Monday, March 30, 2009

It's not All About Me

Maybe to new readers, you still don't get the nature of my writing. Give yourselves some time to learn the trick behind my writing. It's not always all about me when I write about something.

What usually I aim when I post entries in this blog is for readers to connect what they read to themselves. For example, referring to the previous entry, it's not all about me whom involve in such instances. You may yourselves connect to the entry if you find anything related to you. Don't you?

I got few messages through YM and in fact through the comment room asking what really happened behind the scene that made me write such so-called full-of-emotion entry. Well, to me it depends on how you read it. That's the problem with words, they lack emotion. The emotion comes from readers and it varies on how they take it.

You like me to write such thing more and more, or not?

Sunday, March 29, 2009

Kawan yang Profesional


Aku nak menulis dalam bahasa Melayu. Sebab banyak yang buat perangai macam ni, orang-orang yang berdarah Melayu.

Kau tahu apa itu profesional?
Kau juga tahu apa itu kawan?
Ok. Bagus.

Boleh tak kau jadi kawan yang profesional? Konsepnya mudah sahaja: bertindak secara berakhlak, beretika dan elakkan daripada mengguris hati sesiapa. Bukan setakat dalam lingkungan profesionalisme sahaja yang kau perlu praktikkan, tapi dalam berkawan juga apa salahnya jika kau buat?

Contoh satu: Dalam satu perjumpaan; mahu pergi makan malam di luar contohnya. Jika masing-masing sudah bersetuju untuk berjumpa pada pukul 8 malam, maka pada pukul 8 malam itu selewat-lewatnya semua yang terlibat sudah berkumpul. Bukannya pada pukul 8 itu baru kau mahu masuk tandas dan mandi. Jangan kau ingat kawan-kawan kau suka kalau kau lambat. Kau suka ke kalau kau kena buang masa menunggu orang lain? Kau tahu tak penantian itu satu penyeksaan?

Contoh dua: Kamu tinggal serumah. Kamu mahu pergi keluar tapi ada antara kawan serumah itu yang tak dapat kau ajak atas sebab-sebab tertentu, kereta sudah penuh contohnya. Tak boleh ke kau maklumkan secara baik bahawa sudah tidak ada ruang kosong dalam kereta? Kau ingat susah sangat ke dia nak terima? Sudah tu, kalaupun tidak dapat diajak, susah sangat ke nak tanya dia: kau nak kirim apa-apa? Kata kawan? Serumah pula tu...

Contoh tiga: Kamu berlima mahu menuju ke suatu destinasi yang kamu berlima belum sama-sama sepakat. Lalu kamu berbincang ke mana kamu mahu pergi. Kau malas masuk campur dalam membuat keputusan dan kau serahkan kepada kawan-kawan kau untuk buat keputusan. Tapi patut ke, di akhirnya kau salahkan kawan kau tu sebab tempat yang dipilih tidak menarik pada pandangan kau?

Contoh empat: Kawan kau ada minat yang tak sama dengan kau. Normal la tu, manusia lain-lain perangai. Tapi tak boleh ke kau hormat dengan apa yang dia minat tu? Cukuplah sekadar kau menzahirkan tanda kau tidak menyokong minatnya dengan tindakan tidak terjun ke dalam minat yang sama. Dah tu, tak boleh ke kawal mulut kau tu daripada kata-kata perli dan sinis yang tidak membantu mencambahkan rasa kasih sayang, malah mungkin benar memutikkan kebencian antara kau dan dia? Itu minat dia, biarlah dia!

Contoh lima: Kawan kau sudah pesan kepada kau jangan bocorkan sebuah rahsia kerana dia tidak mahu ada hati lain yang terguris. Niatnya bagus bukan? Tapi kenapa susah sangat kau nak jaga mulut kau tu? Kenapa mesti kaubocorkan juga rahsia tu? Sekali kau buat perangai macam tu, susah kawan kau tu nak percaya kau lagi. Atau mungkin juga langsung dia tak mahu percaya kau lagi, putus kawan! Kau nak macam tu? Kau kena belajar kawal mulut dan otak kau la macam ni.

Aku membebel ni bukan apa. Sebab kalau dalam berkawan sendiri kau susah nak bentuk profesionalisme dalam diri kau, macam mana pula kau nak buat perkara yang sama dalam hal yang melibatkan profesionalisme yang sebenar?

Bandingkan contoh-contoh di bawah dengan contoh-contoh di atas:

Contoh satu: Kalau kau ada meeting dengan boss pada pukul 9 pagi, ada kau baru terkocoh-kocoh nak capai berus gigi pada jam yang sama? Tak takut kena pecat ke?

Contoh dua: Kau bekerja di bawah seliaan seorang ketua. Tapi kau buat pejabat kau macam hotel. Suka-suka kau nak keluar masuk bila-bila masa, padahal tiada kaitan dengan kerja pun. Kau ingat ketua kau tu tunggul? Kau ingat dia takde hati dan perasaan? Kau ingat dia tak rasa tercabar ke dengan perangai tak profesional kau tu? Nak keluar boleh, tapi sekurang-kurangnya maklumkan ke mana kau mahu pergi. Kalau betul niatnya dan waktunya, tidak ada masalah untuk dia lepaskan kau.

Contoh tiga: Kau perlu buat keputusan: projek yang mana satu yang lebih menguntungkan syarikat. Kau malas atau takut untuk buat keputusan jadi kau serahkan kepada rakan sekerja kau untuk memilih bagi pihak kau. Tapi apabila projek tu gagal, kau tuding jari salahkan rakan sekerja kau tu. Beretika ke macam tu? Kau sangat tak bertanggungjawab!

Contoh empat: Kau berbeza pandangan dengan rakan sekerja kau. Keputusan sudah dibuat oleh pihak atasan, pendapat rakan sekerja kau lebih disukai oleh mereka. Tapi perlu ke kau bangkitkan itu dan ini di luar pengetahuan dia dan pihak atasan? Kau sedar tak kau sudah main tikam belakang? Apa yang kau dapat? Pengaruh? Itu yang kau mahu, kan? Dosa? Itu kau tak mahu, tapi nak tak nak kau dapat sepakej dengan pengaruh itu.

Contoh lima: Kau pegang rahsia besar syarikat. Syarikat percaya dengan kau. Tapi kau tamak, kau pecah amanah, kau bocorkan rahsia syarikat. Habis bankrup syarikat kau kerjakan. Sebab apa kau buat macam tu? Sebab kau memang tak boleh dipercayai! Rahsia-rahsia kecil pun susah nak pegang, apatah lagi rahsia-rahsia besar?

Aku mahu ulang kata-kata di atas: kalau dalam berkawan sendiri kau susah nak bentuk profesionalisme dalam diri kau, macam mana pula kau nak buat perkara yang sama dalam hal yang melibatkan profesionalisme yang sebenar?

Saturday, March 28, 2009

Most Common Question when You are about to Graduate

Lepas ni, nak buat apa?

I would answer:

Sekarang ni pilihan itu banyak. Itulah bagusnya bidang biomedik ni, tidak spesifik ke mana-mana lagi. Tapi buat masa ini, aku belum membuat pilihan lagi. Tolong sama-sama berdoa semoga urusan kita dipermudahkan ye. :)

But I want to admit: It's hard for me to leave Kuantan.

Friday, March 27, 2009

STBB: Belajar Memandu

I trained Danial to drive car last Monday and Tuesday. Not only him, but his friend, Teha also joined us during the training. From my observation, they were both doing very well and they could get the practical part really fast.

Yesterday, when we went for a dinner, suddenly he cursed the car in front of us for doing a slight mistake. Shocked, I asked why he did that and he answered: "Aku tengah belajar nak marah orang buat salah bila memandu. Macam ko"

I replied, "Sabar weh... Syllabus tu belom sampai lagi. Nanti aku ajar la"

Err... Abang borek, adik rintik?

Thursday, March 26, 2009

STBB: Senario Lewat Petang

Aku harap kamu pernah baca entri Senario Lewat Malam di blog Penagih Dadah sebelum kamu baca entri di bawah.

Atau Maghrib
terpulang mahu pilih yang mana
ade aku kesah?

Pergi ke Gedung Pantai Timur
bersama seorang anak-Cina dan dua rakan perempuannya

Owh ya!
sebelum itu
kami sudah bersedia dengan wuduk kerana tidak mahu berbasah-basahan di gedung
mahu terus solat sejurus menjejak kaki di situ

Sampai di gedung
berjalan ke dalam
aku pesan kepada mereka
"Jangan ada yang sampai sentuh aku. Kang batal wuduk aku"

"Baik lah..."
mereka menjawab.

Keluar idea mahu membuat STBB
"Sekali dalam tu nanti ada Cina (perempuan) terpegang aku. Batal jugak wuduk aku~"
diikuti tawa mereka berdua

Tiba-tiba, si anak-Cina datang kepada aku
memegang tangan aku
"Aku Cina"
katanya

Sekejap. Ni siapa yang perempuan nih?

Wednesday, March 25, 2009

Earth Hour: What to do during the Hour?

Next Saturday at 8.30 pm until 9.30 pm, everything will be dark with respect to the Earth Hour campaign. But that's up to you: to follow or not, pasal.... ade aku kesah?

But what to do during the one hour? Do you just want to stay alone in your room wasting the hour? Come on... Do something and don't forget to drag your friends together !

Here are some suggestions:
  1. Go out to the town and see the dark city which you don't usually see everyday. It might be scenic in a way I suppose.
  2. Play with candles and take pictures like what we did last time at February 2006. Links: [1] [2].
  3. Sit in a circle and play Spirit of the Coin. Ok jangan buat. Aku tipu je. Syirik tu.

Tuesday, March 24, 2009

Aku Terkena Panggilan Hangit!


Sedang aku membuang masa bersama-sama kawan-kawan sebilik ku yang sedang melalak-lalak, aku menerima satu panggilan.

Weh! Senyap weh. Ada call ni! Kot-kot daripada Mara ke, Jobstreet ke...

Trooot trooot....

(Suara lelaki. Garau. Dengan slanga Indonesia, sambil diselangseli oleh jawapan "ya" oleh aku)
Hello... Saya membuat panggilan daripada Celcom Center di Bangsar kepada nombor Encik di talian 013***1703. Saya ingin mengucapkan tahniah kepada Encik dan keluarga kerana telah memenangi RM10,000 dalam peraduan anjuran Celcom. Jadi saya ingin memasukkan bayaran kemenangan ini ke dalam akaun bank Encik. Boleh berikan saya nombor akaun Encik?

(Aku dah syak dah. Aku layan je)
Nak akaun bank ape ye?

Akaun Maybank ada?

Maybank saye takde akaunnye.

Jadi, kalau begitu, ada kawan-kawan yang ada akaun Maybank?

Saye takde kawan sekarang ni.

Apa dia?

Saya takde kawan same-same dengan saye sekarang ni...

(Panggilan ditamatkan)

Kau ingat aku mudah sangat percaya dengan kau?

Aku kembali kepada kawan-kawanku.

Weh. Aku dapat call yang kata aku menang RM10,000 yang daripada Indon tu weh!

Tiba-tiba...

Trooot trooot...

Kawanku yang bernombor telefon 013***1704 pula menerima panggilan.

Sah!

Tindakan selanjutnya, dengan segera aku hubungi Celcom Center untuk melaporkan hal tersebut.

Part 2: 10++ Things To Do Before Leaving IIUM Kuantan Campus

Haih, many things haven't been completed, now come other things to do:
  1. Teaching this guy driving car. (in progress started yesterday and he's doing very well!)
  2. Finishing the FYP of course.
  3. Organizing a farewell party with other classmates.
  4. Er... learning to hide the tears, can uh?

Monday, March 23, 2009

Not Shortlisted

This is to refer to an entry in this blog regarding my participation in Milo Fuze contest.

I am not shortlisted among the top 40 entries but yet I will never give up to take lompat-lompat pictures. Haha!

Sunday, March 22, 2009

Would You Get Up at 4 am Just to Climb a Hill?

Date: Today
Time: 4.30 am - 7.30 am
Location: Bukit ape-ntah-lupa-namanya Panorama, Sungai Lembing. Next to Muzium Sungai Lembing.

The only best picture I captured in the dark, around 6 am.

Is this the one called "Fajar Sadiq"?

Never mind the people. Mind the one at the back. It's more scenic (read: sunrise).

The view of Sungai Lembing the hidden city from the hill.

Masya Allah...

Wish to see lompat-lompat picture? Hehe... Next time ok...

Friday, March 20, 2009

No One Knew I was Sad




The night was full of laughter but deep inside, maybe no one knew, it just made me more sad - sad to leave the campus.

Thanks for my juniors for organizing the Future Scientist Appreciation Night to celebrate us who'll be graduating soon. It's been great to spend the joy, laughter and challenges with you all throughout the years in the campus.

Thursday, March 19, 2009

Tips-tips Memasuki Pertandingan Memasak


  1. Kaji tema yang diberikan oleh pihak penganjur. Pastikan anda faham apa yang diminta oleh pihak penganjur supaya makanan yang akan anda sediakan tidak lari daripada konsep.
  2. Pastikan anda melakukan sedikit sebanyak kajian mengenai tema dan makanan yang anda mahu sediakan. Rajinkan diri menyemak buku-buku resepi. Ini mungkin memberikan anda banyak kelebihan untuk mengatasi peserta lain.
  3. Rancang apa yang anda ingin masak dan pastikan apa yang anda rancang boleh dilakukan dalam masa yang ditetapkan. Jika boleh, buat percubaan di rumah terlebih dahulu untuk memahirkan diri untuk bekerja dalam masa yang ditetapkan dan memperbaiki kelemahan skil memasak dan masakan anda.
  4. Masak masakan yang luar daripada biasa. Elakkan menyediakan masakan yang sudah selalu ditemui setiap hari. Jikapun mahu menyediakan masakan yang biasa, pastikan ia dihidangkan dengan cara yang luar daripada kebiasaan.
  5. Pentingkan kualiti daripada kuantiti. Anda perlu mempertimbangkan jumlah hidangan dan kuantiti setiap hidangan. Lebih baik kuantiti hidangan sedikit tetapi jumlah hidangan banyak. Ini membolehkan anda memaksimumkan kerahan kreativiti anda dalam pertandingan tersebut. Selain itu, para juri tidak akan menghabiskan satu hidangan sehabis-habisnya. Mereka hanya akan merasa sedikit-sedikit sahaja. Lagipun, lebih mudah untuk mengawal rasa masakan yang sedikit berbanding yang banyak.
  6. Dari mata jatuh ke hati. Rancang hiasan yang paling baik untuk hidangan anda dan meja tempat masakan anda dihidangkan. Juri lebih mudah tertarik dengan pandangan yang indah dan menyenangkan hati.

Wednesday, March 18, 2009

Last Month


Today is 18 March.

Last date for the final exam is 18 April.

One month left?

O Allah, give me strength...

Tuesday, March 17, 2009

Love is Beautiful


There were 3 of us in a bookshop.

While waiting for him with his thing, she and I went to separate sections in the bookshop.

Suddenly she came to me, passing a book entitled "Hikmah Cinta". She left me without a word to other section.

I was speechless, acted like nothing happened.

I resumed looking at the books in the section until I saw a book entitled "Kau Tetap Yang Satu". I passed that to her and left her without a word to different section.

Owh love....

Monday, March 16, 2009

Mee Sifoo with Specially Marinated Chicken

Bohong kalau kau kata kau pernah rasa resepi ni kat mana-mana sebelum ni sebab semalam kali pertama aku masak menda alah ni.

Kau ingat aku suka-suka tak mahu main sukaneka? Memasak pun penat kot. Dah la kena pindah-randah dari satu tempat ke satu tempat. Chef Wan kalau disuruh pindah-randah masa memasak pun, mahu naik darah dia. Hu...

Emosy kot~ Maklum la. Dapat nombor 4 je. Heh...

Resepi Ayam Perap
  1. Sediakan peha ayam dan potong dalam bentuk silinder setebal 3 sentimeter.
  2. Perap bersama sos tomato, bawang merah, bawang putih, halia dan garam selama 30 minit.
  3. Balut dengan daun pandan.
  4. Goreng ayam bersama pandan dan sekali dengan bahan-bahan perapan tu.
  5. Asingkan ayam telah masak dan bahan-bahan perapan yang digoreng .

Resepi Mee Sifoo

Kuah:
  1. Tumis bawang merah dan bawang putih.
  2. Masukkan ayam kisar.
  3. Masukkan 3 sudu penuh cili giling dan 3 sudu penuh sos cili.
  4. Campurkan satu jag air putih dan biarkan sehingga mendidih.
  5. Tambah garam dan gula sesuka rasa.
  6. Masukkan telur dan jangan usik-usik lagi dah kuah tu nanti telur hancur!
Mee:
  1. Celur mee kuning.
  2. Campurkan dengan lobak merah, timun, kentang (didadu), kobis ungu (saje nak bagi colourful) ayam perap goreng dan bahan-bahan perapan.
Korang tak try, siap korang!

Saturday, March 14, 2009

KOS Starz - View from the Jury's Seat

Although I was just sitting with other judges observing their performances, it was indescribably tiring.

Here are some general comments about the event:
  1. Bringing lyrics in singing competition is highly not recommended. That shows you are not really prepared for your performance. Worse, you bring lyrics but you still forget the lyrics. Duh~
  2. No discussion or talking with other members in the group during performance. That would deduct the mark as it shows your performance is not well planned.
  3. If you cannot sing, that means you cannot sing. Don't humiliate yourselves in front of the people with your bad singing. Ok, I mean really bad singing. Enough said.
  4. Know your limit. Not all people have the pitch as high as Shah from Inteam. So if you cannot reach his pitch, pick other song.
  5. No jeans in nasyid competition people. A big NO.
  6. Making jokes during your performance might help, or might not help. But I see in most of the time especially for nasyid competition in which they sing songs that praise the God and the Prophet for example, it is not necessary. Save that for other time. Be professional.
  7. Do not interpret your nervousness into something that is annoying. Just behave and sing naturally. Look at the audience in front of you. Jangan pandang bawah je dik oi!
Some interesting facts about KOS Starz last night:
  1. Most of the songs that they sang were familiar to my ears especially Inteam's songs. That helped a lot for me to enjoy their performance besides the fact that most of them couldn't carry the songs well.
  2. The acting by the SCIENCESS Exco members was worth a standing ovation but not just yet when they said to be continued. Alaaaa.... Potong a~! Dah best kot!
  3. MC, dia. First performance, dia gak. Second performance, dia lagi.
  4. I got a souvenir. Hehe... Interesting, for me at least. :P

Friday, March 13, 2009

KOS Starz - Advice from a Head of Juries


Yes, I am the head for the juries for tonight's KOS Starz.

Basically, I don't expect too much from the contestants. I don't expect perfection as this is not a singing academy or what not and the contestants are not professional singers. As long as they can perform well with at least an impact to the audience after the performance, that is more than enough.

However, these are the things that they must observe:
  1. Perform professionally. Whatever happens on the stage during their performance, they must have full control of themselves and the ambience in the auditorium right at the time their name is called and once they leave the stage.
  2. They have to portray a performance which is in accordance to the lyrics that they are singing.
  3. Self-confidence!
That's basically it. Easy right? But it's surely not as easy. Let see how they perform tonight.

Szakif is a Jury for KOS Starz


KOS Starz is a nasyid competition organized by SCIENCESS in conjunction with the Islamic Culture Festival (ICF) during past few days which I enjoyed so much. I was invited to be the jury for the competition, as in American Idol. You know what I mean? I have to give comments and critics right after each performance! That's a huge job to do!

I'll write what I expect from the contestants after Jumaat prayer. Till then, students and all from IIUM Kuantan Campus are invited to come to the event. 8pm at KOS Main Auditorium today (Friday). See you!

Thursday, March 12, 2009

Mulut Orang


Balik rumah haritu, mak aku sebok tanya aku bila nak ada makwe.

Ha? Serius? Ada kau tanya kenapa dia sebok-sebok tuh?

Takde la. Kat tempat kerja dia, ada sorang workmate dia discovered anak nya dah umur dekat nak 30 tahun tapi takde makwe lagi. Siasat punya siasat, rupa-rupanya gay!

Na'uzubillah. So that's why mak ko risaukan kau. Bagus la. Itu tanda dia concernkan kau. Haha...!

Tau takpe. Tapi aku tak sedia lagi nak ada komitmen bermakwe-makwe nih. Rimas. I am a bachelor and I love it!

Haha... Dah tu, kau rapat dengan member-member lelaki ko, ko tak takut orang kata kau gay?

Ah! Kalau ikut sangat kata orang, sampai bila pun orang akan mengata. Ada aku kesah diorang nak kata apa? Aku tahu aku tak buat benda salah, aku tak buat benda berdosa, cukuplah. Yang orang-orang mengata-ngata tu, diorang buat benda salah, berdosa, itu diorang tak tahu!

Setuju, tak hidup kita dek kata-kata orang beb!

Update: Due to misunderstanding of the above text, I would like to clarify that the above conversation is partially fictional. No name is mentioned that it would be applied to anyone without regard to myself (read: Szakif) directly or indirectly. The most important thing is the content of the story, not the people behind the conversation.

Wednesday, March 11, 2009

Ada Aku Kesah?

Aku perhatikan ramai yang merujuk statement tajuk di atas kepada aku. Aku tiada masalah, malah berasa bangga!

Mari kita mulakan siri Ada Aku Kesah!

Nantikan entri esok ok.

Tuesday, March 10, 2009

2 Danial

Both have no blood relationship with me, but both are close with me.

I still remember the time when I knew Danial's name, spontaneously I said, "Hey, nama anak buah aku!"

The first Danial, who is always in my heart. Adopted from a broken family, raised by my adopted older brother and his wife. Last week when I went back home, he opened the door for me with his ever cute face that made me forgot the tiring 8-hour journey. I am grateful Allah wrote in His Book that we have met each other in this life. I wish you'll grow up to your best with the best guidance from your parents.

The other Danial, who is most of the time seen with me. People said we are like siblings, which I have no problem to accept it. The same goes to him. We can always discuss range of topics and most of the time we share the same thoughts. I am grateful Allah wrote in His Book that we have met each other in this life. I wish you all the best in your life and to my observation you have great talents and abilities to be a great leader. Insha Allah I'll keep all that we've shared.

When I am home, I got Danial.
When I am in Kuantan, I also got Danial.
Both Danials do make my days.

Monday, March 09, 2009

Suatu Transformasi Akan Berlaku


It's nothing about AF7 just so you know...

It's just that, well...

If previously I used to using HP's Compaq laptop, now I'm making myself familiar with ASUS.

If previously I used to using Windows XP Professional, now I'm learning to use Windows Vista.

All these take time while the fact is I don't have much time. You know~ Zaki's always busy... Duh~

Thursday, March 05, 2009

BBC Visit


BBC - BSLN - IB

Can you solve the puzzle?

Wednesday, March 04, 2009

STBB: Behind the Scene


I think I've learnt a lot from writing the STBB entries...

I was at one stage of age felt that I got too easily irritated. Not only that, I was too defensive also. U played me, u served your right – I’d pay back! That was who Zaki once upon a time. Until a friend of mine made a statement:
“Aku dah tak nak la cakap dengan ko la camni. Gurau sikit pun tak boleh!”


Well, that again got me irritated.

That’s basically it. I don’t like to be too much revealing about who I was years ago. To relate this with STBB, it was where I introspected myself: why shouldn’t take it positively? Why shouldn’t I take joke as joke, not more than that that it would hurt my heart?

Then slowly I changed myself, the way I perceived words from people. I tried to be more positive and open to people’s difference.

If previously I responded STBB’s with a broken heart, but now smile always decorates my lips.

Now relate this with the symptoms of STBB infection:
Among others, it may cause reddened face, acute heartache, burnt ears and their internal parts, hypertension and high blood temperature (but not up to feverish point). Besides that, to certain people with disordered psychological conditions, the signs and symptoms are completely different. Among others, they are hyperhydrated gum, dislocated jaw bones, and to a greater extent; temporary loss of memory, uncoordinated physical movements and loss of body balance. In rare cases, no signs or symptoms claimed.


Note the word disordered psychological conditions. Huhu… That’s who I am now. :P

Tuesday, March 03, 2009

Belanja Makan

If I list down all names who have treated me meal, along this semester, I think I'll miss some and that would hurt them. Huhu~ Seriously, there are too many people who have been so nice to me by treating me lunch, dinner or as simple as a piece of bread :)

Never mind. My point is, from my observation treating people with foods is one of the best ways to connect people.

While we're on the way to the restaurant, we talk.
While waiting for the foods to be served, we talk again.
While eating we also talk.
After eating, everyone is happy and we talk again.

Talk here covers everything that describes people knowing each other through direct conversation, face to face which to me is still the best way to communicate. Yes we have Facebook, YM and all, but can we share foods while using them? No.

Don't you agree?

Monday, March 02, 2009

Milo Fuze & Treats of the Semester

One

My entry is in the first page of the Most Popular Picture in the Milo Fuze Energizing Your Day Contest. Can I win the contest? I wrote an entry about the contest last time in this blog. Help me by sending more comments people!

Two

Along this semester, I've been treated (read: belanja makan) many times by many people.

Are you among those who have treated me? Nope? Care to be the next one? Huhu~

Will be updated.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...