Saturday, August 30, 2008

Ramadhan Wishes

For me to be centrally self-controlled in all my deeds, actions and ibadah towards submitting myself to Him.

For me to be highly spiritual in surrendering myself in being His humble servant. Let my heart and my lips to be as red as the ones who never stop from remembering Him.

For me to be tough and not easily melted with the whispers from my own satanic desires.

For me to be constantly calm, straight and focused in my aim to purify myself.

For me to enhance the taste of my Ramadhan with zikrullah, Quranic recitation, cursing-holiday and etc.

For me to avoid eating rice even more. Huhu~

24 comments:

efiey fieza said...

zaki,
aku nk mkn semuaaaaaaaaaaa!!!!!!

KnowLee said...

Suka btul dia ni letak pic makanan. Jaga2. Makanan Malaysia mmg best tp kandungan nutrisi nye sgt la marabahaya. haaaa...

Tuan Caracol said...

erm
zaki, kasi resepi makaroni ari tu...

bufoasper@gmail.com

szakif said...

pojan...

Muhammad Zaki: oit
Muhammad Zaki: resepinya same je dengan yang fried fettuccine tuh
Muhammad Zaki: bezanye pasta nye je

szakif said...

knowlee..

heh.. nantikan apakah sebenarnye significant gambar2 tu bile entry tuh siap k~ hehe

thanks for the advice oso :D

szakif said...

fieza...

beli sendiri okies~ huhu~

syuhadah dzarawi said...

adeH...sangat menguji nafsu makan saYa~ banana split is my favorite(^_~)

szakif said...

syud..

naseb baik ko tengok sekarang, at least boleh lagi kalo nak cari dan2 dan makan dan2 tu gak. nanti da puasa, aku tak bertanggungjawab tau kalo ade sape2 terbatal puasa nya atau termakruh puasanya~ huhu~

slackerz said...

'at least boleh lagi kalo nak cari dan2 dan makan dan2 tu gak..'

*drooling*

*home-sick*

szakif said...

slackerz...

visiting my blog made it even worse isn't it?

huhu~

can't help it...

nurilahi said...

to slackerz..

tu pesanan penaja supaya jangan datang dah :P

zaki ni kemut ah~~~

do'a untuk die sorang je..tak bek~~!

szakif said...

as...

suka hati le~ blog aku =P

kalo nak, copy doa2 tu (kecuali yang terakhir) pastu post kat blog sendiri k... maka jadila orang untuk semua orang kalo semua orang buat mende yang same~

;p

slackerz said...

hahaha really?

szakif said...

slackerz...

positive! hek..

kat india takde ke makanan yang at least menyerupai makanan malaysia?

takpe. kalao dipanjangkan umur dan dipertemukan jodoh kite berjumpe suatu hari nanti (i mean.. ya.. jaz jangan jeles~) i'll cook for you k...

*matila aku bukan reti sangat masakan malaysia in fact! hohoho

slackerz said...

sadly...nope..=(
sumenye kene masak sdr..slh satu kebaikan,at least taula msk mknan yg tak pnh bmimpi nk msk..huhu

tp bile mls n sibuk melanda..mkn telur ngan kicap pn jd..huhu

yay!!=D blh request ape2 yg diidamkn kee?;)

szakif said...

slackerz...

i love that ko terus mention apa yang baik drpd ketidakbaikan itu. that explains a lil bit that tou tend to see things from the bright side. bertuah jaz~ hu~

owh kat sane pun ade kicap eh? kicap dengan telur pun jadi la daripada tak makan langsung kan~

nak request pape insha Allah boleh.. :D

Master J said...

aku btuah??hehe..mmg =D

kicap 2 kannn....ada citer actually...hehe..slackerz xdpt dr india...dia dpt dr supplier 2...sapa supplier dia??biarlah dia citer sndiri..hehe =p

szakif said...

master j...

wah! aku suke mendengar cerita!

so slackerz... cite ah pasal kicap tu.. ape kes?

btw meh aku kongsi sikit pasal diri aku dengan kicap.

mase kecik2 dalam umur2 tadika dan sekolah rendah, aku memang takleh nak dipisahkan dengan kicap. sampaikan mase tu orang kaitkan warna kicap dengan warna kulit aku.. huhu~

now your turn slackerz~

orang kulit kacang soya senyap2 je eh~

jennyto said...

wah. de.li.cious.

hehe.

szakif said...

jennyto...

me.mang.pun

hehe...

dammit said...

dammn, seriously tanak bukak blog ko siang2. hahaha

szakif said...

dammit...

this one also i cannot help eh. bukak blog aku memang banyak dugaan.. ngeee :D

slackerz said...

erk..kicap..hehehe mane leh gtauuuu...haih..serious tercabar iman melihat mknan..

*yes...im a erm...pencinta mknan*

i eat watever i wana eat..no restriction..hehehe

szakif said...

slackerz...

owh. takmo ceritakan kah? baik~ nanti aku paksa jaz ceritakan.. :P

dulu, aku pun ame dengan ko. ape je, bedal~ hu~ tapi sejak ade concern pasal keehatan ni, so sekat2 banyak. especially nasi.. hekhek...

dan dulu jugak aku pencinta kicap!!!! tak leh makan nasi kalo takde kicap. huhu~

*ok. da terliur. tengok kol bape aku post nih. hu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...