Thursday, December 25, 2008

Ke Mana Tumpahnya Kuah Kalau Tak ke Nasi?





34 comments:

© Liyana.Sara.Salleh said...

camne nak komen kalau takde cerita...
walaupun ada orang kata a picture can tell a thousand words...
eh, betul ke ape yang aku taip ni??? :P

let me guess...
ko nak cuba sampaikan yang: your family shared the same interest???

pic kaktus tu memang cantik...
jap, ape yang warna merah tu???
takkan bunganye...
nampak lain macam jer...
oh kaktus, aku pernah tanam kaktus dalam pasu yang sangat kecil masa dok KC dulu... :D

Master J said...

ke atas meja lah!!

apa relevan tajuk dgn gmbr2 bunga??

ILA said...

Itu gambor2 kat CH. bila zaki smpai sana????
Aduiiii...plan nak k sna utk kali k-2 asyik tak jadi2 jerrrr..huhukk

Szakif said...

liyana...

a'ah~ betol la tu. aku rase minat aku dalam photography diturunkan drpd abah aku :)

adik aku pun minat amik2 gambar ni. hu~

tapi sejak kebelakangan abah aku sendiri cam dah kurang minat nak amik2 gambar. tak macam dulu. ye la. makin berusia kan~

tu bukan bunga kak tus aku rasa. tu tunasnya kot~

Szakif said...

master J~

oi2.. orang-skor-IQ-test-dapat-140-markah kena la genius tafsirkan gambar2 tu, beyond what's seen.. huhu~

Szakif said...

kak ila~

wow! hebat. mane satu yang akak nampak memberitahu pasal itu adalah di cameron? strawberi kah? huhu~

tapi tekaan akak tentang "bila saya pergi", tidak tepat. huhu~

intan.dayana said...

muke kO mcm byk ikut ayah kO jek..

Szakif said...

intan...

eh? yek?

aku rase cam banyak ikut mak aku la pulak~ :D

intan.dayana said...

ntah..aku pon kurang pasti..
putih = mak ko
mulut = mak ko
hidung = ayah ko
mata = mak ko...
ha'ah..byk mak ko la..
nape aku ckp mcm ayah ko ek..??
pelik da aku ni..
pose ayah ko tu kot membuat kan aku ckp ko byk ikut ayah ko..
hikhik~

Szakif said...

intan...

hikhik~ bagus nye ko buat analisa~ :D

ko pernah pergi cameron tan?

alone said...

wow.

Szakif said...

alone...

wow!

hey, welcome! :D

As said...

szakif
dr semalam as tgk kaktus rambut merah tu dengan najwa :D
lawa ah!

intan.dayana said...

aku xpenah pg camerOn pOn..
never..
pelik kan..
da 22 taun aku idup kat dunia ni..
skali pOn aku xpenah jejak kat camerOn tuh..

Szakif said...

as..

nak gambar dengan pixel penuh? leh je kalo nak aku emailkan. leh wat wallpaper :)

Szakif said...

intan..

hek eleh~ aku da 23 tahun, pun tak pernah pergi kot~ ahahahaha~

intan.dayana said...

erk..
ko pOn xpenah pegi ke..??
jom2..
kite pg same2..
ajak kak M skali..
hikhik~

Szakif said...

intan...

tak~ yang dalam gambar tu, parents aku je yang gi. aku stay rumah jage nenek aku~ :D

sapa kak M aku tatau~
hikhik~

3p4h said...

Salam bro, da kering idea?? He5...

Szakif said...

3p4h...

heh. tak kot~ inilah idea nye :D

KNOWLEE said...

Cameron Highland!

efiey fieza said...

aku nmpk strawberry!!!!
yummyy2;p

Szakif said...

knowlee..

btol la tu~ akak pernah ke sana kah?

hebat tau boleh tahu~ :D

Szakif said...

fieza...

strawberry tu ok gak la. mak abah aku beli 3 kotak kot. masam, tapi ok la~ *ok. aku terliur masa taip nih.

Jai said...

Ke Mana Tumpahnya Kuah Kalau Tak ke Nasi? (refering to the title of this post)

Kali ni kuah tumpah ke atas spaghetti sebab hari tu orang tu makan spaghetti, tak makan nasi.

Szakif said...

jai~..

sape orang tu jai? ahahha~

Knowlee said...

Alaa...masa kecik2 dulu slalu sgt pegi sana.
Benda masuk ikut Tapah aje.
Tapah n Ipoh dlm 30 minit aje.
Ngehehe...

Szakif said...

knowlee...

a'ah kan~ cameron dekat dengan perak je. walhal kat pahang. lupa plak akak orang perak~ hu~

KNOWLEE said...

Bleh le lupa.
Skang ingat sampai bila2.
Huahuahua.

Szakif said...

knowlee..

huhu... haritu abah sempat call, dia berhenti kat tapah. berehat jap. bile2 jom gi bawak saya g cameron, nak? wah!

KNOWLEE said...

Owh, boleh jgk. Tp kena ada map la sbb akak tak ingat jalan sgt. Tau tak Tapah dekat ngan apa? Nnt akak gtau bila kita jumpa. Ingat soalan ni. Hehehe.

Szakif said...

knowlee...

wow. siap ade pending answer lagi tuh~ ape la agaknya yang ade dengan tapah kan~ huhu~

myadlan said...

kalao nak kira gaya bergambar, gaya ko lagi over.. haha

kalo nk kira minat, tak penah plak tgk ko begambar dgn pokok bunga kt sini

tapi yg aku nmpk, ko mmg ikut muka mak ko..

Szakif said...

myadlan...

ahahaha~ statement :P

tapi minat mengambil gambar tu yang aku kongsi dengan abah aku :)

ha~ bab muka mak aku, memang aku tumpah drpd mak aku. boleh? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...