Tuesday, December 05, 2006

Angklung Performances during Taaruf Week

These are videos on our performance during last Taaruf Week for the intake of Semester 2 2006/2007. All these while i kept saying that i joined Angklung Club activities without featuring our performance. Now I want you all to listen to the songs sung by angklungs. Enjoy!






13 comments:

DaRk AnGeL said...

ni konfirm kau baru update kan.. sbb aku yg tertggl 3 entries ni pun boleh jadik first~
hehehe ;p
ni aku tgh nak dgr lagu kau ni.. tggu dia loading~

DaRk AnGeL said...

yeah.. my fave is ada apa dgn mu~~
best ler dgr.. mmmg teringt lah kat anjung warisan dulu kat johor masa aku study kat UTM skudai dulu..
korg ada buat lagu siti tak?
aku mmg suka music angklung nie~~

Dark Marqueza said...

mwahaha...akhirnya kita buleh buat VCD sendiri!! tapi sayang...your videos dlm format yang hanya buleh dbaca guna quicktime.. bro, takleh convert ke file 3gp tu?? nak tgk video!!

szakif said...

syifa.. tahniah sebab jadik pengomel pertama..
tapi motif ko tak dengar n tengok ketiga2 video? kan ade lagu siti, pandang2 jeling.. motif tak dapat tangkap itu lagu siti walhal pemes?
tapi sebenarnya aku lebih suka lagu pandang2 jeling2 drpd ada apa denganmu. musically, there are more mistakes in ada apa denganmu than pandang2 jeling2... hanya orang2 angklung saje yang tahu.. hehehe~

fairuz..
nak buat koleksi VCD ke? apa nak buat, so far i'v not met any converter that can convert files from 3gp to mp3 or what not... try la tanya sape2 member yang tahu kot2 ade software yang camtu.. adlan maybe? dia tu bab2 camni handal betol!

Asya said...

apa something yg ko sibukkan skrang?
ohhh..bnda kat atas ni ker..
hmmm...lembab betuller komputer office nie..x leh d buka
eer...ko dah transfer segala dlm bahse inggeris..tapi x bminat ker.."Apa yg aku fikirkan..." transfer ke inggeris "What i though...."??
wokey ler...
Yok! tgok LIzard Man kat Cathay esok..yeahhh...jom..jomm..kal.nak joint Asya & Syamil..:)

Asya said...

sory.."What i though = x sesuai rasanya.."What i'm thinkg.."ok ler tu...hoho:p
but i dont think so , tuan empunya blog nak tukar..lambang dia t'sangaaatttt ler b'prinsip katanya..WEEEEKKKK!!!

szakif said...

kak ila, pasal hal apa yang saya sibuk tu, nanti akan dijelaskan... it's like kembali menelan ludah yang dah diluah..

nak tengok cicakman? tenogk la.. kat kuantan sini harga tiket lagi murah tau! RM6 ke RM 7 je.. kat sane maunya RM10.. kan?

pasal menukar ke bahse inggeris, akan dilakukan secara berperingkat. dan saya kagum sebenarnya akak perasan kata-kata yang sebelum ni berbahasa melayu telah ditranslatekan ke dalam bahse inggeris. walhal tak smapai 30 minit pun mende tu saye buat. syabasy!

Dark Marqueza said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Dark Marqueza said...

whoa..ramai ye yg nak tlg translate you blog's name.. ala, da penah tanya adlan..dia sruh guna ULEAD..tapi xdpt gak..dah ilang idea deh nak wat camna..

hebat la u bro..buleh translate everything to english..hmm..tetiba ad perasan buat blog bahasa melanau..hoho...

thanks for visiting DORKISTIC!design. My other heaven..hahaha...

Next week mereka start training...

szakif said...

fairuz..
next week start training? dah recruit dak2 baru ke? sila emmepromosikan angklung dengan hebat ok~ dan semoga korang mendapat dak2 baru yang lebih gila dan hyper lebih drpd kitorang~

Anonymous said...

salam.. no credits for me ah?

saje nk btau yg aku tlg encode kn balik video2 tu mlm yg sama gak.. semangat tul aku nih..

btw.. congratz for ur last performance.. d bestest la for my 1 n half year in gombak.. mistakes cannot be avoided but that's learning process la bro!

szakif said...

OH GOD!!! i forgot that you're the one who recorded the performance!!! sorry sangat!!!

TERIMA KASIH ADLAN KERANA MERAKAMKAN AKSI KAMI... JASA BAIK DAN PENGORBANAN ADLAN SANGAT KAMI HARGAI...

Dark Marqueza said...

woit adlan, takperlu la nak credit byk2..bukan buleh anta SMS pon...hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...