Monday, May 29, 2006

Pre-Softies

Sebelum aku muatkan fikiran aku tentang softies, baik korang bace dulu artikel ni... Aku dok bloghop sana sini, maka terjumpe artikel ni kat blog seseorang. Kredit kepada seseorang tu.

Dan jangan lupe untuk membaca luahan hati seseorang "sesuatu" dalam poll yang aku buat. Hanya dengan klik dekat di sini korang akan dibawa terus ke ruangan tersebut. Sangat kasihan~


Dimana Tahap Anda?

" Artikel ini diambil di http://budakmalaysia.tripod.com/irfanhakim/index.html "

Masyarakat sering beranggapan lelaki homosexual adalah agak feminine. Ada yang begitu. Ada yang tidak. Jadi apa makna semua ini ? Straightacting ? Masculine ? Feminine ?. Sukar mentakrifkanya kerana ia mempunyai makna yang berbeza bagi berbeza orang. Oleh itu sukar untuk menentukan sejauh mana seseorang itu straightacting atau jantan tulen. Adakah bermakna seseorang yang straightacting itu lebih baik dari yang feminine ? Adakah menunjukkan ke'gay'aan anda bermakna anda feminine ?
Setiap orang mempunyi kecenderungan mereka sendiri terhadap lelaki yang mereka suka. Sebagai contoh "Sukakan anak ikan" atau juga mahu yang "Bottom". Atau juga anda mungkin suka pada lelaki yang 'straightacting' atau mungkin juga seorang yg berstatus 'Queen'.

Apapun, tentukan di tahap manakan anda berada ...

LEVEL 1 -- Tingkat teratas dalam kategori straightacting

Tiada lagi tahap yang paling tinggi daripada ini. Jika anda dalam kategori ini, anda sebenarnya berada dalam suatu tahap kejantanan mutlak sehingga tidak akan ada siapapun dalam dunia ini yang menyangka anda tidur dengan lelaki. Gaya serta tingkah laku yang straight bagi lelaki gay dalam Tahap 1 ini sangat mantap sehingga seorang lelaki heterosexual pun belum tentu mampu melakukanya. Tiada siapa yang menyangka anda seorang gay kerana tiada sebarang hint atau petunjuk yang anda adalah lelaki lembut. Anda membawa image macho serta jantan sepanjang masa. Anda berkecimpung dalam dunia lelaki sejati. Keseronokkan bagi anda mungkin dengan menyaksikan WWW wrestling atau sanggup menyengkang mata menyaksikan siaran tertunda perlawanan bolasepak. Jika anda menari di club, kaki dan tangan anda kurang bergerak.


--------------------------------------------------------------------------------


LEVEL 2 -- Sangat straightacting

Sukar bagi seseorang mengenalpasti anda sebagai Homo boy. Semua tindakan anda bagai dirancang dengan cermat secara yang tidak mempaparkan ciri yang dianggap lelaki lembut.


--------------------------------------------------------------------------------


LEVEL 3 -- Selalunya straightacting

Anda melalui hidup yang normal tanpa 'banyak persoalan' kerana ramai yang menganggap anda adalah straight. Kadang kala ada segelintir yang perasan beberapa ciri 'kelembutan' anda tetapi ia tersanggah dengan mudah bila mana anda tiba-tiba mempaparkan ciri-ciri kejantanan anda pula sehingga menyebabkan mereka tidak sempat memikir dan menganalisa ciri yang satu lagi itu.


--------------------------------------------------------------------------------


LEVEL 4 -- Agak straightacting

Beberapa orang mungkin mengsyaki yang anda bukan lelaki heterosex. Tiada siapa yang pasti, tetapi ada khabar angin mengenai apa aktiviti anda dihujung minggu. Kebanyakkan ciri-ciri anda adalah straight tetapi terdapat beberapa ciri lain yang menyebabkan orang tertanya-tanya, tetapi tidaklah begitu nyata sehingga seseorang itu boleh menengahkanya.


--------------------------------------------------------------------------------


LEVEL 5 -- Agak lembut

Bukan setakat emak anda, tetapi makcik Janitor di office anda pun tahu yang anda suka tidur dengan lelaki. Ciri straight acting anda agak sedikit serta ciri feminine yang mula menyerlah. Anda cenderung menjadi lelaki yang sensitive dan rapat dengan rakan-rakan wanita di office. Lengan anda pun jelas nampak tidak bertenaga.


--------------------------------------------------------------------------------


LEVEL 6 -- Selalunya lembut

Orang mula bertaruh yang anda adalah gay. Anda banyak membuat sesuatu dan pelakuan yang agak stereotypical dengan pelakuan feminine gay. Anda enjoy meneroka alam feminine dalam diri anda. Kebanyakkan orang menganggap anda gay dan melantakkanya dan anda pun menerima keadaan itu.


--------------------------------------------------------------------------------


LEVEL 7 -- Agak lembut

Sudah sampai tahap orang menganggap 'emmm, sah gay...'. Pelakuan anda yang konsistent membolehkan seseorang yang berurusan dengan anda merasakan anda sebagai 'fun loving homo boy'. Anda nyawa sesuatu party. Bila bercakap, tangan anda bergerak sama banyak dengan mulut anda. Pakaian anda nampak begitu perfect sehingga kadang kala nampak macam palsu.


--------------------------------------------------------------------------------


LEVEL 8 -- Sangat lembut

Hendak sangat dan mula menunjuk-nunjuk. Tidak mahu berselindung lagi. Anda mahu dunia tahu yang anda bangga dengan diri anda. Peduli apa orang nak kata. Hidup terlalu singkat untuk menjadi seseorang yang bukan anda.


--------------------------------------------------------------------------------


LEVEL 9 -- Amat lembut

Jika anda belum lagi cuba untuk drag, pada tahap ini anda mula memikirkanya. Dalam samar-samar lampu pentas, hiruk pikul lelaki dan muzik, ia bagai mimpi jadi nyata untuk anda dengan dunia yang semakin kecil, pentas hiburan merupakan gelangangnya. Ia suatu dunia yang baru dan anda ingin orang tahu dunia pentas adalah dunia anda.


--------------------------------------------------------------------------------


LEVEL 10 -- QUEEN STATUS

Tiada yang lebih feminine dari anda. Perempuan tulenpun mungkin tidak selembut anda. Anda sebenarnya perempuan yang terperangkap dalam tubuh lelaki. Anda berusaha melakukan 'operation' dan setiap malam memikirkan alangkah baiknya menjadi perempuan. 50% pakaian anda sebenarnya direka untuk perempuan dan kehidupan anda rasakan semakin meriah bila lebih banyak lelaki Level 10 yang anda kenali.



Jadi, ditahap manakah ke'straightacting'an anda ?

24 comments:

|PrincesSs| said...

hahaha..

glad to say,i x termasuk dalam mana2 kategoripon diatas

tp nak tau blog owner kategori mana?

and a few of my frens jua..nak tau gak kat kategori mana..

GUBU-ans of de world please state your status~ ahahha

DaRk AnGeL said...

oh.. first lah plak..
tapi level2 ni utk lelaki jer kan? pompuan tak termasuk kan?
hmm..

DaRk AnGeL said...

alar.. sibuk lah nad! ;p
pergi study! isnin kan nak exam lagi...
p/s : kesalnya post baru pasal MALAS tak boley publish dlm blogku.. ;(

szakif said...

haha~ nad mengulang soalannya dalam YM jua~ maka aku tidak terkategorikan dalam mane2 level kat situ ok~

maka dark angel jua lambat beberapa saat daripada nad~ haha~ bukan first ok~ haha~

|PrincesSs| said...

thanks sebab bitau aku ko hapdet..dapat aku first..yeayy

szakif said...

ala nad... kantoi la ko... watpe btau aku btau ko aku dah update...? sila lady angel berasa marah ok~ hehe...

|PrincesSs| said...

owhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..
xperasannnnnnnnnnnnnnnnnn

szakif said...

haha~ nad sila berasa bangga ok~

W. A. Matiin said...

Woah woah someone's been doing his homework! Bagus zaki, aku pun nak tau gak pasal isu-isu kemasyarakatan ni. Kau baik buat double degree la, tak pun ambil minor sosiologi. Jom?

DaRk AnGeL said...

oh zakiiiiiiiii... hentak mu buat kali pertama boley??? motif berpakat dgn nad sajor?? oh siapa lah daku!! padahal sebelum tu mmg bukak nih takde sapa lagi bagi comments.. mmg tau sndiri tanpa dikau mmberitahu. survive sendiri sajor! tapi hanya kalah masa beberapa saat sajor.. takper, lain kali akan usaha lagi!

DaRk AnGeL said...

jgn terlalu gumbira nad! perjuangan belum berakhir.. kuikuikui.. tapi betol zaki, dikau kategori mana nih?
all the guys out there.. state your categories! kalau malu nak ckp, takper, kami anggap saja anda berada di level 9 atau 10. dan jua maklum lar.. diam tu tnda setuju kan... kuikuikuikui.. *wink*
senyum kuda : habis lar ramai tak mau komen dlm entry post kali nih! hahahahahahaa.. [saja nak buat onar boley?]

szakif said...

matiin...

Woah woah someone's been doing his homework!
hehe~ nasib terjumpe bley~

Bagus zaki, aku pun nak tau gak pasal isu-isu kemasyarakatan ni.
jom kite kongsi fikiran kita di sini~ bersetuju melambangkan persepakatan, membantah melambangkan perkembangan ke arah yang positif...

Kau baik buat double degree la, tak pun ambil minor sosiologi. Jom?
ko nak jugak ke? UIA ade ke? under HS ke? ala.... kalau kena tambah setahun lagi, bile nak kawen? bimbang bley~ :D

[apa yang aku fikirkan...]
[25 cukup matang untuk berumahtangga?]

szakif said...

dark angel...

oh zakiiiiiiiii... hentak mu buat kali pertama boley??? motif berpakat dgn nad sajor?? oh siapa lah daku!!

haha~ mase tu aku blom add ko dalam YM aku lagi ok~ sila sedar.... haha~ sape2 yang chat ngan Ym ngan aku seraya ku update blog, akan kukhabarkan jua~ maka sila berlumba~

padahal sebelum tu mmg bukak nih takde sapa lagi bagi comments.. mmg tau sndiri tanpa dikau mmberitahu. survive sendiri sajor! tapi hanya kalah masa beberapa saat sajor.. takper, lain kali akan usaha lagi!
tahniah kerana berusaha bley~

jgn terlalu gumbira nad! perjuangan belum berakhir.. kuikuikui..
perjuangan mmg takkan berakhir selagi mata belum pejam selamanya~

tapi betol zaki, dikau kategori mana nih?
sila jangan menyonsangkan aku yang tak songsang ini ok~ maka semua level itu adalah manusia yang MEMANG songsang ok~

all the guys out there.. state your categories! kalau malu nak ckp, takper, kami anggap saja anda berada di level 9 atau 10. dan jua maklum lar.. diam tu tnda setuju kan... kuikuikuikui.. *wink*
owh sangat TIDAK SETUJU ok~ haha~

senyum kuda : habis lar ramai tak mau komen dlm entry post kali nih! hahahahahahaa.. [saja nak buat onar boley?]
tidak bole ok~ muahahha~

[apa yang aku fikirkan...]
[first impression does not tell everything]

yasMin said...

oh.. i tulen~

DaRk AnGeL said...

sama lar kita min! hehehe

szakif said...

yasmin dan dark angel...

sila sedar entry ni ditujukan untuk LELAKI sesuatu ok~ sila sedar~

[apa yang aku fikirkan...]
[sejati]

Mohammad Ihab Ismail said...

Salam...

Wahhhhhhhhh hangat nih!!
Tapi perasankah anda??
Entry nih tak mendapat sambutan mana2 LELAKI pon!!
APSAL WEH APSAL???!!?!
Apakah kerana para Lelaki terasa terhina ngan perangkaan pembahagian jenis2 menatang alah nih??
Hahahaha...

Now, here I stand to voice out my opinion...
Pada aku, perangkaan menatang alah ni adalah FAKE dan SANGAT FAKE malah LEBIH FAKE DARIPADA BOB YG DIKATAKAN FAKE OLEH NADHRAH!!
Hahahaha...

Aku mengambil pendirian yg sama bila timbul isu EXTEREMIST AGAMA, MODERATE MUSLIM, TRADITIONAL CHRISTIAN atau2 apa yg seumpama dengannya...

Hakikatnya kita di dunia ni dilahirkan sama ada LELAKI ata PEREMPUAN...
Malahan yg KHUNSA tu pon nanti kena pilih jalan hidup nak jadi LELAKI atau PEREMPUAN semata...
Takde ahkam al-hayah kita yg membolehkan seseorg tu jadi dua dua...
Kejap jadi betina kejap jadi jantan cam amfibia...

Anda dilahirkan berfaraj?? maka wanitalah anda...
Jika berzakar, maka lelakilah anda...
As simple as that...

All these things hanyalah mainan duniawi yg cuba memecah-belahkan kesatuan manusia...

Kata akhir... Bubuh laa diri memasing dalam kategori mana2 pon...
Dah kalo fake tu, fake jugaklah maka ia tidak membawa sebarang makna yg significant hehehe...

szakif said...

setuju tapi malas nak bagi komenan satu persatu boleh~ adeh... sangat sibuk sekarang ni ngan mende lain~

Mohammad Ihab Ismail said...

Salam...

TUAN PUNYA BLOG TAKLEH MALAS OK!!
Hahahaha...

szakif said...

nak malas jugak! nak jugak! hahhahaa~

Anonymous said...

I say briefly: Best! Useful information. Good job guys.
»

Anonymous said...

Your are Excellent. And so is your site! Keep up the good work. Bookmarked.
»

Anonymous said...

I find some information here.

Anonymous said...

Very nice site! »

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...