Monday, November 13, 2006

Safwan's Open House

Open house or Rumah Terbuka – a compulsory term to come out after raya period. An occasion where people gather together and meet each other like no boundary exists between them.

Last Sunday Safwan invited us to his not-so-opened open house. His odahian members, classmates and colleagues attended this open house with me as tour guider.

The meals – more than any thing that we can adore! Too much and too delicious like no words can describe how delicious they were. He served us Western meals like pizza, macaroni, pasta, fried macaroni and the one and only traditional food tom yam with bihun.

Photobucket - Video and Image Hosting
The girls. Dalam diam diorang ni boleh tahan jugak kat jalan raya! Bapak laju memandu!
Photobucket - Video and Image Hosting
The meals.
Photobucket - Video and Image Hosting
Home-made-at-3-am Pizza.
Photobucket - Video and Image Hosting
So pity this cute Amar because the girls treated him like a doll. Sakit la pipi budak tu!
Photobucket - Video and Image Hosting
Capturing picture before moving to my house.

After about one and half hour there, some one suggested going to my home as well, alang-alang dah sampai Banting! So, I agreed and guided them to my house. I only served them with syrup drinks. Plus, they were already full eating like monster kat rumah Safwan. Hohoho... I really had no preparation because the idea was suddenly appeared. Maaf ye Kak Ila, tak singgah rumah akak~

Photobucket - Video and Image Hosting
They enjoyed playing and trying my father's band set. Kalau rosak, tau la aku nak point kat sape! Hehe~ Barula aku tau my father now has two band sets!

Sangat seronok (dengan syarat melupakan sebentar paper Microbiology).

Ok now, study again! Hait!

15 comments:

Asya said...

hu!
comment kemudian sajor~~
lambang t'sangat geram dgn tuan empunya blog nie..

Asya said...

ok lah...dah cool down skrang.
nie..ahad smalam ye dgn member odah ni semua.
kbetulan pun akak wat coklat & Batik cake ysterday.buat utk buah tangan bagi kat umah kawan yg wat open hos.
x kesah ler..zaki:(

arshana said...

Saya dah hbs exam. Whee!!! Good luck Zaki. Jumpa kat Kuantan! :)

szakif said...

mak aih~ ni motif CC farouq block blog aku? ni hak pelanggan telah dinafikan!!!!

@kak ila~
watpe nak marah2 ok~ malah kak ila perlu rase bersyukur sebab tak diserang dengan 7 buah kereta sekali gus without prior notice ok~ mae diorang raye rumah saya haritu, mencanak si kakak ipar saya nak sediakan air sirap berjag2 lambang tak prepare pape~ kesian ira~
ye.. ahad semalam open house ni~ maaf sangat2 ak singgah rumah kak ila...

@kak arshana..
serononye dah abes exam!!! takpe, saya tinggal esok je, pastu free!!! hehee~ pastu ade aktiviti angklung plak~ buat persembahan kat otel katanya~ mesti best!
jumpe kat kuantan jugeeeeee :D

DaRk AnGeL said...

wooo
byk lah ok konvoi 7 kereta..
mcm zaman aku dulu2 gak ni.. tapi aku 12 kereta... rekod lah ok.. semua gak serang umah aku 12 kereta~! hahaha.. sgttt sonoksss.. bukannye nak mkn2 sgt tapi yg penting dpt kumpul reramai tu lah yg best...
tapi ni aku sgt2 berminat dgn homemade pizza yg dibuat kol 3 pagi tu.. mayonis nye membangkitkan selera aku.. terus nak mkn piza hut lepas ni... ni blog zaki punyer pasal lah nih~! ;p

akhir kata.. yup.. jgn pandang rendah pada pemandu wanita~!! muahahaha.. kami pun boleh pandu kereta formula 1~!

DaRk AnGeL said...

good luck utk last paper kau~!!

hata05 said...

owh dear
last paper
and u ll be a free man then~
btw rumah terbuka sangat seronok
tak kisah la masak ape
janji kumpul sama2, borak2, itu part paling best ok

btw ko tau tak main bendelah musik tu, matila nama pon aku tatau, drums ke ok? huhuhu~

|PrincesSs| said...

yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
komenan ku tadik siang tara kluar motifffffffffffffff sangat..ke ko delete!! aku protes maka terus komen minggu depan jer

szakif said...

@dark angel (BACA: A~NGEL)...
banyak ok 12 kertea.. tapi kalau 12 kereta sorang je dalamnya setiap satu takde mende ok~ muehhehe~
pizza tu ko boleh tempah khas dengan safwan, dia bab buat mende alah tu memang terror! mengalahkan perempuan! the fact is - the best chef in the world is a man~ huhu~
aku pandang tinggi dengan wanita yang memandu dengan berhmah. aku sumpah seranah betina yang bawak kereta macam jalan tu tempat latihan memandu. TITIK.
insya allah au akan buat yang terbaeeeeeeeeeeekk utk paper microb nanti~

@baez
ye... dha sabar2 aku nak membebaskan diri dari penjara 'bebas' ni!!! argh!
ya betol! seronok bila kumpul ramai2 dan bincang perkara selain drpd pelajaran dan exam. argh! sesekali hal2 seperti tu perlu disisihkan sbenetar so that otak tak bengong~
owh aku tak reti main satu mende pun among those alat muzik. even bapak aku pun tak reti sebenarnye. dia cuma owner kpd mende2 alah tu je. yang main kawan2 bapak aku. main ketuk2 dram pun habis berterabur bunyinye! pekak!

@nad..
aku takde nak sabotaj ko sampai ke tahap tu ok~ malah jika ade kenyataan kontolbesi pun aku cuba utk tak delete, malah akan dibalas dengan berhikmah~ maybe ko tekan close before the info reached the server kot? entah~
jangan komen lame2 sampai minggu depan ok~

DaRk AnGeL said...

hahaha
esok dia last paper lantas bebas dari penjara...
good luck~!
ps-entah2 mmg betol dia tgh jalani latihan memandu.. tak baik kau seranah kan betina tersebut.. [mati lah nk backing wanita~]

blackpurple said...

Macamana aku boleh tersesat masuk dalam blog ni nih..... Musykil betul..

Apa apa pun ok gak...banyak gambor menarik... hehehe

DaRk AnGeL said...

tadi aku pergi makan pizza hut kat midvalley~! sdap~!

DaRk AnGeL said...

pelik mana mamat nih pergi~

myadlan said...

hmm.. aiyo bro..

how can u say like dat..

actly, if u concern bout u dad n his interest..

instead of saying band set

u shud say drum set..

hehe.. sory k..

aku ni asyik betulkan term ko je.. ade bakat jd lecturer kot.. ;)

szakif said...

black purple..
selamat datang..

syifa..
aku ade program la..

lan..
memang dalam gambar tu aku feature drum set saje. tapi sebenarnye ade gitar, mixer, speaker yang gabak2 tapi ade yang disimpan dan ade yang tak masuk dalam gambar tu... maka band set adalah term yang betul..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...