Saturday, August 09, 2008

This is Crazy!


This weekend must be a weekend for me. Give me time to get enough sleep. Let me go to the spa. Let me go for a massage. Never mind the price. I just want some time to treat my body and mind. It has been used aggressively last week, this week and of course next week because of I-QUEST 2008.

BUT NOT YET ZAKI!

Trrrooooot tttroooooottt....

Hello Zaki. Nak minta tolong jadi MC. Program Hajj Course. Tolong la.. dah takde orang lagi da ni. Program Sabtu ni, pagi sampai tengah hari je. Pastu petang dah takde pape dah...


Erm... Ok la...

Saturday morning filled with activity. Fine~ In the afternoon, I'd go somewhere, far from any programme...

BUT NOT YET ZAKI!

Trrrooooot tttroooooottt.... *mind you. It was almost 12 am already.

Hello Abang Zaki. Nak minta tolong jadi moderator. Program Konvensyen Bahasa. Ala... bila lagi nak jadi moderator kan.. Da fourth year ni. Tak lama lagi nak grad dah. Please...


Duh... Ok then. As long as I got a certificate. Huhu...

Hm... Fine~ I still got tomorrow, Sunday! May be I'll do some cooking.

Popia?
Pizza?
Fried Vemichelli?
Spaghetti?

Anyone?

22 comments:

ILA said...

WAHHHHH!!BILA DAH BEKERJAYA NANTI...
ZAKI BLEY BUAT PART TIME PROGRAM
"ZAKI DI SINI!!!CAYAAAALAHHHH!!"
(kesinambungan AC di sini-astro)

teruskan mjadi insan serba boleh.
bleh lerrr...numpang2 citit nanti..muehehehehe!!

dlm fikiran....
di manalah adik akak 5 tahun nanti yeee...

ILA said...

because of sixth sense...i detect yr fresh entry:p

szakif said...

kak ila..

wah! bagus gak idea tu. semoga apa yang saya lalui ni akan menjadi pengalaman yang berharga yang boleh dijadikan sebagai testimony kepada kerjaya saya pada masa depan.

saya pun tertanya2. di manakah diri saya 5 tahun lagi. Hanya Allah yang tahu...

szakif said...

kak ila...

wah! tak nak kalah.. nak gak ade sixth sense eh~

シャナ said...

Don't get yourself too worked up. :)

nurilahi said...

During class break this morning I saw you from far, yes, you are conducting the HAjj course!

He :D

It is up to you if you wanted to work so hard, as long as you are capable to. May Allah give barakah for all of ur hard efforts. Ameen

szakif said...

kak arshana..

thanks for the advise.. sem ni target saye nak all out. sem depan? hehe.. tungguuuuu...

szakif said...

as...

ooo.. sekodeng eh~ huhu., but i didnt really actually conduct the hajj course la. i was just the MC for the course. huhu~ besar bezanya tuh.. :D

thanks jugak untuk nasehat tuh. insha Allah akan diikuti... tapi alhamdulillah everything is still within my range of capability.. takde mende buruk berlaku lagi... huhu~ na'uzubillah...

Master J said...

hehehe..nasib baik aku blik..kalo x aku dh jd MC ad hoc dh =p hehe..

tp aku mmg xsuka biler org approach last minute..kalo prog dh lama dlm prancangan..ptt MC awal2 dh cr..bkn last2 minute..kan bro kan????

szakif said...

jaz..

ooo.. naseb baek eh.. tengok ah nanti. kalo ade offer jadik MC lagi, terus aku sebut name ko. huahua~

aku da terfikir nak bangkitkan soal MC ni kat meeting exco sciencess nanti. kite memang kekurangan MC ah.. kesian kat ko kalo asek ko je jadi MC. first year ramai je bakat2 yang terpendam tu. aku pasti. hu~

and bro. you've made your point crystal clear! memang tak best sangat dapat keje ad hoc nih. tapi alang2 da cari MC ad hoc, hasilnye segitu je ah. aku puji mase ko jadik MC GASS, memang teratur. itu baru namenye MC yang dilantik sedari awal..

isk. mengomel plak. dah ah...

Akmal Azeman said...

ehhhh?? i tot anwar yassin yg kena jadik mc hajj course tu. huhu

btw...dat 2nd person...soooooo hawa-ness! mmg dier kan yg call?? ahaks! :P

szakif said...

kema..

nice try, but hawa dont call me Abang. huhu..

where were you eh.. bila nak memartabatkan bahasa melayu nih.. huhu~

:: !zyan :: said...

oh wujud lagi ye program GASS tu? adeh...tak sangke + terharu pun ader..huk3.

Pandai2 la zaki meletakkan sesuatu kpd tempatnyer a.k.a bersikap ADIL kpd diri sendiri k. ^_^

szakif said...

kak izyan...

sekali lagi, terima kaseh atas nasehat tu..

saya suka dengan frasa "adik kpd diri sendiri" tu. tapi insha Allah apa yang saya buat nih adalah untuk kebaikan pada jangka masa panjang.. dan saya rasa apa yang saya buat ni maseh lagi dalam lingkungan adil kepada diri sendiri.. :D

owh pasal GASS. batch akak ke yang merintis? sekang GASS da makin matang kak~ serius~ tanya ah kat junior2 yang baru2 ni. diorang sangat rasa welcomed dengan GASS baru2 ni. ngee.. :D

Master J said...

hehehe..GASS was fun..aku mmg nmpk ah flow prog 2 mmg good..best prog yg aku jd MC so far..i mean yg aku paling enjoy ah =) ke..sbb ada partner yg best?? hmmmm.....

szakif said...

master j...

yup. you and your partner did very well mase GASS aritu. paling tak bleh blaaaa cara ko announce name perrrgehe.. cam pelik plak cara ko announce. huhu~

tapi papepun, jaz seharusnya kekal menjadi MC. he's farrrrrrr better than entah-sape-sape--entah..

myadlan said...

gile a bz thp maximum lg..

da la dpt sijil.. mst dpt duit nye lg.. easy money eh..

Matematis Muda said...

errr
aku tak suka GASS start ptg!!!

[tetiba kluar tajuk]

szakif said...

myadlan..

mane ade dapat duit.. maklum la.. moderator tu blom professional lagi. so takleh la nak demand bayaran kan~ huhu~ tu ah.. maybe drpd situ aku bleh gain something so that in the future i'll be a professional one, who knows right? huhu~

szakif said...

MM...

ko memang selalu macam tu. hu~

GASS start petang. ok what.. ade mse lebih untuk mende2 lain. kalo start malam banyak mende missed out.

tapi kan, aku takkan lupe gaya2 yang ko buat malam GASS tu. rugi aku tak rakam. heh

:: !zyan :: said...

GASS...a'ah i was in d pioneer team. Masih segar di ingatan mase tu sem 3, ptg (pas asar)...and only 7 of us in that classroom...class kat IRK tu.Akak la stok yg plg mls nak pegi ms tu. Dlm hati saying "program ape lagi la brother nih nak buat, program yg aritu pun tak buat lagi working paper..huhhh!"

Pastu balik bilik..masing2 terus struggle dgn brainstorming & perah otak utk buat working paper. Me laid on my fren's bed sambil bg idea...ahaha klaka2.Sbb sok ptg ade lg meeting dgn brothers. Pastu kene convince pihak atasan KOS lg yg GASS nih takkan redundant dgn program yg KOS buat.Adeh...tak sangka lak dr meeting sebegitu yg ala-kadar & ade few arguments (adat la kan kalo nak initiate sesuatu yg baru mesti ade "arguments")....skrg nih GASS dah matang n boley berdiri dgn sendrik. Syabas adik2-ku...

szakif said...

kak izyan...

wah~ ade ceritanye rupenye mende alah GASS nih.. setakat ni yang saye nampak GASS da jadi macam satu jenama bagi SCIENCESS. suatu kemestian bagi setiap semester. kalaulah tenure2 yang sekarang dan yang akan datang tahu camne susahnya nak mulakan GASS tuh~ hu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...