Monday, March 30, 2009

It's not All About Me

Maybe to new readers, you still don't get the nature of my writing. Give yourselves some time to learn the trick behind my writing. It's not always all about me when I write about something.

What usually I aim when I post entries in this blog is for readers to connect what they read to themselves. For example, referring to the previous entry, it's not all about me whom involve in such instances. You may yourselves connect to the entry if you find anything related to you. Don't you?

I got few messages through YM and in fact through the comment room asking what really happened behind the scene that made me write such so-called full-of-emotion entry. Well, to me it depends on how you read it. That's the problem with words, they lack emotion. The emotion comes from readers and it varies on how they take it.

You like me to write such thing more and more, or not?

22 comments:

As said...

"Well, to me it depends on how you read it. That's the problem with words, they lack emotion. The emotion comes from readers and it varies on how they take it."

haa, betullah tuh. sangat.

it depends on how the readers nak take it. Or the readers yang emo eh? :P
hehe, just kidding.

maybe sebab zaki jarang tulis style gituh kot, tu yang depa curious and concern. I think.

Macam as dah biasa meng-emo-kan entry :P heh teruk2..so depa ni dah biasa.

but, what's wrong pun if nak menulis gaya laen sket kan..for the readers lagi absorb ke hati apa yang nak disampaikan.

owh sorry kalau off-topic or what :D

this is only my view, as every reader has their own ways on seeing and interpreting things.

p/s: Tbila mendengar atau membaca, TAK FAHAM takpe, jangan SALAH FAHAM :D

Liyana said...

nak cakap ape...
betullah tu, lain orang cara dia baca sesuatu tu tak sama...
cuma mungkin 1st impression pembaca ialah, dorang anggap yang kau lalui semua tu...
sebab tu masuk sebagai n3 blog...

sokong As, biar tak faham jangan salah faham...
tak faham boleh bagi explanation, tapi kalau salah faham takde sape nak dengar explanation kita...

Akmal Azeman said...

hmmm..this is the prob that i still couldnt comprehend yet. like, whnevr i write sumting emotional, cth biasa: puisi, org akn kt aku tgh emo, pdhal i just want sumone to learn from that n a way of me voicing my heart out.

owh. ko pon slalu ckp aku emo bile aku tulis puisi kan? hahaha. welkem to my world brother. heheh :p

btw. ok gak tulis benda2 camni tp version yg lg pendek is more mnyenangkan. ehehehe. look whose talking kan? hahaha

Szakif said...

as..

tu la pasal. bila aku biasa tulis mende2 fun, dan sekali aku tulis mende2 yang serius macam ni, mula la nak kaitkan juga kat aku. padahal biasanya aku kumpul dulu point2 bagi banyak, dan kemudian aku luahkan sekaligus. hehe~

Szakif said...

liyana...

mula2 ingat nak letak disclaimer kat hujung entry, but then i canceled the intention. nak tengok macam mana reaksi pembaca. :)

Caracol S. Trampt said...

Tuan tak nak kamu nangis jer!

Szakif said...

kema...

masalahnya, ko selalu tulis emo2.. ayat2 ko memang tak bleh bla. memang orang akan terus cakap, budak ni emo. hehe~

version pendek nanti tak best. bila tulis entri2 sebegitu, aku lebih suka bagi kedabak sekali. hehe~

Szakif said...

caracol...

aku, menanes? memang tak dapat a~ :D

myadlan said...

alahai. dont give a damn what people say. its your blog. you decide what you write. if they don't like it, either they don't like you or your writing, they shouldn't be bother to read your blog.

there's lots of blog that's full of emotional entries especially ladies blog. hehe.. at least your blog is has cool picture and less writing besides being casual. that's you

ape2lah.. malas nk komen pnjg2

Szakif said...

myadlan...

hehe.. that's where konsep "ade aku kesah" betol2 memainkan peranan. aku gunakan konsep tu accordingly katenye :)

thanks for the compliment dude!

Kema Azeman said...

ok. fine! aku terima kenyataan. aku mmg bdk emo! after all, emo tu da jd trend kan?? haihh! LAGI la kau takmo jd bdk emo. huhuhu. bt thats like changing who i am la plak kan? sheeessshhhh!!! (V_V')

Kema Azeman said...

tak. salah type. requote dr ayt sendiri:

"LAGI la aku takmo jd bdk emo."

sekian.

owhhh...aku sggh pathetic. (T_T)

Szakif said...

kema...

haha~ tengok tu, emo la tu. hahahahahaah~

Szakif said...

kema lagi...

ok. dia dah betolkan. haha~

ILA said...

That Normal le dik...
bila di blog kita berbicara guna perkataan dan bukannya mulut.
jAdi ayat2 yg ke udara ianya lebih memihak kepada diri penulis.Itulah firasat pertama yg akan pembaca rasakan.Rujuk dari entry sebelum ini, contoh2 yg di berikan oleh zaki,kalau tak semua pasti 1,2 perkara pernah berlaku kpd orang lain.So secara tak lansung diri pembaca akan merasakan ianya telah berlaku pd diri penulis dan effect dari itu ianya memotivasikan pembaca juga.

bgitukan yg zaki kehendaki??

Hayati Hanuni Halin said...

betol tu incik zaki!!!

suke ati kite la dah blog kite kan...
averybody have their own right to express their own opinion regardless any frontier bla...bla..bla...
(ni aku refer Universal DEclaration of Human Right ni..hahahahahah)

Jepah said...

lain org, lain pemahaman... :-)

Szakif said...

HHH...

betol, tapi saya kurang selesa jika ada yang menyempitkan fikiran mereka dengan mengatakan "zaki emo pasal tulis semua tu kat blog dia". hehe~

Szakif said...

alamak. yang kat atas ni untuk kak ila sebenarnye...

HHH...

ok apakah declaration yang dimaksudkan itu? mane ko belajar? hehe~

Szakif said...

jepah...

sangat betol, tapi as as said above, biar tak faham, tapi jangan salah faham. beza kan?

miko said...

salam...best ja blog ni...
so tulis la bnyk2 lagi..
sentiasa ternanti2 entry baru...huhu

Szakif said...

miko...

wuu~ terharu.. kiuk2... :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...