Thursday, January 01, 2009

Chemerong - Malaysia's Highest Waterfall

That's the highest waterfall in Malaysia. Read here for more info.

Lompat-lompat pose has infected my friends. Hehe... Before this, I was the only who love to do such thing.

Taking picture in front the signboard is a must when you visit any places.

Visiting Pantai Tanjung Jara of Terengganu.


Today is another day of holiday. Where shall we go?

30 comments:

As said...

tanjong jara tu..kat dungun?

chemerong tuh area mana...lost

haha

tak pnah tau pun :P

Szakif said...

as....

yup tanjung jara kat dungun. pasal chemerong, pi ah tengok kat link yang aku sediakan. huhu~

© Liyana.Sara.Salleh said...

kalau gini le caranye...
nampaknye kita dah ada calon untuk hos Explore Malaysia... :P

tak kisahlah sok ko nak travel mana pulak...
yang penting masuk blog...
kalau tak gi mana2 memang rugi...

"jom jalan2 segalanya ada di Malaysia"

Szakif said...

liyana...

duh~ baru tahu ke? hahahaha~

esok akan menjadi hari yang sangat sebok! tgk la camne aku nak susun jadual. adui~

Emiratez said...

Baru aku perasan ko mmg suke lompat bile amik gambar. hehe.. Selamat Tahun Baru 2009!!!

Szakif said...

emiratez...

heh. baru perasan yek? :D

selamat tahun baru juge!

so... apa azam terbaru ko? :D

Caracol S. Trampt said...

knapa kualiti gambar nampak mcm kamu pakai filem kodak, pastu kamu scan?

tapi nice lah, nampak klasik.

ILA said...

Salam di hari pertama 2009!!
Haiiyahhhhhh!!pagi ni aku tengah mgemas2 our travel bag..Ada beberapa barang yg belum di kluarkan sejak balik dari tganu.Terlihat Pamplet lantas membelek2 nya...
terlihat Cemerong waterfall berdekatan dgn Tmn Negara,GUnung Gagau -Hulu Terengganu.Tersengih akak cos..terfikir sapa yg bagi nama 'Cemerong' tu..cos akak hampir salah faham ingatkan 'Cameron'.Malah tak penah dgar namanya.Tup2 disini kau letak entry pasal Air terjun ni...

Eshhh..Zaki!! secara jujur belah pahang & tganu byak tmpat yg menarik seperti air2 terjun di sna.Cukup beruntung dirimu kerna masih di berikan peluang utk berekspedisi(btul ke ejaan)di beberapa ceruk wilayah sana . Akak cuma tukang tengok je lerrr...kat blog kau ni..huhukkk~~
Nak pergi , sukar utk mcapainya...

ILA said...

Akak nak gi Sg Congkak..tak pergi2 lagi...ada je pghalangnyaaaa...huhukk..AAAAARrrrrrhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!

Trini said...

szakif!!!
i tagged you!
check it out yea :)

:: !zyan :: said...

sungguh jeles! lama dah tak pergi air terjun ni =(

As said...

sebelum tanya zaki memang dah g tgk aaa kat link tuh...........

Szakif said...

caracol...

aku guna kamera digital then aku edit guna picture manager. ubah pewarnaan, supaya nampak klasik dan lebih cam adventurous.

thanks!

izzahismail said...

ish2.zaki nih mmg suke jalan2.and sy sungguh jeles.

anyway, happy new year! ;)

Szakif said...

kak ila...

lor kesiannya saya bace luahan hati akak.. takpe kak... sekarang kan akak berada dalam institusi kekeluargaan so memang takleh nak samakan dengan institusi kebujangan macam saya ni la.. saya dengan dia pernah berkata, masa bujang ni, puas2kanlah berkawan sebab bila dah diikat, memang takleh nak samakan lagi dah dengan masa sekarang :)

kalo saya tanya akak, bila dah bekerjaya, susah nak buat aktiviti macam ni, akak setuju? i mean, bekerjaya, bukan berkeluarga. apa pandangan akak? maklum la tak lama lagi saya akan terjun ke bidang itu pula.

Szakif said...

kak ila...

rilek2... insha Allah kalo ada jodohnya, akak akan bercuti juga ke mana2 akak nak :)

mungkin buat masa ni, komitmen ke arah perkara lain dahulu :)

Szakif said...

trini..

hey welcome!

u tagged me, but which blog? you have 2 right?

Szakif said...

izyan....

ok sorang lagi orang yang bekerjaya menurunkan komen, so nak tanya: akak setuju kalo saya katakan bila dah bekerjaya, susah nak berekreasi seperti ini? jika ya, mengapa?

Szakif said...

as...

baekk...

so ade idea di mana chemerong ini sebenarnye?

Szakif said...

izzah...

huhu~ watpe nak jeles.. izzah leh jadikan sebagai panduan apa~ nanti bila ade kapasiti yang cukup bleh la buat aktiviti yang sama, malah mungkin lebih menarik!

ajak kawan ramai2!

and happy new year to you too :D

Jepah said...

yang ni aku x jeles... sbb aku da gi mase form 3 dulu... best... sbb mase tu, keadaan kat sana lagi cantik dari sekarang...

ko no selalu lupe aku bile gi jalan2 erk? xpe la... =(

Szakif said...

jepah...

owh dulu lagi cantek kah? aku rase yang aku pergi tu pun dah kira cantek dah, ade lagi cantek rupenye? mantop!

heh.. merajuk kah? :P

intan.dayana said...

manakah kamu nye n3 baru...
penat aku menunggu ape yg ko buat seharian ini...
adesss~

Szakif said...

intan...

nanti eh aku update. hari ini sangat memenatkan. ko takkan percaya apa je yang aku buat sepanjang hari ni...

anyway thanks pasal layan aku borak2.. lain kali bleh la buat camtu, ko belanje makan. eheheeh~

fuzzy said...

tungu diorg tu borak smpai tantan grad pon lom tentu abes lg..huuu~

Szakif said...

fuzzy....

haha! macam2 topik bleh borak la! :P

Jepah said...

dulu mmg jelas kelihatan suasana air terjun dan hutan rimba yang nyaman...

sekarang da x macam tu lagi...

btw, smlm aku gi main bdminton... lalalala~~~

Trini said...

yeah rite. tag dekat dthirdchild.blogdpot.com (blog lgi satu tue blog poems je, ^-^)

asyek jln2 je szakif nie. post bry pun jln2 lgik.
my mindset was budak sciences keje mengadap buku je as long as their eyes open.

seems like i was wrong.

:: !zyan :: said...

setuju! sebab bila dah bekerjaya...lingkungan kawan2 se-hang out pun berubah secara tak sengaja. nak hang out dengan kawan2 uni sudah susah. Dgn kawan-kawan yg sepejabat atau fren's of our fren...amik mase nak kenal. sbb lain org, lain selera, lain cara, lain fikrahnya.

Szakif said...

izyan....

ha~ pasal tu la saya nak live life habes2 mase sem last ni. saya perhati kawan2 saya pun fikir macam tu gak. pasal tu bila ajak kuar, diorang set je. tak banyak songeh. huhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...