Tuesday, June 13, 2006

Blogthings

Your Ideal Pet is a Cat

You're both aloof, introverted, and moody.
And your friends secretly wish that you were declawed!
What's Your Ideal Pet?

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Your Personality Is

Rational (NT)


You are both logical and creative. You are full of ideas.
You are so rational that you analyze everything. This drives people a little crazy!

Intelligence is important to you. You always like to be around smart people.
In fact, you're often a little short with people who don't impress you mentally.

You seem distant to some - but it's usually because you're deep in thought.
Those who understand you best are fellow Rationals.

In love, you tend to approach things with logic. You seek a compatible mate - who is also very intelligent.

At work, you tend to gravitate toward idea building careers - like programming, medicine, or academia.

With others, you are very honest and direct. People often can't take your criticism well.

As far as your looks go, you're coasting on what you were born with. You think fashion is silly.

On weekends, you spend most of your time thinking, experimenting with new ideas, or learning new things.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Your Love Life Secrets Are

Looking back on your life, you will have a few true loves.

You've been deeply wounded in the past, and you're still recovering from that hurt.

You expect a lot from your lover - you want the full package. You tend to be very picky.

In fights, you are able to walk away and calm down. You are able to weather the storm.

Getting over a break-up doesn't take long. Easy come, easy go.
Your Love Life Secrets, Revealed

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Your Blog Should Be Blue

Your blog is a peaceful, calming force in the blogosphere.
You tend to avoid conflict - you're more likely to share than rant.
From your social causes to cute pet photos, your life is a (mostly) open book.

50 comments:

fiza said...

1st!!!

fiza said...

ermm..nk komen ape lagi ek? 2nd!!!

|PrincesSs| said...

kena wat kat blog aku ke..aku suka memende nie..terus nak gi wat 5 menit hehe

szakif said...

tahniah fiza!!!

nad, aku tau ko memang suka buat mende2 survey... sila buat! :D

Anonymous said...

Amboi...Pasal "yr Love Life Secr" tu "U so very picky" ? That yr atitude? chec wah..
Anyway d certain attitude yg kat atas tu smemangnya dah kat dlm personality anda.Is very good !!!

(Kurang pasti kat setengah org yg kadang2 angin timur lautnya datang,kadang b'tukar angin barat daya pula.. that my Bos..he..he.ngumpat2..)k.Sya.

szakif said...

kak sya...

Amboi...Pasal "yr Love Life Secr" tu "U so very picky" ? That yr atitude? chec wah..
Anyway d certain attitude yg kat atas tu smemangnya dah kat dlm personality anda.Is very good !!!

misti la picky... takkan nak amik betina betina tepi jala nampak pusat rambut karat segala jadi makwe... hohooho... low standard! murah!! *gelak tak tertahankan!!
yang part bela kucing tu, memang gembira gila! betul la survey tu... hohohho... walopun komputer generated survey, ia dah disetkan dengan satu result yang betul2 memberi result yang sepatutnya.. hhohoho.. kak saya try la!

(Kurang pasti kat setengah org yg kadang2 angin timur lautnya datang,kadang b'tukar angin barat daya pula.. that my Bos..he..he.ngumpat2..)k.Sya.
owh kak sya kalau ade blog boleh cite panjang pasal ni... *encourage kak sya bukak blog.... its never too late kak sya... sila sila...

DaRk AnGeL said...

oh kak sya~ sokong jua mmbuat blog.. daku dulu pun tak terpikir nk buat blog.. it just strike my mind one morning nak buat blog secara tiba2 walu tnpa ilmu blogging di dada. maka, hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih... hehehe.. maka hendakkan saje~~

DaRk AnGeL said...

ok.. aku nk ulang balik ayat personality kau.. "you think fashion is silly" what the..
wake up!! [ketuk kepala zaki] people who think fashion is silly are the silly ones! moga kau tak termasuk dlm golongan nih... [nk jadik fashion nerd ker? ceh~]

"people can't often take your critism well"
~i'm not one of them...

so, kau dah nasuk track yg betol lar... medicine n can see ur a computer geek? hehehe... [pada aku org blogging ni computer geek jer.. tapi not me lar~]

oh ya.. lupa lak part nih...
"You are both logical and creative. You are full of ideas.
You are so rational that you analyze everything. This drives people a little crazy!"
~making poeple crazy huh? try me!
hahaha!

DaRk AnGeL said...

comment love life kau..
oh.. hahaha.. tak leh komen byk sebab aku pun sama lorr...~~
but this part is so true lar..
"You've been deeply wounded in the past, and you're still recovering from that hurt"
~still hurts...

and the colour...
~so tipikal colour for a guy! and me being tipikal colour of a girl lar.. PINK! hehehe...
tapi apsal blog kau tak biru hah? habih sweet lar tuh kau titon2 dgn kucing tuh? hehehehe.. lagak comel.. konon~!! kuikuikui...

Anonymous said...

ZAKI & ZURAIHA,nanti ler kak Sya pikir dulu...jawapannya tahun depan..ha..ha.
Sejak2 ni kak Sya perasan Zaki guna Santa Claus punya ketawa "Ho..Ho..ho" dah tukar style nampak..

szakif said...

dark angel...

oh kak sya~ sokong jua mmbuat blog.. daku dulu pun tak terpikir nk buat blog.. it just strike my mind one morning nak buat blog secara tiba2 walu tnpa ilmu blogging di dada. maka, hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih... hehehe.. maka hendakkan saje~~
hohoyeah! hahaahah~ kita semarakkan semangat kak sya membuka blog! hohoyeah!

[apa yang aku fikirkan...]
[i'm zero the first time i created this blog]

szakif said...

dark angel...

ok.. aku nk ulang balik ayat personality kau.. "you think fashion is silly" what the..
wake up!! [ketuk kepala zaki] people who think fashion is silly are the silly ones! moga kau tak termasuk dlm golongan nih... [nk jadik fashion nerd ker? ceh~]

helo.... i'm fashionable ok~ maka part ni memang bukan aku.. tengok saje fesyen ku berpakaian askar itu.. abesla turun saham askar2 PDRM... muahahah~

"people can't often take your critism well"
~i'm not one of them...

well... up to people how they take my critics... i'm just being myself... it's good to know that ur not one of them syifa! hooray!

so, kau dah nasuk track yg betol lar... medicine n can see ur a computer geek? hehehe... [pada aku org blogging ni computer geek jer.. tapi not me lar~]
hahaha~ part ni sangat setuju! memang menerangkan tentang diriku! hohoyeah!

oh ya.. lupa lak part nih...
"You are both logical and creative. You are full of ideas.
You are so rational that you analyze everything. This drives people a little crazy!"
~making poeple crazy huh? try me!
hahaha!

dont challenge me! muahhahaha~ takdok aih... ye ke aku boleh buat orang jadi gile? nauzubillah!

[apa yang aku fikirkan...]
[tadi baru lepas tgk TRAUMA kat astro ria]

szakif said...

dark anel lagi yang sangat rajin!

comment love life kau..
oh.. hahaha.. tak leh komen byk sebab aku pun sama lorr...~~
but this part is so true lar..
"You've been deeply wounded in the past, and you're still recovering from that hurt"
~still hurts...

owh mamo cakpa bab ni... muahhahahah~

and the colour...
~so tipikal colour for a guy! and me being tipikal colour of a girl lar.. PINK! hehehe...
tapi apsal blog kau tak biru hah? habih sweet lar tuh kau titon2 dgn kucing tuh? hehehehe.. lagak comel.. konon~!! kuikuikui...

aku bukan setakat comel ok~ malahan ganteng jua... matila perasan~ ko ade buat survey ni tak? jangan suke2 kate color PINK ok~ haahahha~ buat dulu baru tahu

[apa yang aku fikirkan...]
[tak salah laki nak suka pink]

szakif said...

kak sya...

ZAKI & ZURAIHA,nanti ler kak Sya pikir dulu...jawapannya tahun depan..ha..ha.
owh saya sanggup menanti hingga tahu depan saja... *macma ayat tunang Mawi

Sejak2 ni kak Sya perasan Zaki guna Santa Claus punya ketawa "Ho..Ho..ho" dah tukar style nampak..
hohohooho.... itu yang senang tekan kak sya... kekadang memang sengaje nak tukar ketawa.. mamo jadi tipikel katanya... hohhohhoo... tegok punye la saye laju taip ohohohohho ni sampai tak kesah sususan hhoohohhooho tu.... hohohohohohohoh *yang ni jadi plak

[apa yang aku fikirkan...]
[ketawa bertukar ikut mood jari]

Anonymous said...

MENGONG!!!! ha..tengah m'jawab rupanya dia..

k.sya

Anonymous said...

Hati2 Zaki, dah ada kes , jari tangan boleh "hang" bila terlalu banyak menaip...he..he..

("Mengong" kat atas tu boleh faham maksudnya kan..biasa guna bila my clerk's buat hal..lama2 di gunakan sbagai bahan gurauan je)k.sya.

szakif said...

hahaahahha~ maka kita sedang online sama2 jua~ hohohhoo.... mengong...? owh tidak mengapa...

Anonymous said...

maka jejari kita pun akan "cramp" segala...hahahahaha..hahahaha.
k.sya

|PrincesSs| said...

memang x salah laki suka pink..sebab zaki suka pink katanya..hehehehe..

ermmm..dalam salah satu komenan ko ko panggel dark angel sebagai dark anel..hahaahha..

ermm..pe lg ek..tadok dah..berangkat ke toilet~

szakif said...

nad...

memang x salah laki suka pink..sebab zaki suka pink katanya..hehehehe..
hohoho... bukan kerna kusuka pink, tapi tiada dalam alquran jua yang menyalahkan menyukai pink... yang salah jika berpakaian dan berperangai like ur opposite sex. hohooho...

ermmm..dalam salah satu komenan ko ko panggel dark angel sebagai dark anel..hahaahha..
anel=aznil nawawi bley~ tiber...

ermm..pe lg ek..tadok dah..berangkat ke toilet~
hohohoo.. ko pun buat gak survey ni...

[apa yang aku fikirkan...]
[bace la blo jai...]

szakif said...

blo=blog kat atas ni..

DaRk AnGeL said...

hehehe.. aku dah buat byk kali testing kaler tuh tapi result dia tak keluar2!
hehehe. walu pun dah testi kau tadi tapi kat sini aku tetap nk jerit2 jugak...
ZAKI.... TERIMA KASIH.. THANK YOU.. TRIMAS!

hmm... kak sya sorg jer pggl aku zuraiha~~ walhal lebih dikenali sbg syifa~ hahaha.. eh silap..hohohohohoho<--susunan menjadik!

DaRk AnGeL said...

TERIMA KASIH.. THANK YOU.. TRIMAS!

TERIMA KASIH.. THANK YOU.. TRIMAS!

TERIMA KASIH.. THANK YOU.. TRIMAS!

DaRk AnGeL said...

eh kak sya~~
siler semangat2 buat blog!! sementara zaki ada di waktu2 cuti nih.. hehehe.. *wink*

ish.. mcm tak cukup jer...
TERIMA KASIH.. THANK YOU.. TRIMAS!!
TERIMA KASIH.. THANK YOU.. TRIMAS!!
TERIMA KASIH.. THANK YOU.. TRIMAS!!

hata05 said...

erm akunye sama sajor ngan ko semua except kat blog aku tu, mine is purple FYI~~
btw cakap pasal cat, aku sgt menyukai kucing~~ sbb comel gile
cuma aku tak berdaya sajor nak menahal keallergican yang dibawa oleh bulu2nya itu maka aku slalu tak penah timang kucing jua (matila cam timang bayi)

|PrincesSs| said...

maka silala tukar warna purple boley..haha

szakif said...

syifa...

hehehe.. aku dah buat byk kali testing kaler tuh tapi result dia tak keluar2!
owh sangat kasihan~ maybe keneksyen ko ade problem... cuba lain kali ok~

hehehe. walu pun dah testi kau tadi tapi kat sini aku tetap nk jerit2 jugak...
ZAKI.... TERIMA KASIH.. THANK YOU.. TRIMAS!

owh adakah di frenster? nanti aku check... SAMA-SAMA~

hmm... kak sya sorg jer pggl aku zuraiha~~ walhal lebih dikenali sbg syifa~ hahaha.. eh silap..hohohohohoho<--susunan menjadik!
kak sya sila ambil perhatian... hohoohohohohhohohh <--ala.. tak jadi la....

[apa yang aku fikirkan...]
[manenye kak sya? takde pun]

szakif said...

syifa lagi....

TERIMA KASIH.. THANK YOU.. TRIMAS!
SAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMA

TERIMA KASIH.. THANK YOU.. TRIMAS!
SAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMA

TERIMA KASIH.. THANK YOU.. TRIMAS!
SAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMASAMA

[apa yang aku fikirkan...]
[cukup tak?]

szakif said...

lagi lagi syifa... *feeling lagi-lagi senario katanya

eh kak sya~~
siler semangat2 buat blog!! sementara zaki ada di waktu2 cuti nih.. hehehe.. *wink*

ohooho... kak sya sila ambil perhatian...

ish.. mcm tak cukup jer...
TERIMA KASIH.. THANK YOU.. TRIMAS!!
TERIMA KASIH.. THANK YOU.. TRIMAS!!
TERIMA KASIH.. THANK YOU.. TRIMAS!!

adeh~ it's mote than enough oredi la.... adeh~

[apa yang aku fikirkan...]
[adeh belajar dari @15]

szakif said...

hata...

erm akunye sama sajor ngan ko semua except kat blog aku tu, mine is purple FYI~~
maka sila tukar blog ko warne pepel bley~ hehehehe *sejak bla tukar kpd hehehe plak ni?

btw cakap pasal cat, aku sgt menyukai kucing~~ sbb comel gile
cuma aku tak berdaya sajor nak menahal keallergican yang dibawa oleh bulu2nya itu maka aku slalu tak penah timang kucing jua (matila cam timang bayi)

hhohooho.... dah tau dh... ko pernah bagitahu sebelum ni.... rasenye dalam posting aku pasal kucing gak~

[apa yang aku fikirkan...]
[kenapa kucing aku sombong?]

DaRk AnGeL said...

hohohohohohohoho <--- sentiasa menjadik! jari2 aku ong! testing lagik...
hohohohohohohohohoho <--- jadik lagi walupun guna jarik berbeza!... hahahaha!
cepat lah hapdate sebelum aku buat main2 lagi dlm ngomenan kau nih!

szakif said...

syifa...

hohohohohohohoho <--- sentiasa menjadik! jari2 aku ong! testing lagik...
tahniah!

hohohohohohohohohoho <--- jadik lagi walupun guna jarik berbeza!... hahahaha!
owh sangat tahniah!

cepat lah hapdate sebelum aku buat main2 lagi dlm ngomenan kau nih!
main2 la lagi.. la ikroha... :D

[apa yang aku fikirkan...]
[dia tgh tensi kat lab tu]

DaRk AnGeL said...

BTW zaki, i dah start buhsan di lab lambang tak jumpa apa i nak~~
*sigh* boley? dan *sigh* lagi.. *sigh* lagi..*sigh* lagi...
feel like i wanna scream on the top of my lung~~~
*sigh*

szakif said...

jeritla.. yang penting octave kena sampai 5 degree baru leh hilang tensi.. percaye la....

Anonymous said...

Just want let u know, eden tengah buat blog.But July je baru di rasmikan. Ni tengah pkir nak invite sape utk rasmikan my new blog..he..he..
(Poning d buatnya..)k.Sya.

Anonymous said...

Utk Syifa, semangat to memg ada...tapi MALAS lagiler ade..terlampau byak responsibility kat tangan ni.Maklumler Dept Credit Control.Segalanya perlu d control.
Rgds.k.sya

szakif said...

kak sya...

Just want let u know, eden tengah buat blog.But July je baru di rasmikan. Ni tengah pkir nak invite sape utk rasmikan my new blog..he..he..
jemput bos kat sya rasmikan bley~ matila kena marah nanti... hahaha~

(Poning d buatnya..)k.Sya.
kak sya... la ikroha....

[apa yang aku fikirkan...]
[nad perintis la ikroha]

szakif said...

kak sya lagi...

Utk Syifa, semangat to memg ada...tapi MALAS lagiler ade..terlampau byak responsibility kat tangan ni.Maklumler Dept Credit Control.Segalanya perlu d control.
Rgds.k.sya

owh sekali lagi la ikroha....

[apa yang aku fikirkan...]
[rase cam nak buat entry baru la harini]

DaRk AnGeL said...

buat entry baru.. jgn tak buat!
eh kak sya~~ saya jemput anda ke blog saya tau...
[just a thought]

Anonymous said...

"la ikroha" to ape benda????? ungkapan bahasa ARAB yeak..
k.sya

|PrincesSs| said...

la ikroha..meaning x de paksaan kaksya..erm bek kaksya kemput puteri ok nak rasmikan blog kaksya hihihihih..

owh kaksya kene jempot2 segala ek..baru nak pi ke blog2..

maka silala ke blog nad..link dia di blog kakysifa..:-)

szakif said...

syifa...

buat entry baru.. jgn tak buat!
eh kak sya~~ saya jemput anda ke blog saya tau...
[just a thought]

sabar ok sabar~ insya 4JJl malam kang siap la... bersedia utk menjadi pengomel nombor satu!!!

[apa yang aku fikirkan...]
[fiza pe kabo?]

szakif said...

kak sya...

"la ikroha" to ape benda????? ungkapan bahasa ARAB yeak..
k.sya


nad sila jawab!

[apa yang aku fikirkan...]
[nad yang mulakan la ikroha ni]

szakif said...

owh nad dah jawab....

Anonymous said...

ok ler..no problem je..,utk perasmian tu nanti, suruh Nad potong reben warna pink yeak..

Zaki, no problem, if my bos tau.Lagipun memang ada niat nak promo nama company sekali...

(kecoh dulu..buat kemudian kira.hehehe..) k.sya

DaRk AnGeL said...

hahahaha...
nak jadik first pengomen dlm blog..
[maka ready2 dgn nad]
hahaha..
update.. update!

|PrincesSs| said...

hahaha...
nad potong riben..maksudnye nad la first..hehehehe.

DaRk AnGeL said...

riben mana nad?
takde nmpk pun lagi yer~~
hhehehe..

szakif said...

oit~ aku akan rasmikan blog kak sya ok~ aku akan berkomplot dengan kak sya.. hahahha~ kak sya kalau dah bukak blog tu, emel saya ok~ jangan bagitahu diorang alamat blog kak sya... muahhahha~ ape barang potong riben! aku rasmikan siap lepaskn merpati 1000 ekor ok~ matila berlagak

Anonymous said...

That's a great story. Waiting for more. » » »

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...