Friday, February 06, 2009

Visit from CFS Students

Maaf la dik... tak sempat nak kenal korang lama sket...

Ehem... Dalam ramai-ramai dalam gambar di atas, tiba-tiba terselit gambar kamu-tahu-siapa. :P

Confusion. That's the word to describe which one to choose: Biomedical Science or Biotechnology.

They are students from Center for Foundation Studies of IIUM located in Petaling Jaya who came to IIUM Kuantan Campus to get some ideas about what they can expect when they step forward being a degree students in this very campus.

When I asked: Who've made your mind to choose which course?

None that confidently raised their hands.

Other than that, there were 2 students came to see me personally and told me:
"Sebenarnye tak minat pun Biomed ke Biotek, nak buat camne eh?"

However, it was normal to me. They haven't decided and yet they came for the visit to see the seniors and get some ideas about the courses.

I think, I have made them a bit clearer about Biomedical Science, it's prospect and advantages. Thanks also to my friends who joined the Sharing Moment and the Exhibition. Your assistance really helped!

To juniors who'll come here, I would say "Welcome" in advance because I might not be seeing you since I'll be graduating soon. But, who knows we'll see again? *wink*

28 comments:

intan.dayana said...

wah~
aku tau siapa!!!!
dan aku nmpk si dea... :P

Liyana said...

sememangnya aku tau siapa kamu-tahu-siapa yang ko maksudkan...
kalau buat2 tak tau, boleh... :P
macam ko selalu cakap...
diam2 sudey...
lalala~

Jepah said...

~melihat tanpa berkata apa2~

(tulis je... x ckp pun...)

Szakif said...

intan...

sape2? dia junior kot. ahahahah~

Szakif said...

liyana..

bohong.

kamu tidak tahu. :P

Szakif said...

jepah..

maksud ko?
:D

As said...

er yang derhaka dengan biosc ni kira camne? :p

Szakif said...

as...

dia akan dihukum :P

KiRaNa said...

sy tahu dan sy nampak ksmu-tahu-siapa..hehe..
mest ada org tu kelu lidah utk berkata2..=p

Liyana said...

mentang2 student Biomed... :P
btw, awal sem lepas aku ada kawan yang tukar dari BioMed ke BioTech...
aku tak tau la pulak apa sebabnya...
tapi memang susah kot nak buat pilihan yang tepat antara dua ni...

nasib baik untuk PhySc. takde masalah nak pilih kos macam BioSc...
kalau nak pening kepala pun nanti, masa nak buat concentration je kot~

who knows you'll meet again...
habislah junior2 CTS, nanti dapat senior macam aku...
aku ni memang jenis tak pedulikan orang lain...

Szakif said...

kirana...

if you're referring to me, nope! ahahah~
malah aku makin galak kot dengan junior2 tu. mereka, err... comel! ahahahahha~

Szakif said...

liyana...

ye la~ sah2 aku student biomed, takkan nak sebok2 hal cts lak kan :P

itu adalah antara pilihan yang perlu dilalui as a biosc student. biomed or biotek. nanti dah fourth year, nak pilih concentration ape plak. huhu~ hidup ni kan, tak kan pernah lari drpd membuat pilihan :)

yearh.. mereka rugi dapat senior macam ko. ahahahaha~

Liyana said...

terasa macam CTS terpinggir la pulak...
*main2 je la*
tapi aku selalu je menyibuk hal2 Biomed...
sebab kadang2 aku kesah... :P

kira CTS lagi mencabar sikit dari Bio...
sebab kitorang dah kena pilih minor masa 2nd year, concentration masa 3rd year kemudian major masa 4th year...

dorang tak rugi dapat aku sebagai senior...
tapi dorang malang dapat senior macam aku...
aku jenis lambat sangat mesra dengan orang...
it REALLY takes a long time...
tapi bila dah kenal, insyaAllah ok je...
macam Gadis Kedah dengan senior2nya...

3p4h said...

"Sebenarnye tak minat pun Biomed ke Biotek, nak buat camne eh?"

~Ok, kamu bole tkr kos ALLHS pula... =)

Hahaa...

Szakif said...

liyana...

i really mean diorang rugi dapat senior macam ko nanti. ahahahaha~

Szakif said...

3p4h...

ade aku kesah?

ahahaa~ kalo macam tu baik tukar awal2 mase kat cfs lagi. huhu~

ILA said...

cepat rasanya..awak dah jadi seniorrrr....
rasanya baru semalam awak mgeluh,mcm tak epy kena transfer ke Kuantan..

shamel said...

Eh..As!! aku pon derhaka. Tp aku derhaka da lame da. seblom masuk sini la lg.

So camne tuh zaki utk kes aku! Duh..

Szakif said...

ila...

time mives very fast right, tanpa kita sedari kulit makin mengerepot. :D

Szakif said...

shamel...

senang je. pukul punggung je hukumannya. ahahaha~

tusky said...

mase rombongan
delegasi uia ke cenfos
soalan2 itu pun ditanya
aku jawab
"dak science physic mmg kene amik cts"
"dak science bio..."

err.. "kalu rase nak enjoy2 blajar, jadual kosong sini sana, amik r biotek"
hahahahaha...
okeh, aku rase aku bias
okeh, aku cakap based on pengalaman

Szakif said...

tusky...

itu juga berlaku masa zaman aku.. hehe~

tapi sebenarnye, pada aku, istilah enjoy tu sangat luas, dan subject to personal definition. kan?

azuwan said...

ah ha...budak sc mmg enjoy je.

jeles pun ada. aku ni ha... dari mula matahari terbit, sampai malam..

sengsara palk tu.

Szakif said...

azuwan...

wah! ko pun rupanya ade blog :D

kitorang memang nampak enjoy jek, tapi bila masuk bab exam, pergh! susah kot~ :D

lepak lepak~ sengsara2 pun, takde pekdah :D just enjoy your life your own way :D

tusky said...

betul gak kot..
aku tengok ko hepi manjang
hahaahahhaha

Szakif said...

tusky....

tu ah~ hati kena selalu enjoy. jumpa orang yang kenal, senyum. kalo tak senyum, nanti orang kate sombong, nanti orang kate moody. apa yang bermain hati, baik ke tak, kena senyum selalu. :D

kalo kita buat orang hepi, insha Allah kita juga akan hepi. :D

iRun said...

O.o"
I see myself. Hardly. Sort of.
xD

Szakif said...

iRun...

thanks for visiting here :)

i guess, a sister you should be. aite? welcome to the kulliyyah ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...