Wednesday, May 03, 2006

Persiapan Menjelang Majlis Perkahwinan I

Hanya tinggal kurang daripada 3 minggu sebelum majlis perkahwinan abang aku berlangsung. Macam-macam persiapan sudah dan sedang dilakukan... Antaranya seperti gambar-gambar di bawah...


Memperbesarkan jalan masuk ke rumah I...

Rumah yang sudah siap di cat I...

Memperbesarkan jalan masuk ke rumah II...

Memperbesarkan jalan masuk ke rumah III...

Rumah yang sudah siap di cat II...

24 comments:

SyafiqSygKamu said...

yeay 1st!

Wah...meriah bagai....hanya satu bermain di benak persoalan ku...
tak lama lagi cuti sekolah ke?

tema warna pe?oren?pink?

szakif said...

syafiq...

yeay 1st!

syabbasy syabbasy!!!

Wah...meriah bagai....hanya satu bermain di benak persoalan ku...
tak lama lagi cuti sekolah ke?


cuti sekolah tak lame lagi... hujung bulan 5 nih budak2 sekolah mula cuti 2 minggu.. napeye syafiq?

tema warna pe?oren?pink?

tema ape?? majlis perkahwinan ni? takdok! biase sajo... tak bertema warna segala...

[apa yang aku fikirkan...]
[tak pasti warna khemah nanti warna ape]

SyafiqSituSanaSini said...

cuti sekolah tak lame lagi... hujung bulan 5 nih budak2 sekolah mula cuti 2 minggu.. napeye syafiq?

sajor tanyo...maklumlah dah dok UK, tak tau bilanya budak - budak sekolah kat Malaysia cuti....almaklumlah.......

tema ape?? majlis perkahwinan ni? takdok! biase sajo... tak bertema warna segala...

maklumlah, skrg kan org kawen bertema - tema warna bagai....baru meriah segala....hahahaha.....

**dibawah cinta satu benua ku berlari mencari satu cinta cintamu ku ke syurga kan ku bawa ia(Syafiq Situ Sana Sini)......

W. A. Matiin said...

Ya zaki, send my tahniah to your brother and his future bride (your future kak ipar)!

Great place you have there man, your home looks cosy! Have a wonderful kenduri ;)

szakif said...

syafiq...

sajor tanyo...maklumlah dah dok UK, tak tau bilanya budak - budak sekolah kat Malaysia cuti....almaklumlah.......

hm... paham...

maklumlah, skrg kan org kawen bertema - tema warna bagai....baru meriah segala....hahahaha.....

yang bertema segala tu kalau banyak duit... kalau boleh pakaian nak seragam mase hari majlis tu... nak beli kain satu hal, nak menjahit lagi satu hal... hm.. tapi bagus jugak pasal kite boleh nampak keakraban keluarga tuh... terpulang lah...~ bagi aku no hal bertema2 ni....

[apa yang aku fikirkan...]
[warna ape yang sesuai utk aku nanti ye?]

szakif said...

matiin..

Ya zaki

ya matiin!!!! hehe... macam org arab plak ber"yaya" nih...

send my tahniah to your brother and his future bride (your future kak ipar)!

insya4JJl.... i'll send it for you....

your home looks cosy!

after being painted wif new colour, it is! before that... masya 4JJl... nak tunjuk pun malu... hehe... but actually not really cosy la... rumah kampung je...

szakif said...

ops... lupe plak berfikir2 utk komen kat atass bley?

[apa yang aku fikirkan...]
[mesti penat mase kenduri nanti...]

szakif said...

hm.....

Anonymous said...

Em....bagus2 ..dah dijangkakan anda akan meng view rumah anda..& sudah pastinya anda akan melihatkan suasana majlis perkahwinan itu nanti.Of cos yr friend kat over c wl be appreciated dan merindui suasana keramaian di Tanah air mereka.
syasya
(mcm pernah lalu jalan tu...tapi lorong belah mana ya..)

fizahanif said...

zaki.... kenapa x cat warna pink?
isn't it ur faveret kaler?.... muahahaha....
x per nanti aku datang yer... x sabar nak tengok ira (motif???)

ok nice pic la guna henset baru ker guna camera digital ko....
wawawa.....
papai...

Amir Azmi said...

Zaki, tanam azam dalam-dalam untuk berumahtangga dalam usia yang muda. Tersangat la bagusnya mengembangkan Umat Nabi Muhammad di usia yang muda.

Mudah-mudahan ditambah ilmu sebanyak-banyak, cemerlang dalam kehidupan, ditingkatkan akhlak setinggi-tingginya, menjadi mukmin yang memberi manfaat kepada mukmin yang lain. InsyaAllah, dikurniakan Allah sebaik-baik, secantik-cantik perhiasan dunia Ameen, Ameen, Ameen :)

Dengar khutbah nikah tu baik-baik, ada banyak hikmah tentang perkhwinan di dalamnya. :)

szakif said...

syasya...

Em....bagus2 ..dah dijangkakan anda akan meng view rumah anda..

hm... pandai pulak syasya ni buat jangkaan ye? syabbasy! hehehe...

sudah pastinya anda akan melihatkan suasana majlis perkahwinan itu nanti.

itu sudah pasti... majlis perkahwinan macam ni bukan selalu ada dalam hidup kita.... atau lebih tepat lagi dalam keluarga kite... nantikan gambar2 kemeriahan majlis perkahwinan itu... tunggggguuuuuuuu....

Of cos yr friend kat over c wl be appreciated dan merindui suasana keramaian di Tanah air mereka.

ape kate anda2 yang berada di luar negara? rindu suasana kampung halaman? hehe... cuti ni balik ok~~ jangan nak merayau ke jordan pulek~~~ zipzasss...

(mcm pernah lalu jalan tu...tapi lorong belah mana ya..)

ala... jalan durian, lorong dua kanan @ jalan cempedak, sebaris jalan ngan Kerepek House yang fofulerrr tuh..

[apa yang aku fikirkan...]
[kalau dekat nak raye, jangan lalu depan Kerepek House tu, jem mengalahkan KL!]

szakif said...

fiza...

zaki.... kenapa x cat warna pink?

la... kan dah cat pink aritu... takkan nak pink lagi... lagipun rumah tu bukan rumah aku, rumah BAPAK aku... so, decision is in his hand la... nak dijadikan cerite, mase pilih colour aritu, aku ade jugak bagi cadangan, at last cadangan aku diterima... aku bincang ngan mak aku dulu, maka abah pun setuju, so jalannnn.... as what you can see.. dalam rumah akan aku tunjukkan dalam posting akan datang... so tunggguuuu....

isn't it ur faveret kaler?.... muahahaha....

pink utk baju sesuai rr ngan kulit aku... lain2 barang aku tak pink ok~~~ bukan cam sutun ok~~~ mengade2 cite sutun tu, payung pun nak pink segala, buat malu kaum lelaki sajor!

x per nanti aku datang yer... x sabar nak tengok ira (motif???)

hekeleh... bukan ko dh tgk ke camne ira tu... takpe, nanti datang rr rumah aku... silekan silekan... nanti abg ko kawen aku datang rumah ko plak... kalau ko plak yang kawen, aku tak nak datang bley?? nanti kena bagi hadiah besar2... bley???? muahahaha...

[apa yang aku fikirkan...]
[pernah nampak orang bagi hadiah kawen sebesar peti ais, ape isinye tak tahu la..]

szakif said...

cikgu amir...

Zaki, tanam azam dalam-dalam untuk berumahtangga dalam usia yang muda. Tersangat la bagusnya mengembangkan Umat Nabi Muhammad di usia yang muda.

memang dah tanam cikgu, dah sedia tertanam, cuma nak tunggu masa berputik saje... hehe... pengakuan berani mati.. sepanjang pemerhatian saye, tak best la kawen lambat2 nih.. dah tua bangka baru dapat anak sorang dua... apa ra... cikgu bila nak tambah barisan putera puteri? puteri dahde, putera bile plak? hm...

Mudah-mudahan ditambah ilmu sebanyak-banyak, cemerlang dalam kehidupan, ditingkatkan akhlak setinggi-tingginya, menjadi mukmin yang memberi manfaat kepada mukmin yang lain. InsyaAllah, dikurniakan Allah sebaik-baik, secantik-cantik perhiasan dunia Ameen, Ameen, Ameen :)

itulah yang saya harap-harapkan... amiin yang rabbal 'alameen...

Dengar khutbah nikah tu baik-baik, ada banyak hikmah tentang perkhwinan di dalamnya. :)

so far saya dah ikut orang bernikah ni kalau tak salah 3@4 kali... memang ade pengisian yang sangat penting... insya allah saya akan dengar untuk kesekian kalinya dan mengambil manfaat...

[apa yang aku fikirkan...]
[2010 = 25 tahun = target kawen bley?]

hata05 said...

erm
teringat masa gi lawat kawan kat johore dulu
camni la lebey kurang kawasan rumah dia..
sungguh sayu~~
ape2pon alfun mabruk kepada abgmu~~

szakif said...

hata...

erm
teringat masa gi lawat kawan kat johore dulu
camni la lebey kurang kawasan rumah dia..
sungguh sayu~~


jangan sayu sayap.... tak lame ko tu dah nak balik malaysia... studi la kat irbid abes2an... (sambil menyeka air mata jua)

ape2pon alfun mabruk kepada abgmu~~

trimas jua...

[apa yang aku fikirkan...]
[dak2 medik biase kawen umur bape yek?]

Mohammad Ihab Ismail said...

Salam...

Hahahaha... Bengong nyerrr...
Aku mati2 hengat ko yg nak kawin!
Excited laa cuba baca enclosed text... Just to find out yg nak kawin tu abg ko...

Chet chet chet!!
Apsal tak buat kawin combo ok!
Kenapa ko tak join dia... Kasi MERIAH!!! Hahaha...

Takpe takpe... Akan ku tunggu jua entry Persiapan Majis PerkahwinanKU di blog SZakiF haha

|PrincesSs| said...

,
zaki tipu..
bedsheet dia warna pink..slain baju dia..

hahah ihab..ko x mo kawen kombo2ke? meriah ok kalo berkombo segala..

szakif said...

ihab...

Hahahaha... Bengong nyerrr...
Aku mati2 hengat ko yg nak kawin!
Excited laa cuba baca enclosed text... Just to find out yg nak kawin tu abg ko...


sila bace sampai habis ok~ tajuk tak menceritakan segala... hehe... kalau betul aku yang kawen, ape reaksi ko? hhe...

Chet chet chet!!
Apsal tak buat kawin combo ok!
Kenapa ko tak join dia... Kasi MERIAH!!! Hahaha...


kawin kombo tu mende plak? kawen ramai2 ye? tak best la kawen ramai2.... tak privasi ok~

Takpe takpe... Akan ku tunggu jua entry Persiapan Majis PerkahwinanKU di blog SZakiF haha

tiiiiuuunggggieeewww (ayat ala2 blog NOK)

[apa yang aku fikirkan...]
[diorang punye bahse tah pape! takpaham!]

szakif said...

nad...

zaki tipu..
bedsheet dia warna pink..slain baju dia..


owh.. yg ni mak aku yang belikan... bukan keinginan aku jua...

[apa yang aku fikirkan...]
[real man wears pink ok~]

Anonymous said...

Zaki, just my suggestion..apakata awak meng view WEDG CARD abg u? ha..kan 1 world akan membacanya.Is mean u jemput 1 world ler..

(glamorler...Kg Kanchung..1 world can c..)sya

|PrincesSs| said...

alah ko pake dengan syoknyer je kan>? jadi mak ko pasti tau taste ko pada warna pink..hehehhehe

szakif said...

syasya...

Zaki, just my suggestion..apakata awak meng view WEDG CARD abg u? ha..kan 1 world akan membacanya.Is mean u jemput 1 world ler..

(glamorler...Kg Kanchung..1 world can c..)sya


adeh.. cadangan yang baik... tapi setan mim alif lam sin sangat kuat! dia menghalang saya drpd pasal scanner... haha... lagipun takde maknenye satu dunia nak datang. pengsan kang mak abah saye nak layan!!! kah kah!!!

[apa yang aku fikirkan...]
[kalah mawi camni!]

szakif said...

nad...

alah ko pake dengan syoknyer je kan>? jadi mak ko pasti tau taste ko pada warna pink..hehehhehe

well... dah memang cadar tu lawa, aku layan je la! haha... to me, pink is just another color. bak kate amirul@irzan, kalau nak kisah ape yang orang kate sangat, susah la!

[apa yang aku fikirkan...]
[pink itu indah]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...