam baez.. kt kuantan cari kucing? nanti la ye... klau ade aku buat satu entry khas utk ko~ hehe~

kak ila..
nape kak ila plka yang emo ni ok~

syifa..
owh itu aku tau~ terus aku nak buat siasatan kat sesape yang bakal jadi bini aku nanti, takut kucing ke idak... bley~ muahahha~ sape2 yang tak suka, allergic dan yang sewaku dengannye, terus aku reject... :D (GELAK TAPI SERIUS)

|PrincesSs| said...

adoi kaksyifa kan allergik ko da reject dia ke zaki??

nnt aku amek gamba kucing itu

hata05 said...

owhhh
ko menannes ke ok
orang lelaki yang menannes adalah orang lelaki yang tulus suci ok maka sila sedar~
aku pon nannes sekali bersama ko~
tapi motif ok merijek orang yang allergic kucing
kalo aku, aku terus mementingkan orang daripada kucing huhuhu~

Asya said...

Aisey...lupa lak..patutnya ari tu antar kad raya gmbar kucing kat Syifa ..
aper ler..ko ni syifa, kan adik aku dah reject awai2..

(feeling nak jadi tukang risik~~)keh!keh!

DaRk AnGeL said...

heeelllooooo motif semua2??? sape kata saya alergik kucing?? cuma tak suka nak dukung2 pegang aje.. tak kata alergik pun..binatang kesygn nabi tu, maka sentiasa jer saya berusaha mendekati kucing boley kak ila...?
haihhhh kak ila ni... gerammmmmmmmm sama akk boley.. ;p

Mohammad Ihab Ismail said...

Salam...

Wahai tuan Kaki Kucheng...
Adakah tuan masih tidur aka hibernasi?

Kucheng tak berhibernasi ok...
Beruang baru hibernasi...
Mahukah tuan berubah menjadi tuan Kaki Beruang? hehe

Asya said...

hmmmm~~~genap seminggu posting nie..myambut befdaynya.
ada org exam mauuuuuutttttt skrang.biarkan dulu.apatah lagi mghadapi "human Genetic's"paper ari nie.
Another paper on 15th, pastinya jap lagi tuan punya blog jguk k sini..utk bersihkan habuk2 yg mula tiba..keh..keh..

(hmmmm...ada song rupanya.Apa tajuk tu ye..group mana ye?)

DaRk AnGeL said...

biler mamat ni habis exam?
kau tak yah ckp ihab, semua tahu dia ni kucing tak hibernate tapi hibernate ala2 beruang.. mcm teddy bear lah boleh. hakhakhak ;p

szakif said...

nad..
motif syifa? keskeskes~

hata..
kalo nak kongsi hidup bersama, kena gak kongsi hidup ngan kucing2 aku.. bley~ keskeskes~

kak ila..
moif tukang risik~ mak ngan abah sajor~ keskeskes~ nanti saye minta kak ila supply kek batik la time saya kawen nanti. bley~ muahaha~

syifa...
wahahah~ btol2! ko tak pernah kate alergik, cuma tak suka pegang2 sajor... maka menjaga ikhtila dengan kucing kaedahnya~ wahhha~ jom geram sama2 ngan kak ila.. :D

ihab...
motif ok ihab motif!!!! taulah badan haku besar, tapi tak macam beruang lagi ok~ malah berwang juga bukan~ hehehe~ mmg asalnye nak hibernasi, tapi ade plak mende menarik, so aku pecahkan hibernasi tiu! yeay! tinggal satu paper lagi!!!

kak ila..
itu sangat betul!!! paper dua hari berturut2 menuntut saye tak menjenguk ke cc katanya~ malah subjek human genetics dan physiology adalah antara subjek yang perlukan perhatian yang lebih.. alhamdulillah, harini paper human genetics saya dapat jawap denga tenang.. pasal apa yang saya target masuk, betul2 masuk.. syukur!! semalam plak paper physiology agak mencabar tapi keseluruhannya paling kurang pun B+ mesti dalam tangan... amin... ya rabba 'alameeen!!

syifa..
mamat ni habis exam 15 hb ok.. motif tak alert cam kak ila walhal sudah aku letak jadual exam dalam posting sebelum ni? :D
waaaa~ jangan samakan aku ngan beruang, tapi ngan teddy bear boleh~ sedap dipeluk2 katenya~ matila peluk~

Anonymous said...

kan da kata ko online~~

pelokla zaki yg berhibernasi tu kaksyifa

szakif said...

rasenye atas ni nad.. kan kan kan???

|PrincesSs| said...

nad diatas~

szakif said...

kan betul~ aku dah nak blah dari cc ni.. dah nak tutup. daaaaaaa~

Asya said...

habihler..My Princess..
Syifa datang nanti..habihler ko..

Mohammad Ihab Ismail said...

Salam...

Wahahaha...
Sila la ZAKI!! Aku tak berniat pon ok...
Malahan aku tak rasa ko besar pon ok...
Sebab aku ada banyak kenalan yg lagi hebat saiznya berbanding ko...
So jgn PERASAN ko besar please haha...

Ala kulli hal... Persoalan terus bermain2 di pala hotak...
Ko ni apakah??
Hibernate ke dah bangun?
:P

Owh pasal ko kasitau RSK masuk Semi tu, aku dah tau lama dah ;)
Kan Fedtri Yahya tu org dalam TV3...
Dia dah dapat tahu awal2 lagi & kasitau kitorg kat forum :D
Tapi takpe ok aku appreciate ajo ko nyer kesungguhan nak kasitau aku!! ;)

Tak sabar menantikan tiba hari pertandingan!!

DaRk AnGeL said...

eeeeeeeeeee...... geramnyehhhh sama semua2..... motif nak peluk beruang besar tuh? tak muat lah boleh? besau~!! aku hug teddy2 bear yg ada kat lovely lace yg harganye jejak rm300 tu boley... kau duduk kat kedai love lace dgn price tag macam tu cucuk kat telinga ko, baru la boleh dipeluk~! ;p

good luck for next paper lah boley.... hehe. yerlah kan.. kau sll sms kak ila.. tu psl kak ila tau jer kau abis biler lmbg kau update dia kan.. kan.. hahaha ;p [mati lah tak berbunyi jeles pun lagi tak kesah pun ok siler sedar~]

|PrincesSs| said...

iyerla nnt zaki kumpulkan duit utk membeli teddy bear lace2 bagai tu..
jelesnyeh..

nak gak satu ha!

szakif said...

ihab..
aku sedar ramai lagi yang lebih besar drpd aku, malahan dekat UIA pak2 arab agak besar2 orangnye.. tatot aku.. bley~

pasal RSK masuk semifinal tu, aku pun ekceli dah sedia maklum sebelum kuar kat muzik2 semalam lagi selepas ko bagitahu smwhere kat blog ko.. cuma aku nak kompemkan sepenuhnya lambang officially senarai lagu2 yang semifinal dah keluar.. itu maksud aku~

syifa..
rasenye kalo ko bergabung tangan dengan nad, boleh muat kot pelukan korang.. matila~
ape barang RM300 je! beruang ni priceless ok~ hehe~
mane ade aku sms kat ila semata2 nak bagitahu ape aku exam esok dan seterusnya~ speku ok ko~ takpernah ok~ kan kak ila kan~

nad...
ha syifa.. tu nad dah demand nak teddy bear~ aku tak tahu~ tak masuk campur~ lalala~

sazwi said...

wahaha....comel nyerr...same la. kucing kat blok tu pn kne buang gak sbb berak merata2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...