Friday, March 27, 2009

STBB: Belajar Memandu

I trained Danial to drive car last Monday and Tuesday. Not only him, but his friend, Teha also joined us during the training. From my observation, they were both doing very well and they could get the practical part really fast.

Yesterday, when we went for a dinner, suddenly he cursed the car in front of us for doing a slight mistake. Shocked, I asked why he did that and he answered: "Aku tengah belajar nak marah orang buat salah bila memandu. Macam ko"

I replied, "Sabar weh... Syllabus tu belom sampai lagi. Nanti aku ajar la"

Err... Abang borek, adik rintik?

16 comments:

Liyana said...

tolonglah...
nak cursed another driver pun kena ajar ke???
you gotta be kiddin' me...

I think he's really excited to be like his big bro... :P
*no offense ok...
ko ajar teha sekali rupenye...
ni yang buat aku jealous ni...
sebab aku pun dah lama tak pegang stereng kereta...

tunggulah, PFL abah nanti aku bawa ronda kulim kot~ :D
*nak bagi sedap hati jer...
ok, aku tipu...

Caracol S. Trampt said...

ish, ish

Szakif said...

liyana...

kena ajar marah orang.. ade skill tertentu kot. hehe...

nanti balik cuti belajar la menadu balik k.. ilmu tanpa amal dot dot dot sila sambung ok. hehe...

Szakif said...

caracol...

ish ish~

efiey fieza said...

KAH KAH KAH!!!
SMPAI CMTUH SKALI??!!

CAYALAHHH DANIAL!!

GO! GO! CHAIYOK!

p/s:...blaja la jd gemuk skali~
^__^

Szakif said...

fieza..

danial sila amik kesah!!! ahahahaha~ nasehat yang berguna daripada fiza tu ye~ :P

nAd.dOt said...

garang gak ko ni ek?

takut nak naek dgn ko..

wakaka..

muke baek tp garang kot bwk kete..

wuuu

intan.dayana said...

kalO danial tgk aku memandu agak2 kne cursed x..??muahaha~

Szakif said...

nad...

kalo orang takde masalah masa keta, insha Allah tak kena curse dengan aku. hehehehe~

Szakif said...

intan...

tak payah tengok ko memandu, tengok ko je terus kena curse. ahahahaha~

efiey fieza said...

hehehe~
maaf kalau tuan punye blog trase aku cakap dia gemok;-)

x gemok pun lah...comel2 je...erkk~

Szakif said...

fieza...

eheh.. tak terase pown~ :P

intan.dayana said...

hahaha~
statement kO xleh blah...

Szakif said...

intan...

=))

Lady in Blue said...

jgn tiggal byk kenangan sgt
msti danial sgt sedih time ko grad nnt. T_T

Szakif said...

LIB....

owh point ko sangat besar di situ! atau, mungkin juga it's the other way round? wu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...