Saturday, December 02, 2006

New Life at Kuantan

It was my first experience driving car inter-country-ly with two and half hour nonstop journey (with only 4-hour sleep preparation the night before). The direction to the campus wasn't that hard as i thought ealier plus that Jay and Asmawi were with me to read the signboards for me.

I don't have to tell what we did after we arrived at the campus with registration and carrying stuffs to the fourth level of the mahallah (now i have reason to do more exercise!), meeting old friends and all. I was quite impressed with the structure of buildings of the mahallah which are a little bit different from those at Gombak campus with open-air cafe, sound-impervious TV room (which means people from the outside cannot hear the sound inside), big size musolla and of course they are surrounded by breath-taking environment.

However, the room is excluded because of the lack of rack to put books and other stuffs. To overcome it, Safwan, Asmawi, Jay and I went out to Giant Kuantan to buy racks. It was a 15-minute driving to the shopping complex from the campus, which means the campus was not that remote as expected plus that the roads in the city are full with traffic lights and one-way roads.

After all, i'm happy to begin new life here after eliminating the prejudices that hounted my mind. Wish me all the best ya?

Photobucket - Video and Image Hosting
One of the block, view from my room.

Photobucket - Video and Image Hosting
Macam mahalah Usman. Ade sungai merentasi mahalah...

Photobucket - Video and Image Hosting
This one takde kat Gombak. Floating cafe kaedahnya~

Photobucket - Video and Image Hosting
The open-air cafe, not like kat Gombak di mana kalau keluar dari cafe mesti baunya melekat kat badan!

Photobucket - Video and Image Hosting
The rack bought from Giant Kuantan.

Photobucket - Video and Image Hosting
My compartment.

Photobucket - Video and Image Hosting
The cupboard.

9 comments:

arshana said...

Nmpknya hostel bdk p'puan dgn bdk laki sebiji. Huahua.

Floating cafe dia menarik. Tp klu hujan, habisla.

fonso zone said...

aku mnyanjungi sluar bunga2 ko..
skian~

Asya said...

hmmmm...walaupun akak myatakan smlam x mo dtg k sini, tapi oley kerna nak jguk pkmbangan zaki..memaksa diri juga ke sini :p
emmm...x tau nak ckap aper..tapi HARAPKAN PENYESUAIAN DIRI ZAKI D TEMPAT BARU DAPAT M'BERIKAN AZAM YG TINGGI UTK MENERUSKAN CITA2 ANDA.GOOD LUCK!!!!!

errrr....pic yg last tu..mmg x b'kenan ler..malah b'sama "katok" merahmu juger..WEKKKKKKKK!

Asya said...

ohhhh~~~~ baru perasan & d sedari..ada org baru potong rambut..mgkin smpena kberangkatan k Kuantan kut..hohoho~~

szakif said...

kak arshana..
style bilik memang sama, cuma blok lama lebih sama macam kat gombak, ade rak buku made of wood kat atas meja study.. kat blok baru takde sume tu.. pasal tu saya beli rak kat giant..
pasal floating cafe, memang menarik designnye, tapi tender nye SANGAT tidak menarik. so many problems! mahal satu hal, pastu sikit satu hal. alamatnya orang 2 yang memerlukan jumlah makanan yang banyak macam saya ni, kebulur la... ehehehe.. tapi takpe, cafe kat KOS contradict dengan cafe kat mahallah. sedap, murah, kondusif.. everything la! kalau kita meriahkan cafe kat KOS, maybe tender tu akan bukak sampai malam.. jom boikot cafe mahallah!

mando juniorku~
seluar tu mmg cantik, pasal tu kena feature dalam blog.. hahah~ tapi itu bukan kali pertama aku masukkan gambar seluar tu kat blog aku ni, sila sedar~ :D

kak ila..
doakan kehidupan saya kat sini aman bahagia~
pasal gambar last, akak ni mmg takleh tengok gamabr2 camtu ke? malahan tidak mendedahkan auratnya kaedahnya~ cuma nak bagitahu memang macam tu saya berpakaian dalam bilik... hehehe~
pasal rambut, motif tak perasan sebelum2 ni dah masukkan gamabr rambut sependek itu?

DaRk AnGeL said...

waaahhh.. motif aku tak perasan entry nih? tapi aku turut jua menyanjungi seluar merah bunga2 itu..
rapi kat kuantan bunyi mcm lagi bagus dari gombak eh? kalau aku jadik kau, aku dah happy2~ sbb aku suka je jauh2 dari rumah lambang lagi adventure.. lagi adventure nak tempuhi perjalanan nak balik rumah~

DaRk AnGeL said...

btw, aku cafe rasa ala2 floating tu mcm ada je kat UKM?

szakif said...

syifa..
adventure tu, aku pun suka. tpai maalah fulus aku tak berapa adventure la... ko lain la.. hanak horang haya~ muahah~

owh ade ke ok kat UKM floating cafe camtu? cantik ke tak ok~ BTW, motif hanya membezakan apa yang ada dan tiada di gombak dan kuantan...

hata05 said...

cantik ok kuantan nye kampus
msia mmg cantik LOL
selamat memulakan hidup baru~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...