Friday, August 29, 2008

Aku Mahu Pulang


Jom makan!

Mana?

Crocodile?
Tak nak la. Mahal.

Santai la kalau macam tu.
Erm... Jauh la pulak. Mahal pun ye gak. Lagipun dah pernah pergi...

Zuzana sudah~
Isk.. Apa barang?!
A'ah. Sikit-sikit Zuzana. Muak tau.

*senyap seketika*


Sara Thai la kalau macam tu!
A'ah. Aku pun tak pernah ke situ. Orang kata sedap. Jom ah.

JOM!!!

Berapa kereta nak pergi ni? Rasanya macam lebih 5 orang ni?
2 kereta. Jangan risau~

CANTEK!

Eh. Kejap. Panggil lagi sorang. Tunggu kejap eh.
Okeh. No problem. The more the merrier...

*Dalam kereta. Takde benda nak buat. Check SMS.

Dah baca. Delete.
Dah baca. Delete.
Dah baca. Delete.
Dah baca. Del.. Eh! Malam ni aku ada meeting la ngok!

Cancel pergi Sara Thai!

36 comments:

Tulip Merah said...

Selamat pulang ke tanah air... he..he...

szakif said...

tulip merah...

doakan kepulangan kami semoga selamat hendaknya..

amin...

:D

nurilahi said...

Hahahaha..

when to many things datang, we tend to forget the important things..

Take care, selamat pulang selamat berpuasa.

*As je kot yang stay lagi kat UIA..isk3...

szakif said...

as...

ingatkan da leh rilek2, rupenye ade lagi..

huhu~

nape tak balik as?

ILA said...

ENTAH APA2 LER KAU NIIII..NGOKKKK!!

WAHAHAHHAA..LARIIIII!!!


psssttt..
betul2 tak nak jmput akak kerrrrrr!!!citttttt!!!

ILA said...

Have A Safe Yr JOurNeY...
Jgn lupa tolong abah gi market Banting..cari brang2 mentah untuk masak sedap2 kat ari ahad & persediaan utk sahur di pagi isnin:D

zulyunus said...

Hahaha....

AGM sciencess dah dekat rupanya.

szakif said...

kak ila...

suka je kan kate orang ngok. ngok!

:))

isk. ade hati nak kena jemput.

wek! ;P

(^_^) Lady In Blue (^_^) said...

hu~
siannye
aku da blik umah pon
hahahahaha *gelak hell

sara thai kt ne?
xpenah dgr pon

myadlan said...

mcm best je makan kt sara thai tu..

nnt kalo pegi kuantan ko kne tunjuk kat aku la.. huhu

eh bulan pose mana bleh pegi plak..

Akmal Azeman said...

hahah! i pity u! tak penah ke mkn kat sara thai??? siannn~~~ heheh :P

owh btw..suda lame tidak mendengar my lovable big bro mengomen di blog adeknyer yg plg chomey. hehehe *gelak perasan*

szakif said...

LIB...

hek eleh~ dia ingat dia sorang je ke yang balik rumah gak? *melaporkan drpd rumah. ko orang pertama yang aku reply drpd rumah. ko harus berbangga. *wink2..

sara thai.. erm.. tahu tak pasar malam jalan gambut. terus je kat jalan tuh.. depan gereja.

try ah.. ok gak situ.

szakif said...

myadlan...

boleh jerk kalo nak gi bulan posa~ ko kan kalao bertolak drpd gombak kan da dapat title musafir, so boleh je kalo nak makan siang puasa nanti (kalo kena tahan jabatan agama aku tak tanggung =P)

tak a~ pergi malam suda~ malam lagi best feeling nye..

jab. bile2 ko nak singgah ke kuantan gtahu je aku. kot2 aku bleh jadik pemandu pelancong tak bertauliah. hehe...

szakif said...

kema...

aku pernah la pegi makan kat sara thai. member aku yang sorang tu yangtak pernah pegi lagi..

dan nak mengexaggeratekan lagi cerita, aku first time makan kat sara thai, dibelanje oleh prof ridzwan ok~ lalala...

jeles ah tu.. hehe~

szakif said...

eh jab. zulyunus nye komen aku tak balas lagi. hek~

szakif said...

zulyunus...

sebenarnye, itu yang aku nak tampilkan dalam entry ni, pasal... jeng jeng jeng....

tungggguuuuuuuu......

slackerz said...

slamat bercuti!!(=

*gmbr2 mknan malaysia mmg melemahkn ketabahan diriku*

mau mkn mcm tu jugakkkkkk...

szakif said...

slackerz..

selamat bercuti juge~ kalo ko sedang bercuti la :P)

nanti balik malaysia minta our dearest thinny little guy belanja makanan camtu k.. minta dia belanja kat sara thai~ haha...

KnowLee said...

Apa2 pun, makanan kat Kuantan mmg mahal bangat. Skali makan, mcm makan kat KLCC. Huhu.

:: !zyan :: said...

haha...pnah jugak mmc tu dulu...tgh2 mkn..tgk2 sms (baca,delete,baca,delete...etc). pastu br perasan ade meetings / appointments...huhuh

szakif said...

kak knowlee..

isk.. KL lagi mahal la~ tapi nak bandingkan Gombak dengan Kuantan, memang Kuantan lagi mahal la~ nape eh taraf hidup kat sini cam lebih berbanding pinggiran KL?

szakif said...

izyan...

itu la gunenye simpan sms utk perkara2 yang blom settle kan? huhu~

Master J said...

suka2 je suh aku blanje dia eh???

kalo aku blanje..aku xmain ah blanje tmpt mcm sara thai mcm 2..aku bwk mkn g tmpt2 "top" jer..hehe =p

kan slackerz kan?? =)

szakif said...

master j..

ye la ye la~ ko orang yang mampu~ boleh la kate camtu.. hu~ =p

tapi..

erm..

tapi..

taknak ajak aku ke?

teeehehe~

slackerz said...

dun mind anywhere as long as i gt to eat malaysian foooddddd...

hilton jom!erm..u do hv hilton kn kt ktn?=p

szakif said...

slackerz...

jaz sila jawab, soalan aku dan slackerz... huhu~

jab. kat kuantan memang takde hilton dear~ tapi hotel2 lain ade la pulak~ hilton je tak sampai lagi. pasal takut bersaing kot? pasal da banyak sangat hotel kat kuantan nih..

jaz perasan tak?

slackerz said...

hmmm...yes2 sila jwb..(=
i'll go all da way to ktn if ade org tu nk blanjee...=p
and szakif..
i dun thnk he mind to blanje u as well..heheh

szakif said...

slackerz..

you sure??

let's that fella answer that.. hey my little thinny brother... would you bring me as well.. hekhek~

btw ade plan da ke nak balik bila slackerz?

slackerz said...

yesssss...after my 1st year abis..which is....






























a week from nw..i'll be homeee!=D

Master J said...

baik u both g hat trus..ni bls2 komen..hampeh...

hehe..anyway..blanje2 ni 4 slackerz je boss...sori =p

hotel vistana ada ;)

szakif said...

slackerz..

WAH!!! tak lama lagi rupenye dia da nak balik. teringat plak tetibe mase dulu mase tibe2 jaz takde kat bilik. pastu aku tanye kat roomate dia, mane jaz? diorang jawab, jaz balik pasal nak hantar makwe dia gi flight ke india.

from there la yang i knew that... ala.. you know what i mean.

ok. da menyimpang.

so balik malaysia nanti, have a safe journey ya..

ingat tak hobi aku ape? kumpul keychain! so aku nak keychain! haha~

szakif said...

master j..

heh. betol gak. tapi takde sape nak bagi aku YM dia. huhu~ but i like la "chatting" this way. comel je kan slackerz?

ok la.. aku pun tak nak spoilkan korangnye meeting. tak nak belanja aku pun takpe... hu :P

KnowLee said...

Tu la i wonder. Masa duk gombak dulu akak leh save duit almost rm1000 tiap kali end of sem. Tp kat Kuantan mmg sengkek abis la. Duit cukup2 tinggal utk balik kampung je. Haa.

szakif said...

kak knowlee..

pasal banyak ulangalik kot. kat KL kalo nak perak kan dekat sket kalo nak banding dengan kuantan.. ke tak? hek..

pastu elok plak kan kite kena banyak spend kat mende2 miscellaneous cam minyak kereta terutamanya psl public transport sangat la poor kat kuantan. kan? ke tak? hek...

tapi akak hebat ok~ jarang sangat saye dengar ade student pompuan yang leh simpan berbaki RM1000 in the end of semester. ketara akak bukan jenis yang boros. ke tak? hek...

slackerz said...

hehehe yes comell...been busy a few days membeli belah..huhuhu rindu udara malaysia...AMAT!


oohh..ade ym kah?

szakif said...

slackerz..

if you dont mind, add me az_zakingompol@yahoo.com eh... :D

ko beli belah tu, carikan la keychain utk aku sekali.. huhu~ kalo dapat lebih drpd keychain pun, boleh gak *matila demand lebey~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...