Thursday, May 18, 2006

Rabu - Semakin Hangat Apabila Khemah Mula Dipasang

Because of time factor, i dont arrange the pictures on sequence, accordingly. The thing is, those are the things that we did before the kenduri doa selamat on wednesday night... Layannnn...

Me doing bla bla bla.. *dont know what the term in english but its kinda melekat2kan plastic by using heat la..

bride wanna be... my sister in law wanna be.. 3years older younger than me actually~

those makcikz and me in work... packing the kerepeks into plastics

bridegroom wanna be... sorry for the poor pic ye nad?

khemah already set up...

men aka crocos responsible to set up the khemah...

i dont know what's the motif of putting this pic here but it looks nice isn't it? muahaha~

owh it's me again vacuuming the floor after bentanging the carpets... i'm wearing SAMBEST's sport t-shirt~ it's tight already~ :D
luv the shorts wif lots of flowers eventhough it looks funny~ who cares?

owh its my limbs! muahaha~ seriously ma mum is not a good photographer@pic snapper... i'll never ask her to do me favor snapping pics again. lol!

owh it's my makcik's limbs! cutting the coconut into two

the garage which supposed to be vehicles park has been changed into barn@bangsal... this is where those makcik2 will be spreading gossips all day long on sunday.. we'll see!

again.. i dont know whats the motif of putting this pic here but it looks nice and tasty!

altho those "monjong" helped my parents in saving bugdet, we have to buy other things as well... ye la, they gave us the very very cliche gift causing my house packed wif the same things, especially kentang! banyak nak mampus~
mengadu bley?~

[BAPAK bengang GILE semalam takleh online pasal "line sibuk"...]
[i need time to spend to reply your comments later... i'm currently busy like hell]

12 comments:

Anonymous said...

Hem...byak kentang sebab mereka tau, balance lepas kenduri mak Zaki boleh guna buat karipap.ye x??
Eh..apa gift org yg datang "kondangan" @ "becek"? tak kan keropok je(ref fr picture).
Itu..gmbar yr sister in law @ bakal in law?? Zaki ni anak k berapa yeak..(c-buk je nak tau)
Rgds.Syasya
(balance2 yg terover tu biasanya my family jual balik kat kedai)

Anonymous said...

oh ye..that bakal pengantin pompuan (lepas melihat kali k2) .Em..wes jagong nak umah kuwe ke? roso lain waih.Knopo rewang sekali nang umah mu??Mesti eneng cerito di sebalik eh.Orak opo ler..orak payah explain angger susah (baru perasan deeh memang bantu keluargamu nang warung so bantu nang umah juga)..tapi kok janggal yo..(jawa kmbali..mok wong lain fahm maksud te..)sya

Anonymous said...

nice pics! n kagum ok dgn adat budaya serta semngt kerjasama nk menjalankan satu majlis.. x dpt kat bndr nih... kalau kat bndr, catering sajor!
tp sgt sweet kamu posing vacuum rumah! seluar bunga2 lagi,sama mcm karpet...! hehehe..
-LaDy AnGeL-

myadlan said...

makin bz dgn kenduri, makin byk posting! slmt pengantin baru yek...

fonso zone said...

haha..ko pakai seluar bunga2..
kahkahkahkahkahkah..

szakif said...

kak syasya...

Hem...byak kentang sebab mereka tau, balance lepas kenduri mak Zaki boleh guna buat karipap.ye x??
hm.. betul jugak, tapi tak manis la kan.. orang bagi gift tu utk digunakan mase kenduri, bukan utk dijual....

Eh..apa gift org yg datang "kondangan" @ "becek"? tak kan keropok je(ref fr picture).
hehe.... so far itu je la yan gdah disiapkan... tak tau plak kalau ade lagi yang lain pasni...

Itu..gmbar yr sister in law @ bakal in law?? Zaki ni anak k berapa yeak..(c-buk je nak tau)
Rgds.Syasya

owh owh owh... masih lagi berkisarkan tentang adik beradik keberapa saye ni.. hm~ secara ringkasnya, kedua~ ia sangat complex

(balance2 yg terover tu biasanya my family jual balik kat kedai)
daripada barang-barang tu jadik busuk tak termakan, baik jual dak? senyap2 dah le... hehe..

[apa yang akku fikirkan...]
[buat karipap pun sodap!]

szakif said...

kak syasya lagi...

oh ye..that bakal pengantin pompuan (lepas melihat kali k2) .Em..wes jagong nak umah kuwe ke? roso lain waih.Knopo rewang sekali nang umah mu??Mesti eneng cerito di sebalik eh.Orak opo ler..orak payah explain angger susah (baru perasan deeh memang bantu keluargamu nang warung so bantu nang umah juga)..tapi kok janggal yo..(jawa kmbali..mok wong lain fahm maksud te..)sya
orak jagong nang ngomah la syasya.. dee cume rewangi wae... lepas tu dee balik la... hm~

[apa yang aku fikirkan...]
[sedap plak lagu januari ni]

szakif said...

lady angel...

nice pics! n kagum ok dgn adat budaya serta semngt kerjasama nk menjalankan satu majlis.. x dpt kat bndr nih... kalau kat bndr, catering sajor!
masalahnye sekang orang kampung yang berangan urban pun dahde yang gune catering.. nak tau satu cerita. ade la sorang jiran saye ni. anaknya ade 5 orang, semua perempuan dan semua dah kwen. paling latest 2 minggu lepas. bila buat kenduri kawen, tak sorang pun terlepas drpd gune catering. sampaikan saudara mara si jiran ni mengeluh pasal nak naik rumah pun tak boleh pasal memang kawasan dalam rumah kemas nak mampus! maksudnya saudara-mara ni just datang rumah, makan, salam tuan rumah pastu balik. sangat tak muhibbah!

tp sgt sweet kamu posing vacuum rumah! seluar bunga2 lagi,sama mcm karpet...! hehehe..
muahahahaha.... ape pun orang nak kate, seluar tu yang paling memudahkan saya untuk bergerak~

[apa yang aku fikirkan...]
[bace juga posting tentang camping di Sg Congkak]

szakif said...

myadlan...

makin bz dgn kenduri, makin byk posting! slmt pengantin baru yek...
itu pun aku amik mase sekejap je nak buat posting ni... kalau ikutkan hati nak je aku karang caption panjang2... tapi mase membataskan...

[apa yang aku fikirkan...]
[kalau terserempak aku kat UIA tegur ye Lan?]

tulip said...

hai WAK..bz yer dia...besh yer bnyk mknn..cam ner nak dtg sane..kang dtg2 kene halau..yelah, dahlah xde kad jemputan...
awak, ckp kat abg awak tu, selamat pengantin baru yer..heheh
saya pun nanti akn menjadi pengapit pengantin kwn saya kat bating gak tapi 4hb, nanti sy ltk gambo tu kat blog sy..jgn lp singgah...hidup BANTING!!!SENYUM...

tulip said...

lupe nak bgtau...hihi dah tuka nama lah plak...sy asrar.hihi

worm said...

OMG! szakif, u really can speak jawa??!!!

kalo my dad dengar sure die nak join sama!!

my mom pun cakap jawa!!

kitorg pun org jawa..kid cuma tau cakap satu, dua, tiga jer.

siji, loro, telu, pat pat, limo..

6,7,8,9,10 ?? tak ingat! ape huh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...