Monday, February 09, 2009

First Time to Sushi King




Don't try this at the restaurant unless you got the guts!

About the video:

  • The idea to put the camera on the lane came from seeing the moving sushi.
  • If you could notice, at 0:07 this guy asked me: Ko biar betol? Because it was out of mind you know! Haha!
  • In the first half of the route, no one in front of the camera did actually notice the presence of it on the moving lane (which was good because they behave naturally). It's a common thing that you can find in a restaurant: couples, family, and friends eating together.
  • In the second half of the route, it's more dramatic! It's as if everything is planted: a guy feeds the ice cream into his mouth, workers clean the table, a father struggles to eat the sushi, cute children, customers type SMS while waiting the waiter and waiter takes an order from the customers. Everything is like an acting, because in life, we are actually playing our own role. They're all good actors and actresses.
Thanks Tantan and Nanad!!!

44 comments:

intan.dayana said...

hahaha~
srOnOk kamu memakan sushi td eh..
aku malu mkn ngan kamu!!!!!!!!!!
hahahaha~

Sarah Othman said...

zaki, ajar daku mkn pki chopstick!

sOo_ARe said...

xsuke suhi...
ngeee =p

aSma' Soleha said...

ak tak pena g sushi king..
sob2x ='(

nAd.dOt said...

pasni msti ramai yg tiru kamu letak kamera ats tmpat pusing2 tu..hehe~

Kema Azeman said...

hahahah! perlu ke ko buat muke sposen sambil bt piece????????????? hhahah

btw. video ni mmbuatkan aku windu kuantan huhu

Szakif said...

tantan...

AKU TERKEJUT TENGOK MONITOR TU MASE BAYAR!!!

maybe pasni kalo ad eorang belanja lagi, aku takmo ikut dia g bayar kat kaunter. huhu~

TANTAN TERIMA KASEEEEHHHHHHH!!!!

jangan serik belanja aku makan k~ :D

Szakif said...

sarah...

aku pun takde la pandai sangat. danial yang ajar aku makan gune chopstick. nanti kita ajak dia kuar sama2, pastu mintak dia ajarkan ko makan gune chopstick k.. danial kan, orang cina. hehe~

Szakif said...

soo are..

shushi shedap!! :D

kalo tak nak belanja aku sushi, ko leh belanja aku mende2 yang ko suka, sulha. hehe~

Szakif said...

asma'...

nanti ajak aku makan k.. ko belanja. huhu~

Szakif said...

nad..

tu a... aku pun rase takut gak. kot2 orang ikut apa yang aku buat. kang penuh lane tu dengan camera je, bukan sushi. haha!

Szakif said...

kema....

perlu!!! ngehehe~

kamu ni, mari la ubat kerinduan dengan turun ke mari. bawa aku ke sushi king ECM. ngeeee :D

Jepah said...

ade aku kesah???

Szakif said...

jepah...

ko komen nih, ko kesah la tu. ahahahaa~

intan.dayana said...

sape suh kO ikut p kaunter..
kan da tertgk screen tuh..
naseb bek aku xsuh kO byr kan..??
hahaha~

p/s:jepah jeles sbb xde Org blanje dea..

Szakif said...

intan...

tu a~ semalam aku belajar something. hahaha! jangan ikut orang yang belanja ke kaunter.

*ekceli konon2 gentleman la haha!

jepah jeles sebenarnye tu~ :P

intan.dayana said...

hahaha~
sgt lawak kOt videO tuh..aku tau prasaan kO tym tu..mesti cuak sbb camera kO tgh berjalan2 sendrian d atas sushi lane itu..dan kO sentiasa memerhatikan tanpa berkelip mata walau sesaat..hahaa~

len kali tOksah ikut aku g kaunter eh..aku plak akan ikut kO ke kaunter..

bile plak nk ke BR..??ngeee~kO kan xpenah lg ke BR..jOm pecah recOrd ke BR plak..hehe~

Szakif said...

intan....

sagat betol! selain mata yang tak berkedip, ialah jantung yang berdegup lebih drpd biasa. haha!

owh BR. set! bila? hehe~

intan.dayana said...

ye btOl..kitOrg bule dgr kOt degupan jantung kO yg tersgt la laju drpd biase itu..hahaha~

bebile kO free dan xpenat Ok..mls nk bw kete aku..nnt xde paking..hahaha~

Szakif said...

intan...

ahahaha~ obvious sangat kah? ahahahhaha~

weh... serius ko banyak duit. leh la belanja aku selalu lagi... ngeee.... set! aku jadik driver pun driver lah! nak ajak budak kacukan tu lagi kah? macam2 leh sembang dengan dia :P

intan.dayana said...

hahahaha~
kali ini kita suh itu budak kacukan la yg membelanja pulak..
aku kne menyimpan neh..2 minggu lagi naek cOurt...hahaha~

kO mmg sesuai kOt jd driver...hahaha~

:: !zyan :: said...

uish...ape kejadah korang letak camera mcm tu. Huhu tak pernah lagik la nampak org wat keje giler2 mcm tu. Scary man. Dibuatnya jatuh ke camera tu. Tak pun...kene tangkap ke dgn management sushi tu...h0h0h0

crescent said...

wow, cambest je..hehe

Szakif said...

intan...

hehe.. nanti aku tanyakan kat dak kacukan tuh, dia nak ke tak membelanja kite pulak. haha!

boleh je jadik driver selagi ade kekuatan.. ngeeee :D

Szakif said...

izyan....

tu la pasal kak. pasal tu ade orang yang tak lepas pandang langsung kamera dia. langsung! baca blog tantan... dia ade describe situasi sebenar drpd sisi pemerhati, bukan pemilik kamera. huhu~

akak!!! BigA bile! :P

Szakif said...

crescent...

memang best, lagi2 bile orang belanje. huhu~

hey welcome!

Mr PenyuBiru said...

haha... kreatif² ! seb baik kamera tak kena cuti. hehe..

Mr PenyuBiru said...

nnt kalu pergi sushi king lagi, ko taruk tantan lak dalam conveyor tu.haha

Szakif said...

mr penyu biru...

cuti ke curi? hehe~

tu la pasal. risau gak kot mase biarkan kamera tuh. huhu~

Szakif said...

mr penyubiru....

owh. idea tu menarik, tapi tantan muatkan nak sumbat kat conveyor tuh? ahahahaha~

intan.dayana said...

cesss~
kOrg neh..idea xhebat btOl..ade plak nk letak aku kat situ..nnt aku kne culik la..sape nk bertanggungjwab..instead Of deOrg amek sushi,deOrg terambil aku plak..hahaha~

Szakif said...

intan...

aku rasa, kalo ko adalah sushi, ramai yang akan makan ko. pasal sedap. haha! nantikan entri aku pada jam 00:01 jabgi!

ngeeee :D

intan.dayana said...

hahaha~
mengOng kO ki..
cesss~

psttt..aku bru pasan..kO tiru kaler baju aku on dat day..cesss~

Szakif said...

intan...

:P

owh baju kita sama kah? bukan ko pakai pink ke? aku oren kot~ :D

dalam gambar je nampak cam pink, walhal sebenarnye oren cerah. he~

intan.dayana said...

hey2..kO neh rbun warna kOt agak nye..aku kai bju wane Oren la..kO da kai mate empat pOn still rbun lg kah..??p check pOwer kO balik la..mane tau makin bertambah..hiks~

nab said...

hu2 buat aku terliur je nk mkn sushi king... kt ecm eh?

btw creative vid tuh, ble ah mng pape award he2

nabihah said...

komen di atas tu aku

ttekan enter plak

sejak ble ntah jd nab hu2

Szakif said...

intan...

hu~ kantoi :P

Szakif said...

nabihah..

sushi king rupenye sedap. first time kot haritu~ :p

kalo terliur aku takleh nak tolong a. ngeeee... kena gi sendiri k. kalo leh, ajak la aku sekali. aku sudi je menemankan dan dibelanjakan :P

video tu aku sendiri tak percaya leh hasilkan segempak tu. tak sengaja :D

Szakif said...

nabihah...

tu yang aku pelik tu.. huhu~

takpe2. biasala tu~ :D

messyremo said...

creative r ko zaki..
aku tabik spring...
video ko tu cm tgk movie plak rase,ni baru reality show....


tapi xtermasuk yang ko wat peace tu..

...hehehe

Szakif said...

messyremo...

heh. aku lebih rase kekreatifan video tu, naseb abek je. pasal elok kamera tu lalu depan mereka2 tu, diorang buat hal masing2 yang pelbagai yang menerangkan apa2 yang berlaku dalam restaurant. so kredit kepada naseb~... boleh? :P

yang buat peace tu, hensem kan? ahahahah~

intan.dayana said...

xhensem kOt yg buat peace tu Ok...

Szakif said...

intan...

takpe. aku doakan ko dapat laki yang lebih hensem k? :D

ngeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...