Monday, December 01, 2008

Panching - Gua Charas - Sungai Lembing - Satay Zul - Teluk Cempedak

This is an entry subsequent to the previous one.










Who said Kuantan has nothing to spend time for during the break?

From morning till late night, we were out around Kuantan and we had fun all day long. In the end of it - got tired.

73 comments:

efiey fieza said...

me first!
nak hadiah :D

efiey fieza said...

hurm....nnt aku nk g gk sungai lembing tuh...

bg clear lg...
ajar aku pegi sumer tempat dlm gmbr tuh..pstuh aku nk posing yg menarik2 gk....

^____^

Szakif said...

fieza..

ok. aku expect liyana.. bagus la ko!

tapi takde hadiah~ dapat congratz je. cukup la eh? huahua~

Szakif said...

fieza..

aku nak ikut sekali kalo ko g. lalala~

efiey fieza said...

erkk~
ok, nak tdo....HA HA
tgu aku solat istkhrh dlu..
nk bg ko ikut skali ker tak...
wakakakaa
;D

© Liyana.Sara.Salleh said...

owh ko expect aku ye... :D
nice place & nice pictures...
ko ni mmg bagus la bab2 travel ni...

efiey fieza said...

apsl ko asek pkai oren neh?
mushkill
haha~
mrepek la aku..xde sbb nk mushkil!

© Liyana.Sara.Salleh said...

oh ya, lupe nak masukkan sekali tadi...
rupenye ni le jawapan kepada soalan aku tadi...
aku pun nak tanya soalan macam si fieza ni...
nape asyik baju warna oren je...
ko ada banyak helai ke baju yang macam ni??? :P
kata suka pink...

As said...

wah....

nanti nak tanya pasal panching..!

As said...

sg pandan, pasir kubor tuh katne?

pergh mana tau sume tempat2 neh..

asal as tatau eh...

curious



p/s: lelaki suke warna oren die playboy sket :P

ILA said...

Wauuuuuu!!!
Eh Zaki..bila abis kat sna yee??
bukan perr...mana tau ada rezki akak bley smpai ke sna..Khas travel utk gi Kuantan.Bley lerr..awak guide kita yeakk:P

Ophhh..Seriussss gitu:D

Dah sampai Bantinggg kahhh??

Kema Azeman said...

wahhhh~~~!!! bestnyerrr~~~ kelihatan sebegitu adventerous gitu~~~ ahaks!

Jepah said...

yg ni aku jeles ngan ko... sbb aku pun suke gi tmpat2 mcm ni... hahahaha...

Szakif said...

fieza...

ko kalu tak nak bagi aku ikut, belikan aku keychain DAN hadiah2 lain pun takpe.. huahua~

over tau kena istikharah segala. hu~

Szakif said...

liyana...

ye la~ sah2 ko yang cam update dengan aku mase aku tgh siap2kan entry tuh. :D

thanks for the compliment. kuantan memang banyak tempat menarik dik.. cuma kena pandai dan ade kemahuan untuk explore je :D

jom!

Szakif said...

fieza...

aku suka pakai oren pasal aku suka makan oren, boleh? huhu~

tak la.. i just think oren suits my skin color very well... tu je.. orang comel kena la pakai warna comel. kan?

Szakif said...

liyana...

amboi.. aku suka betol dengan korang ni la.. aku pakai baju warna apa pun, perasaaaaaan je.. ketara korang sayangkan aku. huahua~

aku dah jawab kat atas ni.. :D

pasni, baju oren plak eh liyana? huahua~

*matila asek pau junior :P

Szakif said...

as...

sungai pandan kat panching, pasir kubur kat sungai lembing. semua area2 kuantan je :D

a'ah. memang aku playboy pun~ huahua~ *matila statement~

Szakif said...

kak ila~

alah orang tu, haritu dah sampai Kuantan bukan nye nak singgah UIA. terasa tau! takmo kawan! :P

Szakif said...

Kema...

memang adventurous ok~ balik malam tu saket2 badan. huhu~

Szakif said...

jepah..

owh tak perlu jeles2.. ko kat kuantan lama lagi kot. boleh je ajak kawan2 gi jenjalan tempat2 tu. bukan jauh sangat pun drpd Kuantan. ni aku dah nak grad kena la pulun habis2 kan~ :D

Szakif said...

as.. *tertinggal plak nak jawab.

nak tanya pasal panching? set! YM je k~ :D

Jepah said...

gi enjoy2 mcm tu mmg feveret aku... huhuhuhu...

Szakif said...

jepah...

owh yeke~ pah2.. kalo ade peluang, jodoh dan rezeki, jom bawa aku g rumah ko. macam best je. hu~

KNOWLEE said...

Padan la semenjak 2 menjak senyap je waktu siang.

Hurm...sygnye tak dpt explore merata-rata Kuantan dulu.
Plan byk tp takde teman n masing2 busy.
Bila ada teman, asik gi tgk wayang aje. Hoho~

© Liyana.Sara.Salleh said...

maybe time tu fieza jadi silent reader ke...
takpelah, tak kisah sape pun komen dulu...
janji aku tetap update dengan blog ko, okay??? :D

sama2...
pandai dan kemahuan ye...
InsyaAllah kalau dah rezeki aku untuk explore kuantan masa aku ada kat sana...
sampailah aku nanti kat tempat2 ni...

pasal baju tu ke...
aku ni observer sebab tu perasan...
obvious sangat la ko suka baju ni...
hari tu(exam weeks)aku ternampak ko tengah makan kat cafe(ada sekali aku tak tegur)ko pakai baju ni gak...

memang ketara sayang...
sayang as friend boleh??? :D
kalau tak, aku tak layan kegilaan ko ni... :P

bukan mati pow junior...
mati asyik pow liyana je dengan benda2 macam ni...
wei, hutang lama pun aku tak bayar lagi...
nampaknye aku kena masukkan wishlist ko dalam diary 09 la...

Szakif said...

knowlee..

erm.. takpe kak. panjang umur boleh la jelajah kuantan lain2 kali. dah habis study kat sini tak bermaksud takleh datang langsung lagi kan? :D

Szakif said...

liyana....

sesungguhnya aku kagum dengan kesetiaan ko membaca blog aku yang ntahpape nih T_T

ko baru setahun jagung-rebus-campur-majerin dik kat sini~ banyak lagi mase nak explore ume2 ni. maybe lebih banyak lagi ko leh jumpe :D

fyi, aku tak banyak sangat koleksi baju. pasal tu alih2 nampak pakai baju yang same je.. kalo ade pun, senteng2.. tak cover ponggong. *matila perasan dresscode macam pompuan :P

sayang?!! *pengsan kejab
























*ok, dah bangun nak sambung komen

yey! nampak gayanya macam nak tunaikan je wish2 aku tuh.

*sekali lagi pengsan

























*bangun la weh! nak balik ke tak??!

efiey fieza said...

oh ye,
istkhrh yg cmtuh..
mybe aku lmbung duit syiling jer..

ok,klau cmtuh..aku nak pkai bju warne merah la..kot2 aku rase warne merah suit dgn skin clor aku..
wakakakaka
^_____^

efiey fieza said...

aku rse bju oren yg nih cm besar sket jer...
sbb ko nmpk cm berisi..
ataupun mmg daah gemok sket..
agagagaga~
;D

© Liyana.Sara.Salleh said...

kalau ada transport senang nak explore... :D
macam aku nyatakan tadi, ada rezeki sampai la aku kat tempat2 ni...

patutla asyik nampak baju yang sama...
tu tak campur yang dalam pic kat blog...
no wonder la... :P

ngada2 tul ko ni...
pengsan konon... :P
ko yang taip ketara korang sayangkan aku...
check balik komen aku yang ko reply...

mana2 yang sempat, aku tunaikanlah...
pasni ko grad...
then ko kata nak kawin...

tu le...
kata nak balik...
adik ni mendoakan keselamatan perjalanan abang ke Banting... :D
huahua~

Jepah said...

pulak... wat pe nk dtg rumah aku? nk main tali air? hehehe... pntai byk la kat area rumah aku... =p

btw, mcm ne aku nk bw ko? baik ko dtg sndiri je... lalalala~~~

aSma' Soleha said...

zaki.. kirim salam dekat awie ngan tukang masak terhebat tu.. hehe.. rindu betol sama mereka~

シャナ said...

Sg Lembing mmg best..

WaBI said...

Allahuakhbar!!

those places'r so beautiful!

which pict is "sungai lembing"?

lembing means?

KNOWLEE said...

Tp bila dah keje ni masa tu kurang skit.
Kena prepare budget utk pegi sana lagi.
Kalo masa study dulu, takyah fikir pasal nak sewa hotel ke, tol ke.
Sbb hostel ada, tol takde.
Tp skang kena fikir sumer tu.
Dan disbbkan itu la akak budget utk januari ni.
Kena budget utk 'extra' spend lagi.
Huhu~

izzahismail said...

wah,jalan2 sakan nampak.
project postpone la katekan.
hehe ;)

Anonymous said...

im frustated...
hate kaunatn!!!!!!!!!!!!!|

As said...

"memang aku playboy pun"

statement ni hukuman kanun keseksaan under brape neh??

heh.

eh sungai pandan kat panching. Air terjun tuh air terjun panching?

owh...

salu tgk signboard je tak penah masuk..ni dah musimtgkujuh mana nak pi nye :D

Szakif said...

fieza...

camkel tau kejap nak istikharah kejap tak nak~ kan as? huahua~ matila as yang ajar gune istilah ni :P

merah eh.. aku rase cam masuk gak kot dengan kulit ko. meh aku tengok kulit ko.. boleh? huahua~

Szakif said...

fieza..

dua2 fakta betol.

baju oren tu memang lebih besar drpd baju2 oren yang lain.

badan aku memang makin comel.. waaaaaa~

sia2 tau jaga makan sebelum ni. ni sume pasal exam ah ni! terus aku melekat dengan nasi.. adoi2..

Szakif said...

liyana..

ko ade keta? meh aku bagi sticker aku pas aku dah nak abes nanti. baru renew registration kot, padahal tinggal satu sem je lagi.. ngehehe~ jahat jahat~

pasni mungkin banyak plak baju ungu kot? huahua~

tahu~ aku tahu korang sayangkan aku... tapi korang je tak nak admit. wah STBB tau! :P

pas kawen pun offer still valid lalala~

alhamdulillah da sampai Banting walopun odw tadi ade masalah sket. :) thanks for the prayer!

Szakif said...

jepah..

setahu aku pantai2 kat ganu best2.. so far dah g kat awana kijal and pantai buruk (walopun tak burok tapi namenye buruk). best ah! maybe pasni gi pantai kat rumah ko lak. should be different i think, is it?

aku set je.. naik kenderaan sendiri, takde hal~ cuma bila sampai nanti, kang kalo ko tak direct, aku tarik2 muncung bibir ko biar leper.. boleh? huahua~

Szakif said...

asma'...

done! :D

they must be missing you also, i believe :D

Szakif said...

kak arshana...

sangat! paling takkan lupa, perkelahan pasir kubur.

serius tak pernah gi tempat camtu!

Szakif said...

wabi...

all pics except the waterfall and the one in which there are shodows of 2 people on the ground, are the pics in sungai lembing. it's located about 38 KM from our campus.

lembing in English is... apa eh? huhu~ can't recall la.. anyone could help me, please~ :D

myadlan said...

tiba2 aku rasa pelik sebab kenapa ko ada kat kuantan lagi.. tak balik umah bercuti ka?

Szakif said...

knowlee...

erm.. betol jugak kate akak tu. so, kepada junior2 semua, life live to the fullest eh mase korang kat U ni.. kang dah kerja, dah grad susah nak jumpe sume ni~ :D

nanti bulan januari akak kena spend super-duper -extra tau... pasal.. pasal.. er... saya makin kuat makan! boleh? :P

Szakif said...

izzah..

tu la pasal.. kalo project go on, terperuk dalam lab la maknenye~ :D

izzah suka tak jenjalan nih?

Szakif said...

anonymous...

what's wrong? haven't found the best in Kuantan? :D

Szakif said...

as...

itu, parlimen kena bersidang untuk wujudkan kanun baru, boleh? huahua~

yup, air terjun tu kat panching le tu~ basically nama tempat tu, based on the wall at the main entrance "Air Terjun Hutan Lipur Sungai Pandan Kuantan" dan tempat tu terletak di Panching. :D

Szakif said...

myadlan...

mase ko tanya tu, aku dah de kat rumah. ngehehe~

© Liyana.Sara.Salleh said...

ko simpan je wat kenangan sticker tu...
aku rasa chance aku nak berkereta time aku masih pegang title 'student' cam mustahil je...

banyak baju ungu tapi kalau tak suka ungu, apakan daya... huhu~

memang STBB pun... :P

pas kawin offer still valid eh???
sesungguhnye aku takmo kacau rumah tangga orang... :D

ada prob otw balik???
apa2 pun syukur dah selamat sampai... :D

Szakif said...

liyana...

kot la kot ade kawan2 ko yang tagih simpati sticker aku~ :P statement tau~ :p

kalo baru nak semai suka ungu, boleh? :P

memang takleh kacau rumah tangga aku pun, pasal they are made of konkrit. lalala~

betol2... syukur akhirnya dapat cium danial balik. T_T

© Liyana.Sara.Salleh said...

yela...
sticker ko due bila??? :P

ko semailah perasaan suka ungu...
kot2 ungu memang match dengan ko selain pink... :D

takmo kacau pun...
cukuplah aku kacau setakat dalam blog... :))

terharu la pulak... T_T
sure ko rindu giler dengan danial...

Szakif said...

liyana...

eh? nak gak eh? cari yang plate number nye same dengan keta kembara aku boleh? :P

as long as free, hadiah, aku balun! ngehehe~ :P

danial makin comel!!!!

Jepah said...

ape yg bestnye pantai batu buruk? huhuhu... maklumlah, da bese sgt ke sana... kuikuikui..

KNOWLEE said...

Super-duper-extra?!!!
Kekekeke...boleh kot...
Tp kek is my priority...huhu~

Szakif said...

jepah...

pantai buruk best pasal pantainya buruk. boleh? heh~ camkel tau!

Szakif said...

knowlee...

owh. yang tu kena borak through YM. diam2 sudey~ :P

Jepah said...

ptai batu buruk da x best... sbb da byk brubah dek kemajuan... tp... ade satu yg best...
ade kolam renang baru kat situ...

Anonymous said...

not d best in kuantan....

i forgor my pin no....

so now i cannot even see my result

uwah!!!!! :'(

Szakif said...

jepah...

wow! kolam renang yang macam mane tuh? ade tak omputeh bogel2? huahuahua~

Szakif said...

anonymous...

maybe that to you isn't the best. maybe gak because you haven't found the best there. heh.. pandai2 plak aku nih.

la hai~ camne la leh lupa password. cepat belek2 balik ko nye file mase dapat surat tawaran masuk degree dulu.

Jepah said...

pusat akuatik terengganu la...
mane la aku tau... aku pun xpernah masuk lg... hahaha

Szakif said...

jepah...

pusat akuatik~ baru la betol~ aku ingatkan kolan cikai2 je.. okay what ade pusat akuatik. boleh jadik ikan. heh~ i mean, bleh ah berenang2 dalam air yang tenang instead of dalam air laut yang bergelora. hu~

Jepah said...

jom gi skrang... =p

Szakif said...

jepah..

sekarang tak dapat la~ ko sengaje je kan~ :P

Anonymous said...

i didnt mean to say i hate kuantanlah pak cik~~ hehe :P

im frustated bcoz of all time y now i left all my things surat twrn n pin no stuff kat kuantan...

sgt dan amat sgt frust

Szakif said...

anonymous...

tak kate pun hate~ :P

ala.. ko check result nanti2 pun takpe~ dah memang takde mende tu sekang dalam tangan nak buat camne kan.. check awal2 pun tak merubah pape :D

Anonymous said...

:D

Szakif said...

anonymous..

nanti dah dapat result, kongsi kegembiraan dengan aku k?

yey!

Agus@ kayu jabon said...

mampir nich...
menarik sekali blog anda dan saya menyukainya..
salam....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...