Tuesday, June 27, 2006

Percubaan Photoshop II

Jika korang perhatikan, ada perubahan telah aku buat untuk pautan ke blog yang lain. Sila lihat di bahagian bar sebelah kiri (aku punye lah membahasamelayukan semua perkataan english) dan jika korang tidak boleh melihat, sila segarkan semula (wakakakaka~)

Jika nama korang takde kat sebelah ni, sila beritahu aku. Kemungkinan terlepas pandang. Pautan tersebut akan dikemaskini dari masa ke masa. Dan maaflah kalau tak berapa cantik, saya kanak-kanak baru belajar Photoshop CS... Huhu~

Dan esok (Rabu 28 Jun 2006) geng-geng odah merancang untuk pergi ke Dry Park Sunway Lagoon. Dan sudah pasti aku akan buat kemasukan pasal aktiviti tu. Hooray!


Kalau tak kerana belajar di Sambest, sampai bila la baru nak kenal Sunway Lagoon?


Owh sangat cantik!

46 comments:

Asya said...

YEAH...DAH LAMA X JADI WINNER KAT SINI.I'M 1ST!!!!
ZAKI, CUMA 1 JE K.SYA NAK PESAN(MY EXPERIENCE).KAT SANA KENA BYAK TUTUP MATA..SPECIALLY PART BELAH WET..FUH YOO!! MCM2 ADA..PELANCONG ARAB LAGI BEB,POSING BUKAN MAIN DARING..HEHEHE.SO ENJOY & HAVE A FUN !!!!
(kalau boleh..main semuanya..tapi panas kat Sunway ni.Genting best!!)

|PrincesSs| said...

hoii pemalas..kekekeke
blog aku namanya what dreams are made of..motif ko letak dream sajor..kekekeke..anyhow sangat comel..okie dokie~ :p

|PrincesSs| said...

kau letak dream @ london boleh? hahahaha..

meow meow : gelak besar sajor lambang kau malas~

hazlyn said...

owh..dah penah pegi wet park & dry park
dua2 park best
Nad..nape dream@london
{tiba2 nyibuk..hehe}

worm said...

szakif! sumer org mcm berlumba2 jadi the first to comment ur blog la!

haha~

ur last shot sangat lawa la!! rindu nye malaysia!!

fiza said...

owh..
merajok sebentar sebenar nyer
sbb ncik szakif tak ingat aritu
huhu~
nway, thanks for the link
(^_^)v

szakif said...

kak sya...

YEAH...DAH LAMA X JADI WINNER KAT SINI.I'M 1ST!!!!
owh tahniah~ agak2 kalau saye tak bagitahu kat msn msgr, bleh nombor satu ke? ahahaah~ gurau sajor~

ZAKI, CUMA 1 JE K.SYA NAK PESAN(MY EXPERIENCE).KAT SANA KENA BYAK TUTUP MATA..SPECIALLY PART BELAH WET..FUH YOO!! MCM2 ADA..PELANCONG ARAB LAGI BEB,POSING BUKAN MAIN DARING..HEHEHE.SO ENJOY & HAVE A FUN !!!!
motif huruf besar??? motif penekanan melampau agaknya~ alang2 dahde rezeki, kunyah la hidangan seenak2nye... hohohohohohohoo....~

(kalau boleh..main semuanya..tapi panas kat Sunway ni.Genting best!!)
owh jangan sebut genting disini, kerana daku mmg rancang nak ke sana kalau adikku dapat 5A... kalau dia tak dapat, alamat daku pergi sorang2 je la.~ wahahh~ ape jenis abang da~

[apa yang aku fikirkan...]
[berdoa awi dapat 5A dalam UPSR]

szakif said...

nad...

hoii pemalas..kekekeke
alolo... pemalas ko kate kat aku~ sampai hati~ muahah~ matila merajuk~

blog aku namanya what dreams are made of..motif ko letak dream sajor..kekekeke..anyhow sangat comel..okie dokie~ :p
owh bukan blog aje aku singkatkan.. boleh katekan semua aku singkatkan lambang space yang terhad.. ahaah~

[apa yang aku fikirkan...]
[seronot rr gune potoshop!]

szakif said...

nad...

kau letak dream @ london boleh? hahahaha..
owh... akan kupertimbangkan kalau aku bukak software potoshop lagi... nak open software satu hal, pastu nak upload satu hal, pastu nak tukar coding kat blogger satu hal.. banyak keje wo!

meow meow : gelak besar sajor lambang kau malas~
untung aku nak buatkan banner utk ko gak~ muahahh~ sila merasa bangga~

[apa yang aku fikirkan...]
[tomorrwow gonna b fun!]

szakif said...

hazlyn...

owh..dah penah pegi wet park & dry park
dua2 park best

owh aku tak pernah jejak lagi kaki ke dalam sunway lagoon.. hanya ekor mataku saja dah cecah kawasan dalam sunway lagoon drpd bahagian foodcourt sunway pyramid! hooray!

Nad..nape dream@london
{tiba2 nyibuk..hehe}

lambang nak jumpe ihab kat sana katanya~ matila speku~

[apa yang aku fikirkan...]
[berhajat nak terbang]

szakif said...

kid...

szakif! sumer org mcm berlumba2 jadi the first to comment ur blog la!
owh mereka mmg camtu... termasuk daku jua~ ahahahhh~

ur last shot sangat lawa la!! rindu nye malaysia!!
owh kid itu hanya copy drpd website mane2 ntah.. search sajor the curik link, pastu letak kat blog... ahhah~ sangat mudah keje curik link ni~ :D

[apa yang aku fikirkan...]
[kredit utk website itu]

szakif said...

fiza...

owh..
merajok sebentar sebenar nyer
sbb ncik szakif tak ingat aritu
huhu~
nway, thanks for the link
(^_^)v

takde la.. yang saye 'tak ingat' tu, saye tak tahu plak fiza ni pernah berada di banting... maklum la.. ice belom pecah lagi... heheeh~ same2... :D

[apa yang aku fikirkan...]
[lebih2 senyum kang orang kate kerang busuk plak]

DaRk AnGeL said...

haishhhhhhhhh
byknyer dah komen lmbg ptg tadi tak masuk sbb ke kl dan kononyer nk ke klang tapi tak jadik.. n thanks jugak utk kau nyer arah tu ki..
tapi comel jer my banner tuh.. tapi motif bukan PINK?? aaallaaarrrrrrr...
hehehe.. maka tak per lah zaki, kau dah buat kan.. nk tukar2 kang leceh pulak.. kau dah buatkan pun dah cukup berterima kasih dgn meletakkan daku atas nad~ muehehehehe.. first lmbg nyer~! kuikuikui...
o, tank zaki.. for the cute colourful banner...
*tapi nk pink gak* <-- siler baca dgn font terkecil..

szakif said...

syifa...

haishhhhhhhhh
byknyer dah komen lmbg ptg tadi tak masuk sbb ke kl dan kononyer nk ke klang tapi tak jadik.. n thanks jugak utk kau nyer arah tu ki..

isy.... bazir je duit aku bagi sms reply kat ko~ matila kedekut~ muahahhah~
nape ko gi subang? cari subang ke? ke cincin tunang ngan bigfoot? matila speku katanya~

tapi comel jer my banner tuh.. tapi motif bukan PINK?? aaallaaarrrrrrr...
kalo ade mase aku buat lagi... pasal ko nyer banner special kes sket... hm~ malas nak taip panjang2, tapi sepsel kes la.. huhuhu~

hehehe.. maka tak per lah zaki, kau dah buat kan.. nk tukar2 kang leceh pulak.. kau dah buatkan pun dah cukup berterima kasih dgn meletakkan daku atas nad~ muehehehehe.. first lmbg nyer~! kuikuikui...
o, tank zaki.. for the cute colourful banner...
*tapi nk pink gak* <-- siler baca dgn font terkecil..

muahahha~ akan diusahakan~ nanti kalo ade lagi sebarang komenan lain, aku buat sekali gus, banyak2.. takde la aku open bukak potoshop banyak kali~ sila bersabar.. senang je nak tukar warne pink..

[apa yang aku fikirkan...]
[nak pakai apa uh esok?]

hazlyn said...

sila la bwk baju spare
nama jek dry park
ada gak game yg akan membasahkan sebahagian pakaian sbb terkena percikan air

Asya said...

UNTUK PENGETAHUAN SEMUA, D BUILDG PICTURE TU KAL.X SILAP NAMANYA D "PYRAMID TOWER HOTEL" B'SAMBUNG DGN SHOPG COMPLEX SKALI.
ZAKI, AWAK X SINGGAH K PET GARDEN KE? BEST GAK..

Saje nak kasi tau je..lambang dah tinggaL kat sane 2 hari.
Sponsor by Comp.kal.pegi sndiri x mampu cos d room price buat kita boleh makan utk 1 month.1 je x kena..ngape tiap laci d stiap bilik, ada injil..x puas hati betul!!!

arewhere said...

wah lamanya tak pergi ke kwsn sunway.....terus rindu kat mesia..

YasMin said...

gambar last tuh sgt lawa..

szakif said...

hazlyn...

sila la bwk baju spare
ni aku nak cakap direct dengan ko nih -->trimas!!! aku tak tahu pun ade melibatkan kebasahan esok! serius ingat akan kering semata2....!!! terus pack baju..

nama jek dry park
ada gak game yg akan membasahkan sebahagian pakaian sbb terkena percikan air

owh sangat berterima kasih~ nasib baik aku buat post ni.. kalau tak~ alamat kena beli baju la kat sunway pyramid kang~

[apa yang aku fikirkan...]
[masih lagi berterima kasih kat hazlyn tak abes2]

szakif said...

kak sya....

UNTUK PENGETAHUAN SEMUA, D BUILDG PICTURE TU KAL.X SILAP NAMANYA D "PYRAMID TOWER HOTEL" B'SAMBUNG DGN SHOPG COMPLEX SKALI.
ZAKI, AWAK X SINGGAH K PET GARDEN KE? BEST GAK..

tengok la esok camne...

Saje nak kasi tau je..lambang dah tinggaL kat sane 2 hari.
owh sangat seronok! kak sya pegi dengan sape? family nan 4 orang tu ke?

Sponsor by Comp.kal.pegi sndiri x mampu cos d room price buat kita boleh makan utk 1 month.1 je x kena..ngape tiap laci d stiap bilik, ada injil..x puas hati betul!!!
owh sangat bertuah keje kat tunas samudra.... terus rase nak keje situ jugak bley~ wahahahah~ owh ade kitab injil ke? allahumma la tuzigh quloobana...

[apa yang aku fikirkan...]
[tak pernah sentuh bible mahupun melihat]

szakif said...

awe...

wah lamanya tak pergi ke kwsn sunway.....terus rindu kat mesia..
ko balik bulan 9 kan??? wahaaahh~ sila la menunggu waktu itu tiba~ tak lame lagi tu... sabar ye...

[apa yang aku fikirkan...]
[mane diorang cekau duit banyak2 kat oversea tu?]

szakif said...

yasmin...

gambar last tuh sgt lawa..
pasal tu la aku pilih masukkan dalam entry ni walhal curik link.. haha~

[apa yang aku fikirkan...]
[selalu lalu sunway pyramid mase kat matrik UIA]

|PrincesSs| said...

maka zaki..aku hentak meja kerana ko wat banner aku tak warna pink..cam kamen dan hata..kekekekeke

SyafiqSygKamu said...

apa kaitan photoshop ko ngan sunway pyramid? hohoho....waaaa... aku pung windu nak pi sunway pyramid n sunway lagoon walaupun kedua2 tempat tu tak best!!!!

ko kat SAMBEST dlu? sekolah agama bestari kat subang tu ke? yang bley nampak sunway pyramid dari asrama putera tu ke? hohohoho....

fonso zone said...

meh aku komen pasal bahasa melayu ko kat sebelah ni..

==>seorang yang berasal *DARI* *K*ampung Kanchong Darat..


==>Datang *DARI* keluarga yang sederhana

==>...beliau pernah menuntut *IALAH* bla bla bla..

(not "adalah", but "ialah")

tu je kut yg aku nmpk.. alang2 ko nak guna bahasa skem..bia skem betul..

n sebenarnya word 'bahasa melayu', org dah xpakai(except DBP n sasterawan), instead, it's FORMALLY known as Bahasa Malaysia.

BAHASA MELAMBANGKAN BANGSA
ewah..slamat~

szakif said...

nad...

maka zaki..aku hentak meja kerana ko wat banner aku tak warna pink..cam kamen dan hata..kekekekeke
ala... sume demand pnik susah la nak bezakan... syifa nak pink, ko nak ppink... aku pilih ungu tuk ko pasal aitu ko wat blogthings, warne yang sesuai utk ko warne ungu kan?? kan kan kan?? ke aku salah orang? jawab!!

[apa yag aku fikirkan...]
[akunye biru~]

szakif said...

syafiq...

apa kaitan photoshop ko ngan sunway pyramid? hohoho....waaaa... aku pung windu nak pi sunway pyramid n sunway lagoon walaupun kedua2 tempat tu tak best!!!!
ahahahah~ aku just nak kate banner2 tu aku buat menggunekan potoshop.... wahahah~ itu sajor~ kang aku kate aku lukis gambar singa sunway pyramid tu kang, orang tak caye plak :D

ko kat SAMBEST dlu? sekolah agama bestari kat subang tu ke? yang bley nampak sunway pyramid dari asrama putera tu ke? hohohoho...
yezza!! mmg kat sambest boleh nampak sunway pyramid.... bukan setakat kat asrama lelaki je, kat kelas aku lagi jelas lambang takde pokok menghalang... maklumla... sekolah aku atas bukit~ hohoo... ko pernah ke sambest ke?

[apa yang aku fikirkan...]
[jom pi sunway! hooray!]

szakif said...

mando...

meh aku komen pasal bahasa melayu ko kat sebelah ni..
wah!! ko sangat rajin menyemak bahse melayu aku!

==>seorang yang berasal *DARI* *K*ampung Kanchong Darat..
owh betul2... nanti aku betulkan...

==>Datang *DARI* keluarga yang sederhana
owh aku mmg main taram je dari dan daripada~ hehehe~

==>...beliau pernah menuntut *IALAH* bla bla bla..

(not "adalah", but "ialah")

owh ko sangat linguistik~

tu je kut yg aku nmpk.. alang2 ko nak guna bahasa skem..bia skem betul..
wahahahah~ ko sangat rajin~

n sebenarnya word 'bahasa melayu', org dah xpakai(except DBP n sasterawan), instead, it's FORMALLY known as Bahasa Malaysia.
owh... ko sangat sasterawan~

BAHASA MELAMBANGKAN BANGSA
ewah..slamat~

selamats and trimas! *matila aku memburukkan bahse melayu... bace blog syazwan juge pasal bahse.... :D

[apa yang aku fikirkan...]
[ape2pun SPM dulu dapat gak A1 dalam BM... mauaahhaah~]

|PrincesSs| said...

owh SPM kalo x dapat A1 akan dikutuk oleh cikgu dan pengetua boleh?

Asya said...

ZAKI,
SELAMAT PEGI & KEMBALI!!!

(Cheh...mcm org tu nak pegi jauh benor..hehehe)

hazlyn said...

owh..kasih dikau daku terima jua
haha..saje jek citer
lambang ada pengalaman pegi dulu tak bwk baju spare
abis basah separuh bdn
dry park sgt best
wet park agak kebosanan sket
apa2 hal pun..yg penting
kita enjoy!! [feeling citer puteri]

DaRk AnGeL said...

hhahaha..
aku tak sempat nk ngomen smlm sbb teramat mengantuk~
aku baru jer pergi sunway pyramid semlm.. dah semcm takde pape dah jer... hehehe.. aku dah lama tak masuk sunway lagoon sbb mcm takde geng nk masuk... dan juga aku takde hati nk masuk sebab takde hati jugak.. hnya ada hati nk masuk sunwya pyramid sajor.. lmbg byknyer kedai kasut kat situ. aku masuk semua kedai kasut semlm kat sunway piramid tapi tak jumpa kasut putih yg aku berkenaan. ada jumpa kat NOSE tapi ntah nape ntah aku tak terbeli jugak~ nnt akn kembali ke situ utk beli kasut putih kat nose~! hehehehe.. [saje ckp nk suruh dia pergi belikan alang2 dia nk singgah sunway lagoon tuh]
muahahahahaha~~

DaRk AnGeL said...

aaarrrr..
mesti dia tgh bergumbira skrg nih dgn rakan2 onar nya membuat onar di sunway lagoon...
hahaha.. mati lah mlm ni pksa dia update jugak walupun dia penat balik dari sunway~!!
UPDATE cepat zaki oi~~!!!

|PrincesSs| said...

rakan2 odah la kaksyifa? bukan ker?

DaRk AnGeL said...

onar.. odah.. tohmah.. semua2 nyer lah nad..
kwn2 dia yg sewaktu dgnnyer~!
takkan tak balik2 lagi mamat ni mlm dah ni?

|PrincesSs| said...

da balik dah..pura2 x available la tu bajet dia datuk bandar

DaRk AnGeL said...

penat lagi tuh..
kasik dia rehat2 dulu lar nad~

szakif said...

nad...

owh SPM kalo x dapat A1 akan dikutuk oleh cikgu dan pengetua boleh?
maksud ko dalam subjek BM ke? hm~ mmg la... nape orang bukan melayu boleh dapat A1, orang melayu susah nak dapat? walhal bahse sendiri! ni la pegangan aku mase amik SPM dulu utk subjek BM. takkan bahasa bangsa sendiri nak kalah dengan bangsa lain? takkan segalanya nak kalah dengan diorang kan? owh aku sangat racism, tapi fikirkan balik, btul ke tak?

[apa yang aku fikirkan...]
[bukan melayu, tapi jowo+banjar+bugis. tak tahu kat mane sebenarnye melayu tu]

szakif said...

kak sya..

ZAKI,
SELAMAT PEGI & KEMBALI!!!

owh trimas~ saya dah kembali ni.. kugagahkan jua membalas komenan malam ni jua lambang takmo dilimpahi komenan esok~

(Cheh...mcm org tu nak pegi jauh benor..hehehe)
tau takpe~ walhal sunway saje~

[apa yang aku fikirkan...]
[malas nak drive ke sana]

szakif said...

hazlyn...

owh..kasih dikau daku terima jua
haha..saje jek citer
lambang ada pengalaman pegi dulu tak bwk baju spare
abis basah separuh bdn

bukans etakat baju yang basah!!! seluar juga basah!!!! waaaa~

dry park sgt best
yup! sangat seronok!

wet park agak kebosanan sket
tapi best pasal boleh cuci mate~ wakakakak~

apa2 hal pun..yg penting
kita enjoy!! [feeling citer puteri]

hooray!

[apa yang aku fikirkan...]
[best gak cite puteri tu]

szakif said...

syifa...

hhahaha..
aku tak sempat nk ngomen smlm sbb teramat mengantuk~

owh tiada paksaan~

aku baru jer pergi sunway pyramid semlm.. dah semcm takde pape dah jer... hehehe.. aku dah lama tak masuk sunway lagoon sbb mcm takde geng nk masuk... dan juga aku takde hati nk masuk sebab takde hati jugak.. hnya ada hati nk masuk sunwya pyramid sajor.. lmbg byknyer kedai kasut kat situ.
ko mmg hantu kasut! hantu pun tak pakai kasut~ sangatlah zuhud katanya~

aku masuk semua kedai kasut semlm kat sunway piramid tapi tak jumpa kasut putih yg aku berkenaan. ada jumpa kat NOSE tapi ntah nape ntah aku tak terbeli jugak~ nnt akn kembali ke situ utk beli kasut putih kat nose~! hehehehe..
motif kasut PUTIH!!! motif!!!

[saje ckp nk suruh dia pergi belikan alang2 dia nk singgah sunway lagoon tuh]
muahahahahaha~~

owh ko lambat! seriusly taid duit aku banyak lebih, lambang daku tak shopping pape... duit habis kat sunway lagoon dan chicken harts je...

[apa yang aku fikirkan...]
[nak kurang kan ketawa la..]

szakif said...

syifa lagi...

aaarrrr..
mesti dia tgh bergumbira skrg nih dgn rakan2 onar nya membuat onar di sunway lagoon...

alo2.. ODAH ok! meh aku ulang banyak kali supaya ko ingat... ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH ODAH

hahaha.. mati lah mlm ni pksa dia update jugak walupun dia penat balik dari sunway~!!
UPDATE cepat zaki oi~~!!!

settle!

[apa yang aku fikirkan...]
[dari mana datangnya kekuatan ini?!]

szakif said...

nad...

rakan2 odah la kaksyifa? bukan ker?
ye!! ko sangat pandai! *jeling syifa

[apa yang aku fikirkan..]
[selalu gune term jeling ni mase sms ngan si dia]

szakif said...

syifa...

onar.. odah.. tohmah.. semua2 nyer lah nad..
kwn2 dia yg sewaktu dgnnyer~!

kitorang hanya ODAH ok~ kitoang tak buat ONAR ok~ dan kitorang MEMANG suka TOHMAH MENOHMAH!!!

takkan tak balik2 lagi mamat ni mlm dah ni?
alo2... nanti aku terangkan nape aku lambat.

[apa yang fikirkan...]
[kucing aku dah terlentang dah tu]

szakif said...

nad..

da balik dah..pura2 x available la tu bajet dia datuk bandar
sampai rumah je, aku tgk laptop, YM DC, pastu tukar status jadi available.. hm~ pastu plak dapat sms dr kawan aku suruh tgk 8TV. best gak cite tu!

[apa yang aku fikirkan...]
[cerita tergantung]

szakif said...

asek2 syifa... :D

penat lagi tuh..
kasik dia rehat2 dulu lar nad~

yups! memang penat!

[apa yang aku fikirkan...]
[habis pun]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...