Friday, August 25, 2006

Sekitar Convest - Hari Pertama (Opening Ceremony)

Sekang UIA sedang dalam demam konvokesyen. Banyak program diadakan. Bace je kat website Convest http://www.convest.com.my
Photobucket - Video and Image Hosting
Makan dahulu... Nak makan apa ye dik? Motif tak mengaku diri tu lebih tua? :D

Photobucket - Video and Image Hosting
Chicken Chop yang memuakkan. Nasib baik murah... RM5 je~

Photobucket - Video and Image Hosting
Team I Angklung Club. Aku Team II. Anyway, walaupun diorang ni senior, but still ada kesilapan mase main angklung tu. People are not perfect anyway. Tapi satu pujian untuk diorang, lagu Enjit-enjit semut tu, memang best lebih-lebih lagi part remix tu. Owh ya! Satu lagi! Diorang hafal note!

Photobucket - Video and Image Hosting
Fokus pada perkataan Convest tu... Cantik ok!

Photobucket - Video and Image Hosting
Bersama Safwan menjadi kameraman...

Photobucket - Video and Image Hosting
Aku adalah manusia yang duduk paling depan dengan pentas. VIP pun kalah. Mujur saja aku duduk, kalau tak mahunye kena maki ngan orang-orang kat belakang aku. Maklum la... badan gergasi katanya~

Photobucket - Video and Image Hosting
Kumpulan nasyid Aspirasi (takde nama lain ke?). Nyanyi satu lagu, tapi menunggu kat atas pentas bapak lama! Kesian korang. Persembahan lagu Selawat tu; i love the hormony, but not the solo part.

Photobucket - Video and Image Hosting
Salah seorang anggota Aspirasi (masih tak boleh menerima nama kumpulan ni). Mana geng-geng ko yang lain?

Photobucket - Video and Image Hosting
Kumpulan Dikir Barat. I think they all ni biasa keluar kat tv, rancangan Salam Pantai Timur tu. Tapi maaf la, aku tak reti berbahasa Kelantan.

Photobucket - Video and Image Hosting
Ok.. Aku nak odah.
1)Kenapa malam tu takde Dr Mahathir? Dan kebanyakan poster dan banner yang aku nampak telah menutup muka Dr Mahathir dengan sticker lain. Tapi yang ni diorang tak buat camtu. Terlepas pandang mungkin. Kenapa?
2)Kenapa dalam buku Convest takde gambar President SRC (Student Representative Council) walhal gambar orang lain yang lebih rendah jawatannya ada terpampang? Kenapa?
*aku tidak menimbulkan sebarang spekulasi di sini, hanya persoalan.

14 comments:

Asya said...

hmmm...motif utk mnunjukkan Tuan Zaki nie byak program.
persoalan yg last itu, kmungkinan ianya di anjurkan oleh yg x b'pengalaman beb..

|PrincesSs| said...

alahai kaksya first lagik..
sekejap!!

|PrincesSs| said...

Zaki,
ahahhahaha lawaknyer..
ko sukakan timbul2kan speku2 berkenaan president dan ex president kesayangan ko..heh heh heh..

tp kan ko ada rakam x lagu angklung team1 enjit2 semut aku mau mendengarnyer..

chicken chop tu memualkan sebab dia fried dalam banyak minyak ker?

lepas tu memang ok,kalo orang cam ko berangan dok depan..harus aku yg berketinggian bercm-cm kurang dari ko membaling high heels aku tanda protes..heheheh

konklusi : be considerate [ewahh]

Asya said...

K.Sya/Ila first cos ader org inform..
hehehe...sila jgn jeles..my princess..lalalalala....lololololalalalalalaala

yasmin said...

chicken chop tuh nampak sedap jer...
yea..why mual

arshana said...

Saya dtg penuh semangat nak tengok Dr. M tau. Mmg disappointed giler. Klu tau awal2, mesti pi comp lab buat report.

Dok depan tu mmg best giler. Tak pernah arr dok depan mcm tu. Tp speaker kuat sgt. Terasa internal vibration yg hebat. Adeh.

hata kun said...

nak tanya motif poster gah besar2 tapi eja venue adalah veneu?

|PrincesSs| said...

lambang takde qc katanye

Dark Marqueza said...

Huhu..mana tak nye kitorang perform selebet..sukak2 je bagi mic 3! ingat kitorang ni main tiga orang je ke..??? tapi memang tahap terharu sebab Dean ICT yang tgk per4mance tu puji giler..dia kata.."mantap dan bersemangat!"... Malam 28 ni pon men lagu ni lagi plus 3 lagu baru...sila tonton!

DaRk AnGeL said...

HAIPPPPPPPP.....
AKU TAK SEMPAT NK BACA PAPE LAMBANG DAH LAMA TAK BLOGGING.. TAK TAHU APA CITER KAU NIH..
DROPPING BY JUST TO SAY HAI..
AND ONCE AKU DAH SETEL2 SEMUA MASALAH AKU.. I'LL BE BACK TO CATCH EVERYTHING LATER OKIESS...
ERR... MISS YOU?
[SIAP MAU HENTAK NAD AND KAKSYA~! BUKAN BOLEY TERSALAH CKP DGN DIORG NIH.. HAIHHH...]

Asya said...

HAHAHAHOHOHOHO....SYIFA said "Miss U" kat Zaki beb...
Silakan Zaki utk m'jawabnya..:p
lantas melarikan diri sbelum..Syifa kembali...

szakif said...

tiada komen kak ila~ (cube membiasakan gelaran baru~)

Asya said...

tau ler...zaki menaip lain..dalm hati lain pula d kata..bley???hehehe..

|PrincesSs| said...

hehe..gelak gak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...