Monday, June 19, 2006

Cubaan Photoshop I

Tadi kali pertama aku guna software photoshop. Cool! So far, aku baru explore macam mana nak ubah warna bagi gambar-gambar yang sedia ada. Macam-macam ada! Gambar yang menjadi bahan eksperimen adalah gambar ketika berada di USM.

Gambar asal.

Tukar warna baju aku jadi merah.

Suka gila gambar ni... Macam lukisan hitam putih pulak!

Macam gambar kat soleniod (betul ke eja camni?)

Tak tahu macam ape...

No caption. Blank.

Owh sangat retro! Macam gambar masa zaman 70-an.

Lepas ni, aku akan explore lebih lagi akan photoshop ni. Penatnye explore~ (^_^)

19 comments:

Anonymous said...

HEm...pukul 3pg awal betul buat eskperimen.Fresh idea katakan.Anywy teruskan usaha anda dgn plbagai idea.Nanti K.Sya tinggal copy o...saje..:p
K.Sya.

szakif said...

ala kak sya... takleh tidur, maka membuat keje tak berpekdah le jawabnye.... hohoho..

DaRk AnGeL said...

hahaha..
cantik ler... maka aku pun nak try jugak... kalau ada masa lar~
kalau kat gmbr2 hantu tu kau buat mcm ni, apa rupa ek?
[mati lah aku tak bukak VC lagi lmbg masih berada di rumah sebab demam menjengah~]

szakif said...

syifa...

hahaha..
cantik ler... maka aku pun nak try jugak... kalau ada masa lar~

sebelum ko try, kena download ok~ 300MB lebey ok~ aku sketnye bengang pasal bape kali asek hang dipertengahan jalan sajor! dah beli CD installer, hanjeng! tak boleh install... bazir je 5 hengget!

kalau kat gmbr2 hantu tu kau buat mcm ni, apa rupa ek?
[mati lah aku tak bukak VC lagi lmbg masih berada di rumah sebab demam menjengah~]

sila bersabar ok mendonlod~

[apa yang aku fikirkan...]
[wan 800kbps!]

|PrincesSs| said...

kan aku da kata zaki,
download pakai torrent jer...lg cepat..member aku donload pakai torrent..

hmm aku sumer bende aku torrentkan hatta textbook of pharmacology pon aku torrentkan..

hehhehehe..
anyway bergembira la ko mengexplore..sebab lepas cuti aku nak memahirkan diri jugak..

okie ciao gi library dulu

falling-evenstar said...

ellop en zaki~~~
waH~ maka nk blaja photoshop gak...
blk msia nnti larr...
hehe...

hazlyn said...

cantik menarik..
suka gambo yg 2nd last
nmpk cam painting gitu

szakif said...

nad...

kan aku da kata zaki,
download pakai torrent jer...lg cepat..member aku donload pakai torrent..

owh aku masih lagi belajar torrent dan baru sahaja ketahuan bahawa torrent jua boleh donlod software~ trimas~

hmm aku sumer bende aku torrentkan hatta textbook of pharmacology pon aku torrentkan..
wah!!! textbook pun boleh donlod! pasni jimat la duit aku ye? huhuhu...

hehhehehe..
anyway bergembira la ko mengexplore..sebab lepas cuti aku nak memahirkan diri jugak..

owh sangat sernot bila ketemukan benda yang baru~

okie ciao gi library dulu
good luck utk esok! all the best

[apa yang aku fikirkan...]
[kekadang bengang gak]

szakif said...

naneen...

ellop en zaki~~~
waH~ maka nk blaja photoshop gak...
blk msia nnti larr...
hehe...

owh bila nak balik malaysia~? selamat datang ke blog ni~ heheh~

[apa yang aku fikirkan...]
[poning aku!]

szakif said...

hazlyn...

cantik menarik..
suka gambo yg 2nd last
nmpk cam painting gitu

owh itu mmg sangat cantik! hohohoho...

[apa yang aku fikirkan...]
[banyak lagi kena explore dan belajar]

myadlan said...

okay.. cool bro..
explore more?

try http://good-tutorials.com
more than 10 thousands adobe photoshop tutorials available..

local one also available la..
check http://www.sifoo.com/

till then.. practice makes purrfect!

szakif said...

myadlan...

okay.. cool bro..
explore more?

try http://good-tutorials.com
more than 10 thousands adobe photoshop tutorials available..

local one also available la..
check http://www.sifoo.com/

till then.. practice makes purrfect!

owh inilah untungnya banyak kenalan~ trimas yang tak terhingga ok lan!

[apa yang aku fikirkan...]
[memang bidang dia pun]

Mohammad Ihab Ismail said...

Salam...

Ya kasih!! Sangat bersemangat mengexplore!! Muahahaha...

szakif said...

ihab...

Salam...

Ya kasih!! Sangat bersemangat mengexplore!! Muahahaha...

wahaahhah~ bila lagi kalaub ukan sekarang.. hehehehehehee

[apa yang aku fikirkan...]
[kerap meninggalkan...]

SyafiqSygKamu said...

KO pakai photoshop 7 ke CS? hohoho....gut luck utk mengexplore lebih banyak lagik pekdah photoshop....best!!!!! gut luck!!!!

szakif said...

syafiq...

KO pakai photoshop 7 ke CS?
CS...

hohoho....gut luck utk mengexplore lebih banyak lagik pekdah photoshop....best!!!!! gut luck!!!!
owh trimas kerana mendorong aku ok~

[apa yang aku fikirkan...]
[syafiq should be a model actually]

SyafiqSygKamu said...

Zaki
[apa yang aku fikirkan...]
[syafiq should be a model actually]


Motif suruh aku jadik model apehal? eh boleh jer jadik model....take2 photo ke? muhawakaka

AKu nak software p/shop Cs bley? aku nak explor plak cam ne...aku skrg ade p/shop 7....

No hal ma...aku kan amek IT, ade belajar photoshop.....sbb tu best pakai photoshop....

szakif said...

syafiq....

Motif suruh aku jadik model apehal? eh boleh jer jadik model....take2 photo ke? muhawakaka
owh aku tgk dalam gambar friendster ko, not bad!

AKu nak software p/shop Cs bley? aku nak explor plak cam ne...aku skrg ade p/shop 7....
pi kat www.adobe.com pastu donlod kat situ la... kalau gune torrent pun boleh gak... pastu pepandai la crack ok~

No hal ma...aku kan amek IT, ade belajar photoshop.....sbb tu best pakai photoshop...
*baru tau ko amik IT sebenarnye~ ehehehhee~

[apa yang aku fikirkan...]
[never ask syafiq what course he takes actually]

SyafiqSygKamu said...

Zaki

ko ingat aku kat wales ni amek medic lar? hohoho...medic lahhhh sangat.... hohoho....IT la beb!!!


owh aku tgk dalam gambar friendster ko, not bad!


mind you...aku ni kan camwhore sebab tu la not bad keposing-an aku tu....hahaha..lagikpun kat kolej aku, depa amek aku jadik model depa untuk sebarang promotion di kolej....sebab tu aku glamer...hahaha....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...