Monday, August 14, 2006

Jumaat hingga Ahad yang Tak Study

Jumaat – Opening Ceremony Pertandingan Musabaqah Al-Quran antara IPT dan Berlatih Angklung.

Habis je kelas haritu, terus aku pergi ke bilik latihan angklung. Kitorang berlatih sampai lebih kurang 10.30 malam sebelum kitorang semua bertolak ke CAC untuk menonton konsert sempena Majlis Pembukaan Musabaqah Al-Quran. Kumpulan NowSeeHeart dan Brothers membuat persembahan terlebih dahulu sebelum Jay dan Safwan mempersembahkan sajak mereka di hadapan orang ramai. Macam biasa, they did well but the atmosphere that night wasn’t on their side like the one they had kat matric dulu. Sepatutnya isi sajak diorang boleh mengundang tangisan, tapi sebab program ni sedari awal banyak ‘seronok’ instead of ‘insaf’, so persembahan sajak diorang gone with the wind je la... hm~

Photobucket - Video and Image Hosting
{safwan dan jay}

Habis je program kitorang lepak kejap kat tangga besar sambil menikmati makan lewat malam. Wah~ penatnye!

Photobucket - Video and Image Hosting
{melayan sms dengan seseorang sambil makan boleh?}

Sabtu – Kursus Biro Tatanegara dan latihan angklung hingga lewat malam!

Sebenarnya susah untuk memberikan tumpuan kepada sessi mendengar orang bercakap ni, lebih-lebih lagi jika ia ada kaitan dengan politik. Well... I’m not into politics too much la senang kata. Tapi dalam Kursus BTN ni, entah mengapa semangat aku lebih sikit. Mungkin sebab aku duduk barisan yang dekat dengan penceramah. Mungkin juga sebab penceramah yang best. Mungkin juga sebab isi ceramah mereka memang penting untuk aku tahu. Hm~ boleh kata ketiga-tiga sebab itu menjadi penyumbang kepada semangat aku hari tu. Hm~ Banyak input yang aku dapat dalam BTN ni. Banyak pendedahan dibuat dan membuatkan aku lebih berhati-hati dengan dakyah Yahudi laknatullah. Takbir!!!

Photobucket - Video and Image Hosting
{makan di riverside}

Photobucket - Video and Image Hosting
{odah bertujuh + 1}

Photobucket - Video and Image Hosting
{kesilapan ejaan pada pamphlet. Sampai sekarang aku tak boleh terima ejaan “Kosopanan” tu}

Photobucket - Video and Image Hosting
{satu lagi kesalahan pada ejaan. Sila focus pada perkataan “MEMERTABATKAN”. Bukankah “MEMARTABATKAN”?}

Photobucket - Video and Image Hosting
{pejuang yang mati syahid dalam peperangan. Bosan sangat ke woi ceramah tu?!!! Best la!!!}

Photobucket - Video and Image Hosting
{kami didedahkan dengan pertubuhan-pertubuhan yang terdapat di seluruh dunia termasuk Malaysia yang ada hubungan dengan Yahudi laknatullah. Apa yang paling mengejutkan adalah, Anwar Ibrahim juga terbabit! Sebagai pelajar IPT a.k.a. mahasiswa, aku rasakan bahawa aku perlu berhati-hati dengan dakyah orang-orang tertentu melalui persatuan-persatuan yang tidak berdaftar kerana tanpa pengetahuan aku, mungkin persatuan itu mendapat tajaan Yahudi!}

Photobucket - Video and Image Hosting
{Habis je BTN, kitorang teruskan latihan angklung sampai lewat malam. Aku di belakang kamera}

Ahad – Showtime!!!

Bagi diri aku yang first time membuat persembahan angklung, ia adalah pengalaman yang mengujakan! Walaupun kami ada membuat beberapa kesilapan ketika membuat persembahan, tapi kesilapan-kesilapan tu tidak jelas di mata penonton (setelah survey dibuat).

Aku sms Adlan, camne ngan performance angklung tadi. Dia balas:

Aya.mau komen skrg ka?nnt aku blog d whole event k.. ko nampak neves kot td?

Apa? Aku nampak nervous? Hm~ to be frank, aku tak nervous pun masa main sebab dah biasa naik pentas sebelum ni. Tapi ada la sekali tu aku blank @ blur pasal focus aku hilang (pasal tengok makcik vogue nampak peha kat kerusi VIP paling depan boleh?). Nasib baik ada backup lagi 2 orang yang main angklung yang sama dengan aku. FUh selamat~

Photobucket - Video and Image Hosting
{bergambar sebelum memulakan persembahan}

Photobucket - Video and Image Hosting
{sebelum majlis bermula. Ada sapa-sapa kenal mamat berbaju hijau itu? Penonton Akademi Al-Quran (AQ) sila jawab!!!}

Photobucket - Video and Image Hosting
{time note aku takde dalam verse tu, usha penonton. Tu yang nampak makcik vogue tu!}

Photobucket - Video and Image Hosting
{spotlight cerah sangat!}

Photobucket - Video and Image Hosting
{sessi post-mortem selepas persembahan}

Pengalaman pertama membuat persembahan angklung sangat mengujakan! Tak sabar untuk persembahan seterusnya yang lebih besar lagi. Kat Kuantan takde angklung segala ni! So I think this is the only opportunity to play angklung, ever.

Photobucket - Video and Image Hosting
{mengabadikan kenangan pertama kali membuat persembahan angklung dengan menjadikan meletakkan gambar dak2 angklung sebagai desktop background}


Photobucket - Video and Image Hosting
Meout,
Aku yang tak study.

23 comments:

Asya said...

KEHKEHKEH!!!!!SYONOKNYA...(bagai hendak lompat2 segala...)
i'm d firstsssssssssssssssss.....

baca posting kemudian kira...

fonso zone said...

haha..
kadang2 pelik tgk budaya medal2 nih..
dr dulu smpai skrg..
kira sntiasa meriah je..

|PrincesSs| said...

sabar la mando..tp takleh ngomen gak ni sebab secure medal..hahah
sekarang nak gi baca

|PrincesSs| said...

matila ko mengsms kaksyifa..hahaha..
tp ni bukan mainpoint..

aku cam tekesima ko takleh terima kosopanan walhal cam loghat negeri aku apo..hahahah..silalah ko toksah heran malahan start gunakan dalam kehidupan seharian ko..

pasal memertabatkan tu..mebbe la dia masa menaip tuk heksaited..

arm cuba ko hesplen sikit pasal anwar ibrahim tu..ni ceramah aper ..ceramah POLITIK kah? sila ko esplenkan dan jgn setakat wat tanda seru sajer [once budak ABIM,selamanya dak ABIM] muahahah

motif ko usha makciknyer peha zaki?
hua hua ko dok di saf belakang tempat paling tengah sebab x de yg setanding tinggi cam ko yerk?

meja ko da berubah barang2..gamba yg ada gamba ko tu dah takde..dan ada lak cawan x basuh

|PrincesSs| said...

dan ada lak cawan x basuh tu lagi..

DaRk AnGeL said...

waahhh.. byknyer mmenda nk baca tapi nk baca besok boley? aku dah pening terhantuk kene apa tadi.. singgah sat sini lmbg cukup syarat boley...
tapi tadi terus aku ada baca sket biler terbaca nad nye ngomen kat atas... lantas daku pun..
BABABBBB NAD~!!!!!!!!! iyyeeaahh~
[terus masuk tido malas layan nad~!]

|PrincesSs| said...

huhuhu
babab la kaksyifa,
nad nak bermanja gak..hehehe

myadlan said...

okay.. perlu la SMS aku tu.. hehe.. dat time i'm watching the overall performance. mujur ko paling tinggi, bleh la nmpk kepala ko.or thats why u can see the makcik celcom dpan tu kot?

but i bet usually for the first timer, u musta be a bit nervous. kata not enough practice right?

szakif said...

nad...

matila ko mengsms kaksyifa..hahaha..
tp ni bukan mainpoint..

????????? tak paham~ apakah???

aku cam tekesima ko takleh terima kosopanan walhal cam loghat negeri aku apo..hahahah..silalah ko toksah heran malahan start gunakan dalam kehidupan seharian ko..
motif??? aku takde member yang face to face yang asal nogori la... aku kenal ko ngan hata pun via blog.. tak sompat den nak donga cakap orang-orang nogori

pasal memertabatkan tu..mebbe la dia masa menaip tuk heksaited..
motif excited?

arm cuba ko hesplen sikit pasal anwar ibrahim tu..ni ceramah aper ..ceramah POLITIK kah? sila ko esplenkan dan jgn setakat wat tanda seru sajer [once budak ABIM,selamanya dak ABIM] muahahah
malas boleh? lambang daku mempunyai maa terhad kat lab komputer ni

motif ko usha makciknyer peha zaki?
rezeki boleh? lantas terkesima~

hua hua ko dok di saf belakang tempat paling tengah sebab x de yg setanding tinggi cam ko yerk?
gitu la gamaknye~

meja ko da berubah barang2..gamba yg ada gamba ko tu dah takde..dan ada lak cawan x basuh
alo2... yang tu bukan gambar la... tapi cermin~

[apa yang aku fikirkan...]
[kekenyangan~]

szakif said...

adlan....

okay.. perlu la SMS aku tu.. hehe.. dat time i'm watching the overall performance. mujur ko paling tinggi, bleh la nmpk kepala ko.or thats why u can see the makcik celcom dpan tu kot?
ahahah~ gitu la gamaknye~ lantas terkesima~

but i bet usually for the first timer, u musta be a bit nervous. kata not enough practice right?
hm~ aku nervous sebelum naik pentas boleh? tapi bila dah dok atas pentas hilang nervous pasal bersemangat nak main angklung~ ahahah~

[apa yang aku fikirkan...]
[wanna know how musical adlan is]

DaRk AnGeL said...

oh.. kau ada zaki? baru jer rasa malas nk ngomen pnjg sebab ingtkan kau tak masuk dah nkjenguk blog kau nih.tapi aku tak leh lama lak ni sebab aku kene kuar dah.. maka akn ngomen lagi mlm kang..

|PrincesSs| said...

owh geram boley ko xmenjawab soalan..tampa ko boley?

szakif said...

soalan yang mane ok nad~ kalau aku rase soalan tu tak emmerlukan jawapan, aku leave it blank je~ hohoho...

szakif said...

ni kat lab gune tenet curi2 boleh?

worm said...

ye la tuh..letak screen saver sebab ada kakak cun eh?? eh? eh?

eleh leh leh~

|PrincesSs| said...

sajer je konon2 nak wat kaksyifa jeles..motif kid tatau

fonso zone said...

weyy..aku nak balik weyyyy...
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA>..
gumbiranya..

nak balik..nak balik!

szakif said...

wahahah~ kid buat spekulasi terbaru~ maka seperti biasa akan disokong oleh nad~

anyway, i'll be leaving to hotem emprees this weekend. so i'll not be around la ok? lot at my scedule in the last two posts for more info. papai~

|PrincesSs| said...

zaki bizi cam menteri

Asya said...

hmmmmm...lalu jer ye..mlambangkan singgah jap.

szakif said...

nad...

menteri lagi sibuk ok~

kak sya...

motif macam kenal ayat tu?

Anonymous said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. » »

Anonymous said...

Very cool design! Useful information. Go on! Your total fitness Bextra buy cheap gateway computers account center online Subaru outback sedan 2005 bondage Cultivating leadership in schools Soccer uniforms in africa http://www.dishwashers-default-code-f1-fix-san-diego.info/Adversebextrareaction.html iowa bextra litigation Liposuction to lose weight keyword bextra pfizer bextra law suit washington vitamin e benefit Zoloft formula chemical bextra have side effects michael witti bextra Long xanax withdrawal Call centers systems bextra bextra lawsuits

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...