Friday, August 22, 2008

The Keyboard


Anda diberikan NKRMG dan A untuk membantu anda menyelesaikan soalan berikut...


That was more or less the script by Halim Othman and late Hani Mohsin when they hosted the TV programme named Roda Impian. I liked to watch the programme since it challenged my knowledge in Bahasa despite the annoying sound from the spinning wheel, and sometimes from the overexcited participants.

"Wang besar! Wang besar!"


Pooop.

Muflis.

Padan muka.

By the way I wonder: Did I use too much Bahasa when I use my laptop or more specifically the keyboard that it caused the N button to be like the picture above?

Why not button A?

Owh, English language does not use A as much as E. Isn’t it?

By the way I wonder again: How many of you didn't get the real meaning of the previous entry? Does it sound too academic? Come on... Read it thoroughly and carefully. You'll find a lot of jokes are in it. Haha...

14 comments:

nurilahi said...

amboi, ganaih nya hang

szakif said...

as...

heh. macam tu ganaih eh?

as pernah ade kes macam nih? komputer aku nih da 3 tahun usianya~ :D ngeee...

nurilahi said...

bajet die nye komputer je reach 3 years, banyak lg orang len.

Mesti keje2 secretary sciencess + IQuest manjadi antara penyumbang :D

Inilah manusia, mesti nak cari sebab, tapi apa salahnya kan..?

afala ya tafakkaruun..??

szakif said...

as...

heh. pasal aku cam da rase kena beli laptop baru, tapi tak sumber kewangan. boleh? hu~

tapi sebenarnye takde la buruk sangat laptop ni sampai nak kena buang. da banyak jasa laptop ni. sayang~ :D

as faham tak isi dlm entry STBB disease tu?

myadlan said...

eh. kamu masih pki desktop kah?
org hebat2 yg bz sana sini kene ada laptop la senang berurusan sgala..

aku paham isi ko yg kelakar itu. ko ni mmg klaka la zaki.. hehe

szakif said...

myadlan...

lan.. tengok gambar tu betol2.. itu laptop ah~ :D

bagusnye! you're not really from science-based filed but yet you can understand what i wrote! and most shockingly ko adalah orang pertama yang mengaku faham. terharu~ T_T

kelakar? tak ah~ cam badut plek kelakar2 nih. huhu~ :D

Master J said...

tsk2...kalo org ngah lemah2..tny dia "xmkn nasi ke?"

ko ni plak..xmkn nasi..tp mcm tlbih mkn nasi jer smpi keyboard pny key pun tcabut..hehe...

szakif said...

master j..

tak kire la orang tu makan nasi ke tak, tapi yang pasti keyboard memang tak makan nasi. pasal tu dia tak tahan.

confirm!

izzahismail said...

hey there ;))
bloghoping kt iiumbloggers ;))

i remember you!! the secretary of i quest!

hush2,too busy being a secretary smpi laptop jadik cmtuh.hehe ;)

have a good day!

szakif said...

izzah...

izzah MC tu ke ni? welcome!

izzah da join ke community iiumbloggers tu? join ah...

erm.. boleh katekan begitu jugak la.. dalam banyak2 key, itu SAHAJA yang jadik camtuh. nape ntah.. :D

nurilahi said...

Kalau tak faham dah lama tanya lah ;P

szakif said...

hasanah...

:p

tahniah! anda bijaksana..

name pun pelajar science-based kan~

nurilahi said...

erk, bukan sebab pelajar science-based kot,

Tapi..

sebab sekepala ngan zaki ;p
able to read your mind tru ur words.
I think others could too ;)


Pelajar science-based tuh extra kredits ah :D

szakif said...

as..

wahaha~ naseb baik bukan kembar.. sekepala katenye.. haha..

but it's a compliment for me for you to say that. terharu T_T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...