Monday, February 02, 2009

Contest: Unique YM Message - Wise Use of Emoticons

The above is a short story created by Husz about me through YM. I was honored to read that because i think it's not easy to write such a creative story by making use of the emoticons.

And I think, the above picture isn't really interesting since the emoticons cannot move. Here I put the story in HTML code, provided also by the author. Uh... terharu~

Husz: ini zaki

Husz: dia suka minum

Husz: bila dia

Husz: dia akan sebut tiga kali

Husz: ! ! !

Husz: xktorang dah ckp sebut lagi

Husz: tp tetap ulang sebut

Husz: ktorang pun buat je

Husz: ni macam

Husz: kejap kecek klate, kejap ckp utagha

Husz: aku bila dgr

Husz: bila tegur, dia je

Husz: aku ape nak buat

Husz: kah kah.. la zaki

Husz: asal ko

Husz: sekian... [..]

Now here's the thrill of this entry. If you can translate the story above into a complete one by using words, you'll receive a special prize from me.

Hurry!

36 comments:

Husz said...

ade kesalahan skit la zaki,
kat bahagian ni,

"xktorang dah ckp (image) sebut lagi"

kat edit post, ko edit html dia, gantikan ni,

http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/65.gif

dengan yang ini,

http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/68.gif

(^_^) kihkih

Liyana said...

husz...
ko buat semua ni???
pergh!!!

Zaki...
macam budak2 la pulak nak kena translate bahagian bergambar kepada 1 cerita penuh...
lawak2(sebut ikut cara Mat dalam kartun Kacang)...

Liyana said...

Husz:lelaki ini zaki

Husz: dia suka minum kopi

Husz: bila dia terkejut

Husz: dia akan sebut babi tiga kali

Husz: babi! babi! babi!

Husz: xktorang dah ckp jangan sebut lagi

Husz: tp Zaki tetap ulang sebut

Husz: ktorang pun buat tak tau je

Husz: Zaki ni macam alien

Husz: kejap kecek klate, kejap ckp utagha

Husz: aku pekakkan telinga bila dgr

Husz: bila tegur, dia tak endah je

Husz: aku ape nak buat ntah?

Husz: kah kah.. lawak la zaki

Husz: asal ko gembira

Husz: sekian... [..]

~ aRe^cHa ~ said...

funny!
creative!

zaki...bawak2 la kurangkan carutan tuh yer...

Szakif said...

husz...

okeh. dah buat. TQ.. :D

Szakif said...

liyana...

itu memang husz yang buat. terharu kot~ hu~

tak kesah la macam budak2, yang penting bukan senang nak buat. huhu~ rajin tol husz haritu. mantop ah!

ok tak tahu kartun ape tuh. aku tak tengok kartun sangat kot :P

Szakif said...

liyana...

ok ade beberapa yang salah :D

dan kat atas tu husz ade soh betulkan, so aku dah betulkan.. hehe... sila cuba lagi k :D

Szakif said...

arecha....

eh kali ni tak plak akak try contest nih? merajukkah huhu~

baiklah.. bukan mudah nak ubah carut2 tuh... huhu~ :P

Husz said...

zaki, ko silap edit la.cuba ko cek betul2.

"ktorang pun buat () je"

ini yg asal dier.
http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/65.gif


dan yg salah sebenarnya ialah

"xktorang dah ckp (image) sebut lagi"

cuba ko tengok comment aku yg first btul2

Alakay said...

aku suke entry ni..korang memang gilak..hahaha

Szakif said...

husz....

hehe.. dah betolkan :D

kiuk2...!

Szakif said...

alakay....

ni semua husz punya pasal... hahaha!

kami memang gilak! :P

KiRaNa said...

bole tau apa special prize tu?=p

Szakif said...

kirana....

nanti tak surprise la kalo dah bagitahu.. hehe~

ala macam tak biasa la dengan hadiah2 yang aku tawarkan kalo aku buat contest nih :)

KiRaNa said...

hehe..mcm bole agak je..top up ek?huhu..
rasanya jawapan liyana dah betul kot..

btw, mmg kreatif la husz tu..
dia left handed kot..hehe..

Liyana said...

Zaki kata ada yang salah la kak...
malas nak try lagi...
assignment Linear Algebra menanti di sebelah laptop ni...
FYI, husz memang left handed pun...
tak pasal2 entry kat blog saya boleh relate kat sini...
hahaha~

nanti2 kalau aku rajin aku try la lagi...
p/s:wei, apasal takde orang nak try???
semua bz ke???

:: !zyan :: said...

hmm...tgh pikir ape yg salah kat jwpn liyana....

Szakif said...

kirana...

haha! betol.. tapi bleh je kalo aku nak buat lain sket. for example, pemenang akan menerima pleasant surprise. haha! kan best tuh~ :P

Szakif said...

liyana...

aku rasa pasal sume ingat jawapan ko dah betol perfectly, tapi sebenarnye ade yang salah. hehe~

kalo nak tahu apa jawapannya, danial mungkin leh bagi jawapan. tanya a dia.. hehe... aku bagi klue nih :P

husz dok diam2!

Szakif said...

izyan...

ada beberapa kesalahan penggunaan perkataan dalam jawapan liyana... hehe... tu je yang boleh saya bagitahu.. :D

selamat mencuba!

As said...

:D

best!

nak try, tapi tgah busy stop kan bleeding :D

terharu ah dengan husz (bg pihak zaki..hahaha)

Liyana said...

Husz:lelaki ini zaki

Husz: dia suka minum kopi

Husz: bila dia terkejut

Husz: dia akan sebut babi tiga kali

Husz: babi! babi! babi!

Husz: xktorang dah ckp jangan sebut lagi

Husz: tp Zaki tetap ulang sebut

Husz: ktorang pun buat tak kisah je

Husz: Zaki ni macam alien

Husz: kejap kecek klate, kejap ckp utagha

Husz: aku pekakkan telinga bila dgr

Husz: bila tegur, dia buat tak tau je

Husz: aku ape nak buat ntah?

Husz: kah kah.. apa-apa la zaki

Husz: asal ko gembira

Husz: sekian... [..]

----------------------------------
sebenarnya ada jawapan yang aku memang tak confident langsung...
tanya Danial???
macamlah dia nak bagitau kat aku...
hahaha~

Ir A.Aziz said...

Huh, malas la nak wat. Hahaha! Xlarat.

Tp yg aku perasan, kat jawapan Liyana ada satu tertinggal:

Husz: tp Zaki tetap ulang sebut 'babi'

P/s - Penggunaan perkataan 'babi' tu mcm xbest jer.

Ir A.Aziz said...

Husz: tp Zaki tetap ulang sebut 'babi'

Eh2, kat post xder bndalah tu, kat gambar ada pulak?!

Mcam mana ni Zaki?

Aku rasa contest ni scam la. Hahahaha!

Liyana said...

Aaziz...
lepas perkataan sebut memang takde pic...
bukan Zaki suruh complete the story dengan menukar part yang emote tu kepada perkataan yang sesuai ke???

ok, sekarang ni aku dah confuse...
*dah le tengah pening kepala menyelesaikan Linear Algebra, tapi masih nak try solve gak soalan2 ni*
:banghead: tension!!!

Szakif said...

as....

wahaha~ terharu on behalf, boleh jugak eh? huhu~ :D

as ni, ape cer? bleeding segala nih...

Szakif said...

liyana...

ehehe~ jawapan dah keluar dah.. anyway, yang kureng ialah pada part terkejut tuh. apa yang husz maksudkan ialah melatah, bukan terkejut pasal cerita yang menjadi predikat ayat itu ialah berkenaan hal kelatahan aku. tapi, mane ade emot melatah kan, so the nearest is emot terkejut tuh.. hehe...

thanks for trying...

*asalnya hadiah nya cuma nak bagi waffle je, boleh? ahahaa~

Szakif said...

ir aziz...

erm... to tell the truth, itu lah the real thing. memang tak sedap nak dibaca (tapi aku gelak besar bila baca jawapan liyana first2 time semalam) pasal part tu memang betul! ehehehe~

Szakif said...

ir aziz....

aku ade edit2 sket a.. supaya lebih mesra katanya :P

Szakif said...

liyana...

aku just mention translate the story above into a complete one by using words, so creativity untuk mengolah cerita tu sangat terbuka luas. :D

terima kaseh kerana mencuba :D

moonie said...

aku ngah xder koje..so leh la aku join contest ni...

the answer is::

ini dak namer Zaki

die suka minom teh ...ari2 dier minom teh .. sejuk ko panah!??

bila dia terkejut, dier melatah

dia akan sebot (nama binatang yg besenyer warne pink yg cina n suku sakat bese makan )tut, tutt, tuttt 3 x !!

torang dah cakap jgn sebot lagik

p c Zaki tetap ulang sebut

ktorang pon buat donno jerk

zaki ni macam ( haper maksod icon 2) aku ltak ni la mask man leh x..dah 2 tukar pakai topeng maner aku tau per...

kjap dier kecek klate, kjap cakap kedah or penang mai

aku pekakkan telinga bila dgr ( kot x best kot bunyik) yela org Kl nak cakap loghat len, lari notes dier...

bila tegur dia buat2 bunyik LALALALA ...

aku per nak buat, mphhh

kah kah...ntah haper2 la zaki 2

asal ko hepi...

kesian...sekian...

zaki aku dah siap...aku nak adiah...klu top4 untuk sebulan pon aku x kesah..klu berbulan2 lai aku x kesah..wpon ko x knal haku..lalala

Liyana said...

ko gelak baca jawapan aku?!!
amboi...
dah memang macam tu yang ko letak dalam entry...
aku just fill in the blank la...

memang la wei, mana ada emote melatah...
takpe, baru je makan waffle semalam...
so, takde rasa terkilan pun...
hahaha~
STBB sungguh...

myadlan said...

alamak.. tak rajin plak nak main2 emoticon nih..

Szakif said...

moonie...

wah! terharu kot ko try buat contest ni :((

top up eh? uuhuh~

Szakif said...

liyana...

owh tak heran~ aku makan pizza kot.. ahahah~ matila bohong :P

Szakif said...

myadlan....

tu la pasal.. husz plak haritu rajin.. wa terharu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...