Wednesday, June 07, 2006

Melawat Morib

Setelah mendapat desakan daripada Kak Sya supaya pergi ke Morib, meninjau karnival yang sedang berlangsung, akhirnya aku akur jua. Ehehhe~ desakan ye Kak Sya... :)) Speku ok~

Tapi malangnya gambar di atas sahaja yang berjaya diambil kerana hensetku kekurangan ion-ion aktif! Tataplah gambar aku yang nampak kurus di atas.... Ahahah~

Dalam karnival ni, aku tak jumpa apa-apa yang membezakannya dengan karnival-karnival sebelum ni. Bosan pun ada juga. Penganjur sepatutnya mengambil inisiatif untuk membuat kelainan dalam karnival akan datang bagi memastikan Pantai Morib kekal popular di Selangor. Asyik-asyik buat jualan, lepas tu panggil artis-artis taraf funfair untuk buat show. Bayangkan, sapa kenal Nas Adila? Sape kenal cakap!!! Kalau panggil Mawi ke Siti Nurhaliza, confirm Morib penuh dengan pengunjung lantas menaikkan rating kepopularan pantai berkembar ni yang khabarnya akan tenggelam dek penangan Pantai Kelanang yang semakin membangun.

Kerajaan Negeri dan Majlis Daerah Kuala Langat juga harus memainkan peranan dalam memastikan pelancong luar dan tempatan menjadikan Pantai Morib sebagai destinasi singgahan wajib apabila menjejak bumi Selangor.

Dahulu, Morib dikenali kerana turut terdapat zoo ditempatkan di sini. Jadi pengunjung bukan hanya dapat menikmati keindahan pantai, malah dapat menyaksikan riak sorak haiwan-haiwan. Namun begitu, zoo tersebut kini tiada lagi. Pada sekitar awal 90-an kalau tak salah, zoo ini dimusnahkan/dipindahkan atas sebab-sebab yang aku sendiri tak tahu. Maklum la,masa tu kecil lagi. Nasib baik sempat melawat zoo tu. Hm~ masih lagi terpalit secebis kenangan berada di zoo tu.

29 comments:

szakif said...

jangan takut~ posting ni ade hharapan kena delete tak lame lagi... saje2 je testing letak lagu kat posting... eheheh~

Anonymous said...

suara sape tu...x mungkin suara awak Zaki..

k.sya

|PrincesSs| said...

haha suara zaki ker? sila jawab~

szakif said...

ye memang suara aku@saye.... eheheh~ maka menggunakan voice cloak pemberian hata~ trimas hata~

sedap tak sedap, belakang cerita~ ahahahah~

Anonymous said...

Adoi...i though budak kecik tadika manaler yg menyanyi. X pe lah...LAYAN...zass..

(Bakat boleh d asah..)k.Sya.

szakif said...

ahahah~ macam melodi TV3 plak ade zasss n layan segala~ aahahha~ suka farah pojana~ jowo ok~

Anonymous said...

Anyway, i suggest u delete(ref fr 1st omment) juga... sssssebelum lebih ramai lagi mentertawakan anda..ha!ha!ha!

kak.sya.

Anonymous said...

not omment but Comment (Amendment)he..he..

|PrincesSs| said...

sangatla tok tok kejawaan mu jaki.. ;-)

DaRk AnGeL said...

sempat masuk ngomen sebelum didelete!!
tapi tak boley ok nak dgr suara mu ini..
lmbg komp lab ni ada prob kat sound system dia..
aaahhh.. nak dgr!
[terus carik punca dan baiki komp nih]

DaRk AnGeL said...

oh dah dgr..dah dgr..!!
suara chipmunk gitu~~
comelnyehhhhh~~

Anonymous said...

Aduhai Zaki..Kalau they all nak jemput Mawi nyanyi, kenelah bayar kat Maestro pada hrga yg sepatutnya.That Y, they all jemput penyanyi yg b'sesuaian dgn hrga yg mampu di bayar.

need more investment/cost if v want the best service.k.sya

DaRk AnGeL said...

setuju sama kak sya~~
ni lmbg MPKL tak cukup dana~
dan sememangnyer daku tak kenal nas adila~

Anonymous said...

Em...Dah slim ke awak Zaki.Main x aci ambil gmbar dari tepi...
Baru perasan Lepas gmbar kahwin yr brother masa tu, dah jarang ltak yr face kat blog.Dekat 3 minggu gak..

(kesimpulan dr ayat ni " sila letak gmbar anda yg terkini")
k.sya.

Anonymous said...

Em...Dah slim ke awak Zaki.Main x aci ambil gmbar dari tepi...
Baru perasan Lepas gmbar kahwin yr brother masa tu, dah jarang ltak yr face kat blog.Dekat 3 minggu gak..

(kesimpulan dr ayat ni " sila letak gmbar anda yg terkini")
k.sya.

Anonymous said...

Aik...lagi sekali dia keluar..MENGONG! jalok ngapuro.he..he..

szakif said...

nad...

sangatla tok tok kejawaan mu jaki.. ;-)
salah ok~ bukan tok tok, tapi totok ok~ ahahah~

[apa yang aku fikirkan...]
[slang pekat!]

szakif said...

dark angel...

sempat masuk ngomen sebelum didelete!!
ahahah~ tak delete, just edit je... malahan tak kudelete lagu itu.. ahahha~

tapi tak boley ok nak dgr suara mu ini..
lmbg komp lab ni ada prob kat sound system dia..
aaahhh.. nak dgr!
[terus carik punca dan baiki komp nih]

owh sila menyelesaikan masalahmu itu lambang kesungguhan mahu mendengar suara chipmunk ku... ahhaha~

[apa yang aku fikirkan...]
[camne nak crack voice cloak tu...]

szakif said...

dark angel...

oh dah dgr..dah dgr..!!
suara chipmunk gitu~~
comelnyehhhhh~~

tuan punye suara lagi comel dari suara nya boleh~ eeheheh

[apa yang aku fikirkan...]
[memang suara camtu]

szakif said...

kak sya...

Aduhai Zaki..Kalau they all nak jemput Mawi nyanyi, kenelah bayar kat Maestro pada hrga yg sepatutnya.That Y, they all jemput penyanyi yg b'sesuaian dgn hrga yg mampu di bayar.
mahu hasil yang lumayan, kena la belanje lumayan juge... ehhehe~ kalau betul nak jemput mawi @ siti, 30riban dah tentu!

need more investment/cost if v want the best service.k.sya
yups!

[apa yang aku fikirkan...]
[bape la nas adila tu dapat?]

szakif said...

dark angel...

setuju sama kak sya~~
ni lmbg MPKL tak cukup dana~

MDKL ok~ belum mencapai taraf perbandaran ok~

dan sememangnyer daku tak kenal nas adila~
ahahah~

[apa yang aku fikirkan...]
[laki ke pompuan tu?]

DaRk AnGeL said...

hehehehe....
kau tgh cuti.. takde alasan ok!
maka update!!

szakif said...

kak sya..

Em...Dah slim ke awak Zaki.Main x aci ambil gmbar dari tepi...
ambil gambar dari tepi la sennag nampak gemuk! ahahha~ tengok betul2, ekceli half of my body tersorok dengan beg... ahahh~ maka nampak kurus~

Baru perasan Lepas gmbar kahwin yr brother masa tu, dah jarang ltak yr face kat blog.Dekat 3 minggu gak..
uhuhu... pandai kak sya buat statistik~ :D

(kesimpulan dr ayat ni " sila letak gmbar anda yg terkini")
ala... tetap hensem macam dulu :D

[apa yang aku fikirkan...]
[indeks BMI menakutkan!]

szakif said...

dark angel...

hehehehe....
kau tgh cuti.. takde alasan ok!
maka update!!

oohohooh... currently i dun have anything that really attract my attention... huhu~ sabar ok~

[apa yang aku fikirkan...]
[sedia untuk suatu cabaran!]

DaRk AnGeL said...

[tapping my feet waiting for his update..]
aper kata kau buat review filem terkini yg kau dah tgk?
citer org putih pulak boley?

szakif said...

syifa...

[tapping my feet waiting for his update..]
aper kata kau buat review filem terkini yg kau dah tgk?
citer org putih pulak boley?

owh hohoho... aku dah terfikir nak buat entry lain... tunggu je..
lagipun aku tak tengok apa-apa filem omputeh atau melayu dlam mase 2 bulan ni... member2 aku ajak tgk da vinci code, malangnya atas dasar komitmen keje kat kedai mak aku, aku menolak ajakan diorang.. uhuhu~

[apa yang aku fikirkan...]
[nak buat review pasal sutun 2 ke?]

DaRk AnGeL said...

walupun dah komen, aku tetap nk komen lagi... lmbg aku tgk berita ni tadi~~
masuk rtm lar citer pasal pesta kat pantai morib nih...
mengumpulkan artis2 lama dan baru... spt latif ibrahim n sape tah[lmbg aku tak kenal yg lain~]nak menaikkan balik nama pantai morib yg suatu ketika dulu pernah popular dikalangan warga2 pelancong..
dan iyer... kamera tuh masuk dlm kedai tmpt kau tgkp gmbr nih boley? tu psl masa aku tgk tv tuh semcm pernah tgk jer belt dan beg yg tergantung2 gitu... oh, tempat zaki menyorokkan lemak nyer rupanyeh..~~
muehehehehehee..
p/s-pergi mandi lar,busuk~~!!!

szakif said...

dark angel...

walupun dah komen, aku tetap nk komen lagi... lmbg aku tgk berita ni tadi~~
masuk rtm lar citer pasal pesta kat pantai morib nih...

perlu ke tgk berita RTM!!! tengok buletin utama lagi best.... ahahha~

mengumpulkan artis2 lama dan baru... spt latif ibrahim n sape tah[lmbg aku tak kenal yg lain~]nak menaikkan balik nama pantai morib yg suatu ketika dulu pernah popular dikalangan warga2 pelancong..
matila tak kenal latep ibrahim.... sape lagi kenal!!!!!!!!

dan iyer... kamera tuh masuk dlm kedai tmpt kau tgkp gmbr nih boley? tu psl masa aku tgk tv tuh semcm pernah tgk jer belt dan beg yg tergantung2 gitu... oh, tempat zaki menyorokkan lemak nyer rupanyeh..~~
muehehehehehee..

dan dan kate masuk kedai yang same... eheheh~ kat situ banyak sangat yang jual beg ok~ bukan stu tu je~

p/s-pergi mandi lar,busuk~~!!!
ahahahah~ :))

[apa yang aku fikirkan...]
[zuraiha pernah ke morib?]

Anonymous said...

Very nice site!
» »

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...