Monday, January 19, 2009

Bolog: Be Careful


Since I opened the Bolog blog, I have to be really careful with my spoken words. Huhu...

There are always people around me who always care with what I'm saying. Thanks for posting it in the blog. Haha!

26 comments:

Husz said...

aku dgn bangganya mengatakan, tiada lagi entry yg berpunca dari aku, maka dgn ini, terbuktilah aku sgt hebat.kih kih :p

Caracol S. Trampt said...

kih kih

Liyana said...

sepanjang aku kenal ko...
belum pernah lagi la ko 'lembut lidah'...
hmmm, mungkin ko biasa tersalah cakap masa dengan kawan2 ko kot~
teringin jugak nak dengar ko bolog...
lalala~ (^_^)

Szakif said...

husz...

pasni aku akan lancarkan perang!!!

danial dengan aku akan berkomplot untuk menjatuhkan ko. haha!

bersiap sedia lah ko husz :P

Szakif said...

caracol....

aku rasa masalah bolog takde pada ko sekarang kot? dulu mase kecik banyak, sekang dah kurang. kan? huhu~

*biarlah rahsia katanya :D

Szakif said...

liyana...

ok takmo cakap dengan ko jugak, selain danial. haha!

Husz said...

huh.berani berkomplot sama saya ya zaki ngan danial.

beta tidak takut.! beta bisa menumpaskan smua komplot tuan hamba,

KNOWLEE said...

Nasib baik takde sapa yg leh wat entry kat sekeliling akak.

Szakif said...

husz..

kami komplot untuk membologkan ko! haha!

mari!

ILA said...

jap2!!!..apakah itu 'bolog'???
mestikah ayat2 tersebut kena 'bolos' segala???

Szakif said...

knowlee..

suka la tu.. siap akak nanti saya komplot dengan kawan2 akak. tamrin dengan hafiz!!!! haha~ evil evil~

Szakif said...

kak ila...

bolog tu macam orang tersilap cakap la. apa yang kepala dia cakap tak sama dengan apa yang mulut dia cakap, which is common among us. huhu~

Liyana said...

kata takmo cakap...
tapi tadi cakap gak dengan aku... :P
sesungguhnya tadi memang aku tak teringat langsung pasal bolog...
aku memang tengah buat AG sambil dengar mp4 kot~
sambil2 terdengar gak apa yang husna tengah explain kat ko... :D

Szakif said...

liyana....

sah2 aku buat disclaimer awal2: jangan kata ko tengah kumpul bologs aku! haha!!!

patut pun macam tak layan. telinga sumbat rupenye. best nye camtu. kalo lecture bosan, layan mp4. bukan nya lecturer tahu pun~ salahgunakan tudung tau~ :P

Liyana said...

macamlah boleh...
sah2 ko akan berhati2 punya... :P
nak pakat dengan Danial la camni...
hahaha~

buat apa layan, ko pun macam tak layan aku je tadi...
huhu~ :(
ada aku mencelah tadi???

tu tandanya aku tension, dari 7.30-1.30 aku sumbat telinga dengan earphone...
kalau tak, mana ada aku gi kelas dengar mp4 lama2...
tension sampai demam, hahaha~

Knowlee said...

Alaaa...tadenye diorg berani nak komplot.
Kang ada yg mati bacteria nye kang.
Huahuahua...

ILA said...

is mean pgunaan bolog tu ianya seolah utk 'memaniskan mulut' tpi di hati kata lain??gitu ke??..
bukanke hipokrit namanyaaa tu...

(menaip komen ni sambil mgerutkan dahi...hmmm~~)

Szakif said...

liyana...

ko tak ingat ke, aku pernah panggil ko dengan nama mak ko mase gi McD. ahahaha!! bologs ah tuh! :P

owh adik sorang tengah tension ke~ kesian dia... ni mane husna ni tak contact2 pun. nak kena dia nih :P

rilek2 dik eh... al-quran tu bila2 je boleh bace (provided tengah suci a~) insha Allah boleh tenangkan hati dengan membacanya :)

Szakif said...

knowlee..

ok tarik balik kata-kata tuh. kalo berlaku pape pasni, saya tak bertanggungjawab k~ :P

Szakif said...

kak ila..

bukan bukan!

bolog ni macam kita tersalah cakap secara tidak sengaja tapi bila fikir2 balik, atau secara spontan actually apa yang kita sebut salah tu, lawak.

contoh paling tak boleh blaaa ialah ada la orang tu nak cakap kulit kering tapi dia tersebut kurit keling

tak ke lawak tu~

gitu la...

Liyana said...

ingat2... (^_^)
ntah berapa kali ko tersalah sebut Sara instead of Liyana...

yela2, nanti aku suh husna contact ko...

memang aku sangat memerlukan ketenangan...
1 hari 1 assign kena hantar...
ni macam tak tido je aku pagi ni...
kena kuat semangat di saat tengah demam panas!!!

Szakif said...

liyana...

ha~ sebenarnye banyak kali gak aku bologs, tapi sejak ade blog khas pasal bologs nih, makin senang nak identify bila aku bolog dan bila aku tak, pasal masing2 pasang telinga betol2 so that bila berlaku, boleh masuk blog :P

*aku nih mengantoikan bolog sendiri namanye nih~ :P

la hai~ demam ke dik? pape perlukan pertolongan gtahu eh :)

syafakillah~

Liyana said...

biasalah...
semua bersiap sedia, mana tau kawan2 bolog... :P
nanti dapat jadi bahan baru dalam blog... (^_^)

ye, demam panas...
balik bilik petang semalam makin teruk jadinya...
tapi sekarang ni dah ok sikit...
ko tau kan aku ni tak suka susahkan orang...
but I take your words... (^_^)

Szakif said...

liyana...

syukur dah sehat :)

azuwan said...

kalo org terengganu, bolog tu maknanya berserabut n x teratur..

cth: mung cakap bolog ar...


kata ganda beritma dlm bhs tganu plak : bolog wok.

Szakif said...

azuwan....

wah! maksudnya dalam bahasa ganu memang ade la perkataan bolog nih?

info bru nih. mantop!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...