Friday, June 09, 2006

HaloScan dan Buku Baru

Motif pergi berperang katanya... Hehehe~ baju beli kat Morib...

Tadi aku cuba la tukar ruang komen kepada HaloScan, tapi akhirnya aku menarik balik keputusan aku bila semua komenan yang sebelum ni HILANG! Bagi aku, komenan yang lepas banyak meninggalkan memori, lebih-lebih lagi dalam posting tentang Belajar di Luar Negara.

Tapi disebabkan tidak mahu mensia-siakan akaun Haloscan yang sudah aku daftar, aku install ia dalam blog aku yang kedua. Pandai-pandai la cari.... Haha~

Apart from that, semalam aku beli majalah PC sebab tertarik dengan sisipannya yang mengajar cara-cara menggunakan Adobe Photoshop dan Flash. Sebenarnya susah nak cari majalah ni, sama ada keluarannya tak sampai ke Banting (lambang kurang sambutan), atau cepat sangat habis (lambang banyak sambutan). Tapi semalam masa singgah di Klang, aku ternampak majalah ni lalu membeli. Aku harap akan dapat terus melanggan majalah ni setiap bulan selepas ni selain majalah-majalah lain. Habis la duit aku dekat buku je!

Muka depan Majalah PC yang terbaru.

Dan masa singgah di Morib baru-baru ni, aku beli novel ni Rahsia Mimpi. Sebuah novel yang sebumbung dengan tulisan Ramlee Awang Murshid, iaitu Alaf 21, buku ni adalah tulisan Zaifuzaman Ahmad. Aku belum habis baca lagi. Baru mula bab satu...

49 comments:

DaRk AnGeL said...

saje.. nak first... semua busy tuh.. nad tak habis exam lagik~~

DaRk AnGeL said...

majalah PC byk di bangi ni ok~~ lmbg tak laku ker apa.. hahaha.. [yer..yer. lepas nih aku kene pergi beli mag PC lmbg tak mahir nk main dgn templates segala katanyehhh~]

tapi mcm menarik jer psl rahsia mimpi tuh? nak pinjam kau jauh sgt~` maka nnt kau buat kesimpulan jer nnt ek~~ hehehe... [alasan malas baca~] tapi mcm citer freddy nightmare jer... versi malaysia!

oh yer.. second!

DaRk AnGeL said...

dan juga third....!!
[cukup sampai di sini lmbg semua pingat disapu bersih]

szakif said...

nak jugeek... adeh~

ejard said...

4th...

ejard said...

la...
xdpt 4th...

DaRk AnGeL said...

5th lar tuh ejard!
hehehe.. takde pingat di situ ok..

DaRk AnGeL said...

hahaha..
padan~~

szakif said...

waaaaaa~ perebutan berlaku disini.... ahaahahha~ teruskan merebut
tegnok sape dapat 10 plak~ ehehehhe

hata05 said...

9th
matila ijat padan

tapi haloscan rocks~~ boley color2 jua muahahaha
owh tak payah la tukar, meaning that ko letak la dedua commenting box nieh muahahaha

talking abt majalah,
aku baca national geog and FOCUS sajor. FOCUS majalah science n techno yang best best besttttttt giler sbb banyak amazing facts worldwide

szakif said...

waaaaaa~ perebutan berlaku disini.... ahaahahha~ teruskan merebut
tegnok sape dapat 10 plak~ ehehehhe

szakif said...

owh aku ke nombor 10? walhal tertekan post komen dua kali? muahhahah~

szakif said...

ohohoho.... maka jika ada dua comment box, maka akan dua puak pula... ahahha~ maka mamo tuka rhaloscan... hehehhe

szakif said...

komen diatas ditujukan kpd hata... eheheh~

|PrincesSs| said...

okeh pe citernyer ni..
aku da lost..
maka tatau nak mengomen aper melainkan I love Ramlee Awang Murshid..hehehehe

szakif said...

ahahaha~ takde mende nad.... diorang just merebut tempat sajor~ ahahaha~

DaRk AnGeL said...

hahaha.. cepat ler katanya nk taruk gmbr baru~~
takper2.. lepas nih korg akan minat penulis nama zuraiha pulak~
kuikuikuikui....

Anonymous said...

Aik..Baru masuk posting hari nie dah 17 omelan keluar.Hem..Penuh dgn merebut tmpat rupanya.Ape benda gmbar kat atas tu..nak tergelak boley? sebiji mcm gaya zaman 60-an jeak..

(Wah..Zaki b'belanja sakan kat Pesta Morib nampak..)
k.Sya.

szakif said...

dark angel...

hahaha.. cepat ler katanya nk taruk gmbr baru~~
er... macam tak jadi je... eehehe~ just wait ok~ kalu ade, ade la..

takper2.. lepas nih korg akan minat penulis nama zuraiha pulak~
kuikuikuikui....

dah lame suke ok~

[apa yang aku fikirkan...]
[adeke name penulis zuraiha?]

szakif said...

kak sya...

Aik..Baru masuk posting hari nie dah 17 omelan keluar.Hem..Penuh dgn merebut tmpat rupanya.Ape benda gmbar kat atas tu..nak tergelak boley? sebiji mcm gaya zaman 60-an jeak..
askar feeling 60-an bley~ ahahhaha~ tetiba tergerak hati nak letak gambar tu pulak~ ehehehe~

(Wah..Zaki b'belanja sakan kat Pesta Morib nampak..)
k.Sya.

takde la... tapi habi jugak dalam 50 hengget lebey sikit

[apa yang aku fikirkan...]
[orang keje adelah gajinya ye dak?]

|PrincesSs| said...

hahahahah,
berangan jadi askar kerrrrr?
sakan aku ketawa~

szakif said...

nad...

hahahahah,
berangan jadi askar kerrrrr?
sakan aku ketawa~

jadi takle, cume berangan PAKAI baju askar dan akhirnya menjadi kenyataan bley~

[apa yang aku fikirkan...]
[takde saiz la ke kat kedai tu?]

fiza said...

si baju hijau sedang berjuang..la la la~

dah tak ingat lirik..hehe..

szakif said...

fiza (welkam welkam!!!)

si baju hijau sedang berjuang..la la la~

dah tak ingat lirik..hehe..

ohoho.. meh aku sambung..
diperbatasan peluru tak bermata harus waspada... balik kampung.. hohoho balik kampung... eh?

[apa yang aku fikirkan...]
[teringat kat sambest plak]

fiza said...

welkam..welkam!!

eh silap..trimas..trimas...

balik kampong? uik..sensitip tu..sabo2, sebulan jer lagi (^_^)v

DaRk AnGeL said...

hikhikhikhik.... [nk gelak kejap~~]
kihkihkihkih.. takde saiz kecik lagi ker? habis ler nmpk slim!! [katanya demuk~! gemuk+debab=demuk!] spek mata tuh dtg satu package dgn baju ker? kehkehkehkeh...
suka penulis blog ni jugak!
hakhakhak.. suka mencapub katanyehhh [aku mmg tak suka dgn bunyi word nih!]

szakif said...

fiza....

welkam..welkam!!

eh silap..trimas..trimas...

balik kampong? uik..sensitip tu..sabo2, sebulan jer lagi (^_^)v

owh selamat pulang ke malaysia.... selamatz selamatz....

[apa yang aku fikirkan....]
[mengantuknye....]

szakif said...

dark angel...

hikhikhikhik.... [nk gelak kejap~~]
nak gelak same2... hik hik hik.. laaa.... itu bukan gelak, itu sendawa....

kihkihkihkih.. takde saiz kecik lagi ker? habis ler nmpk slim!! [katanya demuk~! gemuk+debab=demuk!] spek mata tuh dtg satu package dgn baju ker? kehkehkehkeh...
ohoho... jika meliaht tubuh dari kaki ke kepala, nampak seimbang katanya... walhal tinggi 179cm and height A1! ahahha~ indeks BMI pun dah lebey 25.... adeh~

suka penulis blog ni jugak!
hakhakhak.. suka mencapub katanyehhh [aku mmg tak suka dgn bunyi word nih!]

ohohoho.... suka yang macam mane tu.... matilah perasan..

[apa yang aku fikirkan...]
[matilah perasan..]

|PrincesSs| said...

takper zaki,
terus aku mengambil gamba ko wat wallpaper boley?

fiza said...

[apa yg aku fikirkan...]
[bosan..nk wat ape ni..]


p/s: same tak? hehe..

ejard said...

owhh
motif kak nad nk amek gamba zaki wat wallpaper?motif??
matila hata jeles nnt

eh..
jap2
ke gamba hata kak nad da simpn byk2 da dlm comp kak nad?
muahhahahahaha

matila mnyakat kak nad d mlm2 ari...;p

szakif said...

nad...

takper zaki,
terus aku mengambil gamba ko wat wallpaper boley?

hahaha~
sila sila.. gambar hensem memang sesuai jadikan wolpeper.... hahaha~

[apa yang aki fikirkan...]
[nak tukar bekgron blog ke tak huh?]

szakif said...

fiza...

[apa yg aku fikirkan...]
[bosan..nk wat ape ni..]


p/s: same tak? hehe..

MOTIF OK MOTIF!!!
ahahah~ bosan bosan pi blog saya, bagus~ eheehe~ lambang blog aku jadi tempat hilangkan bosan bley~

[apa yang aku fikirkan...]
[bosan tu mende?]

szakif said...

ijad...

owhh
motif kak nad nk amek gamba zaki wat wallpaper?motif??
matila hata jeles nnt

hoho... ke ko yang jeles? ahahahha~ matila ejard report kat hata

eh..
jap2
ke gamba hata kak nad da simpn byk2 da dlm comp kak nad?
muahhahahahaha

bukan setakat dah simpan, tapi dah rase nak buang pasal menyemak sajor... matila speku~

matila mnyakat kak nad d mlm2 ari...;p
hoho... jom kite sakat nad ramar2! nad sedia utk disakat!

[apa yang aku fikirkan...]
[aku in real life kurang suka menyakat, jage hati orang]

|PrincesSs| said...

owhhhh motif OK?
tak boleh bangun pagi lambat skett bebakol2 sakatan yg harus diterima

ye zaki,ko betul..ijad tu yg jeles

lepas tu,kompiter aku ada banyak gamba pemandangan

meow meow : cakar dan gigit ijad..

hata05 said...

lantas bangkit menyuarakan
apakah yang ada di dalam komputer nad lambang daku mengetahui jua muahahahaha
kelakarnye
motif gambar pemandangan?

tapi hentak ijat

|PrincesSs| said...

gamba pemandangan la..tanda soothing...

SyafiqSygKamu said...

lagu utk ko zaki....

Zaki di medan perang,
Aku di medan IT,
Sama - sama berjuang,
Sama - sama berbakti,
Untuk ibu pertiwi


Ngeh...ngeh...bila ko nak pi bertempur wahai kekanda ku zaki? (uweekkkk.....):P

ejard said...

hahahaha

kak nad n hata brpadu tenaga..
trus tatottt

fiza said...

aik..takkan B O S A N pon tara tau?? alaaa..yg bulat2 mcm donut tu..tau kan? kan?

DaRk AnGeL said...

hehehehehe....
ijat nak speku nad hata tak ajak akk? cet~~ jgn dilupai ratu speku ini~~
hhahahaa.. suka tulisan penulis blog yer~~ jgn pikir lain lak~
aiseh.. kihkihkihkih.....
bosan tuh mcm donut? kalau mcm tuh, kat lab tuh, mati lah daku kenyang mkn donut sajor tetiap hari~ hehehe...
BMI melebihi 25 adalah overweight ok tapi tak ler sampai obes.. maka siler jaga pemakanan!
[sama2 nyanyi dgn syafiq]

|PrincesSs| said...

owh kaksyifa suka penulisan zaki ke ok?

szakif said...

owh.. baru seharian aku tiada koneksi )connection( internet, dah macam2 korang bebelkan.. meh aku bagi komenan satu persatu gaya ihab...

NAD
owhhhh motif OK?
tak boleh bangun pagi lambat skett bebakol2 sakatan yg harus diterima
ye zaki,ko betul..ijad tu yg jeles
lepas tu,kompiter aku ada banyak gamba pemandangan
meow meow : cakar dan gigit ijad..

ahahha~ ijad sila berasa sakit dicakar dan digigit nad ok~

HATA
lantas bangkit menyuarakan
apakah yang ada di dalam komputer nad lambang daku mengetahui jua muahahahaha
kelakarnye
motif gambar pemandangan?
tapi hentak ijat

ijat sekali lagi sila berasa sakit dihentak hata pula ok~ ahaaha~ matila ijad..

NAD
gamba pemandangan la..tanda soothing...
adakah pemandangan itu berlatarbelakangkan muka hata! sila jawab ok~
ahaha... speku bley~

SYAFIQ
Ngeh...ngeh...bila ko nak pi bertempur wahai kekanda ku zaki? (uweekkkk.....):P
uweeeeeeeeekkkkkkkk jugak! ni mende ni berabang2 dengan aku ni? adakah aku nampak keabang2an dengan berbaju askar! sila jawab! muahahahhaha~

EJARD
hahahaha
kak nad n hata brpadu tenaga..
trus tatottt

ahaahha.. hata dan nad sila teruskan menyerang ijad.. aku kat sini ketawa sorang2 je... hoho...

FIZA
aik..takkan B O S A N pon tara tau?? alaaa..yg bulat2 mcm donut tu..tau kan? kan?
owh itu bosan rupenye... :)) <--buat kat YM...

DARK ANGEL
hehehehehe....
ijat nak speku nad hata tak ajak akk? cet~~ jgn dilupai ratu speku ini~~
hhahahaa.. suka tulisan penulis blog yer~~ jgn pikir lain lak~
aiseh.. kihkihkihkih.....
bosan tuh mcm donut? kalau mcm tuh, kat lab tuh, mati lah daku kenyang mkn donut sajor tetiap hari~ hehehe...
BMI melebihi 25 adalah overweight ok tapi tak ler sampai obes.. maka siler jaga pemakanan!
[sama2 nyanyi dgn syafiq]

waseh waseh... lagu ape tu yang korang nyanyi!! jaga pitching ok~ malahan nanti terkeluar jua macam Karen ok~ ahaha~ baru pas tgk konsert AF

NAD
owh kaksyifa suka penulisan zaki ke ok?
owh perlukah tanya.. kalau tak suka, maka tak bace betul tak syifa? ahahhaha~

[apa yang aku fikirkan...]
[komenan camni lawa tak?]

DaRk AnGeL said...

betol lar zaki oitss....
hehehe...
demand update baru!!
tak byk boley aku bebelkan kat sini dengan baju askar kau tuh...

szakif said...

syifa sila tunggu malam ni ok~ rasenya nak buat posting la.. tgh kumpul material ok~ *macma banyak sangat kena buat research aku ni... ehheheeh....

|PrincesSs| said...

citer aa pasal AF..hahaha matilah kau akan ditohmah oleh penganti AF nnt..

myadlan said...

adui..
sakit nye ati tgk blog ko ni..
jgn risau.. ko xbsalah tp..
lab ni mcm toot..
dah la pki IE 5..
sedey la lab KAED ni..
mcm2 aku xleh wat..

szakif said...

nad...

citer aa pasal AF..hahaha matilah kau akan ditohmah oleh penganti AF nnt..
mamo.. lagipun aku just tengok je AF tu, mengomen, takmo aih~

[apa yang aku fikirkan...]
[bace je kat klubkid atau sultanmuzaffar]

szakif said...

lan...

adui..
sakit nye ati tgk blog ko ni..
jgn risau.. ko xbsalah tp..
lab ni mcm toot..
dah la pki IE 5..
sedey la lab KAED ni..
mcm2 aku xleh wat..

owh... maka gunalah lab KOS.. ahahahh~

[apa yan gkau fikirkan...]
[time register course, muka yg tak pernah nampak ade kat situ, sape ah?]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...