Sunday, August 31, 2008

I Wonder...


If we can gather discussing the assignments right on the floor in a circle,
if we can gather having meals and sharing the laughter around a table,
if we can gather stabbing other friends from the back, eating their meats while grabbing the pillows,
if we can gather watching movies and TV shows in front of the television,
why shouldn't we be able to gather reading the Holy Quran congregationally during this coming Ramadhan?

14 comments:

Jagatraya said...

betul,betul,betul.
Bila nak belanja buka pose?hehe

Tuan Caracol said...

bley wat tadarus online ker??
aku nak join...

Badrul Aini Sha'ari said...

salam perjuangan...

datang la join program kitorg kt gombak :)

I am D**** said...

selamat menyambut hari kemerdekaan yg ke-51 dan, selamat menyambut ramadhan!

szakif said...

jagatraya...

heh. macam cite katun mase posa tu plak.. betol3..

belanja berbuka? settle. ko gi je H4.7. insha Allah ade la juadah disediakan. papehal buat la appointment k.. :D

szakif said...

pojan...

uiks. kalo ade da lame aku panggil ko sekali.

ke memang da de tapi aku tak tahu?

jom join sekali!

szakif said...

bad..

i wish gombak dengan kuantan dekat macam mahalah uthman dengan faruq jer~ hu...

ape je yang ade kat gombak weh? banyak ke prog2 tadarrus alquran?

szakif said...

dinie...

selamat menyambut hari kemerdekaan yg ke-51 dan, selamat menyambut ramadhan juge!

ko gi mane cuti ni? bercuti kah?

KnowLee said...

Bapak akak penah dgr ceramah agama kat 1 surau ni, ustaz tu ckp, manusia ni kalo bab lalai n seronok2 or bab dunia, mmg laju je buat.

Tp kalo bab akhirat, mmg agak lembab sbb syaitan tu sentiasa halang kita. Memdgkan skang ni syaitan dibelenggu, sumer terpulang pada diri manusia tu sindri. Dia kena kawal nafsu dia la. Benda2 camni ni pun leh dikatakan nafsu jgk. =)

I am D**** said...

zaki,aku skrg kat kampung.kulim..hehe.ko dok umah je ke?

Admin said...

kak knowlee...

exactly! so time bulan puasa ni untuk kite kembali memuhasabah diri kite kembali.. itulah antara hikmah kenapa syaitan dibelenggu..

szakif said...

ok. kat atas ni aku k....

dinie..

tu ah, aku bace blog ko, bleh plak ko balik ke kampong time cuti nih (nape plak tak bleh aite? hu~)

aku dok rumah je la~ kan ade exam pas cuti ni. nak bace note segala~

dammit said...

lpas bace ayat last, rase seperti diketuk.haha

szakif said...

dammit...

rase terketuk kah?

can't help it. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...