Friday, September 05, 2008

Biskut Raya Intan's Oven

Pernah tak korang beli biskut di gerai Famous Amos? Tak tahu? Klik sini.

Bagi yang pernah beli tu, mesti korang tahu betapa sedapnya biskut diorang kan? Tapi mahal. Maklum la, produk daripada luar negara kan~

Jadi, korang ada pilihan lain untuk mendapatkan biskut dengan kualiti dan rasa yang sama tetapi buatan tempatan. Semuanya boleh didapatkan di Intan's Oven, perniagaan milik penuh bumiputera yang menghasilkan pelbagai jenis kek, biskut dan sebagainya.

Sempena Syawal yang akan menjelang, apa kata kalau korang serikan meja tetamu di rumah dengan biskut-biskut cip coklat yang lazat. Serius, sedap. Aku tak jual produk-produk picisan, tapi biskut raya yang ini pastinya membuat tetamu di rumah korang teringat nak beraya kat rumah korang sampai 5-6 kali pasal kat rumah korang ada biskut Intan's Oven nih. Huhu...

Bukan tu je, murah tau. Cuma RM16 untuk 250gm. Lebih kurang dalam 50 keping biskut la. Ada 5 pilihan rasa (rujuk gambar, mengikut arah jam):
  • Oat
  • Classics
  • Double (Coklat)
  • Nutless classics
  • Nutless double (Coklat)

Siapa-siapa nak tempah, sila hubungi 013999****. Terbuka kepada pelajar-pelajar, pensyarah-pensyarah dan kakitangan UIA sahaja buat masa ni. :-)

26 comments:

KnowLee said...

Belum tgk biskut yg akak buat lagi...
Laaaaagiiiiii mengancam!!!!

szakif said...

knowlee..

ape lagi.. tulis la kat blog. hu~

KnowLee said...

Nanti la. Tunggu balik Ipoh dulu. Resepinye ada kat sana. Huhu...

Master J said...

haih....mmg kpala bisnes lah dia nie..tau nk promo jerr...ni mesti dpt komisyen promo2 kt blog ni???

ILA said...

Memang Betuiii tuuu..Master j;)

lariiiiiii!!

szakif said...

knowlee...

ape barang kena tengok respei lagi.. kalo laaaaagiiiiii mengancam kena da de dalam kepala tau. hu~

szakif said...

master j..

takde komisyen la promo kat blog~ aku kena amik tempahan bru la dapat komisyen.. huhu~

rumah ko ramai tetamu kan bila raye? meh beli banyak2 drpd aku.. :D

szakif said...

kak ila~

nak jugek~ akak kalo nak tambah order jangan segan2 eh. ckp je.. mane la tahu nak belikan untuk mak abah kat rumah ke~ untuk adik2 ke.... :D

KnowLee said...

owhhhhh...
nnt laaaa...
sikrit risibi...
huhu...

eh, lauk punya resipi bleh masuk ke?

szakif said...

knowlee..

tulis je kak ape2 resepi pun~ yang penting blog terupdate. hek~

isk kedekut ilmu tau takmo bagi resepi buat biskut. :p

KnowLee said...

Nanti arrr...
When the time comes, I'll put the risibi la.

Mana der kedekut. Baik hati tau... =p

szakif said...

knowlee..

yey! can't wait!

akak memang suka buat biskut2 raye sendiri eh? berbakatnye~

KnowLee said...

Suuuuukaaaaaa sangaaaatttt...

Sbb benda ni dpt uji diri akak sama ada akak ada talent ke tak.
Tp slalunye biskut sumer menjadi and paling cepat abis la.
Cheese cake n brownies pun bleh jgk.
So, kalo nak rasa, dtg la beraya kat rumah akak kat Ipoh.
Sapa2 pun bleh dtg. Ehe.

szakif said...

knowlee..

wah!!! kalo macam tu boleh la kite tukar2 resepi ye kak. saya from time to time akan tulis resepi2 yang saya invent dalam blog. akak buat la gak.. sharing knowledge katenye~

ipoh. wah! tak sampai kot. da la cuti raye kejap je. kalo cuti sebulan, insha Allah sampai ko ipoh, malah johor jua~

*tetibe kuar plak johor, tak tau nape~

Jagatraya said...

Aku dah meleleh je nak mkn bskut raya..Ko buat ke bskut tu?ke sedara ko?
Biskut tu sekali sumbat dlm mulut,pastu kunyah pelan-pelan..
Perghhh.sedap tu..

szakif said...

din..

hek. sebenarnye aku tak rase gambar tu menerangkan kesedapan sebenar biskut tuh. serius. tapi tu je yang ade, amik je la~

amik kat mane? kat website! biskut ni bukan aku yang buat. isk. takde keje aku nak masak biskut segala. macam betina! *refer to entry STBB aku yang sebelum ni.

din, ko nak tempah tak? kalo bukan untuk raya pun, makan sendiri pun sodap~ pasti meleleh air liur ko weh!

jennyto said...

nak famous amos! hehe!

szakif said...

jenab..

kat sane takde ke? hehe!

KnowLee said...

boleh aje...berkongsi knowledge ni bukankah amalan yg mulia dan berguna. =)

tetiba kuar johor ek? cam la kita taktau. huhu...

hartini said...

Famous Amos sedap!!! Kalau gi outlet dia, beli sampai habis duit *hehehee* Kat KL murah, kat SGP mahal lagi, almost double the price...

szakif said...

knowlee...

nape eh tetibe kuar johor? sape pun tak tahu~ :p

cepat buat entry dalam blog eh. yey!

szakif said...

hartini...

ni mesti kaki makan biskut FA. i mean, mulut ko la yang makan, bukan kaki :P

SGP tu ape eh?

da tahu FA sedap, dan rase biskut ni lebih kurang macam FA, meh ah tempah biskut ni dengan aku :D

helmi said...

brrrrrrrrrrrrr

szakif said...

helmi...

geramkah dengan biskut2 tuh? hehe.. meh la tempah dengan aku~

myadlan said...

teringat biskut amos versi akak aku yg buat. tapi sbb die bz, xrajin plak nk wat bisnes secara secara komersial.

sedap2.. ko jadi agen kuih raya nampak?

szakif said...

adlan...

owh kakak ko pun boleh buat biskut sesedap itu kah? mantop!

yup. jadi ejen mencari tempahan.. hehe~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...