Tuesday, February 03, 2009

Contest: The Answer

Contest closed!

This is the answer for the contest in the entry yesterday. No winner fortunately unfortunately. Anyway, thanks for those who tried to answer.

So, here's the answer:

Ini Zaki. Dia suka minum teh. Bila dia melatah, dia akan sebut babi 3 kali. Babi! Babi! Babi! Kitorang dah cakap jangan sebut lagi. Tapi Zaki tetap ulang sebut babi. Kitorang pun buat tak tahu je.

Zaki ni macam alien. Kejap kecek klate, kejap cakap utagha. Aku sakit telinga bila dengar. Bila tegur, dia buat tak tahu je. Ape aku nak buat...

Kah kah... Kelakar la zaki... Asal ko gembira...

Sekian...


In the description above, what I want to stress are these parts
  1. Where a name of an animal is mentioned. It is actually the answer for the unanswered question about the level of my minor fit (read: melatah). Hehe...
  2. My current hobbies: speaking the language other than my mother tongue (Husz, ko sakit telinga, ada aku kesah? :P). I'm planning to write a special entry about this.
  3. The least; my drug is tea, and I prefer the iced one. Pergh! Sehari mesti sebungkus beb!

Don't try me, because I can't help it. :P

24 comments:

Liyana said...

ok, dah tau jawapan...
rupenye relate dengan entry melatah...
tapi ape kaitan entry baru ni dengan pic banana split???

:: !zyan :: said...

ntah..de banana split pulak..ahahaha

Ir A.Aziz said...

Misalnyer la, kalo bdak2 Gombak yg menang, ko nak bg per?

Szakif said...

liyana....

ler... soalan ko~ macam la tak faham2 lagi style aku.... huhu~ :D

serampang 2 mata katanya :P

Szakif said...

izyan...

:P

sedap kot~


:D

Szakif said...

ir aziz....

aku suka soalan ko... :D

pasal tu aku tak announce hadiah awal2 pasal aku sendiri tak tahu sapa yang akan berjaya menggondol (motif tau perkataan ni) hadiah tu.

yang penting, apa juga hadiah yang pemenang akan dapat, aku akan pastikan diorang betol2 dapat, what ever the present is.. paling senang, belanja top up. hehe~

KiRaNa said...

la dah close dah ke?
baru ingat nak try ari ni..hehe..=p
jwpan liyana tu kira ok apa..=)

As said...

betul zaki~~
Huu at least betul ah pe as teka sendiri time entry sebelum ni.
Nanti zaki tanya nape as tak tulis?

Yelah sebab as mana pernha participate dlm contest :P
as jadi pemerhati jek

haha, pape pun best ah description die.
Sile ah kurangkan k... :P
u can always try

Szakif said...

kirana...

jawapan liyana memang ok, tp ade sket yang kureng tepat. huhu~

sentiasa update dengan blog ni dan jika ada contest lagi, jangan tangguh2. mana tahu, ade rezeki makan waffle lagi. huhu~

Szakif said...

as....

as kan ade sixth sense. wah! tu yang boleh teka dengan tepat tuh. mantop ah as!

dia bagi description tu pasal dia dah puas kot dengar aku melatah macam tu. huhu~ susah ah nak kawal, tapi tak mustahil. baik lah~ zaki boleh berubah! :D

ILA said...

sALAM KAT ORANG kUANTAN,
HMMM...bARU AKAK TAU..KAU NI JENIS MELATAH..ESHH..TOLONG UBAH LER...'TAK MANIS':D



HARUS DI MAAFKAN AKAK GUNA CAPITAL LETTER...TGAH KEY IN LEDGER IN SYSTEM SAMBIL SKODENG BLOG ;)

Szakif said...

kak ila...

salam juge kat orang banting :D

la selama ni saya tak pernah termelatah depan akak eh? pandai tau saye cover :P

kerja ok! jangan curi tulang. huhu~

izzahismail said...

oh,nampak sedap!

new layout? or not so new?
i've been busy tak smpat nak read blogs :(

anyway,it's nice!

Szakif said...

izzah...

memang sedap, sampai ade orang terbolog. refer to blog bologs.....

last week that i changed the layout, so still fresh la :)

thanks!

Jepah said...

hmmm...
jom main bdminton... tp, aku x sihat sepenuhnya lg... bleh la ko beat aku... =)

Liyana said...

kak nisah...
dah pihak penganjur tolak penyertaan...
terima ajelah...
tak kisah pun sebab petang semalam baru je makan waffle+ice cream...

seingat aku la belum pernah lagi aku dengar ko melatah...
setakat bolog tu banyak kali dah... :P
you know when...

nAd.dOt said...

wat ar lg..msti xde sape menang lg..huuu~

Szakif said...

jepah....

settle~

tapi.. kau.. belum sehat? :(

Szakif said...

liyana...

eh. pengajur terima je penyertaan tuh, tapi penyertaan tu yang tak berjaya. huhu~

eleh.. ingat aku kesah sangat la ko makan eskrem dengan waffle? ahahah~ tapi yang orang hutang aku waffle tu, aku kesah. :P

jangan plak pasni ko cuba2 aku. mahu ade yang makan tangan kang. kah kah... kasar tol gurau :P

Szakif said...

nad dot...

boleh je, tapi bukan dalam masa terdekat. penat kot nak buat contest selalu. habes kopak aku :P

Liyana said...

ye la, penyertaan tak berjaya...
whatever!!! duh...

ye ke tak kisah??? :P
wei, aku ingat lagi la hutang waffle tu...
hari tu ko kata ada lagi 3 bulan...
hehe~ tapi masih ada 2 bulan lebih, so rileks la bro... :P
aku tak lari ke mana2 pun...
huahuahua~

memang kasar...
yang ni memang aku kisah...
tapi ko rasa aku akan buat camtu ke kat ko???
fikir2kan...

nAd.dOt said...

kopak ke ko? aku rase ko x penah kopak..wallet ko penuh dgn duet..wuuuu~

Kema Azeman said...

owhhh..aku tak sempat nk msk kompetisyen nih..huhu

Szakif said...

kema....

owh itu sungguh malang sebenarnye :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...