Sunday, September 07, 2008

Twins: How I See Them

When I was in Upper Secondary School:
I knew Amir Izudin and Amir Izuan

Currently:
I know Puden and Bad

Before I write my thoughts, let me ask these:

  • How do you see them?
  • Are they just like other human beings?
  • Do they have any advantages born as twins? Or maybe disadvantages?
  • If you're given option to met the-another-you, would you like it?
Duh, don't complain about the same posture I did in the pics (although it has been 6 years already).

18 comments:

moon said...

yealah, i just realized u did the same posture in both pic (it's only when u mentioned there, otherwise i wont realize. haha).

to be honest, i don't like to have another me. huhu. but, if sudah suratan, redha je la kan. =)

myadlan said...

Some people claims to see my twins. But I've never met one that really looks like me.

I guess it'd be scary to see my twin. Hehe

szakif said...

moon...

alemek.. patutnya takyah mention kot pasal pose tu~ haha!

nape eh kak tak suka kalo ade kembar? ape pandangan akak sebagai orang yang memang takde kembar?

szakif said...

myadlan...

kalo ko jumpe kembar ko adakah ko larrrikkk macam kena kejr pontianak? muahahah~

same la kite. orang kate jumpe orang yang muka macam aku, tapi bila minta tunjuk mane orangnya, tak de la pulak~ hm...

::Amin Mansor:: said...

mudanyer!hehehe

::Amin Mansor:: said...

ak kenal bad tp ak kompis yg mane satu die

jennyto said...

i luuuuurve to meet another me.

i bet she's sooooooo different from me.

wah. dah penat berbahasa kah?

szakif said...

amin..

aku sentiasa muda ok~ huhu~ :P

szakif said...

amin lagi sekali...

ha~ itu akan ditulis dalam entry tuh nanti: isu kecelaruan. mak aih.. serius tol bunyinye~

szakif said...

jennyto...

wah! ko lain pulak eh dengan yang lain. suka nak jumpe kembar, kalo ade.

it's time to write in English back! he...

moon said...

ta tahula, sebab akak suka to be unik. plus kalo ade kembar, org mesti kata, kembar tu kene rapat, kene tido sesama, baju pon kena cam lebih kurang. mmgla kene rapat, tp ta yahla na kate itu ini ttg c kembar. sebab org memang suke gosip sana cni. hehe. even perangai kembar tu berbeza, tp still org akan wat comparison kan. tp part comparison tu ta kesah, yg kesah adalah bl org mungkin akan tersalah anggap kite ni yg c kembar kte. huhu. kesimpulannya, akak ta suka jd perhatian org sebab bl ada kembar, cepat femes. haha.

pas tu, bile da bersuami lak, kdg2 kembar ni akan ada lots of similarity to each other kan. so, bila c suami suka kita, mungkinkah suami akan suka kembar kita. huhu.. takut i. kesimpulannya, perasaan jeles membelenggu diri. haha

ta bleh imagine bila tgk org lain, seolah2 tgh tgk diri sendrik. huhu.

tp, kalo akak ade anak kembar one day, akak sgt suka!

KiRaNa said...

i think it's nice to have another me..
tp if meet another me tu, xsure apakah tindakan yg akan dilakukan..

bez rasanya bla ade kembar..
ada kwn tuk bermain n belajar..
tp yg xbeznya, mesti selalu bergaduh..

szakif said...

kak moon...

amboi.. mantop! panjang. boleh la saye copy and paste jadikan entry saye nih. huhu..

paling suka dengan point terakhirnye akak tuh: saye pun same gak! haha.. amin..

szakif said...

kirana..

tol ke kalo ade kembar selalu gado? tapi ye kot gak, ye la~ macam adek beradek lain la kan... normal la tu adek beradek kekadang menggigit lidah.. *betol ke peribahasa aku nih? hu~

KiRaNa said...

bukan 'tergigit lidah' ke?hehe..

tp kan, kalo ada kembar ni, n kalo sorg pandai n sorg lg kureng pandai, akan timbul mslah gak..

msti yg kureng pandai akn terasa..
dis is juz what i feel n think..
conclusionnya, setiap apa yg Allah tetapkan ada kelebihan n kekurangannnya..=)

szakif said...

kirana...

pada aku, tak kire kembar atau tak, membandingkan antara seorang dengan seorang yang lain adalah norma kehidupan. bezanya, kembar ni, diorang memiliki paras yang seiras, tu yang jadikan dia ade extra attention sket.

kan?

someone said...

emmmmmm kmbar???
kdg2 best gak ade kmbr.....tpi kdg2 x best coz slalu gduh tpi gduh skjap je la huhuhu

szakif said...

someone...

so kalo diberi pilihan ko nak ade kembar ke tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...