Thursday, November 30, 2006

Angklung Club Performance for Taaruf Week

This time, it's confirmed! No more co-currucular activities in Gombak. Tomorrow I'll be moving to Kuantan. Yesterday was my last activity here - Angklung Performance for Taaruf Week for the intake of Second Semester 2006/2007.

The night was so stressed. Looking at my friends face during the first 30 minutes before we went on-stage triggered my heart-beat almost to the maximum beat. But after that i cooled down because at the back stage, we made joke of each other, made "suara sengau" with Kak Nadia, entertaning others who still felt nervous.

Once we stepped up on the stage, show time! Angklung Club was the first musical group to perform (and in the same time to promote the club to freshies) and we did quite well for Ada Apa Denganmu (barulah aku tahu in English it means What's Wrong with You) and the best for Pandang-pandang Jeling-jeling. To keep the beat on track for angklung to me is quite hard since there were about 20 heads to be synchronized and that's why we missed the beat for the first song. But overall, we've made it! Hooray!

I really wanna mention this . ONE - that Nasyid group is loser! They came late and thus forced the PC to change the schedule on the spot. Not only that, they forgot the lyrics for Iktiraf song, putting the musical groups into chaos, including us - Angklung Club members. Ade orang sebelah aku tak nak main dah note B pasal he totally lost! Haha (matila dia kat sebelah aku lagi sekarang ni).

TWO - silat guys were not gentlemen at all! They saw girls holding heavy musical tools and instruments and what they did was just seeing them without any intention (how do I know? Hehe..) to help. Even there was an incident where the Gamelan instrument fell from the trolly and almost (setelah mendapat mesej daripada si mangsa) hit a girl, and what the-muscled-body-but-empty-in-the-head guys did was just stare and stare.

THREE - Welcome to Thaqif Ilman to Gombak campus. Belajar betul-betul ye dik?!

Photobucket - Video and Image Hosting
Angklung Club members who get involved for the performance.

Photobucket - Video and Image Hosting
Gamelan group.

Photobucket - Video and Image Hosting
Caklempong group.

7 comments:

szakif said...

mujur aje aku takde gambar dak2 nasyid tu...

Asya said...

nape...dak2 nasyid tu..cantik2 belaka ker..so demand nak pic tu gak!!!!
member2 angklung awak pun comel2 belaka..x de yg b'kenan ker...
dah bape ari ni yeak..ko lansung x jejak k blog akak..HU!:(

|PrincesSs| said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaa
letaklaaa gamba budak2 nasyidddd!!!!!!!

Mohammad Ihab Ismail said...

Salam...

WAaaaaaaaaaaaaaaa KAN MAIN NI!!
Glamour habis AKTIF berANGKLUNG haha...
BEST BEST!! Takde VIDEO ke tunjuk ko main ANGKLUNG hehe...

Neway... Apa ASWAD buat kat situ??!!
(merujuk gambar terakhir)

szakif said...

kak ila..
dak2 nasyid bukanlah budak2 dalam erti kata sebenar. diorang lebih kurang sebaya ngan saya la.. suma laki plak tu.,. dak2 pmpuan angklung mmg comel2 belaka! yang laki plak takyah cakap la.. sume macam tongkang pecah kecuali sorang. ala.. yang paling tinggi tu~ muahahhah~

nad..
aku ade simpan gambar diorang, tapi tak clear.. malah kalau letak hanya akan memalukan mereka. cube pergi kat blog member2 aku, kot2 ade.. aku pun tak check lagi~

ihab..
pasal video, nanti aku cari. member aku kata dia nak upload ke utube.. sabar ye..
ASWAD adalah musical director utk konsert malam tu.. macam Ramli MS la lebey kurang.. hehe~

DaRk AnGeL said...

wahh.. yg ni pun aku termiss? aiseh~~
tapi yg aku suka is korg nmpk smart~
semngt kau eh dgn angklung aktiviti kau nih~~
teringt aku ada restoran anjung warisan yg aku suka pergi kat johor masa aku bljr kat utm dulu... restoran tu pun ada angklung ni org tu main. tu psl aku suka makan kat anjung warisan tu walupun harga nya mahal~ best sbb makan kat atas pokok sambil dgr muzik angklung~

szakif said...

syifa... kalau kau tahu camne rapatnye ukhuwah antara kitorang dalam angklung club, i'm sure u'l be attracted to join us. really! pasal ukhuwah tu la aku bersemangat ngan angklung club walaupun hkikatnya jodoh aku ngan diorang tak lama pasal kena pindah kuantan..

owh yang main restoran tu anjang ke ok~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...