Tuesday, March 03, 2009

Belanja Makan

If I list down all names who have treated me meal, along this semester, I think I'll miss some and that would hurt them. Huhu~ Seriously, there are too many people who have been so nice to me by treating me lunch, dinner or as simple as a piece of bread :)

Never mind. My point is, from my observation treating people with foods is one of the best ways to connect people.

While we're on the way to the restaurant, we talk.
While waiting for the foods to be served, we talk again.
While eating we also talk.
After eating, everyone is happy and we talk again.

Talk here covers everything that describes people knowing each other through direct conversation, face to face which to me is still the best way to communicate. Yes we have Facebook, YM and all, but can we share foods while using them? No.

Don't you agree?

16 comments:

As said...

ye betul3

takyah tunggu treat kat luar pun takpe kan ade jugak banyak cara laen

alang2 keluar makan ke ape, then beli some food for kengkawan, or masak, bawak dari rumah for kengkawan etc etc..

sume leh gembirakan jugak ;)

sOo_ARe said...

em.btol2
stuju2...stuju ngan as..he~

Liyana said...

nak tambah point ko...
macam tak cukup sikit... :P

masa makan la nak rasa sikit yang kawan punya...
hehe~
sharing is caring katanye~

Kema Azeman said...

eh. aritu yg ko mkn krepek popia kat umah aku tu, kire blanje dah tu eh?

hehehehehehe

(^_^)v

Sarah Othman said...

zaki..

talking about blanje-m'belanje ni, ko suda lupekah plan kite nak mkn kat crocodile rocks..hehe

kan ke ko kate nak blanje aku n aina??...hahahaha^_^

jgn buat2 lupe zaki..ahaks

nAd.dOt said...

name je facebook..
tp x face 2 face pun..
huuu

Lady in Blue said...

td prof blanje lunch kt sara thai
very hepi
suke la jdik budak kos. ^_^

KNOWLEE said...

Zaki plak blanja akak... =p

Szakif said...

as...

betol2.. tak semestinya makan kat luar. yang penting occasion tu, bukan location. :)

Szakif said...

sulha..

dengan aku, ko setuju tak? :P

Szakif said...

liyana...

betol betol betol... hehe~

Szakif said...

kema..

mane cukup weh! :P

Szakif said...

sarah...

isk. tak pernah setuju pun~ :P

mahal kot~ hehe~

Szakif said...

sarah...

isk. tak pernah setuju pun~ :P

mahal kot~ hehe~

Szakif said...

nad..

sah2 dia kate dia berhadapan dengan buku je, bukan orang :P

Szakif said...

LIB...

owh tahniah :P

last time prof pun pernah belanja kitorang kat tempat yang sama. suka betol dia dengan sara thai tuh. huhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...