Friday, March 13, 2009

Szakif is a Jury for KOS Starz


KOS Starz is a nasyid competition organized by SCIENCESS in conjunction with the Islamic Culture Festival (ICF) during past few days which I enjoyed so much. I was invited to be the jury for the competition, as in American Idol. You know what I mean? I have to give comments and critics right after each performance! That's a huge job to do!

I'll write what I expect from the contestants after Jumaat prayer. Till then, students and all from IIUM Kuantan Campus are invited to come to the event. 8pm at KOS Main Auditorium today (Friday). See you!

30 comments:

efiey fieza said...

pitching lari!!!!!!!!!!!

erkk~

Szakif said...

fieza...

dia blom nyanyi lagi la!

ahahahaha~

Liyana said...

nape tiba2 aku rasa entry ko ni ada kaitan sikit dengan entry abang yang baru tu??? :P

owh, jadi ni la yang ko "****" kan dalam n3 bulan lepas...

Szakif said...

liyana...

mengecheck!

ok dah check. tapi kaitannya ialah..?

ye.. itulah jawapannya... tiada sorang pun yang meneka.. huhu~

Liyana said...

apa kaitannye...
hmmm, jap nak fikir...
think b4 u speak???
ye la, ko kan bakal juri malam sok... :D

efiey fieza said...

zaki, aku btaw jer dlu...
slh satu prkataan yg ko akan atau bakal atau kene gunakan esok...

wakakakakaakaka~

Szakif said...

liyana...

takde plak aku terfikir nak relate sespecifik itu. but thanks anyway. bleh gak jadi pedoman aku esok. as always, juri kalo tak kena caranya boleh kena kutuk balik dengan penonton dan aku takmahu itu berlaku.

esok ko wajib datang k! hehe~

Liyana said...

aku tak tau nape...
bila baca n3 ko ni automatik aku teringat kat n3 abang...
dahle ko komen kat situ...
walaupun aku tak nampak sebab nape ko perlu jawab sebegitu kat sana...

ko nak suh aku datang malam sok?!!
ada bas ke malam2???
jap, nape pulak aku diwajibkan datang nih??!!

Szakif said...

liyana...

aku komen kat situ pasal nasehat yang diberikan sangat2 dekat dengan aku and not to mention very applicable, tanpa mengira hal aku jadik juri nih.. :) gitu~

ko wajib datang pasal abang ko yang sorang nih suruh ko datang. boleh? hehehe~

Szakif said...

fieza...

baik....

matila kang orang tak faham ape tu pitching. hehe

KiRaNa said...

mula2 ingat brothes je yang bole pegi tgk sbb bila baca poster, tulis kat situ utk brothers je..
tp baru td kawan ckp sisters pun bole pegi..
mongkin maksud kat poster tu penyertaan hanya utk brothers je..

btw, congratz.. bukan senang utk dipilih jadi juri ni..(^_^)
jgn komen pedas2 sgt ye..huhu..

Szakif said...

kirana....

memang ye... penyertaan untuk brothers je, tapi penonton sume orang leh datang :)

insha Allah tak pedas.. aku pun takmo aku terima kritikan pedas balik. hehe~ thanks for the advice k :)

KiRaNa said...

hehe..
macam best je kan?
tapi nak g, kena cari kawan dulu..huhu..

btw, da kenal da ke sapa hanisah ali tu?
da tanya kawan td, dia ckp hanisah tu student cts..

Szakif said...

kirana...

cari la kawna ramai2 k.. ajak diorang bagi meriah sket main audi kite tuh. :)

owh aku takkenal lagi sape hanisah ali tu. dalam list tak mention dept ape, so it was seriously serkap jarang je when i called you semalam :)

KiRaNa said...

inshaAllah..

hehe..
da la tgh tido time tu..
jwb call pun mcm blur je..
rasanya ramai je nama hanisah kot..huhu..

Szakif said...

kirana...

owh mengganggu ke? sori2.. :D
tu a.. aku go through nama dalam chartreuse je dah berapa orang nama hanisah. serius. naseb baek dalam KOS ade sorang je Zaki. dzaqqee tak dikira ok. huhu~

Liyana said...

Zaki...
aku nak pergi dengan sape eh???

kak nisah...
kalau akak pergi, saya nak ikut...
*buat muka kesian...
lalala~

Szakif said...

liyana...

hehe.. gi la same2 kak nisah ko tu k... :)

KiRaNa said...

xganggu sbnrnya..
nak ucap terima kasih lagi..
sbb kalo xde call tu, mmg terlajak tido kot..=p
ada lab kol 2..
kira call tu mcm alarm la..hehe..

well, nama hanisah mmg popular kan..huhu..
sama je zaki n dzaqqee..
ejaan lain, sebut sama je..

Szakif said...

kirana....

owh sama2 :P itu namanya ketebulan :P

tak2.. dzaqqee orang panggil zack, tapi panggil zaki. huhu~ *taknak kalah :P

RuBy said...

lalalal~~
juri ni leh caye ke?
hakhakhak..

Szakif said...

ruby...

terpulang la nak caye ke tak :-"

Jepah said...

hmmm..... bgus2...

Szakif said...

jepah...

kalo free datang eh

RuBy said...

hehehe..
percaye2..

cam best je malam ni..selamat menjadi juri!!..sape lg jd juri?

Szakif said...

ruby...

juri yang lain rahsia konon2nya.. dia takmo bising2. tahu2 rupenye macam datin seri tiara yang last2 minit baru orang tahu dia pengetua AF7. haha!

As said...

record boleh? patik ade exam... :(

Anuar Manshor said...

Bagus2! Jangan jadi macam Idzwan Saujana sudahlah ya!

Szakif said...

as...

aku memang tak dapat nak rakamkan la. sebok kot fokus masa judging :(

Szakif said...

anuar manshor...

insha Allah dengan guidance yang tepat, takkan jadi macam dia na'uzubillah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...