Saturday, February 21, 2009

Am I Really a Fourth Year Student?


Keting keting keting... (SMS ringtone)

Salam Bro Zaki. Saya syarifah. Nak minta tolong bro jadi **** dalam Islamic Fest march depan. Leh tak?


I replied the SMS.

Keteng keteng keteng again...

Zaki, ko jadik moderator untuk forum biomed nanti eh? Please...


I replied the SMS.

Keteng keteng keteng, again and again....

Too roo toot... *battery kong*

42 comments:

Huzai said...

Haha. Bearing the title of "senior" is no easy task, innit?

intan.dayana said...

hmm..deOrg nk gunekan kO sblm kO xde la..pasni mane bOle da suruh kO jd pape da..sbb kO kn da nk grad..hehe~

Szakif said...

huzai...

yup. totally agreed. hehe...

but you think, to what extent that the title "senior" should bring? what the juniors would expect a senior should be? more mature? more knowledgeable or what not..?

Szakif said...

intan..

ko buat aku rasa seperti dipergunakan. ahahahahah~

intan.dayana said...

hahaha~
aku saje je nk bg ko rase cmtu..
hiks~
xde la..mungkin deOrg xdpt cri yg lg better dr kO kOt..dats y deOrg masih mengharapkan kO..and they trust u..

huhu~

As said...

haha
memang sian ah bateri handset cap lion tuh
isk3

zaki..korang makin final year makin tak busy ke camne..

asal senior2 kitorang makin final year makin menghilang dari KOM dan makin takleh nak join society or event..haiyoh
busy sangat2..susah nak jumpa depa.

baguslah kamu!

Szakif said...

intan...

there are always people better than me :D

thanks for changing how i take it. :P

nanti aku dah grad, apa la kabar korang eh. rindu kot~ :D

Szakif said...

as...

bateri aku memang cam hanejng. setiap hari kena charge. hu~

biasanya bila dah fourth year ni, ramai yang memilih untuk cool down drpd aktiviti2 society pasal nak tumpukan kepada projek masing2. tapi aku nih lain plak. menyibukkk manjang. haih.. unlike macam dak2 allied, i think diorang menghilang pasal buat posting di luar UIA. tu yang tak nampak batang hidung diorang tuh. *owh rindu kat farid ex-president HEALS dulu. member rapat aku tuh sejak sambest :)

Huzai said...

Hehe. I think the title 'senior' merely means that you're an old guy! :)

It's just another label for people to call and classify us. And also being somewhat 'used' because you're the so-called 'senior'. For example:

Eh, bro, tolonglah saya. Awak tu senior

Haha. But yeah, I do think that maturity and knowledge comes with age and time spent somewhere.

Kema Azeman said...

am I really a benl stdnt? feels like a dream..so SURREAL~~~!

owh. lari topik rupenye. hahahah

takpe zaki. ni je tyme2 ko nk koya2 jd pengacara. jap g da tak bley koya2 sgt dah heheh

Szakif said...

huzai...

old is a big word there. huhu~

from your observation, senior2 ko sekang, adakah mencapai expektasi ko sebagai senior? atau adakah mereka tidak ubah seperti junior2 lain?

what do you think?

Szakif said...

kema....

apakah koya? adakah sama ertinya dengan poyo? huhu~

ko nih ade je term2 baru tau :P

nAd.dOt said...

bper banyak sijil da ko ade skang? =p

Jepah said...

hohohoho...
ko mmg senior yg glamer... mcm aku...
muahahaha....

azuwanmusa said...

orang cari kamu sebab kamu berbakat la..


ye kamu berbakat la!

(puji ni ada upah tau)

Szakif said...

nad dot...

jab aku kira. heh~

Szakif said...

jepah...

jom buat survey sape lagi glamer :P

Szakif said...

azuwan....

isk. benci. puji tak ikhlas :P

berbakat ape nye aku nih~ adoi~

tahirah said...

koya tu means perasan laa..
hehehe..
plg x leh blah..
bunyi msg msk..
keteng..keteng..keteng
hahaha

aRiff said...

ko dah tua...sedar and terimalah hakikat yg pahit ni...kalo mcm aku, lainlaa...mude jeee.....kekeke...

Huzai said...

Haha. Aku pun seorang senior gak dekat UniKL ni.. tapi aku tak rasa macam senior pun. Macam bdk2 adalah. Mungkin sebab aku tak se-femes kau, selalu di-approach bdk2 junior dan dipanggil "abang".

Awww! Abang! LOL!

Liyana said...

hahaha~
gelak dulu sebelum bagi komen, sebab aku tak tahan baca komen atas aku ni...
heh~ ada ke junior yang panggil ko 'abang'???
nape aku tak panggil ko 'abang' pun... :P

btw, ko ni adalah senior yang pelik kot pernah aku jumpa kat Kuantan ni...
orang lain sibuk dengan FYP, ko masih ada masih nak menyertai program2 lain ye...
bagus2 aku suka sikap ko...
mungkinkah seseorang versi sister akan jadi seperti ko dalam masa 3 tahun ni???
nantikan je la ye...

p/s:walaupun kadang2 aku tak paham dan tak tahan dengan kegilaan ko...
tapi ada sesetengah perkara yang aku suka jadikan sikap ko sebagai SI aku...
*sumber inspirasi...
matilah pasni ada orang perasan...

Szakif said...

tahirah...

owh tu ke maksud koya~ baikla~ bahse ape kah itu?

ko pernah dengar tak bunyi ringtone sms aku? memang camtu tu la bunyiknye. hehe~

Szakif said...

arif...

baik lah *sambil menundukkan kepala dan jari telunjuk bertemu2.. :P

saya memang dah tua. :D

Szakif said...

huzai....

heh. aku sebenarnye lebih selesa kalo mereka tak panggil aku abang, tapi aku tak boleh menolak keinginan mereka jika mereka merasakan panggilan abang tu lebih hormat dan sesuai bagi mereka :)

awwww~ abang tau~ euuuwwwww :P

Szakif said...

liyana...

ade je junior panggil aku abang. malah, yang lelaki pun ade tau. tapi as i said above, i dont mind as long as there's respect with each other. tapi haritu mase nak masuk panggung ade orang panggil aku abang. tak tahu sape :P

aku boleh buat semua ni pasal tak start lagi FYP la~ kang kalo dah start aiku rase aku tak update blog kot. he~
seseorang itu boleh muncul jika dia mahu dan ia perlu bermula dengan diri dia sendiri untuk memulakannya semula. kepada sesiapa yang berkenaan, aku ucapkan serlahkan apa yang anda sembunyikan. wah! macam tagline iklan syampu dulu2 tau :P

heh. sape soh layan kegilaan aku :P
kesian gak kat orang yang selalu dengan aku (ko tahu sape kan~) selalu kot kena usik dengan aku. :P

Liyana said...

aku saja je usik ko pasal panggilan 'abang' tu...
aku dah tau dah pasal pendirian ko mengenai isu respect & panggilan orang terhadap senior...
dah baca kot dalam entry lama ko yang duluuuuu...

eh, ko ingat lagi ek ada orang panggil ko 'abang' malam tu...
ingatkan dah lupe...
sapelah yang panggil ye??? :P

bukan dulu ko ada kata FYP start bulan 2 ke???
ni kes postponed lah ni...
pandai2 aku je teka...

sebenarnya si seseorang ni tak berani nak serlahkan apa yang anda sembunyikan...
tagline syampu ke???
ntah aku tak tau dan takmo amik tau...

sukati aku la nak layan kegilaan ko ke tidak...
lagipun sape suh ko kesah! :P
aku tak tau sape yang selalu kena usik dengan ko, sebab aku tak kesah!

Huzai said...

Oh. Hormat ya?

Entah. Tak rasa macam kawan lah bila dah berabang2 ni. Tak rapat. If they insist on calling "abang", I'll just say "Hape abang2 ni. Gelilah... Bro boleh. Haha"

Szakif said...

liyana...

saje je aku buat2 tak dengar malam tengok cinema tu. huhu~ walhal sebenarnye jelas di telinga aku ade orang panggil "abang!". heh.

aku sekang ni tak start lagi fyp pasal chemical ade yang lom sampai. so takleh nak start lagi. tu yang leh kuar2 lagi segala tuh. once aku dah start nanti kang, korang dah takkan kenal lagi dah zaki kat bumi uia nih. huhu~ exaggerate nye~

Szakif said...

huzai....

aku pernah gak tegur takyah la abang2 nih, but then they still call me like that, fine la then~ dah diorang selesa panggil aku camtu, so aku jugak kena selesakan diri dipanggil begitu. on top of it, respect must be there :) mereka respect kita, kita respect mereka kembali with whichever way possible. :)

shamel said...

EH..seriously bunyi enset ko cenggitu?

It's...cool~ AHah!!

Szakif said...

shamel...

bila2 kite jumpa aku tunjukkan camne bunyi henset aku k. ahaha~

tahirah said...

bhs klate..
xde laa means perasaan sgt..more tu berangan2..hahah
nnt ak check ape bunyi msg ko..

As said...

haha
sem ni siyesly as tak nampak lg abang farid tuh.

susah nak jumpa depa. Tulah sedey kitorang, tak cukup adik beradik kat kampus IM ni..hehe.

bateri hp kite memang hari2 kena charge aa..nak2 kalau guna theme everchanging...banyak guna bateri kan sume2 application tuh..maybe sbb tu bukan sbb die ngok :D

3p4h said...

Aku rasa ni mgkin balasan sbb wktu kt Gmbak dlu ko x se'bz' nih, jd kt sni kenela... Hehehee...

Chaiyok2 bro!

KNOWLEE said...

Kepada Zaki,

Akak dulu pun pernah jadi senior final year.
Akak sentiasa harapkan orang panggil akak macam orang panggil Zaki.
Tapi malangnya akak tak seglamer Zaki.
Akak tidak dikenali sesiapa pun.
Akak cuma di pinggiran dan di tepian kali sahaja.
Akak memandang ke arah semua junior yg tidak mengenali akak.
Mereka tidak kenal aku siapa kerana mereka tidak nampak aku.
Maka dengan itu, akak grad dengan perasaan sedih kerana banyak perkara yg akak impikan belum tercapai semasa undergraduate.
Oleh sebab itu, Zaki ambillah peluang ini dengan sebaik mungkin supaya dengan pemergian Zaki nanti, mereka semua akan mengingati Zaki sebagai senior yg paling aktif dan fofular.
Jangan lepaskan peluang ini.

Daripada,
Senior tak fofular.

Szakif said...

tahirah...

dan2 la ko nak check bunyi sms aku kan~ :p

aku suka bahse kelantan! ajar lagi banyak2 k :)

Szakif said...

as...

leh je kalo nak cari adik beradek tambahan daripada kuliyah lain *wink wink :P

owh kalo gune theme everchanging tu memang makan bateri eh? tak perasan plak. kiuk2

Szakif said...

3p4h...

owh camtu plak ade balasan. hukum karma kah? hu~ tiada kaitan :P

ke pasal kat gombak dulu lebih ramai yang lebih menonjol? aku rasa ye kot~ gombak besar dan ramai orang kot~

Szakif said...

knowlee...

ala kak... sedih tau baca akak nya luahan... :(

apa2pun, saya ambil nasihat akak tu. terima kaseh!

3p4h said...

Hahaha... Kalo bgitu sape pula yg akan jd pengganti ko bl ko da tgglkn bumi Kuantan nih???

~Lalala... Ak tolak awl2..

Szakif said...

3p4h..

isk.. ape nak ganti2 nih. takde maknanya.. macam ape je aku nih. huhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...