Friday, May 19, 2006

Jumaat - Pernikahan suatu Ikatan

Pagi - Pelamin Dipasang

Alhamdulillah hari ni aku bangun pagi rase seronok sangat! Rase macam aku pulak yang nak kahwin... hehe...

Bangun pagi, tak gosok gigi lagi terus tolong pack kan kerepek macam hari tu.... Takde selera langsung nak jamah sarapan (nasi lemak lebih semalam) lantas terus tangan rajin bekerja...

Tak lama lepas tu, van pelamin sampai.. Aku ape lagi, snap snap snap la! Layannn....

I guess this one akan jadi sumthing like bumbung pelamin... Tengok nanti...

Haaa... aku agak ni akan jadi macam tugu kat sebelah kiri dan kanan pelamin... (aku bukannye mahir bab pelamin segala ni~)

owh sangat klasik bunga plastik ni.... motif ungu... Hm~ ungu bukanlah warne pilihan aku but the thing is, ni bukan majlis perkahwinan aku.... hehe~

Haaa.... dah nak siap... Kalau korang nak tahu pelamin ni diletak kat serambi luar rumah... sponsor ok~ pasal bakal pengantin selalu tolong tauke pelamin ni.. so jimat kos! :D


Petang - Pernikahan


Aku dah buang VC yang sebelum ni pasal aku rase tak praktikal untuk korang menunggu punye la lame untuk VC tu didonlod but at last hang kat tengah jalan walhal VC tu cume 2 minit lebih je... maka aku letakkan gambar pegun mase pernikahan yang bersaksikan masjid Kanchong Darat.

Aku terima nikahnye... Salah!!! Tak boleh ade "nye" selepas perkataan nikah! Sila ambil iktibar. Lafaz akad nikah yang sepatutnya adalah "Aku terima nikah si polan binti si polan dengan mas kahwinnya sekian sekian..."

Lepas dah sah suami isteri maka barulah boleh berpeluk-pelukan ye dak? hm~ tataplah gambar pengantin puas2 buat sape2 yang demand nak tengok...

Owh sangat artistik~ masalahnye pengantin lelaki sangat kurang lemak menyebabkan banyak lompang2 kosong dalam gambar ni :D

Mase kat rumah pengantin perempuan selepas selesai pernikahan.. menyerahkan hantaran dan mas kahwin...

Semoga mereka berbahagia sehingga ke akhir masa~ amiiiinnnn....

Aku merasmikan pelamin dengan aksi yang sadis boleh? muahaha....

Aku ingatkan khemah tu macam tu aje, rupenye langsir dipasang kemudian... hm.. lawalah sikit rupenye... masih lagi bermotifkan ungu~

22 comments:

Anonymous said...

Hem...ada rama2 ler.X takut terbang ke nanti..
so is mean everything buat kat umah lelaki lah ye..1 majlis je lah ye..ohh..

(biasanya belah lelaki sbgai majlis bertandang)sya.

|PrincesSs| said...

huiiiiiiiiiiiiiiiiiii cun nye pelaminnnn..

suka giler kerusi dia..nnt rumah aku kerusi meja makan..sumer macam tu lah ~

tu bukan bumbung ok..tp aku pn tatau nak namakan aper :-)

Anonymous said...

nad, itu gerbang pelamin nama nya.. gerbang utk sambut tetamu yg hadir ler...
wah.. tapi untung yer sbb pelamin di sponser...
tema kalernya ungu ker?
pape pun, mmg nmpk cantik n meriah ler...
x sabar nk tggu hari bersejarah tuh... bykkan gmbr lagi ek.. especially gmbr pengantin! hehehe..
-LaDy AnGeL-

szakif said...

kak syasya...

Hem...ada rama2 ler.X takut terbang ke nanti..
rama2 mati sajor.... malah takkan jadi bangkai lantas membusuk ok~ :D

so is mean everything buat kat umah lelaki lah ye..1 majlis je lah ye..ohh..
tak la.. kat rumah pompuan pun buat serentak... maklum la... rumah dekat je... tak sampai 2 kilometer pun~ terkejut?

(biasanya belah lelaki sbgai majlis bertandang)sya.
kali ni KITE LANGGAR ADAT bley? muahaha...

[apa yang aku fikirkan...]
[mula la kucing aku mengeow2 nak makan!]

szakif said...

nad... (owh ko tak balas msg offline aku ye...)

huiiiiiiiiiiiiiiiiiii cun nye pelaminnnn..
yups!

suka giler kerusi dia..nnt rumah aku kerusi meja makan..sumer macam tu lah ~
maka sila mencari di banting jua~ kat nogori takde ok~

tu bukan bumbung ok..tp aku pn tatau nak namakan aper :-)
ntah la, tapi letaknye benda tu kat atas pelamin la.. thats why aku kate cam bumbung...

[apa yang aku fikirkan...]
[pelamin rumah pengantin perempuan lagi lawa... bias ok~ walhal menggunakan tender yg same]

szakif said...

lady angel...

nad, itu gerbang pelamin nama nya.. gerbang utk sambut tetamu yg hadir ler...
ops maka amatlah salah tekaan dikau~ takde pintu gerbang segala ok~

wah.. tapi untung yer sbb pelamin di sponser...
tema kalernya ungu ker?

itulah untung membantu orang tu satu mase dulu... maka dibalas dengan mensponsor pelamin jua~ rumah lelaki dan perempaun ok~ sebenarnya tuan punye pelamin tu sedare ngan pengantin perempuan pun~ muehehhe... dari situlah mereka bertemu... spekulasi ok~ jangan percaye

pape pun, mmg nmpk cantik n meriah ler...
x sabar nk tggu hari bersejarah tuh... bykkan gmbr lagi ek.. especially gmbr pengantin! hehehe..

datang la sini lady angel. kate kat malaysia sajor.... hehe.. maka sila berbelanja banyak utk minyak kereta saje... minyak sangat mahal darsawarsa ini...

[apa yang aku fikirkan...]
[dah lame tak gune darsawarsa]

Mohammad Ihab Ismail said...

Salam...

YA ZAKIIII!!! Hahahaha...
AKU AMAT TERUJA OK TGK BLOG KO BERTUKAR BACKGROUND PIC!!
Hahahahaha...
MASYUKKK MASYUKKK!!
Ada aura pernikahan!!
Ini maksudnya jodoh ko tak lama lagi ok Zaki... tak lama lagi!!
Nanti kerusi sebelah ko yg kosong tu akan di isi sebentuk manusia...
Sapekah org itu??!??!!?
Jeng jeng jengggg...

Mungkinkah NADHRAH??!! Hahahaha
--> usaha memulakan gosip hanjeng di SZakiF !! Hahaha...


Papepon mmg respect sama deco pelamin...
Cun cun!! ;)
Aku rasa tema unggu dia tu menarik gak laa...
Sbb aku tak pernah tgk lagi pelamin tema Ungu ok hihii...
Ko nanti kawin colour apa pelamin Zaki??!!

Nadhrah aku tau... Confirm PINKY PANTHERRRRR hahaha...

toriq said...

motif gambar background ko duduk takder perempuan kat sebelah??? motif ko tak sabar nak kahwen??

hahaha...

pelamin mmg cantik ok~~ sure banyak telan belanja~ gulp~ :S

nanti aku kahwen aku tanak pelamin segala~ harap bakal isteri aku bersetuju~~ hehehe.. tak suka ok jadi tumpuan org duduk jer kat atas pelamin tuh.. tanak ler~~ wakakak..

lawanyer deco rumah ko... nih berapa nih telan belanja? isk isk isk.. banyaknyer.. bukan kalo belah lelaki takyah buat besar2 sgt ker?

nanti aku kahwen akan buat sempoi2 jua~ kecuali kalo ader bantahan dari pihak perempuan~ lalala..

*kalo aku kat mesia, sure aku datang umah ko walau tak dijemput.. sangat teruja nak dtg... hehehe..

Anonymous said...

Oh....so is mean yr brother tangkap cintan dgn anak jiran lah ye..bagusler nanti raya x yah nak gaduh balik kampung mana.Jimat segala.
(yeah...gi melaca)sya

Anonymous said...

Oh....so is mean yr brother tangkap cintan dgn anak jiran lah ye..bagusler nanti raya x yah nak gaduh balik kampung mana.Jimat segala.
(yeah...gi melaca)sya

W. A. Matiin said...

Salaam ya Zaki,

Tahniah berjuta-juta tahniah dan ucapan selamat melayari bahtera perkahwinan buat abang dan kakak ipar! It's truly a celebration of love to see a two Muslims in a holy union!

Amir Azmi said...

Sedang fikir ker sapa yang nak duduk sebelah pelamin tu?

Bagus, bagus... gambaran yang jelas tentang orang Melayu-Islam bernikah. Siap dengan movie..!

Esok kalau zaki kawin, dah tau dah macam mana nak buat entry Penikahan Zaki yang 'world'!

Makan nasi minyak jangan lupa cikgu!! :P

szakif said...

ihab...

YA ZAKIIII!!! Hahahaha...
AKU AMAT TERUJA OK TGK BLOG KO BERTUKAR BACKGROUND PIC!!
Hahahahaha...
MASYUKKK MASYUKKK!!
Ada aura pernikahan!!
Ini maksudnya jodoh ko tak lama lagi ok Zaki... tak lama lagi!!
Nanti kerusi sebelah ko yg kosong tu akan di isi sebentuk manusia...
Sapekah org itu??!??!!?
Jeng jeng jengggg...

hehhehehe.... aku try letak BG tu, sekali tengok lawa pulak, terus save template.. jangan buat sebarang spekulasi ok~

Mungkinkah NADHRAH??!! Hahahaha
--> usaha memulakan gosip hanjeng di SZakiF !! Hahaha...

maka sila sedar nad ade hati dengan kau jua~ (maka menepis kenyataan ihab dengan perisai yang sangat sakti) :D

Papepon mmg respect sama deco pelamin...
Cun cun!! ;)
Aku rasa tema unggu dia tu menarik gak laa...
Sbb aku tak pernah tgk lagi pelamin tema Ungu ok hihii...
Ko nanti kawin colour apa pelamin Zaki??!!

isy.... aku tak terfikir lagi tema segala ni... claon pun takde lagi... :D sambil menjelirkan lidah.

Nadhrah aku tau... Confirm PINKY PANTHERRRRR hahaha...
nad sila buat kenyataan balas... hehehe...

[apa yang aku fikirkan...]
[curi mase balas komenan sebab orang kat luar tu dah ramai sangat!]

szakif said...

toriq...

motif gambar background ko duduk takder perempuan kat sebelah??? motif ko tak sabar nak kahwen??

hahaha...

aku posign banyak untuk scene tu ok~ maka yang paling cantik adalah gambar bekgron tu, maka aku jadikan ia sebagai penghis blog ni.... hehe... tak motif ingat nak kawen segala~

pelamin mmg cantik ok~~ sure banyak telan belanja~ gulp~ :S
sila bace caption dan fahamkan ok~ sponsor ok~ maka tidak perlu mengeluarkan belanje utk pelamin~ hehe...

nanti aku kahwen aku tanak pelamin segala~ harap bakal isteri aku bersetuju~~ hehehe.. tak suka ok jadi tumpuan org duduk jer kat atas pelamin tuh.. tanak ler~~ wakakak..
meh aku pulang paku buah keras kat ko... motif ko tak sabar nak kahwen??

lawanyer deco rumah ko... nih berapa nih telan belanja? isk isk isk.. banyaknyer.. bukan kalo belah lelaki takyah buat besar2 sgt ker?
takde la mahal sangat deco, tapi masih dalam kemampuan kewangan mak abah aku la. memang biasenye belah lelaki kurang sikit, tapi mak abah aku tak nak kalah! muahaha..~

nanti aku kahwen akan buat sempoi2 jua~ kecuali kalo ader bantahan dari pihak perempuan~ lalala..
sekali lagi... motif ko tak sabar nak kahwen?? :D

*kalo aku kat mesia, sure aku datang umah ko walau tak dijemput.. sangat teruja nak dtg... hehehe..
kalo ko kat malaysia sure aku jemput ko... jangan takut...

[apa yang aku fikirkan...]
[orang kat luar ni, nak nyanyi biar betul la... sakit telinga aku]

szakif said...

kak syasya...

Oh....so is mean yr brother tangkap cintan dgn anak jiran lah ye..bagusler nanti raya x yah nak gaduh balik kampung mana.Jimat segala.
(yeah...gi melaca)sya

bukan jiran la.. tapi rumah memang sekampung la... jalan baik2 ke melake...

[apa yang aku fikirkan...]
[melaka dah sampai tapi tak pernah jejak johor lagi]

szakif said...

matiin...

Salaam ya Zaki,
Salam jua ya matiin!

Tahniah berjuta-juta tahniah dan ucapan selamat melayari bahtera perkahwinan buat abang dan kakak ipar! It's truly a celebration of love to see a two Muslims in a holy union!
thankx!

[apa yang aku fikirkan...]
[matiin bile nak balik malaysia ni?]

szakif said...

cikgu amir....

Sedang fikir ker sapa yang nak duduk sebelah pelamin tu?
waaa~ jangan buat spekulasi... takde fikir pape pasal sape yang bakal mengisi tempat disebelah... waaa~ *tapi memang gambar tu MACAM melambangkan aku tengah fikir macam tu la~

Bagus, bagus... gambaran yang jelas tentang orang Melayu-Islam bernikah. Siap dengan movie..!
saye dah buang muvie tu cikgu pasal tak praktikal. baik letak gambar je. kesian kat orang lain pasal saiz video tu besar 48MB lebey...

Esok kalau zaki kawin, dah tau dah macam mana nak buat entry Penikahan Zaki yang 'world'!
FYI, saye turut menerima tempias drpd perkahwinan abang saye ni... tak kurang daripada 50 orang dah tanye saye soalan ni: "Zaki bile pulak?" hm~

Makan nasi minyak jangan lupa cikgu!! :P
nasi minyak menu esok cikgu! insya 4JJl... aye makan kan untuk cikgu ye? hehe~

[apa yang aku fikirkan...]
[bertuah pasal asalnye nak tempah khas nasi minyak tu tapi ade PAKAR yang sanggup menolong memasakkan nasi minyak untuk kenduri hari esok... alhamdulillah... save budget]

|PrincesSs| said...

matila tampa korang berdua..
takde hati sama korang.. LOL..
Ko jgn zaki..
Ko jgn Ihab..

tp aku kalo kawen pon x mo bersanding2 segala..tanda malu yg amat sangat~~~ lantas takut aku pengsan diatas kerusi nanti

maka dgn itu aku hanya behasrat kusi2 tu wat kusi umah sajor..ahahahah

|PrincesSs| said...

malah boleh ke ek? kerana nnt mesti Prince William nak bersanding gak...

LOL

szakif said...

nad...

matila tampa korang berdua..
takde hati sama korang.. LOL..
Ko jgn zaki..
Ko jgn Ihab..

alelele.... malu tapi mahuuuu.... LOL jugeee :D

tp aku kalo kawen pon x mo bersanding2 segala..tanda malu yg amat sangat~~~ lantas takut aku pengsan diatas kerusi nanti
sila perhatikan kenyataan ini....

maka dgn itu aku hanya behasrat kusi2 tu wat kusi umah sajor..ahahahah
jadik perhiasan kat rumah je watpe.... baik kite gune utk persandingan kite le nad... (LOL bergande2)

malah boleh ke ek? kerana nnt mesti Prince William nak bersanding gak...
tadi kate tak nak bersanding, tapi bile sebut prince william nak pulak! muahahaha.. sila sedar prince william tak sunat ok~

[apa yang aku fikirkan...]
[sunat darjah 5]

|PrincesSs| said...

hahahah motif mengatakan ko da sunat masa darjah lima~

szakif said...

nad...

hahahah motif mengatakan ko da sunat masa darjah lima~
tkade motif... cume itu la ape yang aku fikirkan dan2 aku taip komen balas kat atas~

[apa yang aku fikirkan...]
[bapak susah lagu ziana zain nih!]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...