Sunday, March 22, 2009

Would You Get Up at 4 am Just to Climb a Hill?

Date: Today
Time: 4.30 am - 7.30 am
Location: Bukit ape-ntah-lupa-namanya Panorama, Sungai Lembing. Next to Muzium Sungai Lembing.

The only best picture I captured in the dark, around 6 am.

Is this the one called "Fajar Sadiq"?

Never mind the people. Mind the one at the back. It's more scenic (read: sunrise).

The view of Sungai Lembing the hidden city from the hill.

Masya Allah...

Wish to see lompat-lompat picture? Hehe... Next time ok...

30 comments:

Hayati Hanuni Halin said...

bukit mane kah...????
hurm......

dekat sg lembing ye..? mane ye...?
hehehheheheheheh~

last picture tu sgt cantik sebab nampak awan...
weeeewiiiii....

Szakif said...

HHH...

jalan nak masuk ke bukit tu, lalu depan muzium. tu yang aku bleh gtahu.

yang dalam gambar tu pun, cantek gak :P

Akmal Azeman said...

huuuuu...miss ecah sooooooo much!!! (T_T)

xiao chun said...

huhu... rindu sungai lembing.. dulu ms akk blaja kat indera mahkota.. akk selalu g camping kat sungai lembing. best...air terjun dier x hingat..panjat bukit?? rsnya pernah.. nek jambatan gantung.. best.. rindu nk g kuantan...

aRiff said...

jumpe lembing x kat sg lembing tu?? hehe...btw, lebih sesuai jika guna MasyaAllah instead of Subhanallah...

aSma' Soleha said...

zaki, namanya bukit panorama.. hehe..
ha, fajar sadiq susah nak jumpe. dia hanyalah satu line merah menawan yang keluar sekejap jek.. bukan serakan cahaya merah.. wuwu~ susa tu.. ak sndr tak pena tengok.. tapi amar cite die pena nampak.. cme tak tau tu namanya fajar sadiq.. huhu~

Szakif said...

kema...

she also misses you so much :)

Szakif said...

xiao chun...

owh saya plak lom pegi lagi ke air terjun kat sungai lembing. ade eh? kat ne kak?

Szakif said...

arif...

sepanjang jalan tu aku jumpa lembing tak sudah2, boleh? muiahaha~

thanks for the correction. corrected! :)

Szakif said...

asma'...

ok dah betolkan nama bukit tuh.. memang sungguh berpanorama la bukit tuh. huhu~

pasal fajar sadiq tuh, aku rasa dia akan nampak jelas kalo tak banyak awan di ufuk timur. kan?

intan.dayana said...

aku nk jugak panjat2 gunung ni..bukan nak ajak~!

Szakif said...

intan...

sanggup bangun kol 4 pagi kah dikau?

Lady in Blue said...

ko g gak eh bkt tu..
aku da xckp energy kot kn lmbung ngn bs g ukm aritu.
jealousy~

KNOWLEE said...

Tis is sooooo not me. =p

intan.dayana said...

sanggup je..hehe~

Szakif said...

LIB...

ek? aku rasa selesa je dalam bas tu. siap dok belakang lagi i.e. dekat dengan tayar so lebih kuat impak nya. timah, i thought ko wanita besi? huhu~

aku rasa aku lebih jeles lagi kalo tahu sebenarnye ko dah buat lebih banyak dan mencabar lagi drpd apa yang aku buat kat bukit panorama. hehe~ ko kan aktif dengan aktiviti rekreasi? aku baru2 ni baru nak aktif. hehe~

Szakif said...

knowlee...

la.. pulek~ bukan akak suka ke aktiviti macam ni?

Szakif said...

intan...

lain kali jika ade peluang begini lagi, aku insha Allah akan tak lupakan ko k.. tapi ikut jugak penganjur bagi ajak orang ke tak. macam yang aku pegi ni, bukan nye program aku, tapi ARC. kitorang ni je yang menyebok. takkan suka2 nak ajak orang lain kaN~ huhu~

KNOWLEE said...

Akak suka aktiviti outdoor yg sukan2 punya.
Bukan masuk hutan.
Dulu masuk hutan, akak kena ketip ngan apa ntah, terus bengkak 1 muka n badan.
Sejak tu, tanak dah masuk hutan. =p

Lady in Blue said...

wah! aku? wanita besi?
mn de..aku lmh lmbut je.sape la yg wat cte..ade2 je taw~ :p

actually xde pnt sgt pon..sje mls bgn kol 4pg..hehe

aSma' Soleha said...

mungkin tol gak tu zaki.. atau perlu pergi lebih tinggi.. sebab yang ammar nampak tu, kat puncak GUNUNG tahan.. hehe

Szakif said...

knowlee...

ok kena ketip tu, macam mane tuh? dok pehe~ :D

Szakif said...

LIB...

ye la menang marathon bape kali ntah ko neh. huhu~

malas memang aku tak dapat nak tolong a~ :D

Szakif said...

asma'....

ye la kot.. kite ni je yang jarang mendaki2 nih.. kalo diberi peluang, aku mahu je mendaki lagi. tapi dah nak abes studi ni, ade kah peluang itu? :(

gu@n said...

Hi Ya,

I am sure you enjoy your trip to the top of mountain at sungai lembing.

I was there on the same day too : )

Lady in Blue said...

peluang slalu ade.
tinggal nak ngn tanak je.
he~

Szakif said...

guan..

wow! nice to meet you here. :)

i really had fun. why were you there? what occasion?

Szakif said...

LIB...

setuju :)

aSma' Soleha said...

kalo ko minat keje2 camni, ak leh rekemen kat ko sorang member.. makanya peluang tu tak perlu ko cari ag dah.. bakal terbentang luas dengan keje macam ni.. member ak tu, skang ni die keje ape tah aku tak sure.. tapi banyak panjat bukit, gunung, meyelam di laut dalam, merentas utan belantara dan menakluk seluruh alam kat mesia ni.. keje bahagian pelancongan kot.. biasanya die cam guide org camtu la.. bes gler.. ari2 nampak kebesaran Tuhan.. yang penting badan kene tough.. ko? cukup dah requirement tu.. hehe~ lagi, pandai bace pete.. karang bawak anak org masuk utan, sesat lak.. hehe

Szakif said...

asma'...

wah! menarek! meh bagi nombor kontek dia kot2 aku terbuka hati nak call dia :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...